cos Postat Octombrie 9, 2009 Partajează Postat Octombrie 9, 2009 Manual , automat , digital.... care statie are , sau daca este ca unitate separata ? in cazu de saptamina pe creasta si nu ajung la o comunicare acceptabila cu antena de 145 sa 200 si fac un dipol....mai ciufulit nu ca la carte , ci dupa spatiu sau posibilitati . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Octombrie 9, 2009 Partajează Postat Octombrie 9, 2009 Re: Acord cu antena De existat, exista. Mai degraba separat decat integrat pt. ca nu prea are sens sa introduci un antenna tuner intr-o statie monobanda. Numai cele cu mai multe benzi de scurte au asa ceva, cele pt. radioamatori in speta. Pe de alta parte, poti sa pui si 1000 de ant tuner-e unul dupa/peste altul, antena tot la fel de prost o sa radieze. Antena tuner-ul se foloseste ca sa adaptezi statia la sistemul de antena, nicidecum sa faci antena sa radieze mai bine sau s-o acordezi pe frecventa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2009 Re: Acord cu antena Stiu ce face , dar chiar am de gind sa folosesc mai multe tipuri de antene- flexibila pt padure , fibra +fir pt sosea, de campanie ......la campare , pe vreo 100-150 W. , cel mai probabil 100 , ....benzi...ghiveci de larga folosinta. ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Octombrie 9, 2009 Partajează Postat Octombrie 9, 2009 Re: Acord cu antena Atunci cumpara unul manual (sau fa-ti unul) si poti sa treci la treaba. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2009 Re: Acord cu antena Vreau sa cumpar.....dar cind incalec la ora 6 si descalec la 23 .....nu mai am timp sa cumpar nici mincare , noroc ca am hranit calul(ii) la benzinarie. Unde gasesc ?, ca nu prea e la vedere , iar eu , de ceva timp sint cam pe linga.... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Octombrie 9, 2009 Partajează Postat Octombrie 9, 2009 Re: Acord cu antena Nu stiu sa-ti recomand de unde. Posibil la firmele obisnuite de aparatura CB. Daca mi-ar trebuie mie, l-as comanda din afara. De exemplu asta (daca 100W e ok): http://www.thunderpole.co.uk/tm-999.htm Il gasesti in alte parti sau pe e-bay cu 33 de lire, e sub 2 kg si deci se poate trimite cu posta (daca accepta vanzatorul) care costa max 12 lire. Total cca 210 RON. Cu posta dureaza max 7 zile. Mie imi vin si-n 2 zile uneori. Depinde cum ai noroc de avion si de weekend. Pt. Galati ar trebui sa mai pui o zi in plus. Si daca e sub 1kg si nu prea voluminos, mi-l aduce postasul la usa. Daca nu, ma deplasesz 800 de metri pana la oficiul postal. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 10, 2009 Partajează Postat Octombrie 10, 2009 Re: Acord cu antena :hi Am eu unul de vinzare. Si este la Arad la Miron. Postez datele tehnice mai tirziu, dupa ce vorbesc cu Miron. E nou, l-am luat pt. mine, dar eu nu am mai avut loc pt. el. Uite ce aglomeratie e la mine. :grin: PATROLATOR Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Netcity Postat Octombrie 10, 2009 Partajează Postat Octombrie 10, 2009 Re: Acord cu antena De exemplu asta (daca 100W e ok): http://www.thunderpole.co.uk/tm-999.htm Omul are nevoie de un Antena Tunner iar voi recomandati un aparat de masura ! O prostioara de genul celei recomandate de tine se gaseste la LCCOM sau la Mondoplast sub 100 RON. Daca inteleg bine, omul nu doreste sa calibreze o antena ci sa o acordeze ! Pentru asta are nevoie de antenna tunner http://en.wikipedia.org/wiki/Antenna_tuner Off Topic Pentru cine are nevoie de cabrare la orice tip de antena si are drum pe la Braila, trimiteti un mesaj la YO4SCY pe Yahoo Messenger. Operatia este nedureroasa (a se citi COMPLET GRATUITA) si se face cu analizor spectral profesional RigExpert AA500. Cu respect, Netcity Nu refuza sa gandesti ... macar din cand in cand . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Octombrie 10, 2009 Partajează Postat Octombrie 10, 2009 Re: Acord cu antena Dupa ce o sa inveti sa citesti in lb engleza si/sau sa intelegi despre ce-i vorba in propozitie, abia atunci sa mai scrii. Scrie cu litere ingrosate "with built in matcher". Daca ai fi vrut sa te lamuresti, te duceai la Zetagi si verificai ce e ala. Adica la http://www.zgitaly.it/power/index.htm si fa click pe Transmatches Ai sa vezi ca in clasa de SWR/Power Meters cu "built in Antenna Matchers". Dar daca tu vrei sa-i recomanzi o scula de 500 de euro, n-ai decat. Recomandari pe banii altora oricine e in stare sa faca. Euforia asta n-o sa-l tine pe initiator mai mult de 6 luni, iar daca o sa-l tina, o sa vrea alte scule. In ambele cazuri se cheama ca acum ar arunca cu banii pe fereastra la ce vrea el sa faca. Inca un lucru Victoras, baiatule. Am licenta clasa a I-a de multi ani, nu ca tine - clasa a III-a de nici 6 luni de zile. Am inceput cu a IV-a si am dat din 2 in 2 ani examen ca sa avansez cate o clasa (ca mai repede n-aveai voie). Deci am minimum minimorum 8 ani experienta in RA-ism. Acum tu vii sa-mi spui ca nu pricep ce nevoie are omu' si0mi dai link la wikipedia. Cred ca acum iti dai seama de absurdul situatiei, nu? Nu stiu ce pana mea de molima a dat in unii user-i de pe forumul asta ... la orice scriu in ultimele zile, se gaseste careva sa bata campii la ce zic eu si ma face sa-mi pierd vremea aratandu-i ca se repede cu capu-n gard de pomana. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Octombrie 10, 2009 Partajează Postat Octombrie 10, 2009 Re: Acord cu antena Imi pare rau ca discutia a ajuns aici. Am luat legatura cu @cos si in scurt timp ne vom intalni. Plecand de la intrebarea lui initiala in cazu de saptamina pe creasta si nu ajung la o comunicare acceptabila cu antena de 145 sa 200 si fac un dipol....mai ciufulit nu ca la carte , ci dupa spatiu sau posibilitati . voi incerca sa fac o antena rudimentara 5/8 l dintr-o undita telescopica de 7m. la care vom pune si 3 radiali :grin: + un antena tuner. O sa ne distram putin. Ar fi existat si varianta http://www.mondoplast.ro/Antena-de-baza ... -pg_ft-978 dar nu e la fel de distractiva. :grin: "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Netcity Postat Octombrie 11, 2009 Partajează Postat Octombrie 11, 2009 Re: Acord cu antena Dupa ce o sa inveti sa citesti in lb engleza si/sau sa intelegi despre ce-i vorba in propozitie, abia atunci sa mai scrii. Scrie cu litere ingrosate "with built in matcher". ............ Nu stiu ce pana mea de molima a dat in unii user-i de pe forumul asta ... la orice scriu in ultimele zile, se gaseste careva sa bata campii la ce zic eu si ma face sa-mi pierd vremea aratandu-i ca se repede cu capu-n gard de pomana. Scuze ! Am confundat echipamentul. Credeam ca il cunosc. Cat despre expresiile : clasa I, cursuri de citire in lb. engleza, molima unor useri, capu-n gard de pomana; cred ca domnul moderator a fost un pic nervos. Imi pare rau daca eu am fost cauza. Nu imi doresc sa isi piarda cineva vremea din cauza mea. Promit ca nu mai fac ! Cu respect, Netcity Nu refuza sa gandesti ... macar din cand in cand . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate