dacosul Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 De curind am achizitionat un IMS care are ..........doua motoare.Unul in fata si unul in spate.Au taiat lada in spate si au facut suporti de motor,au montat motorul care are numai carterul de ambreiaj si la u legat de motorul din fata cu un reductor care are trei cardane.Doua sus,unu in fata si unu in spate si unu jos catre puntea spate.Masina este din stocul armatei. Daca stie cineva ce poate fi masina asta il rog frumos sa mi spuna si mie ceva despre ea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Re: Doua motoare montate pe M461 De curind am achizitionat un IMS care are ..........doua motoare.Unul in fata si unul in spate.Au taiat lada in spate si au facut suporti de motor,au montat motorul care are numai carterul de ambreiaj si la u legat de motorul din fata cu un reductor care are trei cardane.Doua sus,unu in fata si unu in spate si unu jos catre puntea spate.Masina este din stocul armatei. Daca stie cineva ce poate fi masina asta il rog frumos sa mi spuna si mie ceva despre ea o poza ne va lamuri mult probail ca e o modificare pentru a monta un accesoriu dar nu imi imaginez ce anume oricum, nu cred ca pentru un om normal are o utilitate practica, decat daca vrei sa faci ceva masina de taiat lemne... as ruga o poza am impresia ca e vorba de un reductor cu priza de putere, ceea ce m-ar interesa sa achizitionez pentru modificarea masinii actuale pentru montarea unui troliu mecanic de toyota sau nissan (stiu ca troliul mecanic costa mai mult decat unu electric, dar am eu fixul asta de a avea ceva mecanic ) forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacosul Postat Octombrie 7, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Re: Doua motoare montate pe M461 Nu este accesori sau utilaj MAI ARE UN MOTOR vorbesc foarte serios.Reductorul dintre motoare e mai mare decit cutia de viteze si este cilindric.Am tot icercat sa pun poze dar ma incurc(la marime).Ma gindesc ca pe vremurile alea un maistru sau inginer o fi vrut sa incinte conducerea de partid si de stat cu ce stie el sa faca Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Re: Doua motoare montate pe M461 Cu prima ocazie o sa ma opresc sa-mi arati monstrul...cu doua capete.., pardon, motoare... Foarte curioasa treaba.. :h5 Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Re: Doua motoare montate pe M461 Fa cumva si pune poze, poate asa capeti ceva explicatii, ne mai lamurim si noi... Altfel ...ceata si la tine si la noi! Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Victor 94 Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: Doua motoare montate pe M461 Motorul pus In spate era folosit ca generator electric au fost facute mai multe masini de acest fel pentru Armata Romana. Din pacate foarte multe din ele au ajuns la topit.(grup electrogen,convertizor) Inca se mai foloseste asa ceva dar pe utilaje mai mari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
preda ion Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: Doua motoare montate pe M461 :ha: pai asa zii.ca un motor e pentru generator , chestia cilindrica confundata cu reductorul. nisan terrano 2700TD 91 (masina de iarna) VW Bora 4motion (masina de vara) Land rover freelander 2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi.r Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Re: Doua motoare montate pe M461 M-ul mai nou , printr-un concurs de imprejurari...e la mine si i-mi fac din el o a doua masina de competitii dar pot sa va certific ca masina a avut 2 motoare legate amindoua la un reductor comun...nu-mi dau seama daca a functionat vreodata ca atare;cred ca a fost "opera" vreunui maistru militar in lipsa de ocupatie la " UM...ozeneul " oricum era taiata masina jalnic iar lucrarea per total la fel... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Re: Doua motoare montate pe M461 poate pui niste poze sa vedem si noi "monstrul".Ma intereseaza mai ales partea cu reductorul cu muuulteeee iesiri. De mult caut asa ceva pt o aplicatie . ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacosul Postat Ianuarie 12, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Re: Doua motoare montate pe M461 Eu nu mai am masina.A ajuns la Gabi R care adesfacut toate piesele de pe ea ca sa o refaca.Cred ca reductorul avea patru cardane daca nu ma insel Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Re: Doua motoare montate pe M461 Am vazut si eu "mutantul"... "Spliterul" era ceva nemaivazut pentru mine, dar cum nu sunt o autoritate in materie, las pe domn' Regep sa se pronunte. Oricum, stranie ideea ...oare a mers vreodata? Si daca da, care era scopul "masinoiului" din punct de vedere militar?:2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Re: Doua motoare montate pe M461 Salut! chiar va rugam sa puneti niste poze ! poate fi ceva interesant de stiut , eu personal ma gindesc de mai mult timp la asa ceva dar inafara de Citroen2CV nu am gasit nicaeri nimic. Asa ca va rog puneti ceva poze . Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacosul Postat Ianuarie 13, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Re: Doua motoare montate pe M461 Nu putem pune poze ca nu mai exista masina.E demontata si are deja 2.8 de Mitsubishi dar cred ca mai are Gabi.R reductorul ala ciudat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
night bird Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Re: Doua motoare montate pe M461 Eu cred ca nu vreti sa vedem si noi ciudatenia, da nu-i bai, ca va dam in primire la primarie sa va ia impozit pt doua masini:old "De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani "Uneori, intregul, poate insemna mai mult decat ... suma partilor" Un Nene Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Re: Doua motoare montate pe M461 Sunt foarte curios sa vad cum arata reducrorul si pe ce ,,cutie !!! '' a fost montat ; daca il mai aveti ceva poze daca se poate :cr :x:h5 Offroad Team ARO ,,ARO 244 AUTOUTILITARA" ,( AR0 320, ARO 244) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi.r Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Re: Doua motoare montate pe M461 2 poze...pe el scrie ' PRIZA DE PUTERE ' si a fost produs la UPET (uzina de utilaj petrolier) Tirgoviste in 1969 cintareste...60kg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Re: Doua motoare montate pe M461 Marfa, pai daca este vorba de o priza de putere treaba este clara. S-a montat asa ceva pe masina pt un troliu sau alt echipament.Au conectat la iesirea prizei inca un motor => un super tractor. Vizez si eu la asa ceva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator SERGHEI-ARO Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Re: Doua motoare montate pe M461 Chestiile astea se foloseau la ,,podurile rulante"...Probabil se poate folosi pe post de ,,diferential central blocat de la mama lui"...se pot face destule cu el dar in domeniul auto sunt chetii mai simple si mai fiabile Nu cred ca este conceput pt turatii mari....probabil al 2-lea motor a fost folosit pe post de ,,pompa de apa" in 4 cilindri...Nu vad cum ai puitea sa sincronizezi doua motoare pe un ,,acaret"ca asta ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Re: Doua motoare montate pe M461 Salut! acum sunt si mai mult in ceata(?) am inteles pina acum ca cele doua motoare erau legata la acelas reductor (sau ma rog cam asa ceva ). Din ce vad in poza este vorba de ceva reductor cu doua iesiri si o intrare (?) poate faceti o schita de mina sa ne aratati cum au fost montate si cum au lucrat . Eu chiar as fi recunoscator pentru acest deranj.(mare pacat ca nu ati facut poze cit mai era utilajul functional) Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacosul Postat Ianuarie 14, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Re: Doua motoare montate pe M461 Au taiat cardanul spate,au bagat reductorul asta si al doilea motor intra din spate in fata prin cardanul de sus in reductor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Re: Doua motoare montate pe M461 Nu sunt lamurit deloc asta ma face sa presupun ca al doilea motor nu era motor termic...era o chestie ce semana cu un motor termic dar avea rol de compresor,generator,pompa de ....etc Vezi si diferenta de cardane presupun ca acele cardane mici care sint simetrice pe ax erau intre cutia de viteze si grupul spate celalant cardan care e in partea superioara sigur era pentru antrenarea unui accesoriu nicidecum intrare ....dupa dimensiunile acelui cardan-cel din partea superioara- era un cuplaj de forta acele cardane se intilnesc la camioane, cred ca in acel reductor se transmitea cuplul de la CV in mod direct la grupul spate si amplifica cuplul la iesirea superioara..... alta denumerire e ca vad doar un ax de comanda... ma face sa cred ca am doar doua alternative 1- decuplare axa spate si actionare accesoriu 2 -actionare axa spate si actionare accesoriu... Daca acel accesoriu nu dispunea de vre-un dispozitiv propriu de decuplare sau vre-un ambreiaj inseamna ca acel accesoriu era folosit si in deplasarea vehicolului... Asa.... daca m-ati bagat pe mine in ceata va trag si pe voi sau macar va dau ceva teme de gindire.. Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacosul Postat Ianuarie 15, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Re: Doua motoare montate pe M461 Al doilea rezeervor era in spatele scaunelor din fata,pus in picioare si fiindca nu avea ambreiaj mai avea o maneta linga schimbator cu care cuplai in reductor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate