Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

numere de Germania valabile?

Vizitator ghizi

Postări Recomandate

Salut,

Am cumparat de cateva luni din Romania un Land Rover care are numere de Germania cu carte verde pana in decembrie 2010 si TUV pana in ianuarie 2011.

Masina a fost adusa in romania la inceputul anului.

Nedumerirea mea este: sunt intr-adevar ok numerele si pot circula fara probleme cu masina?

Poate s-a mai intalnit cineva cu o situatie similara.

Nu am vreo dovada ca este platita asigurarea ci doar hartia respectiva - cartea verde.

Incepator fiind, as aprecia un raspuns competent.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: numere de Germania valabile?

Pe numele cui e cartea verde?

La numerele de zoll(cu caseta rosie), asigurarea e 90-130 euro pe luna si cred ca ar fi bine sa verificati daca e valabila cartea verde.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

:app In cazul in care nu sänt numere de zoll, deci normale atunci adaug urmätoarele: :rules

Un numär e un numär, sau mai pe inteles spus, "doar" un numär, care se poate gäsi pe orice cärutä de exemplu!

Dar dacä are cele 4 buline 2x fatä 2x spate, NEAVARIATE, atunci incep discutiile despre valabilitate.

Teoretic NIMENI nu are dreptul sä vändä o masinä inscrisä pe o altä persoanä in Germania si sigur tot asa, NIMENI nu uitä sä o scoatä din circulatie, ca neamt, inainte sau dupä vänzare, mentinerea ei inscrisä find costisitoare.

Cartea verde, e o härtie bunä de arätat Mili-tienilor care oricum nu stie sä citeste si cum O HÄRTIE nu iti poate pläti daune in caz de accident, marele sfat ---nu fä accidente---- :W cä tu le plätesti!!!

Tot despre cartea verde---sänt doar valabile pt. posesorul DOSARULUI de asigurare si in caz de exceptie pt. alti folositori ai acele masini---DOAR CU ACORDUL ACESTUIA!

Ok sä zicem caz de exceptie, masina TREBUIA exmatriculatä in termen de 1 säpt.(asa se procedeazä in Germ.)dar Romänul :uameni cumpärätor nu numai cä nu a radiato, dara si mai si vänduto, ei atunci, sigur vänzätorul German, a apelat la justitie si a radiato.

Dacä cazul de mai sus este valabil atunci in acte pot fi väzute numai stampilele de inscriare, nicidecum cele de exmatriculare.

Sper cä am putut fi de ajutor.Se mai gäsesc desigur o mie si o sutä de alte axcepti, cum ar fi "posesorul e milionar :h5 si il doare in cot cäte masin mai sänt inscrise si pe la cine se aflä ele. :ha: :ha: :ha: :ha: :ha:

Caut oameni cu interese comune, morale.
Link spre comentariu

Am cumparat de cateva luni din Romania un Land Rover care are numere de Germania cu carte verde pana in decembrie 2010 si TUV pana in ianuarie 2011.

tuv-ul poate fi valabil pe bune, insa verifica neaparat daca asigurarea este valabila, sau nu a fost anulata la 5-7 zile dupa ce masina a parasit teritoriul german (cam asta ar fi cea mai mare problema, pentru ca se practica in mod curent).

Link spre comentariu

tuv-ul poate fi valabil pe bune, insa verifica neaparat daca asigurarea este valabila, sau nu a fost anulata la 5-7 zile dupa ce masina a parasit teritoriul german (cam asta ar fi cea mai mare problema, pentru ca se practica in mod curent).

Eu chiar nu vä inteleg, ce sä verifice????Sä sune la asigurare si sä intrebe :

-Nu vä supärati, masina caruia eu NU i-am plätit asigurarea si am cumpärato la mäna a 3-a, mai este asiguratä?Stiti, mä gändesc poate cä primul vänzätor, e donator de asiguräri la necunoscut si achitä lunar cota de asigurare, chiar un an dupä vänzare!

COTA pausal calculat ar fi :impozit anual la benzinä 3l färä G-kat 760€ .

Apoi circa(greu de spus) asigurarea de ca 300€ pe trimestru.

Incä o intrebatre- la achizitionare ai plätit mai mult pt."valabilitatea" numerelor, mäcar o fäcut omu un ban de o fripturä?

Link spre comentariu

Am un prieten ce are masina inmatriculata pe D pe bune , ca sa nu-i plateasca taxa aici (BMW 735 Euro3) si asigurarea e parca 5-6 milioane pe luna, plus ca plateste toate radarele luate in Austria si Germania.

Deci... masina cu asigurare valabila mai mult de un an inainte(decembrie 2010...) trebuie sunat la BAAR la noi si intrebat daca e valabila asigurarea.(numarul de tel e pe spatele cartii verzi si e din Ro). :bannana

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Am un prieten ce are masina inmatriculata pe D pe bune , ca sa nu-i plateasca taxa aici (BMW 735 Euro3) si asigurarea e parca 5-6 milioane pe luna, plus ca plateste toate radarele luate in Austria si Germania.

Deci... masina cu asigurare valabila mai mult de un an inainte(decembrie 2010...) trebuie sunat la BAAR la noi si intrebat daca e valabila asigurarea.(numarul de tel e pe spatele cartii verzi si e din Ro). :bannana

:T

O fi masina inmatriculata pe Germania, dar nu pe numele lui (inafara de cazul ca are domiciliul in Germania). E pe numele vreunui prieten, caruia in caz de accident ii cresc procentele primei de asigurare. In caz de accident, prietenul v-a trebui sa spuna ca el era la volan. Deci e un FOARTE BUN prieten, mama, tata, etc.

Silviu4x4 are dreptate. Nu mai credeti chiar tot ce se spune.

PATROLATOR

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Da, dle Patrolator, e vorba de un prieten foarte bun, vecin cu prietenul meu, si care pentru cca.15.000 si-a luat o mica garsoniera in Deutschland(daca vrei pot sa-ti spun satul pe PM ca am fost acolo in toamna) si acolo si-a inregistrat o mica firma cu profil auto,avind pe linga dreptul de a inmatricula citeva masini,si cel de a uza de numere rosii cu valabilitate in toata Europa(si care stii la ce mai sint bune,nu?).

Daca poti, sfatuieste-i pe cei ce cred ca au in mina o carte verde valabila un an si jumatate :P ca ai mai multa credibilitate,eu oricum nu incurajez acest fenomen. :h5

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Citat extras din dosarul international de asiguräri(carte verde), ce se oferä in Germania:

-...suma minimä de despägubire a persoanelor accidentate, este de pänä la 2500000€(2mil,5) pe persoanä implicatä!...

inchei citatul.

La incheierea unui contract ai de fäcut multeee cruciulite, eu personal am obtat pt. a economisi bani si la obtiunile:

1-Ce värstä minimä are voie sä aibä conucätorii acoperiti de asigurare?-Am optat pt. 35 ani!

2-Mai multe persoane au voie la volan ? sau delimitati un numär, ei aici e problema, a optat pt un numär de 5 persoane cu nume si prenume si am economisit ca.16% asigurare!

drept e cä in timpul concediului propriul meu frate si mamä care locuiesc in Ro., nu au voie sa o conducä si unde-i lege ....!

---Inapoi la oile noastre, in cazul nostru din topic, CHIAR dacä suni la asigurare si ei iti spun cä nu este nicio neregulä este plätitä, cine crezi cä pläteste inm caz de accident ? Tipu din Germ este intrebat----Räspundeti (implicä o crestere a procentului etc cheltiueili care sänt usturätoare, o mai avea omu si o cotä procentualä personalä de contributie la Casco???)Dacä nu este internat la nebuni o sä zicä, asigurarea mea nu este valabilä necunoscutiilor.

Deci ne batem capu toti aici si incä nu ne-a räspuns omu dacä Bulinele de pe numär sänt intacte!Dacä nu sänt, ne-am räcit gura degeaba!

Link spre comentariu

Vizitator ghizi

Numerele, din ce stiu eu, nu sunt numere de zoll.

Persoana de la care am cumparat masina spunea ca s-a inteles cu fostul proprietar din Germania sa nu radieze o perioada masina de pe numele lui. Iar in momentul cumpararii zicea ca va discuta pt prelungirea perioadei cu alte cateva luni.

Practic ca si acte ale masinii sunt 2 briefuri, carte verde si 2 contracte de vanzare-cumparare (primul: vanzator german - cumparator roman, al doilea: vanzator roman - cumparator roman).

Exista vreo varianta sa-i pot incheia o asigurare aici in Romania, valabila?

Link spre comentariu

Exista vreo varianta sa-i pot incheia o asigurare aici in Romania, valabila?

oficial, in romania nu poti incheia asigurare decat daca ai numere rosii sau numere negre definitive (ambele romanesti).

Link spre comentariu

Ok sau limpezit lucruriile, povesti de frati Gutä, cum cä sunä si prelungeste deoarece..... ce ?????

Omule TREZESTETE, cum se spune NIMIC NU E DEGEABA!!!

Scuzä-mi expresia "i-o supto bine la neamt", de o fi pregätit omul sä mai scoatä 3-4 sute din buzunar pt. a prelungi...?

Incä o datä IN RO NU SE ASIGURÄ!!!In germania iaräsi NU SE ASIGURÄ pe vechiul posesor!!

Cät are TÜV s-ar putea reinscrie pe o pers domiciliatä in Germ. si doar atunci asiguratä, DAR NU SE MAI POT scoate numere de ZOLL!!!Pt numere de zoll trebuie sä prezinti masina cu seria.

Topic, cred eu, lämurit si incheiat, mai multe nu sänt de scris.

PS. NU FÄ ACCIDENT!!!

Link spre comentariu

Persoana de la care am cumparat masina spunea ca s-a inteles cu fostul proprietar din Germania sa nu radieze o perioada masina de pe numele lui. Iar in momentul cumpararii zicea ca va discuta pt prelungirea perioadei cu alte cateva luni.

Ai aduce un servici nemaipomenit forumului sä dezvälui numele mincinosului de la care ai cumpärat masina, o izolare a persoanelor neserioase, infantile, ar fi preferabilä :bn .Si sä nu dea domnu sä fie membru aici cä v-a avea de dat unele räspunsuri.Sä te simti bine, eu iti ofer serviciul meu, sä sun la neamtu trecut in acte, dar injuräturiile la adresa romänilor, pe care o sä mi le aud (prea bine cunoscute de mine)ti le redau motomo inapoi!!!

Hai sä stäm strämb si sä judecäm drept:-Deci te duci in Germ. sä cumperi o masinä, te TÄRGUIESTI la pret cu neamtu si la 10-20 de Euro, ca apoi sä il suni si sä ii ceri sä o mai lase inmatriculatä, deci sä mai piardä cu tine alte sute, pur si simplu asa de dragul telefonului.

Am dreptate sau am dreptate?

Sute de romäni folosesc manevra: -domne e inscrisä are carte verde, totul e perfect, dar nu e asa, totul e ok pt politia de circulatie.

Un astfel de cumpärätor credibil, cu ochi albastri, isi dä seama Brutal de minciunä, in clipa cänd este silit sä activeze accea carte verde, e acu incep palpitatiile, nici o acoperire.Eu personal as scrie, ca si cumpärätor, de mänä, in contractul de vänzare- cumpärare ceea ce sustine vänzätorul(masina e asiguratä si inscrisä), si in caz de accident ai avea un motiv de proces, mai bine decät nimic.

Pe scurt: CARTEA VERDE care NU este emisä pe numere de Zoll, deci numere mormale, chiar dacä este achitatä, acoperä daunele DOAR DETINÄTORULUI MASINI sau cu propriul lui acord. Orice daune acoperite, aduc AUTOMAT consecvente financiare pt.asigurator.

Nu e ca si la numere de zoll, cänd cartea verde pläteste si de la vinovat (posesorul cärti verzi) nu vrea nimic inapoi!!!! :sl

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare