Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Comanda turbina

cos

Postări Recomandate

Ce parametri pot verifica la comanda turbinei de pe RD28td ?

Presiunea de supraalimentare , depresiunea din amonte , cursa actuatorului ,presiunea de comanda a lui si in ce regim motor = astea sint cele pe care as vrea sa le stiu , printe altele .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Comanda turbina

in functie de buget ...poti masura cam ce vrei..... :grin:

mie personal trei indicatoare in bord imi sunt de ajuns....temp apei....presiunea de ulei.....si nivelul de combustibil din rezervor....in rest....nu prea am ochi ptr ele

Link spre comentariu

E doar pentru verificare , nu vreau sa pun indicatoare , sa fac ochii roata pe 99 de manometre...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

in functie de buget ...poti masura cam ce vrei..... :grin:

mie personal trei indicatoare in bord imi sunt de ajuns....temp apei....presiunea de ulei.....si nivelul de combustibil din rezervor....in rest....nu prea am ochi ptr ele

Asta pt ca ai sau ai avut aspirata/aspirate, cand ai turbo un ceas de presiune chiar nu strica.

Link spre comentariu

Poate suiera, aia nu inseamna ca e in regula si mai ales nu cred ca poti sa auzi si cati bari face . Sau poti ? :grin:

Aerul ala se poate duce altundeva si cu o alta presiune.

Recomand la orice posesor de masina cu motor supraalimentat macar un ceas indicator presiune turbo si un indicator temperatura ulei

Ajuta foarte mult

Link spre comentariu

Nu contest faptul ca turbina functiona sau nu.

Nu contest faptul ca tu mergi sau nu.

Nu contest faptul ca masina merge sau mergea in ciuda gabaritului.

Ce incercam eu sa subliniez era necesitatea unor elemente de masurare care sa ne dea date exacte care pot fi comparate mai departe cu valorile furnizate de constructor.

Dupa ureche nu se va putea face niciodata asta.

Link spre comentariu

Continuati , va rog (frumos ....)

....eu ma hranesc selectiv , dar nu inseamna ca nu evaluez cu atentie toate posibilitatile.....

Am posibilitatea sa masor majoritatea parametrilor , as vrea citeva date din experienta dumneavoastra.

Am acces relativ usor la un mano/ termometru , care arata bine , negru , 50 mm diam , doua semicadrane , doua indicatoare separate , 6 bar/150 grC , dar.....are capilarul cam mic (0,6 int ) si ar cam trebui o diafragma separatoare ca sa nu sa infunde linia de presiune ....cred ....

Link spre comentariu

Presiunea de supraalimentare si depresiunea din amonte le vei putea masura cu un ceas indicator presiune, ideal ar fi sa aiba o scara de masurare intre -2 si 2 pentru o acuratete sporita a citirii.

Te conectezi la unul dintre furtunasele de vacum cu aparatul si preferabil ar fi sa pui si un vas intercalat care sa foloseasca pe post de amortizor vibratii, presiune iti va da niste valori greu de citit altfel.

Cursa actuatorului in principiu este limitata, singurul lucru care poti sa l verifici, si asta cu mana daca este blocat sau nu, daca este blocat ai o problema daca circula liber e ok, sau poti sa l verifici scotand furtunasul pe care primeste comanta si sa tragi aer si atunci vei vedea daca lucreaza sau nu.

Presiunea de comanda a actuatorului desi am impresia ca e mai degraba DEpresiune(vacum) o masori astfel: pui un "T" pe furtunasul care comanda actuatorul, iar pe iesirea care ti ramane conectezi aparatul de masura, furtunasul ar trebui sa fie destul de lung sa ti ajunga aparatul pana in masina sa poti observa concomitent turometrul si aparatul astfel incat sa poti determina intre ce regimuri de turatii lucreaza.

Link spre comentariu

cand ai turbo un ceas de presiune chiar nu strica.

Cam asa ceva ? :grin:

,,=====,o00o

//__l_l_,\____\,__

l_J.T\_l__l---[]lllllll[]

(o)))____(o)))-o-)))

Niciodata nu te certa cu un idiot. Te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta!!!!

Link spre comentariu

Intrebi sau doar te lauzi? :grin:

Interesant, vad ca ai si pt vacum nu doar pt presiune, de pe ce masina e? Jeep cherokee turbodiesel?

Ma laud,ma laud,ca am cu ce ! :grin:

Da ,este pe Cherokee TD .

,,=====,o00o

//__l_l_,\____\,__

l_J.T\_l__l---[]lllllll[]

(o)))____(o)))-o-)))

Niciodata nu te certa cu un idiot. Te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta!!!!

Link spre comentariu

Asaaa , frumos , sa aveti parte de dotari, sa la stapiniti sanatosi.

Revenind , citeva date practice pentru turbina de 28td ...?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare