viorel_cirjaliu Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 Au mers o perioada , posibil sa fie infundate? Sau este posibil daca raman fara lichid sa se arda pompa? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Darius Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 Re: Prebleme washere faruri Aceeasi problema o am si eu... Se pare ca este destul de greu sa se arda pompa, caci ar fi protejata de nu stiu ce releu sau siguranta, dar, de obicei, intra apa si noroi pe sub contra-aripa si se blocheaza. De exemplu, eu cand apas pe butonul cu pricina face un tac! si atat... Am tot vrut sa o rezolv, dar lipsa de timp si-a spus cuvantul. Chiar zilele trecute discutam cu un alt posesor de mitsu si spune ca i s-a gripat simeringul din pompa. Poate ne ajuta cu informatii mai multe cineva care si-a rezolvat spalatorul de faruri... "Umblati cu bine!" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Schultz Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 Re: Prebleme washere faruri pe scurt la mitsu: data jos protectia de sub aripa, umblat la pompa de apa (scoasa) si verificat motorasul este cea mai frecventa cauza deoarece intra apa si se strica. se zice ca se poate curata motorasul. am gasit si postul de pe pocuk.com: This is my account of the work I did on my headlamp washers on my Mk2 2.5TD earlier this year. May Bank Holiday – decided to see why my headlamp power washer didn’t work and why the panels lights dimmed when the button was pressed. Jacked up vehicle, removed front o/s wheel. Removed mud flap and then proceed to remove wheel arch lining (aren’t those rawl plug type clips a sod). Located the tank with pump mounted in end. Took pipe off and a gallon of water poured out. Found the 10mm AF bolt above the pump that secured the pump to the tank, disconnected the pump electrics (although the pump connector is also secured to the tank). Eventually removed pump. (Found out later from another member that it is better to drop the whole tank and pump as a single assembly) Pump Disassembly - Bent back the three tags which allowed the pump impeller assembly to be removed. Found the motor spindle was totally jammed; this ‘stalled’ motor explained why the lights dimmed when the button was pressed as the current would be several amps. Placed spindle in a vice and gently tapped the casing (then bit harder) until it came away revealing the motor rotor and brush assembly and a casing full of water. I should have given up at this time but …. One of the pole magnets was unglued so after cleaning this was re-glued using epoxy adhesive. The rotor was wire brushed to remove rust and deposits. By the way, be careful of the brush springs they are not captive, ended up having to replace a lost one with a biro spring. Since the pump gland around the motor shaft was most likely leaking, hence the water in the motor, then I reasoned that it would be better to allow any further leakages to escape so I drilled 3off 2.5mm holes: one on the bottom into the motor compartment; one to bottom of the cavity between the motor and the pump ( this cavity is very narrow) and the last at the top of this cavity to let air in. I also fit a small interference fit plastic washer (made from overhead acetate) on the spindle between the motor and the pump to act as a block to water getting into the motor. When re-assembled the pump worked well. It draws more than 1 amp even under no load condition. Was it worth it. Not really, must have taken 3 - 4 hours and although the pump gives a good jet of water I’m not sure it will be effective for general road dirt. If you really want this function you’d probably be better to find a scrap lorry/bus washer pump unit because I’m not convinced the above repair will last. I looked at other washer pumps in Halfords but they wouldn’t be powerful enough. My washer only squirts for 1 or 2 seconds due to some control electronics in the car. Best of luck Mark KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Florin332 Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Re: Prebleme washere faruri Daca rotorul motorului nu a fost afectat prea tare de rugina, pompa se poate recupera.Asta a fost una din primele reparatii pe care le-am facut la masina, "la pachet" cu inlocuirea antenei.Trebuie procedat cu grija deoarece piesele sunt relativ fragile si, de obicei, rotorul e "sudat" in rugina. In nici un caz nu incercati sa invartiti axul (fortat) pana nu deblocati rotorul din rugina.In interior exista o siguranta termica (bimetal) pentru protectia motorului.Cel mai probabil ca aceasta nu va mai putea fi recuperata , asa ca se elimina si se alimenteaza "pe direct". Daca e cazul, se inlocuiesc lagarele - cel mai probabil e distrus cel dinspre pompa propriu zisa.La reasamblare am etansat pe unde a fost cazul cu silicon de tipul celui folosit pt. garnituri (nu sanitar).Pana acum am refacut doua pompe care merg de cca. 3 ani - deci se poate.Veriga slaba a acestor pompe pare sa fie o garnitura de cauciuc care etansaza corpul pompei pe carcasa motorului. Pajero 2.8/94 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Swiby Postat Octombrie 30, 2009 Partajează Postat Octombrie 30, 2009 Re: Prebleme washere faruri Am avut in trecut aceasta problema. Daca motorasul se aude cand se apasa pe butonul spalatorului de faruri, trebuie schimbata o supapa care se afla situata pe interiorul furtunului care pleaca de la vasul cu apa. Daca motorasul nu se aude, probabil ca trebuie inlocuit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
viorel_cirjaliu Postat Februarie 23, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2010 Re: Probleme washere faruri Revin cu problema pompei de washer faruri Pajero Exceed 2500. M-am apucat sambata de dimineata si am desfacut pompa. Dupa circa 1 ora de desfacut suruburi am reusit sa ajung la ea. Este localizata in aripa dubla stanga fata. Este necesar de dat roata afara. Nu este pic de praf sau noroi in zona ei drept dovada ca este etansata aripa dubla foarte bine. Am desfacut pompa si am gasit-o plina de rugina si lichid de spalare. Am dat la greu cu w40 si am reusit sa curat toata rugina, carbunii erau blocati de rugina, am curatat perfect toata rugina, am uscat rotorul, statorul cam tot ce era pe acolo. Am etansat axul motorului cu silicon rosu dar se vede ca nu asta este solutia. Am probat mergea perfect pe uscat. Am montat tot ansamblul pompa rezervor la loc. Am alimentat cu lichid, si am reusit sa spal farurile de 2-3 ori dupa care a decedat subit. Cred ca are din nou lichid in motor. Sambata o sa iau operatiunea de la capat cu o pompa noua de 12 volti de spalat parbriz de la logan (37 ron) care va trebui putin adaptata. O sa incerc sa fac si foto cu toata operatiunea si sa le postez. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ciine Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 Re: Probleme washere faruri Vezi ca trebuie sa fie un semering sau ceva ca o presetupa la trecerea de la pompa la motoras. De obicei se duce din cauza inghetului sau a compozitiei solutiei de spalare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
viorel_cirjaliu Postat Martie 5, 2010 Autor Partajează Postat Martie 5, 2010 Re: Probleme washere faruri Am rezolvat problema partial, am gasit o pompa washere de la un nissan , e sh dar merge brici daca e vreme buna o montez sambata si fac si foto Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gonzo Postat Martie 17, 2010 Partajează Postat Martie 17, 2010 Re: Probleme washere faruri mi-am luat si eu un mk1 acum si habar nu am care e butonul de spalare faruri. Dar presupun ca este cel din maneta de semnalizare , precum claxonul de la dacia , cred. Oricum cand apas pe el farurile scad din intesitate .... efectul asta il are cineva ?!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Martie 17, 2010 Partajează Postat Martie 17, 2010 Re: Probleme washere faruri mi-am luat si eu un mk1 acum si habar nu am care e butonul de spalare faruri. Dar presupun ca este cel din maneta de semnalizare , precum claxonul de la dacia , cred. Oricum cand apas pe el farurile scad din intesitate .... efectul asta il are cineva ?!! Motorasul e gripat sau ,daca asculti bine din cabina,o sa auzi cum merge in gol. Asta se datoreaza valvei de presiune care trimite apa la stropitoare. Valva aia o gasesti unde se imparte furtunul de la motoras Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Schultz Postat Martie 17, 2010 Partajează Postat Martie 17, 2010 Re: Probleme washere faruri da, acela e si asta e modul de manifestare. vezi mai sus cum se curata motorasul. KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gonzo Postat Martie 18, 2010 Partajează Postat Martie 18, 2010 Re: Probleme washere faruri da, acela e si asta e modul de manifestare. vezi mai sus cum se curata motorasul. dupa ce am scris am citit si topicul in engleza, mi-a fost lene sa traduc din prima, merci, o sa incerc si eu sa vad ce pot face Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fanesatar Postat Martie 31, 2014 Partajează Postat Martie 31, 2014 Re: Probleme washere faruri Va salut! Ca sa nu deschid alt topic am sa scriu si eu tot aici. Problema mea este urmatoarea: mi se tot infunda diuzele de spalarea parbrizului si dupa ce le-am desfundat de vreo 5-6 ori am identificat si motivul. Pe rezervorul de lichid s-a despus un strat de mizerie care se desprinde "foite" si imi infunda duzele. M-am gandit sa scot rezervorul de lichid si sa il spal bine de tot. Intrebarea este cum ajung la rezervorul asta? Tot asa trebuie sa dau roate si aparatoarea jos si dau de el? Masina mitsu pajero mk2 2.5 td. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate