Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

lichid de frana DOT4 SAU DOT3?

Vizitator soso-bum

Postări Recomandate

Vizitator soso-bum

vreau sa schimb lichidul de frana la vitara

pe capac scrie dot3 ,si as vrea sa pun dot4 care este superior

din experienta voastra voi avea probleme cu frana sau va fi mai bine?

va multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: lichid de frana DOT4 SAU DOT3?

Personal am trecut la DOT 4 de cind a aparut, la ambele masini , la care se recomanda DOT 3. Nu am avut alte incidente decit cele normale , din cauza uzurii de exploatare. Poate fi o supralicitare inutila , nici nu incurca , dar posibil sa nu ajute, cred ca DOT 3 isi face treaba la fel de bine.

Totusi voi folosi in continuare DOT 4 , in caz ca voi inrosi frinele vreodata , sa am cele 40 de grade celsius in plus la fierbiere. Poate ca imi va prinde bine.

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Poti trece linistit la DOT 3 sau 4. Eu de exemplu, de vreo 4-5 luni folosest si 3 si 4. Aveam 3 inainte... am completat odata in varf de deal vasul lichidului si am gasit la cineva DOT4. Nu am simtit nici o diferenta intre cele 2... si nici spume n-au facut intre ele asa cum se vorbeste prin targ :ha:

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

vedeti si voi specificatiile pentru garnituri. la masinile noastre e bine sa alegi un lichid care are o temperatura de fierbere cit mai mare. un DOT 5.1 ar fi ideal dar nu-l gasesti peste tot. DOT4 e ok.

DOT 3,4, 5.1 sint glycol based iar DOT 5 este silicone based.

nu este indicat sa se amestece pentru ca proprietatile difera si obtii o zeama cu niste proprietati incerte. spume face doar daca ai un lichid prost, cu multa apa si apuca sa fiarba. ideal este sa schimbi lichidul si garniturile in acelasi timp.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

In principiu la o masina veche trebuie sa ai mare grija ce lichid bagi pentru ca garniturile care au o varsta sunt foarte sensibile la schimbarea de lichid, posibila sa se duca si de la o banala inlocuire (completa) a lichidului. Eu zic ca fiarele noastre nu au nevoie de ultimul racnet in materie de lichid de franare, cu temperaturi de fierbere de domaniul spatial. De regula scrie clar pe capacelul de lichid ceea ce trebuie sa faci, respectiv "use only DOT3 fluid from a sealed container", Si ca o completare, e mult mai in regula sa completezi, nu sa schimbi.

Link spre comentariu

Vizitator soso-bum

am rezolvato

am pus dot 3

si am gasit si problema la frana

la apasare cu forta chiar in capatul cursei scapa cam 2 cm si suna ceva

acel zgomot provenea de la limitatorul spate pe care lam legat strans sa nu mai decupleze la presiune mare

acu blokeaza toate rotile

,pt offroad e bun ,pe strada cam rau ca blokeaza spatele prima data

Link spre comentariu

Poti folosi linistit DOT4, il poti pune peste DOT3, dar nu invers. Pentru linistea ta, firmele bune fac DOT4 sintetic, inert la garnituri, oxideaza mai greu, nu este asa higroscopic si are punct de fierbere mai ridicat.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare