Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Only LSD oil

dacosul

Postări Recomandate

Re: Only LSD oil

Inainte de a va intreba pe voi am schimbat uleiul cu ulei pentru puntile LSD de Ford Ranger(specificatie FORD) si nu mai merge.Inainte de schimb daca ridicam o roata cu cricul pleca cu cealalta si vreau sa va intreb daca ii pun ulei original isi mai revine?

Oricum este clar ca nu merge cu orice fel de ulei

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Giobica

Sunt de acord cu Stelea. Nu numai ca trebuie folosit uleiul recomandat de producator dar nu vad motive sa nu o faci! Pentru ce, pentru o economie de 20 sau 50 RON??

Se pare ca faceti echivalenta intre denumirea FOARTE GENERALA de LSD care se refera la limitarea alunecarii rotilor prin multiple solutii tehnice, si cazul particular de LSD care se bazeaza pe frictiune (Clutch Type) si necesita ulei cu indicatv LS (Limited Slip).

Deci Miron, referitor la ulei ai dreptate :h5, nu voi pune in Torsen decat uleiul recomandat de Toyota. Este tot LSD asa cum scrie si in manual dar nu functioneaza prin frictiune deci trebuie ulei normal Hypoid Gear Oil API GL-5. Ca si la diferentialul spate care la mine este Open, blocabil manual.

Link spre comentariu

vesnica discutie despre uleiuri.....folositi cu incredere ce scrie producatorul in cartea masini....ca ala stie mai bine de ce a specificat acel tip de ulei

uleiul ATF si uleiul ptr diferential LSD nu seamana nici macar la miros....de culoare nici nu pomenesc :grin:

Link spre comentariu

de ce nu puteti folosi uleiul despre care scrie in carte? pai pentru ca aia care vind, in proprtie de 99.99% se uita la tine ca la nave spatiale cind ceri anumite coduri sau intrebi de anumite caracteristici.

iar la benzinarie e varza. nu fac diferenta intre GL3 si GL5, totuna e pentru ei.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Vizitator Giobica

este foarte adevarat ca utilizatorul mediu din Romania nu stie decat de MARCA uleiului. Adica Mobil, sau Total sau Castrol. Ulei de motor, cutie, diferential.

Mai departe clase de vascozitate sau specificatie ACEA... mai greu. Iar furnizorii s-au adaptat acestei piete.

De exemplu daca ceri ulei motor cu vascozitate cutare si specificatie ACEA C3 se uita urat la tine cam ORICE FURNIZOR.

Solutia simpla aplicata de foarte multi, mergem la dealer unde clientul mediu HABAR NU ARE ce tip de ulei i-au pus dar sigur plateste de 2-3 ori mai mult decat il poti gasi la furnizorii de piese si consumabile. Chiar de 4 ori mai mult :sr daca ai un dealer mai nervos.

Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...

Am fost la Toyota,am luat uleiul care spun ei,l am bagat in grup si merge iarasi.Nu stiu cit de bine dar

pleaca iarasi de pe cric.Ests clar ca functioneaza numai cu un anume ulei.Nu stiu ce indicativ este pentru ca aveau un butoi din care mi au pus.

Link spre comentariu

Am fost la Toyota,am luat uleiul care spun ei,l am bagat in grup si merge iarasi.Nu stiu cit de bine dar

pleaca iarasi de pe cric.Ests clar ca functioneaza numai cu un anume ulei.Nu stiu ce indicativ este pentru ca aveau un butoi din care mi au pus.

dar nu se stie un cod de referinta de ulei cum ar fi pt castrol , si mie imi trebuie ulei pt un detroit true trac [tot limited slip] si la arb ,ce se pune ?

Link spre comentariu

Dacosul da si tu te rog putine detelii in legatura cu "plecarea de pe cric".

Spun asta deoatece am o Mazda B 2500 care are Lsd dar nu cred ca mai merge ,adica am lasat-o pe 2Wd si am suspendat

o roata spate si cand am vrut sa plec parca se auzea ceva ca ar cupla roata ramasa pe sol dar nici gand sa plece!

Ultima oara un mecanic mi-a completat in grupuil spate dar cu ulei normal 80-90.

Cu stima,Joe!

SUZUKI VITARA SI MAI NOU MAZDA B2500 si un ATV Linhai 4x4.
Link spre comentariu

Lasa masina pe 2H ridica o roata pe cric baga in viteza 1 si da drumul la ambreiaj.Dupa ce accelerezi trebuie sa plece.Daca nu pleaca ori uleiul nu este bun,orimecanismul LSD nu mai functioneaza.La mine cu ulei de la puntile cu LSDFord nu a mai mers

Link spre comentariu

Ok,merci pt informatie,exact acelasi lucru l-am facut si eu si nu pleaca,eu sper sa fie de la ulei problema,deoarece mi se pare

ciudat sa se strice asa repede masina fiind din 2005.O sa caut ulei special si sper sa o rezolv.

:x

SUZUKI VITARA SI MAI NOU MAZDA B2500 si un ATV Linhai 4x4.
Link spre comentariu

ok merci

si la ARB ?

Pt. ARB nu stiu, dar el nu are piese in frictiune. E deschis sau blocat. Cel mai bine stiu cei care aduc ARB-uri sau folosesc deja. Eu nu mai am nici macar LSD :cr , dupa ce am mers cu ulei obisnuit pus de service timp de doi ani :uameni; s-a bulit si ma costa doar piesele (discurile si distantierele) 3500 RON! :oo Asa ca ... pas. :cn

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

• 10 luni mai târziu...

grup fata mobil 80-90 ,cutie transfer 80-90,cutie viteze 75-90, grup spate ulei trasmisie automata,uleiu este rosu

Daca ai blocant ARB in grupuri se pune ulei normal?

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare