georgenk4 Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Problema suzuki vitara 2000 cmc V6, an fabricatie 1998: asa cum spune si titlul la viteze mai mari (de la 90 km in sus) incepe sa mi se aprinda in bord martorul "check engine". Martorul se aprinde doar cand sunt pe accelerare (cand iau piciorul de pe acceleratie, chiar si pret de o secunda se stinge si nu ramane permanent). Uleiul e schimbat, motorul merge rotund, foarte bine (de curand i-am schimbat patina si intinzatorul de lant intrucat se auzea o usoara bataie); am mers cu viteze de 130 km la ora si nici un alt simptom negativ cu exceptia martorului nu a avut. Ce sa fie, ce sa fie!?!?! Nu am gasit tester pentru masina asa ca astept sugestii si pareri; si ca sa fie dilema mai mare nu-mi face aceste lucru intotdeauna: doar cand are chef! Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Re: martor aprins in bord Si eu merg tot pe sonda lambda care iti aprinde martorul, acum vezi daca ea e de vina sau altceva(senzori, neetanseitati). 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liv_mar2 Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Re: martor aprins in bord Salutare! In legatura cu testeru, mie mi s-a potrivit o mufa de la Daewoo, nici nu ma asteptam, dar cred ca pe langa asta ar trebui sa aiba si programul pentru suzuki. Mufa se afla sub bord putin in dreapta volanului, asa am vazut parca la electrician cand a cuplat testeru de mana. Eu am o Vitara 1.6 16v din '96 si am umblat si eu destul pana am dat de niste oameni care sa se priceapa intr-adevar la ea. O alta metoda de verificare ar fi cea prin cod luminos; la o mufa cu vreo 6 gauri din stanga motorului cum deschizi capota am vazut cum au bagat ceva fir si a semnalizat in bord martorul check engine prin clipire, mie imi verificau sonda de temperatura si asa si-au dat seama ca sonda e buna.Cred ca se pot verifica mai multe asa, eu am vazut doar asta dar in caz ca nu gasesti nicicum un tester poti incerca si asa. La debitmetrul de aer i-au facut si test si i-au si masurat valorile cu aparatul de masura pe baza unor date ce le aveau ei in calculator, deci sunt mai multe metode, totul e sa dai peste cineva priceput care stie ce face. Eu am cutreierat timp de 3 luni tot orasul pana am avut norocul sa gasesc asa o persoana, asa ca nu pot decat sa-ti urez succes! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgenk4 Postat Noiembrie 2, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Re: martor aprins in bord Multumesc tuturor pentru sugestii si pareri; o sa va tin la curent cu solutionarea problemei imediat ce ajung la mecanic. Intre timp daca mai exista si alte opinii si pareri nu ezitati sa le comunicati . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Re: martor aprins in bord Multumesc tuturor pentru sugestii si pareri; o sa va tin la curent cu solutionarea problemei imediat ce ajung la mecanic. Intre timp daca mai exista si alte opinii si pareri nu ezitati sa le comunicati . Vitara 95 1,6 monopunct - la mine se aprinde acel martor cand nu-mi functioneaza cablul de kilometraj, e defect si nu prea merge. ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgenk4 Postat Noiembrie 2, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Re: martor aprins in bord Vitara 95 1,6 monopunct - la mine se aprinde acel martor cand nu-mi functioneaza cablul de kilometraj, e defect si nu prea merge. asa crezi tu...nu are nici o legatura! aceeasi parere o am si eu. cablul de kilometraj e o piesa care are nici o legatura cu mesajul in cauz ca. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Re: martor aprins in bord citeste si pe aici http://www.kick-fix.com/CEL/CEL.html ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgenk4 Postat Februarie 17, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: martor aprins in bord pentru persoanele care ar putea avea aceeasi problema ca si mine: am rezolvat dilema; intr-adevar erau sondele lambda de la evacuare(doua la numar). cum masina are mai multe sonde lambda a trebuit pusa la tester pe care l-am gasit intr-un final fericit la B&S Motors Bucuresti. tot sondele in cauza erau responsabile si de consumul ridicat al masinii! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: martor aprins in bord Cat te-a costat testerul? Merci Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgenk4 Postat Februarie 18, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2010 Re: martor aprins in bord testarea a costat 125 ron. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Re: martor aprins in bord Ok, merci. Ramane de vazut daca au si softul pt Samurai. Bafta :h5 Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate