Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Fiabilitatea la Suzuki-uri...

worldscape

Postări Recomandate

Re: Fiabilitatea la Suzuki-uri...

Am vitara de 5-6 ani ... a mers bine saraca ... pana sa-i pun niste capete de bara de Jeep, de atunci scartie intruna ... nici vasilina de la mobil nu face treaba mai mult de o zi.

Puncte slabe: rugina si "talpa" care le dauneaza altfel ieftin si bun.

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna! Am un Suzuki Vitara 1,6 in 3 usi de un an. N-am avut ocazia de a merge la un offroad adevarat dar am bagat-o prin toate gropile si pe tate drumurile neasfaltate gasite...! Coclauri sunt in Dobrogea, e mai aproape de Galati...!

Masina e din 1992, nu avea decat 2 puncte de rugina la suruburile centurilor spate le-am "rezolvat", suruburule din aripa...! Am un mic joc in volan, din caseta cred, in rest...sa o tina tot qasa si-i fac statuie...! :) Sunt foarte multumit, am reusit sa-i montez un troliu mic, care trebuie incercat...! Acum caut un hard top, ptr ca prelata e cam pe duca...!

Link spre comentariu

E o masina foarte versatila, simpla si de aceea foarte rezistenta.

E capabila sa faca minuni in teren si sa fie decenta in oras.

Deobicei e mai rezistenta decit nervii omului.

Ca orice in viata, trebuie tratata cu respect pentru a obtine satisfactii.

Masina mea cu ceva explicatii si demonstratii de capacitati la dotari medii, o gasesti pe topicul "Respectfully Samanta" viewtopic.php?f=7&t=9853&p=158168&hilit=Respectfully+samanta#p158168

Because life is stranger than fiction.

Link spre comentariu

Samuraiul este cea mai fiabila masina de teren. O spun cu toata convingerea tocmai acum cand nu-l mai am pentru ca am avut ocazia sa testez si alte masini cu pretentii ... Toyota, Nissan, Jeep (no offence)... par niste domnisoare sensibile in comparatie cu Samu la capitolul fiabilitate.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Am si eu un Jimny sh, fara a cunoaste istoria precedentului posesor

L-am luat la 23k km (doar atat) si nu m-a interesat prea mult istoria, fiind inca 2 ani in garantie

si optic fara lovituri, etc.

Totusi, am schimbat imediat rulment roata fatza dreapta si acum, dupa 1000km simeringul de la cutia de viteze

capatul spre cardanul de la cutia transfer, care avea pierderi ff mici de la cumparare, fara a fi mari nici acum.

Pt ca nu stiu la ce (daca) chinuri a fost pusa, nu-mi permit prea multe idei, dar oricum mi se pare

cam REPEDE sa se strice chestiile astea...

Iar de timpul de remediere in garantie... belea, sub 12-15 zile de la constatare, nici vorba sa rezlove

d-nii de la Suzuki. :uameni

Asa ca, deocamdata, stau in expectativa, dar cam indoit.. :sr

Parca a mirosit suspect si ambreiajul la o panta mai grea de 300ml, o fi normal ? :roll:

Florin

LJ70, ex Jimny, ex IMS M461
Link spre comentariu

Am si eu un Vitara adus acum un an. Am facut cu el 20.000km de delta si altele si merge f bine (155.000km)

Totusi pretul de achizitie este destul de mare. Poate asta sa insemne ceva?

La 4.000-5.000 eur (pentru una mai acatarii) ai mai multe variante de 4x4 in Germania.

Vrabia... malai viseaza.
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

eu de o luna si jumatate (aproximativ) detin vitara de la avatar. e din 89:old. cred ca foarte multe din piesele de pe ea sunt din 89. facuta in japonia. cred ca trebuie curatata si isi revine din orice. pana acum merge excelent.

cred ca am zis destul cand am zis ca e din 89...

:)

:brSUZUKI :1

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Noi avem Vitara 1.6, 8v, 75cv pe carburator din 1992, 140.200km (aproximativ) achizitionat din Decembrie 2010. Masina a fost luata din Spania cu scopul de a-o aduce in tara pentru a urca pe coclauri. La tabla sta foarte bine (fostul propietar avea mare grija dar de mecanica mai putin). I-am schimbat mai multe piese decat trebuia pentru ca, cum am spus inainte masina a parcurs Spania - Romania si am vrut sa nu avem nici-o problema si asa a si fost. A mers impecabil, a parcurs 5.200km in mai putin de o luna si nici-o problema. Cum au spus si alti daca o rasplatesti te rasplateste si ea pe tine si iti da si satisfacti :y.

Suzuki, I recomand this :wink:.

Cu respect,

Teodor.

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Ca si fost proprietar de vitara 8v pot spune urmatoarele.

O masinuta foarte ok pentru banii ei, fiabila din cale afara in comparatie cu altele, iar cu anvelopele corecte pe asfalt se comporta mai mult ca si un go-kart decat un 4x4 veritabil.

Pro

• Motor 8v fiabil suporta abuzuri in draci, cuplu foarte bun in plaja joasa de turatie
  • Cutie etajata corect(minus distanta mare intre 1 si 2), scurt, in armonie perfecta cu motorul si cuplul sau in ture mici
  • Comportament sigur, fara ruliu pronuntat in viraje cu tendinta supraviratoare usor de corectat
  • Sistem de incalzire foarte bun
  • Cursa suspensiei fata buna
  • Confort decent
  • Ieftin de modificat
  • Dimensiuni mici, usor de strecurat printre copaci etc...

Contra

• Transmisie fata(diferential + planetare) fragile
  • Frane slabe, modularitate, muscatura, fading sub medie
  • Raza mare de bracaj
  • Consum mare raportat la greutatea/motorizarea micutei
  • Protectie in caz de accident rasurnare egala cu zero
  • Rugina cat cuprinde
  • Lipsa diferentialului central penalizeaza mult conducerea pe timp de iarna in 4x4, avand un comportament periculos subvirator

Cam atatea imi vin in minte momentan. Per global o masina foarte reusita, daca nu ar fi calcaiul lui Ahile - transmisia fata, in speta diferentialul, masina s-ar clasa in top 4x4.

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

Salut,

am adus doua samuraie din germania,fara niciun fel de probleme tehnice,fara sa le fac ceva in germania,asa cum le-am luat asa le-am adus,s-au comportat perfect.

Pe primul l-am tinut 2 ani,n-am reusit decat sa-i rup arcurile(si cred ca daca nu le springuiam nu aveam probleme cu ele) si i-am schimbat un chit de ambreiaj,masinuta a fost destul de muncita(fara mila) pe dealurile din imprejurimi.

Acum am venit cu unul din 1985 fara sa-i fac nimic in germania,m-a tinut tot drmul(17000 km),se comporta impecabil,am venit cu pedala lipita de podea,consum mare de benzina si ulei (mi se pare normal pentru o batranica din 85)......concluzie...jos palaria...samuraiul este fiabil.

In ceea ce priveste rugina...ma gandesc ca japonezul l-a facut biodegradabil:ga

daca n-am putut sa ma fac samurai...mi-am luat unul
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

am reusit sa ies un pic cu ea,dar tot nu am avut unde so murdaresc,la prima impresie mi se pare prea usoara pe spate sau sunt eu prea greu la talpa,in rest merge,la consum sunt multumit,ma asteptam sa consume mai mult,dupa cum spuneau alti,deci pana acum este ok,sper sa reusesc sa-i fac si poze

Link spre comentariu

Sa vezi samuraiul ce usor este :ha1

Vad ca la avatar ai un pajero, acolo ai confort, suzuki este o masina simpatica si foarte descurcarata in teren, singurul inconvenient este ca te cam oboseste.:grin:

Editat de Cristian1

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

nu poti sa compari pajero cu vitara,cu pajero am facut multe,este mai mare,vitara este mai mica se poate misca mai usor,fiecare cu avantajele ei,cu asta inca nu am avut ocazia so testez iar inca mai trebuie sa-i pun si cauciucuri astea ce le are sunt de oras,sa speram ca va fi bine.:cl

Link spre comentariu

nu poti sa compari pajero cu vitara,cu pajero am facut multe,este mai mare,vitara este mai mica se poate misca mai usor,fiecare cu avantajele ei,cu asta inca nu am avut ocazia so testez iar inca mai trebuie sa-i pun si cauciucuri astea ce le are sunt de oras,sa speram ca va fi bine.:cl

Veti ramane uimit de ce poate face :grin:. Bafta!

Cu respect,

Teodor.

4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Am avut Vitara (Sidekick) scurta si am fost super multumit si de aceea, dupa ce m-am dat o perioada cu un Patrolache, am revenit la Vitara dar la varianta lunga sau autobuz, cum ii spune prietenul meu Soso. Atat Vitara cat si Patrolul sunt niste agregate foarte reusite, spun eu care sunt un amator in ce priveste offroadul, si nu pot spune care sunt mai fiabile, la mine diferenta a facut-o costurile de intretinere care sunt net favorabile lui Suzi. :tk

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Salut pe toata lumea:)

Odata ce iti iei Vitara doar daca esti foarte pretentios si fitos nu te indragostesti de ea. Eu pe a mea o am din primavara si m-am indragostit din prima clipa. La offroad se descurca excelent si nu degeaba ii spune veverita :D

Intradevad tabla este cam proasta dar am inteles ca asta nu ii un atu al japonezelor.

Land Rover Discovery 1

mail ap3bogdan@gmail.com

tel 0745855228

Link spre comentariu

Tabla este un atu al japonezilor, marea majoritate a masinilor lor nu ruginesc, ei au fost primii care au introdus un proces de galvanizare in productia de serie.

Nu le-a reusit la Vitara, si cateva alte modele...Nici nu cred ca au vrut sa o faca prea rezistenta la tabla, nici pe Vitara nici pe Samurai, ambele fiind catalogate ca "fun vehicles", doar cu valoare recreativa, si nu utilitara.

Si ca sa fiu on-topic, am masina din septembrie, a trecut printr-un proces de restaurare, dar cel putin mecanic nu mi-a facut in cca 3000 km nici o surpriza.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare