Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum bag 285 x 75 x 16 sub un bivol?

requin

Postări Recomandate

Are cineva idee cum bag sub bivolu` meu niste swampere de 285/75/16? Ca atare nu cred ca intra... acuma am 245/70/16 si arata cam asa:

http://img121.imageshack.us/img121/7017/dsc01528.jpg

[URL="http://www.youtube.com/watch?v=HwELajFteTo&feature=topvideos"]I expect nothing. I fear no one. I am free.[/URL]
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum bag 285 x 75 x 16 sub un bivol?

ai mai multe variante.

1. "body lift" :inaltarea prin distantiere intre caroserie si sasiu

2. "supension lift" : ridicarea din kit de suspensie

3. flex + jos plasticaraia

4. ciocan in aripi + jos plasticaraia

variantele de mai sus nu sunt intr-o ordine de preferinte. fiecare o adopta pe cea care ii convine si place

recomand "suspension lift"

i have a pajero , don't be jealous :)

Samurai '88 >Suzi Quatro.

Link spre comentariu

Sau low-cost - body-lift si pastrezi aspectul de ingrijit si maninci o pizza la Venetia :ha: app de low-cost

Vezi ca treb sa ridici si bara+plastice fata spate.......

Este mai ieftin decit solutia lui sese,cu siguranta,dar aia-i ideala......daca dispui de cash,dar asta n-ai specificat la cererea ta :grin: :h5

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Da, greseala mea, nu am specificat elementul cheie si respectiv banii :P

Vreau metoda cea mai usoara si rapida si care implica cat mai putine modificari estetice la masina(deci as prefera sa ramana overfenderele asa cum sunt) pentru ca momentan inca nu stiu exact ce vreau sa fac cu ea si nu as baga flexu in ea ca dupa 2 luni sa realizez ca vroiam altceva.

Un suspension lift sau (preferabil)body lift pentru dhibolu` asta stie cineva de unde? Mai important... Cine il monteaza?

Vorbisem cu cineva de pe forum si urma sa ma sune dar au trecut 2 saptamani si am impresia ca nu mai are timp de mine :roll:

[URL="http://www.youtube.com/watch?v=HwELajFteTo&feature=topvideos"]I expect nothing. I fear no one. I am free.[/URL]
Link spre comentariu

Multam soimule de cauciucuri! Arata beton cu ele si nici nu freaca!

P.S tare de gasca pare sa fie taicato :) sa-i transmiti cele bune de la mine cand vb. cu el :)

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Requin sunt curios daca ti-au intrat gumele pe Isuzu trooper pe jantele originale ca am si eu un asemenea bivol :banana si as pune niste gume mai late si daca da de unde ai facut rost de ele, binenteles la bani putini ca-i Criza :grin:

Ps. Sunt din Salaj iar tlf.0766463625. Multumesc.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Are cineva idee cum bag sub bivolu` meu niste swampere de 285/75/16? Ca atare nu cred ca intra... acuma am 245/70/16...

Cea mai ortodoxa metoda este cea cu kit de suspensie - suspension lift kit, pentru ca-ti va permite inaltarea intregii masini, fara a mai aparea problemele specifice bodylift-ului, sau fara a mai "trafora" aripile.

Tu vrei sa treci de la anvelope de 30' la anvelope de 33'... adica, o crestere a diametrului rotii, de aprox. 80mm ~ 3'! DAR, trebuie tinut cont ca axa fata la acest model este cu suspensie independenta - adica: o inaltare fara a respecta "regulile jocului", va avea drept rezultat o axa fata cu parametrii geometrici complet schimbati!!! Asta are repercursiuni asupra intregului vehicul...

Concluzia, tinand cont de aceste aspecte, cel mai indicat este kit-ul de suspensie cu cadru pentru axa fata - nu cred ca ai nevoie de un kit mai mare de 2'-2,5'!

Bodylift-ul este compromisul intre rezultatul final - diferit totusi de cel cu kit de suspensie si pret! Un bodylift va ridica caroseria destul de mult - la valoarea la care ai tu nevoie; dar va ridica DOAR caroseria! Raman "pe pozitii" barele de protectie fata/spate; scarile - unde este cazul; comenzile fixate pe sasiu - manetele cutiei de viteze si a/ale cutiei de transfer; motorul - poate cere repozitionari ale diverselor repere montate pe caroserie, sau modificarea aripilor interioare; radiatorul - poate cere repozitionarea punctelor de fixare de pe caroserie/sasiu, sau adaptatrea altor racorduri pentru lichidul de racire; "traforarea" aripilor interioare, pentru a permite noilor anvelope sa lucreze; etc....

Comparativ, kitul de suspensie poate necesita: amortizoare - daca nu sunt incluse in kit; racorduri de frana - mai lungi; kit de coborare a transmisiei - daca kit-ul este mai mare de 4'; adaptoare pentru barile stabilizatoare (pentru kiturile inalte) - la cele cu cadru, e posibil ca bara stabilizatoare sa se monteze direct pe cadru; modificarea cardanelor - pentru kiturile inalte;...

Analizeaza singur si vezi care merita!

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare