Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

CUPLARE 2 L

Vizitator adila

Postări Recomandate

Re: CUPLARE 2 L

probabil, asa cum spnea colegul, daca ai aderenta, dar mai iti trebuie ceva... transmisie f puternica

cand masina e in low, cuplul motor se dubleaza practic, motiv pentru care e mai bine sa fie impartit pe 2 diferentiale si pe 4 planetare, altfel e mai usor de rupt o cruce, un diferential sau o planetara decat daca ai 4x4

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator adila

aha!!! am inteles.ma interesa ca fapt divers,in cazul in care nu mai e functionala puntea fata. se face o tractiune spate un pic mai performanta fata de un 4*2 cu tractiune spate.nu?

Link spre comentariu

Am exersat eu asta, cu diverse masini la care am decuplat AVM-urile si am selectat LOW, pe urcarea de la RANCA, concluzia a fost ca masina nu devine brusc BRABUS dar iti poti alege o treapta de viteza mai convenabila motorului. Desi ar trebui sa fie un castig de 100% in cuplu la roata, la raport reductor 2:1...... nu e asa, faptul ca antrenam diff fata, planetare, cardan si ceva piese in diff fata fac ca castigul sa nu fie mai mare de 40-50% in conditiile in care ai limitare de viteza frustranta pe la 50km/h. Solutia e benefica daca ai de tras ceva greu, gen platforma +masina, protejezi in felul acesta motorul, ambreiajul, cutia de viteze....

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Am exersat eu asta, cu diverse masini la care am decuplat AVM-urile si am selectat LOW, pe urcarea de la RANCA, concluzia a fost ca masina nu devine brusc BRABUS dar iti poti alege o treapta de viteza mai convenabila motorului. Desi ar trebui sa fie un castig de 100% in cuplu la roata, la raport reductor 2:1...... nu e asa, faptul ca antrenam diff fata, planetare, cardan si ceva piese in diff fata fac ca castigul sa nu fie mai mare de 40-50% in conditiile in care ai limitare de viteza frustranta pe la 50km/h. Solutia e benefica daca ai de tras ceva greu, gen platforma +masina, protejezi in felul acesta motorul, ambreiajul, cutia de viteze....

eu la mine pot sa cuplez 2 low din cutia de transfer fara sa cuplez mrl-urile

practic cutia de transfer are 5 pozitii 2h,4h, 2low,4 low si neutru

este ok sa il folosesc 2 low sau risc sa rup ceva prin dif spate?

Toyota RJ 70 1991 2.4 b

http://www.cert-transilvania.ro/

Link spre comentariu

eu la mine pot sa cuplez 2 low din cutia de transfer fara sa cuplez mrl-urile

practic cutia de transfer are 5 pozitii 2h,4h, 2low,4 low si neutru

este ok sa il folosesc 2 low sau risc sa rup ceva prin dif spate?

Daca baietii aia care au facut masina, au gandit-o asa, inseamna ca e OK sa folosesti 2L. Doar nu l-or fi pus degeaba, nu?

Acuma, depinde si cum si in ce conditii il folosesti (cat la suta e uz si cat abuz :grin: ).

“E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare