Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Jeep Cherokee plusuri si minusuri

CYO

Postări Recomandate

Sal,

Mi-am propus la anu sa-mi achizitionez un Jeep Cherokee (motor 4l). Vreau sa fie neinscrisa si vreau sa ma dau cu ea cat mai :twisted: :twisted: :twisted: .

Am cateva intrebari:

- duce cauciucuri mari ? cel putin 35" (ma refer la motor , transmisie , planetare)

- stiu ca nu are sasiu , dar se poate rigidiza?

Intreb daca se poate rigidiza, pt. ca vreau sa-i pun rollcage extern.

Ce stiu despre masina?

1. Are punti rigide

2. Are motor mare 4l si 180cp

3. E usoara

4. E ieftina

Acum va rog sa va dati cu parerea daca se merita sau sa ma orientez spre altceva.

Multumesc anticipat

Si putin youtube

[youtube:14yioi81]http://www.youtube.com/watch?v=ap2csNm_TII[/youtube:14yioi81]

Shake N' Bake !!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Jeep Cherokee plusuri si minusuri

Pentru 35" deja trebuie sa te gandesti neaparat la alta punte spate si intarituri la puntea fata.

Intarire de sasiu + kit longarm este aici :

http://www.gotreks.com/Treks_Content.asp?vId=1

Uita-te la proiecte pe www.jeepforum.com, ca oricum mare parte din piese trebuie aduse din state pentru asa proiect.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

"Pentru 35" deja trebuie sa te gandesti neaparat la alta punte spate si intarituri la puntea fata."

Vad ca din 1987-1990 puntea pe spate e dana 44 30 spline. Puntea asta nu ar duce 35-uri?

Shake N' Bake !!!
Link spre comentariu

Parerea mea de ignorant este ca motorul ala nu prea poate sa duca 35. Iar daca schimbi rapoartele in punti , nu vei mai avea turatie ca sa descarci rotile. Sfatul meu e sa te opresti pe la 32. Altfel, cu 35 rupi planetare, cruci,punti etc, si apoi te plangi ca Jeepu` nu e fiabil. Nu incerca sa faci prastie din kkk.

Vrei prastie, incearca cu un Rubicon cu toate HD.

Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan
Link spre comentariu

Parerea mea de ignorant este ca motorul ala nu prea poate sa duca 35. Iar daca schimbi rapoartele in punti , nu vei mai avea turatie ca sa descarci rotile. Sfatul meu e sa te opresti pe la 32. Altfel, cu 35 rupi planetare, cruci,punti etc, si apoi te plangi ca Jeepu` nu e fiabil. Nu incerca sa faci prastie din kkk.

Vrei prastie, incearca cu un Rubicon cu toate HD.

Rubiconul nu este extrem de diferit.

Cat despre prastie din kkt, mai urmareste ce face lumea cu Cherokee-uri si Wrangleruri, motorul poate sa duca foarte bine 35+. Cu rapoarte mai adanci compensezi faptul ca ai cauciucuri mari si revii la performante apropiate de standard.

Iti dau un exemplu pe rubi...puntea fata e hibrid intre d44 si d30. Are grupul de d44 ,dar planetare, cruci si altele de d30. Deci nu e diferenta de la cer la pamant.

"Pentru 35" deja trebuie sa te gandesti neaparat la alta punte spate si intarituri la puntea fata."

Vad ca din 1987-1990 puntea pe spate e dana 44 30 spline. Puntea asta nu ar duce 35-uri?

Doar pe unele modele cu tow package au fost puse D44.

Chrysler 8.25 e mai ok decat D35 si se gaseste mai usor standard. Altfel ar fi optiunea sa cumperi un Ford 8.8 de pe Explorer, sunt mai usor de gasit decat d44.

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

Dar cu 33-uri cum s-ar descurca?

Pe la noi cine importa piese de cherokee , ca sa-mi fac o idee de preturi (ma refer la kituri de inaltare , amortizoare directie .etc...)

Shake N' Bake !!!
Link spre comentariu

Cu 33'uri ar fi mai putin stres pe D35 decat cu 35'uri. Din cate am inteles problema mare ar fi carcasa , care e slaba. In momentele cand plantezi bine acceleratia si dai de aderenta brusc se contorsioneaza carcasa si atunci rupi ceva.

worldscape stiu ca e unul din cei ce aduce (sper ca am retinut bine numele). In principiu si eu pot aduce piese de pe diverse site-uri si mai este lume pe forum.

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

Sal,

Mi-am propus la anu sa-mi achizitionez un Jeep Cherokee (motor 4l). Vreau sa fie neinscrisa si vreau sa ma dau cu ea cat mai :twisted: :twisted: :twisted: .

Am cateva intrebari:

- duce cauciucuri mari ? cel putin 35" (ma refer la motor , transmisie , planetare)

- stiu ca nu are sasiu , dar se poate rigidiza?

Intreb daca se poate rigidiza, pt. ca vreau sa-i pun rollcage extern.

Ce stiu despre masina?

1. Are punti rigide

2. Are motor mare 4l si 180cp

3. E usoara

4. E ieftina

Acum va rog sa va dati cu parerea daca se merita sau sa ma orientez spre altceva.

Multumesc anticipat

Si putin youtube

[youtube:3b2ct5mx]http://www.youtube.com/watch?v=ap2csNm_TII[/youtube:3b2ct5mx]

povestea e cam asa: in functie de ce Kit de inaltare ii pui poti pune si 35"-uri... dar sfatul meu ca sa o faci "beton" pt OffRoad este altul:

- un KIT serios de 4" short sau long arm ( aici depinde de cat de bine o sa poti sa controlezi masina cu herghelia de 180 cai, iti recomand daca esti la inceput sa pui short arm )

- planetare Heavy Duty macar pe fata cu 30/33 spline si blocanti Detroit Locker 100%

- gume, dar recomandarea mea este sa mergi pe un 33" ca sa ai si spatiu de flexare si sa nu fortezi nici planetarele sau diferentialele, la ce power ai in motoarele de 4L...nu ai nevoie de gume mai mari.

- vis a vis de ce s-a spus mai sus...puntile ar fi Dana30 fata si Dana 35 sau Dana 44 spate ( scrie pe ele ), de recomandat este sa gasesti unul cu Dana44 spate ( alte punti nu merita puse pe el ca degeaba le pui si dai banii, il iei cu ce are )

- roll cage: merita sa faci mai degraba unul interior.

- gasesti si inscris la preturi decente, iar sfatul meu e sa cauti anii 1992-2000 la 2 usi si il faci pe urma autoutilitara ca sa scapi de impozit

de modificari si piese iti stau la dispozitie.... noi o sa ne apucam de Joi sa facem unul pt Competitii... experienta pe Jeep-uri deja inecepem sa avem cu carul :ha:

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Foarte greu sa prinzi unul cu D44 din fabrica.

Poti cauta cu Chrysler 8.25, care arata asa :

http://www.jeepforum.com/wiki/index.php/Chrysler_8.25

si e mai bine decat cu d35.

Stiu ca in 99 sau 2000 s-a trecut la punte fata low-pinion, care este mai slaba decat high-pinion. Asa ca sub 98 m-as orienta ca an.

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

Foarte greu sa prinzi unul cu D44 din fabrica.

Poti cauta cu Chrysler 8.25, care arata asa :

http://www.jeepforum.com/wiki/index.php/Chrysler_8.25

si e mai bine decat cu d35.

Stiu ca in 99 sau 2000 s-a trecut la punte fata low-pinion, care este mai slaba decat high-pinion. Asa ca sub 98 m-as orienta ca an.

Multumesc

Shake N' Bake !!!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare