ALINRIDE Postat Noiembrie 28, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2009 Re: as vrea sa pun un motor de vitara de 16v pe un sam shit!!!! atelier am eu cu aproape de toate ,nu am strun si freza,dar in rest se gasesc,dar totusi cred ca e foarte complicat....ma mai gandesc...tentatia e mare...multumesc enorm iar daca ma hotarasc sa-i pun motor vitara sigur ne facem amici la cate ori o sa te sun :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALINRIDE Postat Decembrie 2, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Re: as vrea sa pun un motor de vitara de 16v pe un sam s-au terminat viarele cu motor de 16valve....nu gasesc nicaieri.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei.mihailov Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 Re: as vrea sa pun un motor de vitara de 16v pe un sam s-au terminat viarele cu motor de 16valve....nu gasesc nicaieri.... ai sa gasesti atunci cand te vei astepta mai putin! si eu am patit la fel. :) Samurai - pentru extrem Patrol y60 LWB - pentru expeditii Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 Re: as vrea sa pun un motor de vitara de 16v pe un sam am sa-ti dau un raspuns sigur luni sau marti pt un motor de 16v sper sa am aprobarea sa o dezmembrez :x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Re: as vrea sa pun un motor de vitara de 16v pe un sam Eu as cauta mai degraba un motor cu 8 valve. E mult mai rezistent la abuzuri si trage mai bine jos. In plus, il gasesti mai repede si mai ieftin. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALINRIDE Postat Decembrie 8, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Re: as vrea sa pun un motor de vitara de 16v pe un sam Motorul de 8 valve are cu 20 cai mai putin,cum poate sa treaga mai bine? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Re: as vrea sa pun un motor de vitara de 16v pe un sam trage mai bine in zona de turatii joase am spus. Motorul ala are 97 Cp la vreo 6000 rpm.. vei aprecia mult asta daca faci liniutze. In teren s-ar putea sa traga mai bine un motor de tractor, de 65 CP, daca ma intrebi... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei.mihailov Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Re: as vrea sa pun un motor de vitara de 16v pe un sam trage mai bine in zona de turatii joase am spus. Motorul ala are 97 Cp la vreo 6000 rpm.. vei aprecia mult asta daca faci liniutze. In teren s-ar putea sa traga mai bine un motor de tractor, de 65 CP, daca ma intrebi... Maximum power (DIN) 78.1 PS (77.0 bhp) (57.4 kW) @ 5350 rpm Specific output 48.4 bhp/litre 0.79 bhp/cu in Maximum torque (DIN) 126.0 Nm (93 ft·lb) (12.8 kgm) @ 3100 rpm bmep 995.8 kPa (144.4 psi) Specific torque 79.25 Nm/litre Maximum power (EEC) 96.3 PS (95.0 bhp) (70.8 kW) @ 6000 rpm Specific output 59.7 bhp/litre 0.98 bhp/cu in Maximum torque (EEC) 134.0 Nm (99 ft·lb) (13.7 kgm) @ 3000 rpm Primul e 8v, al doilea 16v. Cel de 16 da 134 Nm la 3.000 ture, cel de 8 da 126 Nm la 3.100 ture. Si la putere sta bine: 8v da 77 la 5.350 in timp ce 16v da 95 la 6.000. Cu alte cuvinte, cel de 16v la 5.350 rot va da putere similara cu cel de 8v. In acelasi timp - datele de mai sus nu garanteaza o curba de cuplu si putere constant in favoarea celui de 16. Este posibil sa existe plaje la care cel de 8 sa lucreze mai bine. In ceea ce priveste motorul de tractor la 65 CP... curat murdar, Coane Fanica! :) Cu alte cuvinte, perfect adevarat - in teren avantajeaza forta bruta - motor mare, output mic. Daca am putea pune pe Sami-uri motoare de 2,5 l care sa scoata 65 CP curati ca lacrima, am da clasa lui FJ. Noroc ca nu e spatiu... :) Samurai - pentru extrem Patrol y60 LWB - pentru expeditii Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: as vrea sa pun un motor de vitara de 16v pe un sam @Andrei: nu stiu de unde ai luat tu specificatiile, dar sa stii ca motorul cu 16V are cuplul maxim la 4000 rpm, nu la 3000, asa cum are cel cu 8 valve! http://auto.syl.com/auto/Suzuki/Vitara/suv/4174-Suzuki%20Vitara%201_6%203%20-1988/specs http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=29766 http://daniels.lumena.com/suzuki/engine.htm http://www.ebroadcast.com.au/ecars/Suzuki/X90.html Cu alte cuvinte motorul este mai bun ca si performante, nu zic nu, dar plusul lui se vede doar in turatii ridicate, ceea ce in teren ajunge sa nu inseamne mare lucru. Eu personal le-am folosit pe amandoua si sunt mai placut impresionat IN TEREN de cel cu 8 valve. In plus e mai permisiv la abuzuri, cel cu 16V (pe care l-am si prajit) are o chiulasa complicata cu piese miniaturizate in care totul este foarte firav ca si constructie comparativ cu ce am vazut in cel cu 8 valve. Faceti cum vreti in legatura cu achizitia motorului, eu doar mi-am spus un punct de vedere. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei.mihailov Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: as vrea sa pun un motor de vitara de 16v pe un sam @Andrei: nu stiu de unde ai luat tu specificatiile, dar sa stii ca motorul cu 16V are cuplul maxim la 4000 rpm, nu la 3000, asa cum are cel cu 8 valve! http://auto.syl.com/auto/Suzuki/Vitara/suv/4174-Suzuki%20Vitara%201_6%203%20-1988/specs http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=29766 http://daniels.lumena.com/suzuki/engine.htm http://www.ebroadcast.com.au/ecars/Suzuki/X90.html Cu alte cuvinte motorul este mai bun ca si performante, nu zic nu, dar plusul lui se vede doar in turatii ridicate, ceea ce in teren ajunge sa nu inseamne mare lucru. Eu personal le-am folosit pe amandoua si sunt mai placut impresionat IN TEREN de cel cu 8 valve. In plus e mai permisiv la abuzuri, cel cu 16V (pe care l-am si prajit) are o chiulasa complicata cu piese miniaturizate in care totul este foarte firav ca si constructie comparativ cu ce am vazut in cel cu 8 valve. Faceti cum vreti in legatura cu achizitia motorului, eu doar mi-am spus un punct de vedere. Daca e cum spui tu.... nu e bine! Nu ebine ca eu tocmai ce am pus unul de 16. E drept ca am si reductia schimbata si asta ar mai pondera necesarul de turatii al motorului. Ramane de vazut. Nume site de unde am luat datele - il am in PC-ul de acasa. Are specificatiile tuturor modelelor producatorilor importanti. Daca cei de acolo gresesc, atunci se cheama ca am gresit si eu. Ar mai fi un aspect - 16v Vitara - sunt doua modele. Daca nimeresti varianta mai evoluata, e bine. Are chiulasa schimbata tocmai pentru a o face mai solida. Prima varianta avea problemele de care spui tu. Practic, e de preferat G16B in locul lui G16A. La exterior arata identic. Asta inseamna ca e de preferat un motor nu mai vechi de 1995. Din punct de vedere al robustetii - orice motor mai mare e mai stabil decat unul mic la fel cum orice 16v e mai pretentios decat unul de 8v. Daca ar fi fost cat de cat rezonabil ca si adaptare, chiar as fi optat pentru un diesel mare, primitiv (far pic de electronica pe el) care sa nu scoata mai stiu eu ce putere dar sa aiba cuplu curat si la turatii mici. Exact genul "tractor" de care spuneai tu. Englezii fac asta cu motoarele de Puegeot dar trebuie sa duci masina la ei.... Nu vand kit. In acelasi timp, daca nu te pricepi la motoare, este destul de dificil sa alegi motorul de 16v Vitara dupa indicativ. Se pare ca cei de la suzuki nu au fost foarte consecventi in ceea ce priveste acest lucur. Sau depinde de locatia fabricii si destinatia motorului (tara). Exista carti tehnice care spun ca g16a e doar 8v iar g16b e in 16. Altele sustin ca Si a si b pot fi in 16v dar au chiulase diferite. Si mai exista cele din a treia categorie care sustin ca b este pentru transmisia pe lant (DOHCV). In unele parti motorul apare g16v sau g16k. In altele g16v e doar motorul de 1500 cmc. Eu unul nu m-am lamurit foarte exact. Samurai - pentru extrem Patrol y60 LWB - pentru expeditii Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALINRIDE Postat Decembrie 12, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2009 Re: as vrea sa pun un motor de vitara de 16v pe un sam shit.... ceata totala..... nu stiu ce sa mai cred...... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Decembrie 12, 2009 Partajează Postat Decembrie 12, 2009 Re: as vrea sa pun un motor de vitara de 16v pe un sam ia o vitara :g Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Decembrie 13, 2009 Partajează Postat Decembrie 13, 2009 Re: as vrea sa pun un motor de vitara de 16v pe un sam Pe toate forumurile vei gasi trei mari posibilitati de upgrade pt Samurai, la motor ma refer: 1. 1,6 8V 2. 1,6 16V 3. 1,3 Swift GTI Cea mai ieftina si mai ok varianta este 1,6 8V, fiind cea mai usor de adaptat, si cea mai ok pt teren ca si cuplu. Urmeaza 1,6 16 V, un motor mai nervos, dar care daca il "fierbi" vei avea nevoie de chiulasa noua. Daca vrei senzatii pune Swift GTI si zbori, dar aceasta modificare implica putin mai multe schimbari, iar daca nici asa nu esti multumit mai pune si un turbo pe motorul de Swift GTI si ajungi pe la 200 CP. De ce vrei sa schimbi motorul, asta asa ca intrebare? Simti ca nu trage? Unde folosesti masina preponderent, intreb asta pt a spune ce-i mai ok pentru configuratia ta. Daca vrei asfalt treci pe Vitara 2.0, daca nu stai cuminte. :app Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Re: as vrea sa pun un motor de vitara de 16v pe un sam pana acu am vrut sa schimb si eu motorul de samurai cu unul de vitara,dar..cred ca m-ati lamurit.Raman cu motorul de 413 cu injectie de pe swift :h5 NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALINRIDE Postat Decembrie 14, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Re: as vrea sa pun un motor de vitara de 16v pe un sam Cred ca pana la urma imi prepar motorul de samurai :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei.mihailov Postat Decembrie 24, 2009 Partajează Postat Decembrie 24, 2009 Re: as vrea sa pun un motor de vitara de 16v pe un sam Conversie finalizata!!! Functioneaza impecabil si se simte imediat diferenta. Cu aproape 100 CP, reductie modificata si ambreiaj ok, masina rupe! Dupa o iesire de 3 zile in teren inca nu am reusit sa ma obisnuiesc. Nu calc destul de fin acceleratia... :) In rest - succes orice ai alege. Daca te pot ajuta cu ceva da-mi un semn. PS: in State poti comanda kit reparatie motorul 1.3 Si nu e un kit simplu: poti opta pentru unul care iti ofera cativa cai in plus. Daca schimbi si axa poti modifica distributia cuplului si ai performante similare cu 1.6 8v. Samurai - pentru extrem Patrol y60 LWB - pentru expeditii Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Decembrie 29, 2009 Partajează Postat Decembrie 29, 2009 Re: as vrea sa pun un motor de vitara de 16v pe un sam Pune aici un link, te rog. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate