Vizitator adila Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Salut ! Am achizitionat un cutit gerber big rock cu lama mata ,foarte misto si l-am folosi la activitati in camping.Dupa ceva timp.el stand in teaca,am observat,scotandu-l afara ca are niste pete pe el ca de rugina. A incercat sa il curat ,dar degeaba.In final am apelat la niste hartie abraziva fina sa il curat.Aveti idee care ar fi cauza? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Re: CUTIT GERBER Salut ! Am achizitionat un cutit gerber big rock cu lama mata ,foarte misto si l-am folosi la activitati in camping.Dupa ceva timp.el stand in teaca,am observat,scotandu-l afara ca are niste pete pe el ca de rugina. A incercat sa il curat ,dar degeaba.In final am apelat la niste hartie abraziva fina sa il curat.Aveti idee care ar fi cauza? ce sa iti spun...o fi de la rugina... :ha: pot spune ca dupa ani de pacaleli am constatat un lucru valabil si aplicabil in orice domeniu decat o gama ieftina de la o firma de renume mai bine un obiect la acelasi pret de la o firma concurenta dar fara pretentii asta e constatatrea mea generala trecand la specificul de cutite, pot spune ca niciodata nu mi-au placut gerber urile... sunt in general cutite utilitare cu un tais exagerat de gros si otelurile si designul nu au fost niciodata "o lovitura" acuma ... daca si a ruginit un cutit care pe situl lor spune ca e din otel inoxidabil, pot spune ca chinezi care l-au facut au furat si din materialul de cacat din care trebuia sa il faca original adica un cutit sub 30 dolari facut prin decupare la presa si aplicare de maner turnat in matrita si cu teaca de material plastic... calitate nu te astepti de la inceput sa fie daca ar fi otel carbon (ceea ce nu e..te asigur) de calitate... macar ai putea sa il ascuti usor si te-ar tine f bine taisul, dar inoxul slab ce l-ai luat o sa constati ca se ascute f greu si pierde taisul f usor imi pare rau de tine.. dar si eu am luat tepe mai scumpe cu cutite de firma ... asa ca nu esti singurul forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator adila Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Re: CUTIT GERBER ma mira ca au aparut petele alea.am avut cutite de doi lei pe care le lasam prin masina .prin trusa de scula in care mai intra apa,ori se facea condens si nu au avut gram de rugina.si asta,care arata bine asa ca finisare si ca material sa imi faca figura.ma gandeam sa nu fie de la lama mata,sa aiba vreo intretinere mai speciala? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Re: CUTIT GERBER ma mira ca au aparut petele alea.am avut cutite de doi lei pe care le lasam prin masina .prin trusa de scula in care mai intra apa,ori se facea condens si nu au avut gram de rugina.si asta,care arata bine asa ca finisare si ca material sa imi faca figura.ma gandeam sa nu fie de la lama mata,sa aiba vreo intretinere mai speciala? nu, pur si simplu e un otel care oxideaza forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moshu68 Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Re: CUTIT GERBER Ai dreptate Soimule! :h5 Cred ca chinezoii o sa ne copieze pana la urma si pe noi! :twisted: bau bau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KYK Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Re: CUTIT GERBER @soimu : care mai e portofoliul actual, mai fa un update ca ma bate un gand pina-n alegeri :ha: acum pe bune, chiar vreau o brisca adevarata in care s-a pus pasiune si know how, ce-mi recomanzi ? DEFENDER 110 Pickup http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Re: CUTIT GERBER topicul asta e cam praf o sa fac curatenie maine in el totusi, un cutit care oxideaza nu este obligatoriu un cutit cu otel prost otelul carbon, idealul in cutite, oxideaza ingrozitor, dar are alte calitati care compenseaza acest lucru acum folosesc si otel D2 semiinoxidabil daca il tii in apa si mediu acid, se oxideaza (in nici un caz ca un otel carbon) cu pete mai folosesc si otel N690 , care e otel inoxidabil de buna calitate cautand aseara comparatii intre aceste oteluri, am gasit acest test http://www.cutleryscience.com/reviews/deerhunters.html a se observa ca toate lamele sunt facute de aceeasi firma , deci exclus sa fie subiectivism prin aservire la o marca anume, toate au aproximativ acceasi duritate si cam acelasi unghi de tais (mai putin varful, care la D2 e mai subtire) se vede clar ca D2 le bate de departe pe VG10 (la ora actuala cel mai folosit inox pt cutite de lux de catre firme cu renume) si AUS8, un inox de buna calitate dar mai ieftin deci inox NICIODATA nu este egal , cutit bun, poaate fi f bun pt anumite persoane care lucreaza cu el in conditii anume, )scafandrii in apa sarata de ex) dar in general, inoxul e din start un compromis prin procentul ridicat de crom (peste 15%) care il face greu de prelucrat, greu de ascutit, si cu un tais zimtat si fara rezistenta mare la taieri repetate D2 are 12-13 % crom, deci mult sa fie rezistent la coroziune dar nu prea mult cat sa aduca multe neajunsuri forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator adila Postat Noiembrie 14, 2009 Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Re: CUTIT GERBER ai idee cum putem scapa de petele de pe lama? vreo solutie sau cu hartie abraziva? ma enerveaza la culme,optic vorbind. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Noiembrie 14, 2009 Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Re: CUTIT GERBER ai idee cum putem scapa de petele de pe lama? vreo solutie sau cu hartie abraziva? ma enerveaza la culme,optic vorbind. trimite la mine piesa si o sa o facem dupa posibilitati forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator adila Postat Noiembrie 14, 2009 Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Re: CUTIT GERBER l-am dat un pic cu hartie abraziva fina si s-au mai dus,sper sa nu mai apara.multumesc mult pt intentie.in rest e un otel foarte dur,isi face treaba de minune. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ortopex Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Re: CUTIT GERBER eu am un KA-BAR primit cadou. nu am ce sa-i reprosez,otel-carbon de calitate,se ascute bine si durabil....este de apreciat mai ales ca se tot face acest model de cativa zeci de ani... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Re: CUTIT GERBER Am si eu un KA-BAR,(cumparat),e ok,dar e foarte departe de un cutit custom facut de un maestru :al din otel de calitate (D6). Am mai luat 4 Eka Swingblade (3 l-am facut cadou),2 din Suedia si doua din State- diferenta mare de calitate in favoarea celor din Suedia : desi aratau la fel,praselele erau diferite din punct de vedere al calitatii materialului,Kraton, la cele din State fiind mai dur si cu un aspect de ieftinatura,iar lamele ciobite discret la americane pe cand la suedeze erau brici. Din pacate am ramas cu unul din State!:fr2 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ortopex Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Re: CUTIT GERBER eu am avut un D2 de la ENZO.....un rahat casant ,tais aiurea...acum trebaluieste nevasta prin bucatarie cu el ca doar e 100 de euro bucata:h5 ka-bar-ul nu l-as da pt nimic gen d2 si aliatii sai,il pot ascuti oriunde scuipand pe o piatra si ma tine de vreo 2 mistreti si ceva maruntis:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 (editat) Re: CUTIT GERBER postulde mai sus trebuie ca e o gluma adica D2 e un otel... nu e gluma cu el se ascute greu...tocmai pentru ca e deosebit de rezistent la abraziune, adica tine taisul deosebit de mult IN TESTE DE TAIERE nu in bordura de beton, ca acolo oricare se duce KaBar foloseste in general otel carbon de scule, ieftin si slab, dar la care americanii ii lasa o lama groasa in tais cam cat sunt la mine acasa cutitele de bucatarie IN PARTEA OPUSA TAISULUI daca ai luat enzo D2, probabil ca e ori taisul scandi ori taisul fullflat, adica ambele au tais deosebit de subtire, care combinat cu un otel calit la duritate mare....nu e recomandat sa il folosesti lovind lucruri dure vrei sa te bucuri de el altfel...schimba taisulu , doar 5 grade... domle, ia te gandeste cum ar tine enzo ala daca ar avea taisul grosimea si unghiul de la kabar? este ca ar trebui sa il ascuti odata pe sezon? iar cu ascutirea.... si la D2 e simplu, doar sa ai o piatra care este POTRIVITA cu D2 adica daca se gasesc pe la noi foarte usor si peste tot pietre bune de otel carbon... iar pe acele pietre nu merge D2 ul...(pt ca e un otel cu carburi multe...deci cam de 2-3 ori mai tare decat unul otel carbon), nu inseamna ca otelul nu e bun ....PIATRA NU E BUNA cu o piatra potrivita, D2 se ascute FIX SI EXACT asa de usor ca si otelul carbon pe pietre de la obor acuma, ca sa facem o comparatie cu ce sa spus mai sus cu masinile 4x4, e cam ca si cum ai spune ca nissan patrol e un cacat de masina care nu e bun de nimic, ca e scump si nu incape intre pomi, fata de o dacie 4x4 pe care o repari ieftin si mergi cu ea inca 200 km... fix asa sa pus problema Editat Noiembrie 22, 2011 de soimu` forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ortopex Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Re: CUTIT GERBER pote ca am nimerit eu unul aiurea...dar am schimbat plaselele originale la doua cutite identice,cu unele de corn de cerb,si tot aceeasi poveste....o sa caut sa-ti arat produsul exact....a nu se intelege ca D2 nu e ok ca si material. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Re: CUTIT GERBER una din cele mai mari probleme care se intalneste... folosirea unui unghi nepotrivit pentru ce vrem sa folosim lama ... raportat la otelul folosit vrei sa il folosest la operatii mai dure... foloseti un unghi mai mare, ai nevoie de o lama ascutita pentru lucruri fine... folosesti un unghi mic cel mai mic unghi se foloseste la brici, cel mai mare...la ghilotina de taiat metale intre cele 2 unghiuri... se gasesc toate unghiurile potrivite pentru toate operatiunile eu iti recomand sa imi trimiti lama de D2 si sa o reprofilez cum doresti (sa imi spui la ce vrei sa o foosesti) si verifici pe urma daca e potrivit forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate