Sefulik Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Am schimbat aseara uleiul la diferentialul spate. Uleiul este Castrol Differential API-GL5. Au intrat 3.1L . O sa-l schimb si pe cel din puntea fata. Uleiul era negru si avea cel putin 1gr de span. Ce parere aveti de uleiul folosit? La cutia de viteze pot sa-i bag Castrol Transmission sau trebe vreun soi de ulei de "vita nobila"? :roll: La reductor se baga un ulei special? Cam cat ulei intra in cele mentionate mai sus? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Re: Ulei diferentiale la sugestia lui cornel am pus petrom. daca ii vine sa faca ceva in drum, am de unde sa-i pun. daca puneam castroale si nasoale, pun din parti. si in loc sa-l schimb la sf. asteapta, il schimb la 20.000 si ma costa 120ron pentru tot - cutii, punti. si e curat cind il dau jos. plus ca nu mi se mai blocheaza busonul de umplere. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Re: Ulei diferentiale Pai in primul rand trebuiesc respectate specificatiile producatorului. Marca o alegi singur. La mine in cutia de viteza si in cea de transfer se pune ulei de motor (10W-40). Asa ca.... 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Octombrie 21, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Re: Ulei diferentiale Pai in primul rand trebuiesc respectate specificatiile producatorului. Marca o alegi singur. La mine in cutia de viteza si in cea de transfer se pune ulei de motor (10W-40). Asa ca.... Din cunostiintele mele, in cutia de viteza intra "T90" ,mai pe romaneste, nu ulei de motor. No offense dar ar trebui sa mai ceri o parere legata de asta. A postat cineva pe forum o poza cu lichidele folosite in transmisie si in motor, nu mai tin minte pe unde... Mai asteptam pareri de la mai marii acestui forum :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Re: Ulei diferentiale nici eu nu am auzit sa pui ulei motor in cutie..........! -eu folosesc 80 w 90 esso (f.f. bun) -sa auzim (citim) explicati,comentari,etc Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Re: Ulei diferentiale :hi Atentie la diferential cu LSD. Eu l-am f..ut pe al meu punind ce mi-a recomandat un mare "doctor mecanic". Uleiul uleiurilor de la mama lui, caruia ii lipsea insa un mic "ingredient", anume aditivul special (secret Nissan) care face ca lamelele de textolit sa nu se imbibe cu ulei si sa patineze. Si aditivul este "doar" 10% in amestec. Acum am uleiul original (nu scrie castrol, liqui-moli, etc. scrie Nissan LSD Diff. oil si cine-l produce, imi este egal, atita timp cit isi face treaba) si toate sint bune si frumoase. PATROLATOR Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Re: Ulei diferentiale la unele masini se pun in cutia de viteze ulei de motor, asa e la masini si utilaje de lucru fara pretentii se pun t90 la masini mai acatarii, puneti 75-90 sau cel putin 80-90 e importanta si calitatea uleiului... poti pune petrom daca era inainte t90 dar asa cum eu nu as pune in motor (nici la M) ulei petrom sau prista, asa nu as pune nici in diferentiale... chestie de gust si buget, eu sunt sarac, nu imi permit lucruri ieftine ideal e sa puneti pe specificatiile din carteatehnica, atat ca si vascozitate cat si calitate si cantitate si nu strica si cate un aditiv de calitate din cand in cand... pt ca avem un regim de exploatare faorte dur si masina tine...dar parca mai trebuie ajutata cu cat poti forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Re: Ulei diferentiale exista pentru grupuri cu LSD si de la ELF ulei dar se gaseste mai greu scrie pe el ca este pentru mecanisme hipoide la 100 /L sau ceva de genul am dat eu ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Re: Ulei diferentiale :hi Atentie la diferential cu LSD. Eu l-am f..ut pe al meu punind ce mi-a recomandat un mare "doctor mecanic". Uleiul uleiurilor de la mama lui, caruia ii lipsea insa un mic "ingredient", anume aditivul special (secret Nissan) care face ca lamelele de textolit sa nu se imbibe cu ulei si sa patineze. Si aditivul este "doar" 10% in amestec. Acum am uleiul original (nu scrie castrol, liqui-moli, etc. scrie Nissan LSD Diff. oil si cine-l produce, imi este egal, atita timp cit isi face treaba) si toate sint bune si frumoase. PATROLATOR pai da la voi se gasesc, in romania nu gasesti ulei pt LSD. stiu ca are luigi si mai e un magazin. oricum, dupa 300.000km ma indoiesc sincer ca lsd-ul mai merge :ha: @soimu: important este sa faci schimburile la timp sau mai des. asa poti pune ce ulei vrei. in motoarele 2H/12H-T poti pune si ulei de tractor (ele sint motoare de tractor). important este sa fie MINERAL! eu daca bag sintetic l-am terminat. la fel si daca bag aditiv. iar in diferentiale il simti ca trebuie schimbat. mai ales dupa ture de concurs, cu multa apa sau invirtirea excesiva a rotilor. asa ca mai bine pui unul ieftin si nu foarte prost (nu T90, un 80W-90 e ok), pe care sa nu te doara buzunarul sa-l dai afara. si stii cum e romanul: "lasa ca e bun, tine". da' la fel e cu apa si in ala de 100/litru si in ala de 20/litru The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Re: Ulei diferentiale e importanta si calitatea uleiului... poti pune petrom daca era inainte t90 dar asa cum eu nu as pune in motor (nici la M) ulei petrom sau prista, asa nu as pune nici in diferentiale... chestie de gust si buget, eu sunt sarac, nu imi permit lucruri ieftine ideal e sa puneti pe specificatiile din carteatehnica, atat ca si vascozitate cat si calitate si cantitate si nu strica si cate un aditiv de calitate din cand in cand... pt ca avem un regim de exploatare faorte dur si masina tine...dar parca mai trebuie ajutata cu cat poti Aici as dori sa te completez, soimule... Stiu foarte bine vorba aia cu, sunt prea sarac sa-mi cumpar lucruri ieftine, pentru ca o zis-o Creanga la o bauta cu Eminescu prin Iasi... :x Asa am gandit si eu. Si am pus MOBIL 1 Super M 20W50 in motor. Mineral, gros, vascos. Dupa specificatiile din carte. CEL MAI PROST ULEI DIN LUME. Dincolo de faptul ca marele Mobil 1 e facut in Turcia (adica asta de se gaseste pe la noi), si desi era gros (cel putin pe hartie), mi-a curs PRIN SURUBURI de la capacul de la pompa de injectie. Pe la garnitura nu avea cum ca era noua + silicon. A reusit sa curga PRIN SURUBURI si sa faca pelicula fina. A facut faza asta PESTE TOT MOTORUL, pe la toate suruburile si incheieturile. Motorul fusese proaspat facut, garnituri schimbate, si am zis - si eu ca si tine - sa pun ce-i mai bun. Afla ca din experienta mea personala cu uleiuri pe motorul meu, PRISTA a fost foarte bun. iar acum am pus LUBRIFIN care este EXCELENT si mi se pare cel mai bun pe care l-am pus vreodata. Stiu ca sunt off-topic, insa ceea ce vreau sa spun este ca dincolo de a alege un ulei (indiferent ca e de motor sau diferential) EXACT dupa specificatii (ceea ce e enorm de important) conteaza mult si producatorul, si tara unde a fost facut. Sau altfel zis, ma pish pe Mobil 1 la fel cum s-a pishat el pe motorul meu. In cazul meu LUBRIFIN MADE IN RO a fost mult mult mai bun decat MOBIL 1 Made in Turkey. Iar pentru grupuri si cutie, cu mare bucurie o sa bag tot LUBRIFIN. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Re: Ulei diferentiale stiu eu de un baiat care facea de 2 ori pe saptamana ture pe la serviceuri din arad si aduna bidoane foale de castrol pe care dadea 30 ron bucata... nu cred ca facea colectie forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Re: Ulei diferentiale stiu eu de un baiat care facea de 2 ori pe saptamana ture pe la serviceuri din arad si aduna bidoane foale de castrol pe care dadea 30 ron bucata... nu cred ca facea colectie :ha: :ha: :ha: am in garaj vreo 30 de bidoane 4l gata umplute: aral si valvoline ... da-mi nr. lui de tel. si iti tai si tie o felie din business :h5 I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Re: Ulei diferentiale daca se poate ,ptr cei care au spus ca merge ulei motor in cutia de viteze; -rog sa dea un singur exemplu !! Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Re: Ulei diferentiale din cate stiu la defender daca nu ma insel poti sa crezi, sunt masini care au nevoie de ulei 10-40 in cutie, altfel se fac mac forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Re: Ulei diferentiale pai da la voi se gasesc, in romania nu gasesti ulei pt LSD. :ha: u :hi Inexact. Exact uleiul din poze, se gaseste la reprezentantele Nissan Romania. Acelasi bidon de 5l, aceeasi specificatie, totul absolt identic. In afara de pret. In Romania costa circa 100€, aici circa 50€ (46,90€). Si nu este decit in bidon de 5 litri. Nu stiu de ce, dar asa este. Am programul original (al serviciului tehnic) Nissan de piese de schimb si consumabile. La K160 exista 2 modele diferentiale spate: 1. Cu un capac prins in suruburi (vizibil din spate), in care intra 2000ml ulei 2. fara capac in spate (al meu), in care intra 2500ml ulei PATROLATOR Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentin Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Re: Ulei diferentiale din cate stiu la defender daca nu ma insel la defender se pune daca nu ai original ulei de cutie automata(hidramata) la diferentiale unii dintre care si io la modelele mai vechi folosesc si W140 GL5 totul depinde de buget, merge la fel de bine si cu T90 si cu valvolina care nu sunt uleiuri rale am folosit la camioane care si acum merg fara probleme binenteles schimbate mai des.Trebuie sa vezi ce recomanda producatorul si ce ai in buzunar degeaba cheltui bani pa 75-90 care ar merge poate la o masina noua sau cu putini Km. Mai demult cu uleiuri din astea au mers masinile si unele din ele mai au si acum diferentiale si astea de acum de ce sa nu mearga. Am folosit T90 la o cutie de viteze cu motor peugeot 1.9 diesel si eu am facut peste 200 mi Km si masina merge si acuma fara probleme folosita la munca nu la plimbare. W140 Gl 5 costa pana in 15 ron. Ulei de motor romanesc merge la motoare de si pentru tractoare cum ii si 2.25 desel land rover V8 modele mai vechi si schimbat des pentru ca formeaza depuneri in motor. Inca ceva uleiurile romanesti nu cred ca rezista la temeraturi ridicate, un motor incalzit si are ulei strain poate scapa dar cu romanesc nu cred ca ai nici o sansa. Discovery II TD5 2000 Series III 88" 2.25 diesel Range rover clasic 3.5 V8 carburator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Re: Ulei diferentiale Eu stiu asa ca si uleiurile romanesti se fabrica cam peste tot in tara .....asa cam ca la turci....Lubrifin este o uzina ff apreciata afara...doar de aia lau cumparat cei de la TOTAL. care sunt mari producatori de uleiuri. Fac super specificatii cum nici nu va imaginatii voi ....acolo se fac uleiuri de la avoiane pana la merine totul este vandut in avans .......sunt utilaje produse in Austria care merg numai pe Lubrifin.. si eu nu am auzit d evreun defender sa mearga cu in cutie cu ulei 10w40......a da cu dextron II da ...chiar daca este mecanica. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Octombrie 23, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Re: Ulei diferentiale Si deci... Ramane intrebarea: care este cel mai bun ulei pt diferential care-l gasesti la noi? Lasam deoparte pretul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Re: Ulei diferentiale Pai ce spune producatorul. Si, da, sunt masini care merg cu ulei de motor in cutia de viteze. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Re: Ulei diferentiale ptr. Valentin 08,citeste mai bine ,nu eu am scris ca merge ulei motor in cutia de viteza Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moshu68 Postat Octombrie 25, 2009 Partajează Postat Octombrie 25, 2009 Re: Ulei diferentiale La modelele mai vechi merge f.f.f. bine si un T90(vb de utilaje fara MARI PRETENTII)-care la temperaturi mai ridicate isi mentine vascozitatea. Iarna la temp joase pana se decoaguleaza(in cateva zeci de metri) o sa t-i se para ca merge mai greu dar nu e problema. bau bau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RazvanGTC Postat Octombrie 25, 2009 Partajează Postat Octombrie 25, 2009 Re: Ulei diferentiale Un ulei foarte bun pentru diferentialele masinilor pe care le folosim si la offroad este Mobil HD 80W90; este mineral, costa 25 Ron, TVA inclus si este heavy-duty, adica special facut pt angrenaje supuse la sarcini mari si stres mecanic. La noi in service il folosim de zece ani, inclusiv la masinile de concurs. Pentru diferentialele LSD exista si ulei de buna calitate si care sa nu fie de origine; de ex. Mobil produce LSD si mineral si sintetic. La cutiile de viteze manuale este recomandat sa puneti 75W90, care de obicei este sintetic si mai scump la masinile care merg mult pe sosea si cu viteze mari si ulei mineral la masinile de generatie mai veche; HD 80W90 este ideal, La anumite marci exista ulei special pt. transmisie; in cataloagele furnizorilor de ulei apare in acest caz indicatia "folositi OEM oil" si nu se da o echivalenta. Pt masinile folosite mult in offroad recomand si folosirea de aditivi de transmisie si inlocuirea uleiului mai des sau oridecateori intra apa in punte. Razvan. GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4 www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Octombrie 25, 2009 Partajează Postat Octombrie 25, 2009 Re: Ulei diferentiale Eu nu sunt de acord ca e o solutie sa pui un ulei mai prost si sa-l schimbi mai des. Pai NU-si face treaba de la primul km si pana il schimbati! Doar nu e ulei premium la inceput, dar se degradeaza mai repede ca cele scumpe (adica asta ar fi defectul lui, nu ca are specificatii slabe). Cat faceti, 2000 km/an in noroaie? De ce mai puneti anvelope Simex? De ce puneti piese HD din materiale speciale, ca si alea normale au aceleasi dimensiuni, se potrivesc acolo in locas! La ce mai cautati echipament performant? Luati "adidasi" de carpa si-i schimbati mai des, nu va trebuie incaltari de calitate din piele (si de zece ori mai scumpe!) Puneti un troliu de 2-300 de euro, ca si ala trage. Se rupe? Schimbam mai des, ca-i ieftin. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghostface Postat Iunie 10, 2011 Partajează Postat Iunie 10, 2011 Re: Ulei diferentiale pt Galloper eu la grup spate am pus valvoline 80w90 ls, la cutie mobil1 75w90, si la grup fata castrol 80w90EP; "don't get scared, be prepared for the worst" frontera pregatita de razboi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghostface Postat Noiembrie 6, 2011 Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 Re: Ulei diferentiale pt Galloper la galloper/pajero(manuale), COMUNICA cutia de viteze cu cea de transfer? intreb acest lucru deoarece am facut recent(3-4miikm) schimburile de ulei la galloperul diesel si m-am trezit cu o mica nelamurire... cand am facut schimbul de ulei la cutie, mecanicul care s-a ocupat de operatiune a dat drumul la uleiul din cutia de viteze si atat...la cel din cutia de transfer nu a dat drumul deoarece a sustinut ca ele comunica si curge tot uleiul(si cel din cutia de tranfer) si nu are rost sa desfaca si busonul reductorului... la umplerea cutiei de viteze cu ulei a bagat 5litri ...(teoretic sunt vreo 2.7L in cutia de viteze si 2.2L un cea de transfer) acum stau si ma gandesc daca am 5l ulei in CV(in loc de 2.7L) si ulei vechi in cutia de transfer sau e corect ce a sustinut si a facut mecanicul... "don't get scared, be prepared for the worst" frontera pregatita de razboi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate