Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lichid frana

Noobius

Postări Recomandate

Salut.

Recent mi se aprinde becul de avertizare nivel lichid frana in viraje mai stranse. In rezervor lichidul e chiar pe dunga unde scrie minim. Intrebarea e daca pot pune DOT-5 (de exemplu luat de la OMV) peste lichidul ala (care nu stiu ce este), sau trebuie schimbat cu totul? Iar daca merge completat este nevoie sa aerisesc si franele dupa?

Suzuki Samurai '90 "Stuka"
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Lichid frana

Ok am cumparat un lichid de frana care vanzatorul zice ca e DOT 3, dar pe sticla scrie Tip N. E romanesc facut de Tehnoplus. Are ceva daca completez cu d-asta, sau sa cumpar altceva? :P

Mentionez ca franele merg perfect, doar ca a scazut foarte putin nivelul de lichid de cand am luat-o (nu mai mult de 1mm, era deja la minim la cumparare).

Suzuki Samurai '90 "Stuka"
Link spre comentariu

Daca nu ai pierderi de lichid din instalatie, lichidul scade in vas datorita uzurii placutelor de frana si sabotilor. Completand lichidul, atunci cand vei inlocui placutele sau sabotii vei avea surplus de lichid care va da afara din vas. :hi

@ PYZ Completarea lichidului se face cu respectarea referintelor de pe capacul vasului de lichid. La Samu meu cere DOT4. :h5

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

Asa cum a spus si proof diferenta de lichid cred ca se datoreaza uzurii placutelor, si mai bine o lasi asa.De aceea exista o toleranta de Minim-Maxim pe rezervorul pompei de frina si nu un punct fix care sa marcheze nivelul lichidului de frina.Personal nu as pune lichidul de frina romanesc peste celalalt, si asta din doua motive.Pentru ca nu stii exact ca acel indicativ N este compatibil cu DOT 3 si pentru ca cel care il ai in masina acum,cu siguranta nu este romanesc.

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare