Horia Corabean Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 Re: Control ARR in trafic Nu cred c? are rost s? le dai jos autocolantele, cu sau f?r? ele când ai ma?in? pe platform? tot acela?i lucru este. :P Vasile Marginean 1977-2009 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Horia Corabean Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 Re: Control ARR in trafic Ordonanta de urgenta nr. 109 din 14/07/2005 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 655 din 22/07/2005 Intrare in vigoare: 22/07/2005 privind transporturile rutiere Art .2- Prevederile prezentei ordonan?e de urgen?? nu se aplic? transporturilor rutiere efectuate cu: ... h) vehicule rutiere speciale pentru depanarea auto; ... De asemenea, în sensul prezentei ordonan?e de urgen??, ansamblul format din autovehicul ?i remorc?/semiremorc? ?i ansamblul format din tractor ?i remorc?/semiremorc? sunt considerate vehicule rutiere Autoturismul cu remorca transport auto ce este? Avem un jurist care s? ne l?mureasc? :F pân? am un r?spuns de la ARR? ?tie cineva dac? articolele de mai sus s-au modificat? Vasile Marginean 1977-2009 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Suparici Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 Re: Control ARR in trafic Nu se aplica pentru depanarile pe o raza de 100 km de la baza de stationare. masina de teren + remorca = vehicul in cazul nostru, e definit acolo pentru ca peste tot in regulament e trecut scurt vehicule, nu autovehicule + remorca sau tractor + remorca etc. am scris mai sus ce se aplica. viewtopic.php?p=160025#p160025 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Horia Corabean Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 Re: Control ARR in trafic Interesant. :) Cred ca mai bine ne luam carute cu 1 cal putere.Nu depasesc MMTA in ansamblu, si putem pune si o rulota dupa. Parintiii mei cind pleaca cu rulota( au o rulota ) cu MMA 1400 Kg tractata de un T4 de marfa depasesc cu vreo 200-400 kg cele 3.5 tone.Cred ca am sa ii vizitez cit de curind pe la racoare(tata nu si-a pus niciodata problema ca B nu i-ar ajunge).Se pare ca trebuie scolit din nou :ha: Eu daca vreau sa imi iau masina de teren si sa pun si rulota dupa ea ,in afara de Ba ce categorii trebuie sa mai iau?Aveti idee cam cit ar fi si scoala? slp Pentru conducerea unui ansamblu rutier al carei MTMA dep??e?te 3500 kg aveti nevoie de cat. CE. Sub 3500 este suficient B. Exemplu concret de la subsemnatu': Galloper LWB MTMA în tren rutier 2850 kg+ rulot? sau remorca MTMA 650 kg. suficient cat.B; aceea?i ma?in? + rulot? sau remorc? cu MTMA peste 650 kg cat. CE. Fosta categorie B+E nu mai exist?. MTMA al vehiculului o g?si?i în talon sau CIV(în tren rutier poate fi mai mare la unele autovehicule. Aten?ie la masa remorcabil? a vehiculului tr?g?tor, trebuie s? fie mai mare sau egal? cu MTMA remorc?. Masa remorcabil? frânat? sau nefrânat? o gasi?i cu siguran?? în CIV). Pentru pre? la ?coala de ?oferi c?uta?i pe net sau mica publicitate la Dvs. în ora?. Vasile Marginean 1977-2009 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 Re: Control ARR in trafic ma bag si eu ca musca-n lapte. din cite le citesc pe aici - nu numai subiectul asta- observ a rar-ul e marele bau-bau la voi(m-au agatat si pe mine o data in ro ca am chederele rupte la usi dar n-au fost in stare sa-mi citeasca actele). probleme ca astea am avut si noi pe aici cu omologul rar-ului - rdw - si nu numai cu ei cu tot felul de idei si gaselnite tot ca in ro. cind ne-a ajuns cutitul la os am iesit in drum, mai precis am facut un convoi de vreo 200 masinisi ne-am tirit cu 70kmh pe autostrada si chiar am blocat intrarea la citeva centre rdw. de vreo 2 ani ne-au lasat in pace. nu pricep de ce nu incercati o actiune de protest - legala - doar sinteti destui . acum cind exista internetul, nu-i mare smecherie sa-i faci de cacao. luati asta ca exemplu e doar o idee. daca sint prea mult off topic, scuze Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 Re: Control ARR in trafic Categoria B+E exista, eu am luat-o in aprilie, de altfel au mai luat-o de atunci si alti colegi de pe forum. Pentru remorca peste 750 kg si pina in 3500 kg, este necesara categoria B+E, care-ti da voie sa tragi remorca cu MMA 3500 kg, cu conditia sa nu depaseasca MMA a masinii tragatoare sau greutatea remorcabila cu disp de franare inscrisa in talon. C+E i-ti trebuie doar daca atasezi o remorca la orice vehicul din categoria C. :h5 Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdiOnWeb Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 Re: Control ARR in trafic Categoria B+E exista, eu am luat-o in aprilie, de altfel au mai luat-o de atunci si alti colegi de pe forum. Pentru remorca peste 750 kg si pina in 3500 kg, este necesara categoria B+E, care-ti da voie sa tragi remorca cu MMA 3500 kg, cu conditia sa nu depaseasca MMA a masinii tragatoare sau greutatea remorcabila cu disp de franare inscrisa in talon. C+E i-ti trebuie doar daca atasezi o remorca la orice vehicul din categoria C. :h5 Subscriu ! :h5 https://serviceautobragadiru.business... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdiOnWeb Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 Re: Control ARR in trafic preluat de pe clubrv ! pentru cei care nu au cont acolo ! ORDIN nr. 1058 din 19 octombrie 2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind activitatea de control al respect?rii perioadelor de conducere, pauzelor si perioadelor de odihn? ale conduc?torilor auto si al utiliz?rii aparatelor de înregistrare a activit??ii acestora Norma din 19/10/2007 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 721 din 25/10/2007. CAPITOLUL I Dispozitii generale Art. 1. - (1) Dispozitiile prezentelor norme metodologice se aplica pentru controlul respectarii perioadelor de conducere, pauzelor si perioadelor de odihna ale conducatorilor auto si al utilizarii aparatelor de inregistrare a activitatii acestora, denumite tahografe sau tahografe digitale, care efectueaza operatiuni de transport rutier cu autovehicule care au masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone sau capacitate de peste 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducatorului auto. (2) Activitatea de control al respectarii perioadelor de conducere, pauzelor si perioadelor de odihna ale conducatorilor auto si al utilizarii aparatelor de inregistrare a activitatii acestora are ca obiectiv prioritar verificarea conditiilor de munca ale acestora, precum si cresterea sigurantei rutiere si respectarea principiilor concurentei loiale intre intreprinderi/operatorii de transport rutier. ?I: Conform art. 4 din Ordonan?a nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor referitoare la perioadele de conducere, pauzele ?i perioadele de odihn? ale conduc?torilor auto ?i utilizarea aparatelor de înregistrare a activit??ii acestora, controlul respect?rii prevederilor Regulamentului Parlamentului European ?i al Consiliului (CE) nr. 561/2006, ale Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 3.821/85, ale Acordului AETR ?i ale prezentei ordonan?e se va desf??ura atât în trafic, cât ?i la sediile întreprinderilor ?i operatorilor de transport rutier. Controlul în trafic se efectueaz? de c?tre personalul cu atribu?ii de control din cadrul Autorit??ii Rutiere Române - A.R.R. ?i/sau de c?tre poli?i?ti rutieri. Controlul la sediile întreprinderilor ?i operatorilor de transport rutier se efectueaz? de c?tre personalul cu atribu?ii de control din cadrul Autorit??ii Rutiere Române - A.R.R. ?i/sau de c?tre personalul cu atribu?ii de control din cadrul Inspec?iei Muncii - I.M., Ministerului Muncii, Familiei ?i Egalit??ii de ?anse. Coordonatorul na?ional al activit??ilor de control cu privire la respectarea prevederilor Regulamentului Parlamentului European ?i al Consiliului (CE) nr. 561/2006, ale Acordului AETR ?i ale Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 3.821/85 este Autoritatea Rutier? Român? - A.R.R., denumit? în continuare Coordonator na?ional. Coordonatorul na?ional are urm?toarele atribu?ii principale: coordoneaz? activitatea de control, astfel încât: s? fie verificat anual cel pu?in 1% din totalul zilelor lucrate în cursul anului de conduc?torii auto care fac obiectul prezentei ordonan?e. Începând cu 1 ianuarie 2008, vor fi verificate anual cel pu?in 2% din totalul zilelor lucrate în cursul anului de conduc?torii auto, iar începând cu 1 ianuarie 2010 vor fi verificate anual cel pu?in 3% din totalul zilelor lucrate în cursul anului de conduc?torii auto; s? fie verificate în trafic cel pu?in 15% din totalul zilelor de lucru ale conduc?torilor auto verificate anual ?i cel pu?in 25% din num?rul acestora s? fie verificate la sediile întreprinderilor de transport rutier. Începând cu 1 ianuarie 2008, cel pu?in 30% din totalul zilelor de lucru ale conduc?torilor auto verificate anual vor fi verificate în trafic ?i cel pu?in 50% din num?rul acestora vor fi verificate la sediul întreprinderilor de transport rutier; colaboreaz? cu organismele similare din celelalte state membre ale Uniunii Europene în vederea organiz?rii unor activit??i comune de control; - transmite la fiecare 2 ani Comisiei Europene raport?ri statistice cu privire la activitatea de control, conform prevederilor art. 17 al Regulamentului Parlamentului European ?i al Consiliului (CE) nr. 561/2006 ?i Deciziei Comisiei nr. 93/173/CEE; colaboreaz? cu organismele similare din celelalte state membre ale Uniunii Europene, în vederea depist?rii ?i sanc?ion?rii unor eventuale înc?lc?ri ale prevederilor Regulamentului Parlamentului European ?i al Consiliului (CE) nr. 561/2006, Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 3.821/85 ?i/sau Acordului AETR, acolo unde exist? indicii în acest sens; transmite informa?iile prev?zute la art. 22 alin. (2) din Regulamentul Parlamentului European ?i al Consiliului (CE) nr. 561/2006 ?i, respectiv, la art. 19 alin. (3) din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 3.821/85 organismelor similare din celelalte state membre ale Uniunii Europene, la fiecare 6 luni ?i ori de câte ori sunt solicitate astfel de informa?ii cu privire la anumite cazuri particulare. Toate institu?iile implicate în activitatea de control vor înainta anual Coordonatorului na?ional statistici detaliate cu privire la controalele desf??urate, care s? cuprind? cel pu?in urm?toarele informa?ii în ceea ce prive?te controalele în trafic: tipul de drum pe care a avut loc controlul - autostrad?, drum na?ional sau drum jude?ean/local - ?i statul în care este înmatriculat vehiculul, astfel încât s? fie evitat? orice fel de discriminare bazat? pe na?ionalitate; tipul de tahograf instalat pe vehicul. În ceea ce prive?te controalele la sediile întreprinderilor ?i operatorilor de transport rutier, toate institu?iile implicate în activitatea de control vor înainta anual Coordonatorului na?ional statistici detaliate cu privire la controalele desf??urate, iar informa?iile se refer? la: tipul de activitate de transport - transport na?ional sau interna?ional, de m?rfuri sau de persoane, public ori în cont propriu; dimensiunea parcului de vehicule al întreprinderilor ?i operatorilor de transport rutier; tipul de tahograf instalat pe vehicul. Statisticile prev?zute mai sus se centralizeaz? de c?tre Coordonatorul na?ional ?i se transmit la fiecare 2 ani Comisiei Europene. În cursul exercit?rii atribu?iilor, personalul cu atribu?ii de control are dreptul: s? p?trund? în orice vehicul care face obiectul prezentei ordonan?e ?i s? inspecteze orice parte a vehiculului ?i a tahografului, putând s? verifice, s? re?in? ?i/sau s? copieze orice document sau înregistrare relevant? pentru activitatea de control; s? solicite conduc?torului auto sau întreprinderii/operatorului de transport rutier s? prezinte de îndat? vehiculul spre a fi inspectat într-o loca?ie dotat? corespunz?tor pentru evalu?ri tehnice am?nun?ite, dac? exist? indicii privind interven?ii neautorizate asupra tahografului sau indicii privind existen?a unor mijloace ilegale de manipulare a tahografului care nu pot fi verificate corespunz?tor în trafic; s? p?trund?, în vederea efectu?rii controlului ?i în timpul programului normal de lucru, în orice spa?iu în care î?i desf??oar? activitatea întreprinderea/operatorul de transport rutier, unde pot exista informa?ii relevante pentru activitatea de control al respect?rii regulilor privind perioadele de conducere, pauzele ?i perioadele de odihn? ale conduc?torilor auto. https://serviceautobragadiru.business... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 Re: Control ARR in trafic Apropo de controale, categorii, remorci ,MMA si altele cu care ne batem noi capul. Vad azi un tractor cu 2 remorci pe DN2 si-mi amintesc urmatoarea anomalie din legislatia citita de curind,cind invatam sa-mi iau B+E: -tractorul este singurul vehicul care poate tracta 2 remorci(cu MMA de 6-7 tone fiecare) -categoria B i-ti da dreptul sa conduci si tractorul rutier, respectiv categoria F. -deci, cu B-ul poti conduce un tractor cu 2 remorci, dar pentru o remorca de peste 750 kg dupa o masina categoria B i-ti trebuie categoria B+E(cu examen, chestionare,tahografe,controale,etc). Traiasca...! Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ANSONIA Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 Re: Control ARR in trafic Eu am o remorca universala cu prelata cu MMA 750kg. O tractez cu o Honda CR-V care are MMT 2000kg. Remorca are frana si o punte standard pentru 1800kg. Uneori mai depasesc cele 750kg... :grin: Intrebarea mea: Este posibil ca ARR-ul sa ma opreasca pentru cantarire? Ati vazut vreodata autoturisme cu remorci mici oprite de ARR? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 Re: Control ARR in trafic Domnilor ...aceasta discutie s-a mai facut cel putin odata! Fiecare merge cum vrea cardanul lui PE RISCUL LUI! Si fiecare interpreteaza legea cum doreste TOT PE RISCUL LUI! Si data trecuta am spus niste chestii (aceleasi ca aici) si discutiile s-au terminat vag ... nimeni n-a inteles nimic si am dedus asta urmare a prezentei dezbateri (actualul topic) de catre exact acele persoane! Este legal sa conduci trenul fara permis, este permis sa-i manaresti pe curcani la basca ... dar in acelasi timp este cam ilegal sa-ti asumi asemenea riscuri! Intamplator, am tangenta cu o afacere care tine de covrige si de manivele ...de vreo 14 ani! Stiu cateva chestii, dar nu sunt mafalda! De-a lungul carierei (de peatra) am invatat ca daca vrei sa mierlesti iezii caprii, capra-ti crapa capu-n patru ...si nu in ultimul rand conturile in sume divizibile cu 1000 lei...Deci ... :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Horia Corabean Postat Septembrie 29, 2009 Partajează Postat Septembrie 29, 2009 Re: Control ARR in trafic Da, adev?rat, s-a mai discutat pe tema asta dar de data asta chiar am fost la ARR Cluj în vederea ob?inerii de ,,licen?e'' pentru activitatea de depanare auto la autoturism cu remorc?, nu vor s? îmi dea, cred c? nici ei nu în?eleg interpret?rile din lege, deci eu am în?eles din prima care este situa?ia, la nevoie când se redeschide topicul revin IAR :tk1 cu spicuiri din lege, asta când am timp, domnii cu categoria B+E, o întrebare, cu ce ansamblu de vehicule a?i dat examen??? Sper s? revin la topic, nu primim licen?e la autoturism cu remorca (are cineva???), deci ne continu?m treaba. Cele bune. Vasile Marginean 1977-2009 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 29, 2009 Partajează Postat Septembrie 29, 2009 Re: Control ARR in trafic depanare auto la autoturism cu remorc?, nu vor s? îmi dea, cred c? nici ei nu în?eleg interpret?rile din lege, Domnu dumneata nu poti face "depanare cu remorca" ... :ha: Faptul ca ai pus o masina pe platforma si o cari se cheama ca faci transport specializat! :P Ca fazanii de la ARR nu stiu pe ce lume traiesc ...asta nu e o noutate! Normal ca nu le convenea sa-si bata capul cu inca un dosar! :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Septembrie 29, 2009 Partajează Postat Septembrie 29, 2009 Re: Control ARR in trafic domnii cu categoria B+E, o întrebare, cu ce ansamblu de vehicule a?i dat examen??? Eu am dat cu un ARO de 30 de ani, cu remorca tot de ARO,cu o punte. La cei de la ARR ar fi bine sa le faci o cerere scrisa,si sa le ceri un raspuns scris, pe care-l tii in masina,in caz ca mai ai surprize. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Horia Corabean Postat Septembrie 29, 2009 Partajează Postat Septembrie 29, 2009 Re: Control ARR in trafic domnii cu categoria B+E, o întrebare, cu ce ansamblu de vehicule a?i dat examen??? Eu am dat cu un ARO de 30 de ani, cu remorca tot de ARO,cu o punte. La cei de la ARR ar fi bine sa le faci o cerere scrisa,si sa le ceri un raspuns scris, pe care-l tii in masina,in caz ca mai ai surprize. Chiar bun? idee, uite la ce e bun brain-stormingul. Vasile Marginean 1977-2009 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Horia Corabean Postat Septembrie 29, 2009 Partajează Postat Septembrie 29, 2009 Re: Control ARR in trafic depanare auto la autoturism cu remorc?, nu vor s? îmi dea, cred c? nici ei nu în?eleg interpret?rile din lege, Domnu dumneata nu poti face "depanare cu remorca" ... :ha: Faptul ca ai pus o masina pe platforma si o cari se cheama ca faci transport specializat! :P Ca fazanii de la ARR nu stiu pe ce lume traiesc ...asta nu e o noutate! Normal ca nu le convenea sa-si bata capul cu inca un dosar! :grin: Dar un transport nespecializat cum pot face s? îi împac ?i pe ,,fazanii'' de la ARR ?i pe dumneata? Vasile Marginean 1977-2009 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 29, 2009 Partajează Postat Septembrie 29, 2009 Re: Control ARR in trafic :ha: Pe mine nu trebuie sa ma impaci ... important este ca voi cei care carati cu plaformele, sau ma rog depanati cu platformele sa va faceti jobul "safe"! :grin: Activez in transport de 14 ani si pot sa spun ca de-a lungul timpului am facut multe! Dar un singur risc l-am ascuns adanc intr-un sertar:"sa merg fara licenta"! Acu intreb ca prostu: la ce mama naibii l-a controlat pe colegul care a initiat topicul ARR-ul daca nu are nici o treaba cu licentele de transport? :grin: :P consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Horia Corabean Postat Septembrie 29, 2009 Partajează Postat Septembrie 29, 2009 Re: Control ARR in trafic ...cred c? la întrebarea aceasta a?i r?spuns deja. Vasile Marginean 1977-2009 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 29, 2009 Partajează Postat Septembrie 29, 2009 Re: Control ARR in trafic No, atunci zic pas la discutia asta! :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Horia Corabean Postat Septembrie 29, 2009 Partajează Postat Septembrie 29, 2009 Re: Control ARR in trafic Cele bune la toat? lumea! :x Vasile Marginean 1977-2009 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
undercover Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Re: Control ARR in trafic daca tot se discuta de remorci intru si eu in discutie cu o intrebare . in constanta nici o scoala de soferi nu face B+E :uameni , cum reusesc sa iau si eu cat E ? am auzit ca in alte parti ale tari se da examen si pentru cat E ? pot oare sa ma duc in alta localitate fac scoala acolo, si dupa sa vin cu dosaru in constanta sa dau examenu? :h5 suzuki vitara 1.6 suzuki kingquad 750 nissan patrol gr y61 3.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Re: Control ARR in trafic daca tot se discuta de remorci intru si eu in discutie cu o intrebare . in constanta nici o scoala de soferi nu face B+E :uameni , cum reusesc sa iau si eu cat E ? am auzit ca in alte parti ale tari se da examen si pentru cat E ? pot oare sa ma duc in alta localitate fac scoala acolo, si dupa sa vin cu dosaru in constanta sa dau examenu? :h5 Nu cumva trebuie sa-l platesti si pe omul de la scoala sa vina cu utilajul la Constanta , ca sa ai pe ce sa dai examenul??? in conditiile astea e mai ieftin CE In bucuresti se face dar preturile sunt mari.. BE 1000 fata de CE 1200.. :h5 Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nan florin Postat Octombrie 15, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2009 Re: Control ARR in trafic Am primit oficial raspuns de la ARR la cele prezentate mai sus si suna cam asa: CATRE DOMNUL NAN FLORIN DUMITRU Urmare solicit?rii dumneavoastr? transmisa Autoritatii Rutiere Romane – A.R.R. si înregistrata cu nr. 27864/29.09.2009, va comunicam urm?toarele : In conformitate cu prevederile art. 49 din Ordonan?a de urgenta nr. 109/2005 privind transporturile rutiere, transportul rutier de m?rfuri si/sau persoane se efectueaz? numai cu vehicule rutiere destinate prin construc?ie tipului respectiv de transport, prin vehicul rutier intelegandu-se ansamblul format din autovehicul si remorca. Urmare celor men?ionate anterior rezulta ca vehiculul de?inut de petent nu îndepline?te condi?iile pentru a efectua transport rutier public sau in cont propriu si, in consecin?a, nu i se poate elibera licen?a/certificat de transport. Prezentul r?spuns a fost întocmit conform prevederilor Legii 544/2001 privind accesul liber la informa?iile de interes public, cu modific?rile si complet?rile ulterioare. Cu respect DIRECTOR GENERAL Ing. IANCU CRACIUNOIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Octombrie 15, 2009 Partajează Postat Octombrie 15, 2009 Re: Control ARR in trafic Prin urmare ansamblu de auto 4x4+platforma nu se incadreaza pentru obtinerea unei licente de transport. Problema aceasta o pot avea doar cei cu specializatele? Sa ne asteptam in viitor la interzicerea folosirii ansamblelor auto 4x4+platforma? Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nan florin Postat Octombrie 15, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2009 Re: Control ARR in trafic Nu stiu ce sa mai zic. Asta inseam,na ca nu pot sa folosesc remorca nici in scop propriu ceea ce mi se pare o aberatie totala. Oricum am dat un replay pentru lamuriri suplimentare pentru ca sunt in ceata totala. Oricum, serialul continua si o sa va tin la curent... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate