Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Help,Bucsi intepenite LR III

oldlander

Postări Recomandate

Salut,

Ma poate cineva sfatuii cum sa procedez in cazul unor bucsi de arcuri intepenite .Doresc sa demontez arcurile de pe sasiu,pe care tocmai l-am sablat,am scos piulitele la suruburi am folosit mai multe zile consecutiv degripant ,chiar si motorina,dar nici un efect.De cate ori am incercat cu cheia ,suruburile se tensioneaza cu tot cu arcuri ca si cum ar face masa comuna.Este adevarat ca nu au fost schimbate in ultimi 30 ani.

Ar mai fi solutia cu flacara ,dar nu am mai folosit si nu cunosc procedeul pe care asi dori sa-l evit daca ar exista alta solutie.In poza am subliniat locul problema care l-am regasit la toate bucsile.

Multumesc anticipat.

Cu respect :lr

In afaceri, nu primesti ceea ce meriti, ci ceea ce negociezi.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Help,Bucsi intepenite LR III

poti sa folosesti un extractor cu brate ca la rulment.

metoda cu flama e simpla, am vazut-o la lucru si am reusit s-o invat si eu. se ia de la un magazin de bricolaj un arzator cu butelie (50-120ron). se pastreaza o scticla de apa la indemina. se aprinde dracovenia, se pune flama pe surub sau piulita, se incalzeste locul si apoi se desface. eu folosesc manusi atlas thermal, rezistente la caldura. apa e in caz ca ia foc ceva...

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Ar mai fi solutia cu flacara ,dar nu am mai folosit si nu cunosc procedeul pe care asi dori sa-l evit daca ar exista alta solutie.

Daca iti faci griji in privinta afectarii rezistentei materialului, iti faci griji degeaba. Incalzitul cu flacara, nu afecteaza metalul la fel ca si sudura. Temperaturile atinse in acest procedeu nu "strica" metalul la fel ca si sudura. Dupa incalzirea surubului, poti sa-l dai cu un spary care raceste instant la -35 de grade. Asa am reusit sa scot citeva suruburi intepenite grav (cele care trec prin sasiu si bucsa de la bratele longitudinale spate).

Alta varianta ar fi sa tai capetele din ambele parti cu un felx, si apoi, cu un dorn si un ciocan mare sa dai in surub pina iese.

Bafta mare la lucrare!

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

incalzestele singura solutie ti-o spun din parctica ,trebuie sa-ti cumperi oricum alte suruburi.

metalul sa corodat si a intrat in masa cauciucului.... incalzindu-le se inmoie si cauciucul si cu ciocanul sbang,,,pregatestete sa cureti arcurile cu panza de bonfaier sau raspel de cauciucul bucsei...naspa si migalos..

bucsi de poliretan sfinte..

hah......

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare