erider1977 Postat Noiembrie 3, 2009 Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Salutare la toata lumea. Am si eu o problema pe care nu prea reusesc sa o rezolv cum se zice "dupa ureche", asa ca va rog care aveti ceva idei sau o schema electrica v-as ramane profund recunoscator pentru ajutorul acordat. Am un PAJERO 2,5TD din 96 si nu mai functioneaza avaria. Butonul e ok, semnalele din levier stanga dreapta merg cu butonul de avarie decuplat. Cand il apas adica cuplez avaria semnalele stanga-dreapta nu mai functioneaza. Ati mai intalnit careva defectul... despre ce a fost vorba? Ma repet, o schema mi-ar fi de foarte mare ajutor. Multumesc tuturor pentru rabdare si bunavointa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Noiembrie 3, 2009 Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Re: Probleme lumini avarie Tu ti-ai luat pastilele in seara asta??? La ce masina ai vazut sa functioneze semnalele st. dr. cind sunt cuplate avariile??? Sau faci 'sto de noi??? I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vali alias Babu Postat Noiembrie 3, 2009 Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Re: Probleme lumini avarie :happy KAMIKAZE TEAM http://www.kamikazeteam.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 3, 2009 Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Re: Probleme lumini avarie Mai e si posibilitatea ca butonul de avarie sa scoata luminile din functie.....si sa nu mearga nimic. Sau e de la uzura bucsei de contact de la mosor..... Sa nu fim rai . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Probleme lumini avarie Mi-am verificat lista si blisterele acu' de cu zori. Hm, se pare ca eu am ratat o pastiluta mica roz. Daca o luam, imi crestea capacitatea de a citi printre rinduri cu 39,4563%. Fara, eu am inteles ca dupa ce se cupleaza avariile, daca vrei sa semnalizezi stinga (de exemplu) nu se sting cele de pe drapta, si invers. Daca e cum a subliniat cos, adica in momentul in care cuplezi avariile se sting semnalizatoarele de tot, inseamna ca ai o problema. Intrebarea suplimentara este: cind se sting, se aud ceva zgomote de pe la releu? Clicaituri, ciriituri, ceva? Martorul din bord ce face? ps: expresia cu pastilele, nu ar trebui sa supere. In limbajul meu este o expresie uzuala pe care o folosesc in discutiile cu soata mea, sau cu parintii mei cind insista cu telefoanele, sau cu prietenii cei mai apropiati cind o iau prin balarii. Daca am ofensat pe cineva cer scuze pt. deranj. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vali alias Babu Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Re: Probleme lumini avarie Esti sigur de acel buton de avarie? eu la masina am avut o groaza de butoane nefunctionale si cum prindeam o masina ca a mea probam butoanele :h5 asa ca adaca vrei iti pot imprumuta butonul de avarie KAMIKAZE TEAM http://www.kamikazeteam.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
erider1977 Postat Noiembrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Probleme lumini avarie Va multumesc tuturor pentru raspunsurile prompte. Nu m-a deranjat faza cu pastilutele... dar ai fi putut face abstractie :P . Ideea este nu ca nu functioneaza semnalele stanga -dreapta cand este cuplata avaria (normal de altfel) ci ca daca cuplez avaria nu se intampla nimic... adica nu mai semnalizeaza nici un bec, nici caraituri,pacanituri... liniste....nimic. Sunt sigur ca este butonul corect pentru ca pana sa bage gheruta al meu pitic totul functiona normal, inclusiv acel buton de avarie. Sper ca acum am fost mai clar. Ideea este ca nu stiu daca mai este o siguranta separata pentru comanda de avarii, pe capacul de la cutiile de sigurante nu am gasit nici un indiciu ca ar mai exista. Vreau o schema sau un raspuns coerent va rog. Ideea cu inlocuirea butonului este foarte buna insa l-am desfacu pe al meu si totul este ok inauntru... nimic ars sau uzat, chiar arata foarte bine. Multam. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Re: Probleme lumini avarie Lucrul de la care trebuie sa pleci este ca avaria nu functioneaza (fara cheie in contact, fara sa dai de levier, fara nimic). La toate masinile unul dintre contactele butonului de avarie face trecerea (basculeaza) de la un +12V dupa punerea contactului (pt. functionarea normala a instalatiei de semnalizare) la un +12V permanent (pt. semnanlizarea avariei fara sa ai cheia in contact). Daca spui ca butonul e ok, inseamna ca nu primeste +12V permanent, altceva nu cred sa fie. Poti face asa: - verifica existenta unui fir cu +12V permanent la conector (cu switch-ul deconectat) - daca nu-l gasesti, inseamna ca e arsa siguranta sau e intrerupt circuitul catre borna plus a bateriei - daca-l gasesti, verifica cu switch-ul conectat si trecut pe avarie ca mai iese +12V pe undeva (tot pe acolo pe unde iese +12V cu contactul pus si switch-ul neactivat - ca asa sigur fuctioneaza). Pe undeva prin sectiunea Mitsubishi sunt vreo 2-3 topicuri in care gasesti link-uri spre locuri de unde poti descarca ceva manuale, inclusiv schemele electrice. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Re: Probleme lumini avarie Ma bag si eu cu un raspuns .....pentru Srevni ,la mine la americana merg semnalelel chair daca am avariile ...adica daca dai stanga merge doar stanga ...cand indrepti volanul se aprind din nou ambele semnale ....asta pentru a semnaliza directia de drum taica dar de uni daca nu au vazut asa ceva li se pare imposibil.... Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
erider1977 Postat Noiembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Re: Probleme lumini avarie Domnu FENDER este o idee foarte buna, am sa pun instrumentul de masura pe ea cred ca maine cand ajung la garaj. Sap acum dupa scheme ca sa nu caut maine ca bezmeticul prin fire... La buton vin parca vre-o 6 sau 7 fire. Teoretic nu va fi greu sper sa-i dau de cap. Multumesc inca o data :h5 . Va tin la curent. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
erider1977 Postat Noiembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Re: Probleme lumini avarie Salutare. Am descoperit cauza si poate intr-un fel defectul dar trebuie schema. Lipseste plusul permanent de la buton cel mai probabil de la o siguranta pe undeva... iar beculetul de la buton (martorul) este ars. Revin cu rugamintea pentru o schema deoarece dupa cat am sapat nu am gasit nimic. Nu as vrea sa trag un fir cu un plus permanent chiar si cu o siguranta suplimentara. Multumesc. PS. apropo si la A180 este la fel semnalizarea... cand ai avaria pusa si dai semnal stanga sau dreapta ramane doar semnalul aprins anuland avariile... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Re: Probleme lumini avarie Vezi daca e buna schema de Montero 96, macar pe partea de avarii: http://www.mitsubishilinks.com/fsm/mont ... trical.pdf Schema cicrcuitului de avarie e la pagina 319 a pdf-ului. Locatia sigurantei dedicate nr. 8 o gasesti la pag. 4. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
erider1977 Postat Noiembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Re: Probleme lumini avarie Multumesc mult, incercam sa ma descurc cu cea de la modelul 92 dar asta e mult mai buna, iar indicatiile sunt foarte exacte. Am sa verific. Multam inca o data, sunt dator de cinste. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate