Vizitator vetx Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 azi am observat ca radiatorul pierde lichid la locul de imbinare intre partea metalica si partea superioara de plastic...pot folosi ceva silicon pentru etanseizare ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Re: radiator bolnav nu merge cu nimic din exterior (poate sa desfagi imbinarea si sa pui silicon parbriz) -totusi incearca sa bagi in raditor (daca nu curge rau ) samanta de in s-au praf din acela"din magazin" ,parca STOPLOKE , 4-5 RON dupa care circuli 20 -30 min succes !! Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator vetx Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Re: radiator bolnav de curs nu curge rau dar am vazut ca deja a scazut nivelul din vas....ce fel de antigel se foloseste la samurai?merge si apa in sezonul cald? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asterisc Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Re: radiator bolnav De obicei apa e nerecomandata din cauza sarurilor care degradeaza instalatia in timp. Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Re: radiator bolnav este o problema destul de grava mai bine cumperi unul nou pt ca acolo este o garnitura de cauciuc care de multe ori este mancata datorita antigelului foarte multe persoane il face foarte concentrat sa nu inghete si din pacate este boala cauciucului daca vei achizitiona incearca sa cumperi unul din alama acela se mai poate cositori cu faina de in este o reparatie pe moment si nu de lunga durata :h5 suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator vetx Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Re: radiator bolnav nu cred ca e asa grav....sper adica...arunca doar cativa stropi...dar pic cu pic se duce antigelul...momentan cred ca voi completa cand e cazul...ce antigel se poate folosi?se poate dilua si cu apa sa nu fie asa concentrat?> Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Re: radiator bolnav atigelul se dilueaza dar problema este ca el este mai fluid decit apa si tinind cont ca vine iarna te va costa ceva sa tot complectezi incearca sa vezi poate gasesti unul la dezmembrari asemanator ca si dimensiuni si sa fie de alama capacele nu neaparat nou sau verifica poate este crapat ceva furtun si mai ales la tempearturi ridicate orificiul se mareste si pierederile vor fi mai mari suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Re: radiator bolnav eu in locul tau as pune silicon de ala rosu pt garnituri dupa care as imbraca zona respectiva in poxipol am un radiator cu o gaura in partea de plastic o gaura cat o moneda de 5 mii am pus silicon un petec de tabla si peste ele poxipol merge de 3 ani si masina face km nu pur hobby eu zic sa incerci Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator vetx Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Re: radiator bolnav voi merge in prima faza pe varianta silicon +poxipol....pot face manopera fara sa golesc radiatorul?? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Re: radiator bolnav Eu am etansat ceva similar cu epoxy metal si a mers perfect. Singura remarca este ca trebuie lasat 24 de ore sa sa intareasca bine. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Re: radiator bolnav daca nu curge rau ,foloseste cu siguranta Stoploche ,este special ptr scurgere de lichid din instalatie si se gaseste la magazin piese auto, Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator vetx Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Re: radiator bolnav doar ce am venit de pe teren cu sami si am observat ca dupa ce s-a incalzit antigelul,indicatorul din bord era sub jumatatea valorii maxime si am desfacut busonul de la radiator...este normal sa fie presiune in radiator?antigelul a refulat pe langa busonul de umplere...nu ar fi normal sa mearga in bidonul de plastic daca e presiune in radiator? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Re: radiator bolnav Pai daca nu e etans de ce sa mearga in vas? Iese pe prima gaura disponibila... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator vetx Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Re: radiator bolnav eu vreau sa stiu cum se comporta un radiator bun atunci cand ii desfcai busonul imediat dupa ce ai oprit motorul cald...e normal sa refuleze? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Re: radiator bolnav E normal sa refuleze, sistemele de racire moderne sunt presurizate (1,1 bar sau mai mult), unul din avantaje fiind faptul ca lichidul de racire "fierbe" la peste 110C. Intotdeauna sa folosesti amestec antigel concentrat-apa in sistemul de racire, pentru ca in afara de rolul de a nu ingheta iarna, el: -unge pompa de apa (mecanism in miscare, neuns de altfel si dupa aia te miri ca ti s-a rupt pompa) -are rol anticoroziv (sa nu patesti ce ai patit tu) -este conceput cu o rezerva de alcalinitate din fabricatie, pentru a neutraliza in timp aciditatea provocata de gazele de ardere - o foarte importanta proprietate antispumare, pentru a nu rupe filmul uniform de pe suprafata fiebinte a camasilor, provocand fierberea, aparitia de puncte fiebinti in camera de ardere si detonatii, oxidarea peliculei de ulei...etc Sa nu diluezi antigelul mai mult de 50% antigel/50% apa (sau mai concentrat) pentru ca iti asigura -37C si e suficient. Nu-l folosi concentrat ca ingheata la -4 C !!! Tot ce am spus este valabil pentru antigel de calitate (ti-l rcomand pe cel organic, o tehnologie noua, garantat 5 ani, fata de cel normal, pe care trebuie OBLIGATORIU sa-l schimbi la 2 ani). P.S. Densitatea antigelului e mai mare decat a apei: x1,11 = nu va curge mai repede prin gaurica aia. Antigelul este inert la garnituri, "prea concentratul" nu le distruge, ci mai degraba lipsa lui, vara, "cand n-are ce sa inghete". atat :f2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Re: radiator bolnav nu merge cu nimic din exterior (poate sa desfagi imbinarea si sa pui silicon parbriz) -totusi incearca sa bagi in raditor (daca nu curge rau ) samanta de in s-au praf din acela"din magazin" ,parca STOPLOKE , 4-5 RON dupa care circuli 20 -30 min succes !! Daca se ajunge la a baga ceva in radiator, recomand radiator weld. Este solutie lichida, care, spre deosebire de pilitura aia tip praf nu se acumuleaza in locurile strimte sau pe paletele pompei de apa (cele din interior). Personal, dupa ce am bagat pilitura aia in radiator la o dacie, am sesizat ca motorul se supraincalzea. Cauza, s-a depus pe paletele pompei de apa, asa ca recircularea era deficitara. Oricum, asta este o solutie temporara. Este doar un truc care iti permite sa ajungi la destinatie, nicidecum o reparatie in sine. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: radiator bolnav @iulianul :bravo o postare utila Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: radiator bolnav Salutare, eu unul va spun dintr o dureroasa experienta proprie, ca la vitara mea am avut o crapatura fina de tot ca un fir de par in partea superioara din plastic de vreo 5 cm. Am incercat tot, sa lipesc cu poxipol, alte super mega lipiciuri, silicoane, solutii de radiator si chiar fulgii aia minune! Absolut nimik. Ce i drept pe moment functionau, adika 1 sapt nu aveai mare treaba dar dupa cedau. Asa ca am luat un radiator nou si gata. Este cea mai simpla si sigura solutie, cu "remediile astea minune" nu sti cand te lasa. Si apropo, dupa super fulgii aia, am luat radiatorul vechi si m am uitat in el si in furtunele detasate la demontare, erau pline cu un fel de spuma poliuretanica, o chestie laptoasa. Nici nu vreau sa stiu ce o fi ramas in motor. 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator vetx Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: radiator bolnav la ce pret pot gasi un radiator sh? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: radiator bolnav Tot ce am spus este valabil pentru antigel de calitate (ti-l rcomand pe cel organic, o tehnologie noua, garantat 5 ani, fata de cel normal, pe care trebuie OBLIGATORIU sa-l schimbi la 2 ani). Te rog da niste exemple de antigel organic (firma, denumire comerciala, etc.). Eu momentan folosesc G12 (rosiatic, fara silicati) si sint foarte multumit. Cica se schimba la 2-3 ani. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: radiator bolnav se poate repara la noi la Brasov.....se poate reconstrui dupa model.....din aluminiu sau alama....depinde de buget :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Re: radiator bolnav Tot ce am spus este valabil pentru antigel de calitate (ti-l rcomand pe cel organic, o tehnologie noua, garantat 5 ani, fata de cel normal, pe care trebuie OBLIGATORIU sa-l schimbi la 2 ani). Te rog da niste exemple de antigel organic (firma, denumire comerciala, etc.). Eu momentan folosesc G12 (rosiatic, fara silicati) si sint foarte multumit. Cica se schimba la 2-3 ani. Antigel organic: TOTAL GLACELF AUTO SUPRA. Minunat pentru radiatoare si blocuri motor din aluminiu sau aliaje de cupru (dar si aliaje de Fe). Pentru utilizare 250.000 km sau 5 ani. Diluat, chiar si in atmosfera deschisa, fierbe la 110 C! Si ultimul avantaj, chiar pe timpul verii, avand coeficient de transfer de caldura ridicat, raceste motorul mai bine! NU mergeti fara antigel! slp @zep multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator vetx Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Re: radiator bolnav s-a rezolvat de la sine problema cu radiatorul meu...se pare ca mecaniscul la care am fost mi-a pus pre mult antigel in instalatie...asa ca am mai scos din radiator un pic cu o seringa si din cate vad acum nu mai scapa pe la imbinari...sper sa fie bine...ms pt sfaturi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate