rommy20005 Postat Octombrie 6, 2009 Partajează Postat Octombrie 6, 2009 As vrea sa schimb simeringurile la puntea fata la Toyota Hilux din 91' pt ca deja a inceput sa faca balta mare de ulei cand sta peste noapte. Daca tot 0 desfac sa schimb simeringurile as vrea sa nu stau cu ea desfacuta si sa constat ca mai am de cumparat piese. A mai desfacut cineva o punte, stie cineva ce se mai strica la ele, sa le schimb din timp, rulmenti ceva tablitze........oringuri..habar nu am ce e acolo, si daca se poate si niste preturi aproximative sa nu ma ard la cumpararea lor. Acum singura problema e ca pierde uleiul din grup si mai rau e ca imi ajunge pe discul de frana. In rest nu face nici un zgomot, cupleaza, nu se aude nimic suspect. Multumesc anticipat. zic si io......... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Octombrie 6, 2009 Partajează Postat Octombrie 6, 2009 Re: Schimbare simeringuri punte fata Hilux. As vrea sa schimb simeringurile la puntea fata la Toyota Hilux din 91' pt ca deja a inceput sa faca balta mare de ulei cand sta peste noapte. Daca tot 0 desfac sa schimb simeringurile as vrea sa nu stau cu ea desfacuta si sa constat ca mai am de cumparat piese. A mai desfacut cineva o punte, stie cineva ce se mai strica la ele, sa le schimb din timp, rulmenti ceva tablitze........oringuri..habar nu am ce e acolo, si daca se poate si niste preturi aproximative sa nu ma ard la cumpararea lor. Acum singura problema e ca pierde uleiul din grup si mai rau e ca imi ajunge pe discul de frana. In rest nu face nici un zgomot, cupleaza, nu se aude nimic suspect. Multumesc anticipat. E modelul cu punte rigida sau suspensie independenta pe fata? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Octombrie 6, 2009 Partajează Postat Octombrie 6, 2009 Re: Schimbare simeringuri punte fata Hilux. La modelul cu punte rigida verifica si bucsile de bronz care centreaza planetara pe butuc. Sunt destul de scumpe sa le cumperi, dar daca sunt foarte uzate se vor strica iar simeringurile. Verifica si rulmentii pivoti si ar fi bine sa schimbi si garniturile de la homocinetica. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Octombrie 6, 2009 Partajează Postat Octombrie 6, 2009 Re: Schimbare simeringuri punte fata Hilux. Daca e vorba de punte rigida, simeringurile responsabile pentru scurgerea de ulei sunt cele din gatul puntii. Prin ele trec tijele planetarelor. Ele separa uleiul din diferential de vaselina de la capul planetarei. Gasesti aici informati despre ce si cum sa faci: viewtopic.php?f=15&t=6404&hilit=tutorial&start=0 Ex: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rommy20005 Postat Octombrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2009 Re: Schimbare simeringuri punte fata Hilux. Da e cu punte rigida. Multumesc mult pt topicul mentionat de tine 'MAX'' este exact ce imi trebui. Iti mai aduci aminte preturile la piesele pe care le-ai schimbat tu? Mie imi curge pe la sferele alea, iar la partea sferei care se vede cand te uiti sub masina se vede foarte mata si zgariata si ma speriasem, deja cautam punte dar vad ca partea lucioasa e partea dinspe interior, care nu se vede, nu trebui sa fie toata lucioasa. Niste preturi mi-ar mai fi de ajutor si ii dau drumu la treaba. MULTUMESC INCAODATA ! Homocinetica este sfera de care zic eu? zic si io......... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Re: Schimbare simeringuri punte fata Hilux. Da e cu punte rigida. Multumesc mult pt topicul mentionat de tine 'MAX'' este exact ce imi trebui. Iti mai aduci aminte preturile la piesele pe care le-ai schimbat tu? Mie imi curge pe la sferele alea, iar la partea sferei care se vede cand te uiti sub masina se vede foarte mata si zgariata si ma speriasem, deja cautam punte dar vad ca partea lucioasa e partea dinspe interior, care nu se vede, nu trebui sa fie toata lucioasa. Niste preturi mi-ar mai fi de ajutor si ii dau drumu la treaba. MULTUMESC INCAODATA ! Homocinetica este sfera de care zic eu? Simeringul din punte este aproximativ 40-50 de lei si nu il gasesti decat din original. Pt setul de garnituri homocinetica cauta la la www.japanparts.ro sau la www.alpadrino.ro Tocmai am primit o oferta de la Alpadrino: 844ron-set pt.2roti-originale 124ron-set pt.2roti-aftermarket Rulmentii pentru pivoti au codul 30303 si gasesti cu 50-60 de lei bucata la SKF. Exista si mai ieftini dar sunt chinezesti sau alte natii. Sfera ar trebuie sa fie toata lucioasa dar nu ai sanse sa fie asa la o masina veche. Im portant e sa fie cat mai neteda in locul unde atinge pasla respectiv partea din interior. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rommy20005 Postat Octombrie 8, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2009 Re: Schimbare simeringuri punte fata Hilux. Multumesc incaodata! zic si io......... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate