Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Problema Lada niva!

Vizitator george517

Postări Recomandate

Re: Problema Lada niva!

Da ! Niva are IAC ( idel air control), sin este piesa care regleaza cantitatea de aer necesar relantiului . Motorul are clapeta de acceleratie perfect inchis , injectoarele debiteaza o cantitate de combustibil pentru relantiu (impus de debitmetru de aer) iar acest IAC deschide sau inchide un orificiu prin care primeste motorul aerul necesar pentru relantiu. In calculatorul motorului este setat turatia de relantiu 700-800 rpm , si ca aceasta conditie sa fie satisfacut calculatorul deschide s-au inchide acest orificiu in asa fel ca turatia in relantiu sa fie stabil la parametrii setati de fabrica s-au mecanic.

In momentul in care ai accelerat , prin senzorul de pe clapeta de acceleratie , IAC - ul primeste comanda de inchis , si aerul intra doar prin clapeta de acceleratie . Revine in functiunare dupa ce turatia scade sub 1000 rpm , chiar daca esti cu pedala de acceleratie liber . Cind esti in frina de motor , chiar daca ai acceleratia deliberat , din cauza MAP-ului (manifold air presure) adica depresiunea din galeria de admisie , alimentarea intra in pauza (cut off), pina la turatia de 1000 rpm.

Becul de care ziceti voi , este martorul de defecte pe motor , si avarie pe noxe , mai ales la cele cu amestec sarac . Aceasta deficienta afecteaza catalizatorul . De obicei , la motoarele pe gaz , (cele clasice , care nu sunt cu injectie segventiala de gpl) , aprind acel bec pe motivul ca gazul nu sesizeaza acel cut off in frina de motor , si devine amestecul bogat , de obicei da o detonare in toba la prima atingere a acceleratiei dupa o frina de motor mai lunga. Aceste rateuri sunt destul de periculoase pentru longevitatea catalizatorului.

Sper sa va fie de folos acest text.

Multumim mult D-le Ati pentru explicatii. Am si eu aceeasi problema cu becul "check engine", desi calculatorul mi-a fost schimbat o data, in garantie. Cand trec prin BV (probabil dupa Luana - Bozioru) pot sa te sun si sa trec pe la tine ? (mentionez ca nu cunosc Brasovul foarte bine, ci doar asa un pic, ca turist, chiar daca bunicii mei au fost brasoveni) .

Eu nu mai am incredere in astia de la service din Bucuresti. Multumesc inca o data.

4x4
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca ti se pare ca este departe gindestete ca eu am fost la brasov pentru diverse probleme si este distanta mai mare si probabil cind o sa fie bani o sa ajung pentru problema cu oscilatia relantiului

ideea este sa te duci ca nu o sa iti para rau. Ce ne-am fi facut daca nu erau cei de la Brasov?

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

Am rezolvat problema cu becul acela sacaitor galben de CHECK ENGINE aprins :ha::ha:.

Am pus masina pe tester, diagnoza etc. Mi-a dat ca eroare "senzorul de la axa cu came defect/proasta functionare". Am luat altul nou(180 lei), l-am schimbat, s-a stins becul, masina trage bine rau pentru cati CP are si a si scazut consumul(am facut 343 km cu 48 de litri din care vreo 120-130 de offroad la Luana).:dr3:dr3 Asa ca nu mai stati pe ganduri si faceti-i o diagnoza(eventual pe un tester bosh ca asa e la ea injectia).

Pantele pe care ma chinuiam sa le urc pe reductor cu viteza 1 acum le urc fluierand cu a doua(tot pe reductor).

Link spre comentariu

Daca as fi fost mai aproape de Brasov as fi mers cu drag la colegul @Niva dar asa am fost nevoit sa o fac in Bucuresti.

:hl unde frate in bucuresti?

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

Pe soseaua Colentina nr 396 este un magazin ce vinde piese auto. Magazinul se numeste Casa Auto Ady. Tipul de acolo are tester cam pentru orice. Mi-au dat la inceput 3 erori din care una era ceva cu "probleme la pachetul de drumuri grele":ha::ha:. A resetat erorile si singura care a ramas a fost cea cu senzorul de la axa cu came.

Link spre comentariu

Daca as fi fost mai aproape de Brasov as fi mers cu drag la colegul @Niva dar asa am fost nevoit sa o fac in Bucuresti.

Dupa ce o sa mergi, n-o sa ti se mai para departe. Cand primesti pe loc devizul si vezi cine cum e inteleasa caruta asta... Mai elegant de-atat nu prea exista. Profi.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salutari!

Si la mine statea becul de ceck aprins!

Dar la mine s-a rezolvat dupa ce am pus un filtru sport care probabil ajuta admisia!

Inaint mirosea rau a benzina in masina si linga acum insa nu mai e asa!

Nu stiu daca va ajuta ce am spus eu dar si asta poate fi o problema si merita incercata!

yo9gdj
Link spre comentariu

probleme senzor axa cu came !

tin sa va aduc la cunostinta , urmatoarele defecte ce pot fii i cazul cind in diagnosticare apare ca "senzor axa cu came ......"

1. senzor axa cu came defect - defect permanent ( in repetate cicluri de verificare vom avea acelas cod de defect )

rezolvare : schimbat senzor axa came

2. Lant distributie intins , presiune de ulei slab ,bujie s-au fisa defecta .

In aceste cazuri inafara de senzor axa came veti avea si defectul de rateuri , ce se asociaza cu defectul de baza , ele nu apar imediat dupa stergerea erorilor , si sunt defecte aleatorii (deci nu permanent)

Rezolvare : continuarea diagnosticarii prin masurarea presiunii de ulei la temperatura maxima(electroventilatoare in functiune )

Link spre comentariu

• 10 luni mai târziu...

Cer scuze de postarea in mai multe locuri

E cineva care poate sa-mi spuna care e l;ocatia senzorului idle air control IAC,despre care se vorbrea pe aici?:tk

Cum privesti la motor cu capota saltata este in dreptul clapetei de acceleratiei lateral dreapta si este prins cu 2 suruburi cu cap stea!

Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein-

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

salut!

O problema la rusoaica: mergand cu ea s-a blocat ceva pe fata cu pocnet timp de 2-3 sec apoi si-a dat drumul la rulare, numai ca nu mai trage, am blocat diferentialul si am reusit sa merg mai departe.

ca simptome inainte de a bloca diferentialul, bagat in viteza stand pe loc se invartea numai cardanul fata si planetara din dreapta fata, dar de miscat nimic. Din moment de e 4x4 permanent dc nu tragea spatele sa fie din diferential ? Dc cand am blocat a mers?

Merci anticipat

Editat de dan chiperi
:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

salut!

O problema la rusoaica: mergand cu ea s-a blucat ceva pe fata cu pocnet timp de 2-3 sec apoi si-a dat drumul la rulare, numai ca nu mai trage, am blocat diferentialul si am reusit sa merg mai departe.

casimptome inainte de a bloca diferentialul, bagat in viteza stand pe loc se invartea numai cardanul fata si planetara din dreapta fata, dar de miscat nimic. Din moment de e 4x4 permanent dc nu tragea spatele sa fie din diferential ? Dc cand am blocat a mers?

Merci anticipat

verifica sa nu carecumva sa iti fi crapat grupul fata ca e boala veche se pare la nive asta:)

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Am rugamintea sa ma lamuriti intr-o problema:am pus pe rusoaica patru gume voltyre noi si de cand am schimbat gumele nu mai am nici un demaraj;pe langa faptul ca huruie ca toti dracii, pe asfalt in pante normale trebuie sa-i dau vit.3 sau 2 ca moare motorul .Intrebarea e daca sunt gumele de vina sau o fi ceva pe la motor.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Anvelopele ti-au redus cuplu motor , fiind de diametru mai mare si de aderenta crescuta fata de ce ai avut anterior .Pe asfalt aceste anvelope au un zgomot infernal , de asta se recomanda a se folosii pe teren noroi si zapada.

Link spre comentariu

nu am studiat daca anvelopele descrise de matali sunt cramponate sau nu ( dar asta banuiesc, pt ca descrii ca auzi acel uruit , atat de drag multora dintre noi) . Daca este asa, trebuie sa tii cont ca:

- disiparea de energie pe crampon este mare, este cumva asemenea mersului pe nisip in slapi , de aici rezulta clar o scadere a puterii transmise la asfalt, pe care, eu unul, am apreciat-o intodeauna undeva intre 10 si 15 %

- Da, colegul are dreptate, odata cu cresterea dimensiunilor anvelopei, masina trage mai greu si implicit franeaza mai greu. E drept ca si viteza maxima creste (asta genereaza bucurii fade pe la unii), Acesta este si motivul pt care, multi dintre noi doresc sa creasca puterea motoarelor si pt care marim rapoartele in diferentiale, pt a compensa neajunsurile exprimate si de dumneata !

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

din fabrica raportul in punti la nive e de 3,9 la 1 ...puterea,viteza..etc e calculata la anvelopele date de constructor,e logic ca daca marim diametrul anvelopei si nu compensam lucrul acesta marind raportul in punti o sa ne lovim de aceasta problema,deci mereu o sa avem o lipsa de putere ..:h5

uite aici o discutie pe tema asta si o formula de calcul..

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41871-raport-in-punti/page2

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

Totusi Voltyre sunt 175/80/16 din cate stiu eu, dimensiuni mai mari nu s-au facut, nu ar trebui sa simti o diferenta de putere (cel putin eu nu am simtit intre originale si Voltyre).

Diferenta s-a simtit cand am pus resapate 205/16 MT respectiv 195/80/15 simex, care s-a rezolvat cu rapoartele 4,3 in diferentiale.

Omul este făcut să trăiască şi nu pentru a se pregăti să trăiască!
Link spre comentariu

Eu am pus 195/80R15, SAHARA, de la insa-turbo, si nu am simtit decat o ,,clampaneala",mai mult .....auzita ! in rest merg perfect si dupa cum vezi ..numai crampoane au!

nu cred ca din gume ai simptomul,ai mai umblat pe la frane , pe la roti??

anvelopa-insa-turbo-sahara-1-231126.jpg.df25d2ebcc09863d050acecc6d425164.jpg

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

Nu au fost cauciucurile de vina si nici nu stiu care a fost cauza dar problema s-a rezolvat.Ieri pe drum drept in treapta a3-a nu mai tragea deloc motorul si am cuplat a"la mic" si am mers in 4500 rot.cam un km.,a dat un rateu dupa care si-a revenit la normal si de atunci trage si merge f. bine.Probabil a fost o problema pe evacuare(catalizator infundat).

Samurai incepator
Link spre comentariu

Sigur nu or fost gumele. Dimensiunea de 175/80/16 e trecuta in talon, deci, nu trebuie sa iti afecteze cu nimic puterea. Doar zgomotul pe care il fac. Datorita profilului, fac un zgomot mai mare decat 185/75/16 ceaialalta dimensiune la fel trecuta la talon

Link spre comentariu

asta e cea mai faina rezolvare a problemei :) nu faci nimic da o "basina" si isi revine :) probabil ca era catalizatorul imbacsit si a ajuns sa isi faca autocuratirea cand a ajuns la temperatura optima:)

Habar nu am ce ar fi putut fi dar tare as fi curios daca afli sau are cineva preo idee sa ne spuna si noua,eu beja vroiam sa iti recomand sa verifici toata parte de senzori si electronica :)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare