lszabi Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Prin acest topic vreau doar sa vi-l prezint parerea si experienta mea personala si nicidecum sa jignesc pe posesorii de Niva sau sa blamez aceasta marca. In 2005 ocolul silvic unde sunt angajat a achizitionat o rusoaica (cel din avatar). Cu toate accesoriile ne-a costat in jur de 10000 euro. Lucruri pozitive despre acest acaret(sunt destule): masina noua masina de serviciu(aspect deloc neglijabil) a fost masina care m-a introdus in fenomenul 4x4 aptitudini excelente de a umbla pe drumuri accidentate piese de schimb si costuri de intretinere relativ ieftine... Pana in prezent am facut cu ea 70000 km,din care aprox 45000 pe drumuri forestiere si restul pe asfalt. Masina nu a facut off road extrem,max. cateva partide de vanatoare. Masina a primit toate reviziile si intretinerile la zii.Dar dupa o perioada au inceput sa fie cunoscute aspectele mai putin pozitive: -setul de ambreiaj schimbat de 4x - dupa trei ani de exploatare a inceput sa apare rugina pe elementele caroseriei - nivel crescut de apetit comparativ de dim.motorulul si a puterii :x - puterea slaba a motorului de multe ori se simtite - multe chestii rudimentare ,tipic rusesti,finisaje de proasta calitate In vara anului 2009 , firma a primit aprobare pt. inca o masina de teren.Datorita crizei financiare bugetul a fost limitat la 5000 euroi. Conditiile: sa fie masina 4x4,sa nu aiba motor prea mare pt.impozite si asigurari,sa fie capabil sa transporte 4-5 muncitori. Asa a intrat in dotarea parcului nostru auto , un Frontera Sport din 1993! Spre mirarea tuturor,aceasta masina s-a dovedit cea mai harnica dintre vehiculele noastre. Cu taxa de poluare a costat cam 4000 euro, si cu aprox inca 700 am facut toate intretinerile si schimburile necesare; uleiuri,distributie,placute frana, tratament cu Metabond incl. tratarea sasiului cu ulei si ceara. Umbla zilnic cu 5-6 persoane(desi in talon are 4),pe drumuri accidentate, de multe ori tractand si remorca. Consumul de carburant e identic sau chiar si mai mic decat al Nivei,are servodirectie,care lipseste la Niva, pe teren nu te scutura, merge mai fin.Cuplajele 4x4; high-low functioneaza perfect,confortul se simte si pe sosea: zgomotul interior mult mai redusa,spatiu mult mai mare inclusiv a pasagerilor din spate,climatizare mai buna. Fiind recent achizitionat inca n-am identificat elemnente care sa fie inferior al Nivei,eventual lipsa dif.blocabil(care nici n-a fost folosit la Niva decat la incercare) sau varsta inaintata ( care inca nu si-a aratat efectul) Analizand argumentele pro - si contra am ajuns la concluzia: cu banii dati pe o Niva nou -nouta mai bine iei 2 masini de teren 2nd hand(nu neaparat Frontera) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Re: Niva vs Frontera Sport ........corect :grin: ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
xnx Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Re: Niva vs Frontera Sport frontera am avut si am fost multumit de ea,pt.un traseu mai soft se descurca foarte bine la a mea singurul dezavantaj era consumul, fiind 2,4 i v6 cutie automata consuma undeva la 15-17- iar despre niva.... nu mi-as lua decat daca ar costa cateva sute de euro si sa o folosesc strict pt.noroi--am un amic care are una din 2005 ! vreo 70.000km si pot spune ca e ....praf ca si masina- foarte zgomotoasa-huruie planetarele continuu( desi sunt bune)- baga caldura obligat,erau afara 38 de grade si peste asta mai baga si de la motor din inertie-rigida este-( in comparatie cu frontera)-etc--in alta ordine de idei anul asta prin luna august am fost la dealer din buc. la republica si am facut o mica tura cu una noua,montana..concluzia..nu-si merita banii,masina avea vreo 5000km si Nu am putut deschide capota sa ma uit la motor,era blocata ! cand m-am bagat sa ma uit pe sub ia Zau de nu avea scurgere mare de ulei era cam plina pe lonjeroane pe motor si cutie , Masina noua. Sper sa nu se supere pe mine posesorii de niva insa decat sa dai 10.000 pe o niva sau 5000 mai bine iei altceva cu siguranta -Fără un 4x4 ,,viața e pustiu” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 (editat) Re: Niva vs Frontera Sport Opel e Opel si Niva e Niva, simplu nu? :h5 Editat Ianuarie 13, 2010 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
styuk Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Re: Niva vs Frontera Sport dumnezeu a facut lumea si neamtu masina! :P :grin: http://jurnaldeghidon.blogspot.ro/ Never ride faster than your guardian angel can fly:ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
styuk Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Re: Niva vs Frontera Sport Nissan e Nissan si Niva e Niva, simplu nu? :h5 se compara OPEL cu LADA nu cu nissan :P :P http://jurnaldeghidon.blogspot.ro/ Never ride faster than your guardian angel can fly:ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dmx Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Re: Niva vs Frontera Sport Probabil activitatea pe care o faci se poate face si cu un X5 si atunci vedeai mult mai multe diferente. Omul este făcut să trăiască şi nu pentru a se pregăti să trăiască! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
styuk Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Re: Niva vs Frontera Sport Probabil activitatea pe care o faci se poate face si cu un X5 si atunci vedeai mult mai multe diferente. vorbesti din propria experienta? :h5 http://jurnaldeghidon.blogspot.ro/ Never ride faster than your guardian angel can fly:ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lszabi Postat Noiembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Re: Niva vs Frontera Sport X5 nu am incercat,dar mai avem in parcul de auto un X-trail si un Hillux. Am facut o comparatie din propria experienta intre o Niva cumparata nou (acum 4 ani) si o Frontera cumparata de pe piata( cine stie cati km) De cand rusoaica deserveste 1-2 persoane(toata lumea se fereste de locurile din spate) in acel timp Opelu' cara zilnic 5-6 oameni+ustensile, carburanti,furaje etc. Masina mea de serviciu tot Niva a ramas,sunt destul de multumit(atata timp cat nu-mi doare capul de reparatiile frecvente),dar ca masina personala mi-am ales Frontera tocmai datorita acestei experiente . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 Re: Niva vs Frontera Sport @lszabi a facut o comparatie intre cele doua masini in conditii de mers pe drumuri forestiere nici macar offroad din categoria open. In astfel de situatie e clar ca Frontera este peste Niva, si asta o spun eu cu toate ca am o Niva. Alta e situatia atunci cand cele doua masini intra pe portiuni de traseu echivalente cu "open". Cat pentru extrem nu are rost sa discutam, deoarece nici o masina stas nu face fata la extrem iar Niva nu poate fi modificata foarte mult. http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 Re: Niva vs Frontera Sport Ambele masini sunt bune in mediul lor forte ! In general in statistica spune ca ursul e tare , mai tare de cit puma , si e rapid pe distante scurte dar mai putin rapid de cit puma . In conflict direct cind se retrage unu , cind altul , dar constructia lor este in asa fel ca sa raspunda unor cerinte . Daca cerintele invocate nu sunt aceleasi , degeaba incercam sa le comparam. De trei luni , am norocul sa treaca mai multe Chevrolet Nive pe mina mea . Tot Niva este la capitolul tehnic , dar la estetica si confort este o masina care pot sa-mi pernit sa-l pun vs. Opel Frontera Sport , fiindca deja avem alte conditii de pilotaj , dar ne-a ramas abilitatea de a ne catara cu 1250 kg, si cu acelas tehnica de aderenta pe care-l gasim si la Niva Standard . La unii evolutia e mai lenta dar exista ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 Re: Niva vs Frontera Sport Nissan e Nissan si Niva e Niva, simplu nu? :h5 se compara OPEL cu LADA nu cu nissan :P :P Asa e !!!!!!! :ha: :ha: :ha: Scuze!!! Atunci o adaptam : neamtu-i neamt si rusu....ii trage cu vodca !!! :ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 Re: Niva vs Frontera Sport Corect , Bogdane (bbb). Eu vroiam sa formulez ceva de genul ca la "concurs" , nu o sa vezi Niva si "Frontiera" . Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Re: Niva vs Frontera Sport cand facea nissanul masini, opelul nici nu stia ce e aia masini,umblau cu bicicleta. comparati si voi frontiera cu o masina de marimea ei nu cu Niva(care este mult mica si ca dimensiuni si motor) Stimabile, incearca intai sa-ti completezi locatia din profil, iar apoi moduleaza-ti putin tonul.....e dreptul fiecaruia sa compare orice cu orice......... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
styuk Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Re: Niva vs Frontera Sport cand facea nissanul masini, opelul nici nu stia ce e aia masini,umblau cu bicicleta. comparati si voi frontiera cu o masina de marimea ei nu cu Niva(care este mult mica si ca dimensiuni si motor) rau imi pare sa te contrazic dar aici nu ai dreptate :P !Ini?ial, compania opel producea ma?ini de cusut, iar din 1886, a început s? produc? biciclete. Începând cu anul 1899, compania a început s? produc? automobile in timp ce nissan a inceput in anul 1914 cu numele de Datsun,firma numindu-se nissan din 1930. http://jurnaldeghidon.blogspot.ro/ Never ride faster than your guardian angel can fly:ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
thunder rock Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Re: Niva vs Frontera Sport Matematic era demonstrandum :grin: deci a mea e mai mare :ha: :ha: :ha: I'm a rolling thunder ,pouring rain,i'm commin on like a hurricane Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Re: Niva vs Frontera Sport Stimati prieteni ! eu as avea o propunere , si anume : orice X vs. Y , sa-l probam in prima "prieteneasca " , cupa , s-au alt eveniment , pe masini standard cu anvelope adegvate . Cei care sunt pro/contra unor marci sa ridice manusa si sa iasa la "Duel". Dupa eveniment deja vorbiti din experienta si nu din teorii :hi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GOGANU24cm Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Re: Niva vs Frontera Sport @NIVA.......ma bag si eu......la duel...... cu DATSUNU din 1914 :ha: :ha: Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Re: Niva vs Frontera Sport Distractia e baza :hi , restu e doar culoare . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator RallyZone Postat Noiembrie 24, 2009 Partajează Postat Noiembrie 24, 2009 Re: Niva vs Frontera Sport Da, interesanta comparatie intre frontera si niva, eu am luat-o in 15 decembrie 2005 de la gazextrade oradea si regret ca am ales niva. Mi s-a parut o masina buna in primii 500 km, apoi am regretat, regret si am sa regret cat timp am sa o mai detin. Am dat 12384 euro pe ea, si cu banii aia imi luam altceva si o puneam la punct si aveam mai multe dotari. Regret nespus achizitia nivei, chiar daca o am de 4 ani si 30.000km Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GLV Postat Ianuarie 11, 2010 Partajează Postat Ianuarie 11, 2010 (editat) Re: Niva vs Frontera Sport Da, interesanta comparatie intre frontera si niva, eu am luat-o in 15 decembrie 2005 de la gazextrade oradea si regret ca am ales niva. Mi s-a parut o masina buna in primii 500 km, apoi am regretat, regret si am sa regret cat timp am sa o mai detin. Am dat 12384 euro pe ea, si cu banii aia imi luam altceva si o puneam la punct si aveam mai multe dotari. Regret nespus achizitia nivei, chiar daca o am de 4 ani si 30.000km Pe mine unul Niva ma uimeste in continuare.Am dat cu ea in tot ce exista.A sarit in sus ca mingea, min 1:00 si min 2.o4 am rasturnat-o min 2.35 : am bagat-o la saramura si namol de i-am disperat pe baietii care o spala : http://www.youtube.com/user/Forte4x4#p/u/10/-ugX2JgWPQ4 si aici min 5:08 http://www.youtube.com/user/Forte4x4#p/u/14/mn8lq-NNPAE am forjat-o si alergat-o prin gropi si hartoape (prietenii stiu de ce) si a fost aproape intotdeauna avangarda la iesirile cu prietenii .Totusi cam in 40 000 de kilometri din care 5000 in off road (cand am cumparat-o avea cam 40 000 km on road) nu i-am schimbat decat o bucsa la un telescop pe spate ,are o lovitura si o infundatura pe usa din dreapta (de la rasturnare, precizez ca n-are rool-cage) i-am fixat un scut dedesubt care voia sa paraseasca utilajul si cam atat.Se incapataneaza sa ma duca cuminte unde vreau.E adevarat ca seara dupa o zi de condus dorm ca un mielusel , dar asta este scopul .Acum mai depinde si ce vrei de la ea.Dar in teren cu cat te dai mai tare la ea cu atat se simte mai bine .In rest sa auzim numai de bine. P.S . De Opel frontera nu stiu nimic.Sa vorbeasca cei care au asa ceva si sa ne si arate ce poate in off road. Editat Ianuarie 11, 2010 de GLV Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
niku iorga Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Re: Niva vs Frontera Sport io am tras d o frontera destul timp...iar acum cativa ani, am facut un traseu frumos pana in Maramures, o frontera si o niva, umar la umar...inclusiv forestier pe alocuri cu accente de extrem (p Valea Vaserului)...si pot spune ca ambele masini s-au descurcat ff bine, n-am pus sufele sau troliile decat pentru a indeparta copaci cazuti. in concluzie, parerea mea e ca e chestie de gust :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moshu68 Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Re: Niva vs Frontera Sport Stimati prieteni ! eu as avea o propunere , si anume : orice X vs. Y , sa-l probam in prima "prieteneasca " , cupa , s-au alt eveniment , pe masini standard cu anvelope adegvate . Cei care sunt pro/contra unor marci sa ridice manusa si sa iasa la "Duel". Dupa eveniment deja vorbiti din experienta si nu din teorii :hi @niva are dreptate.:br Cine se incumeta sa ridice manusa?:grin: Lada niva spre deosebire de altele nu este o masina cu pretentii,dar,stie sa faca multe cu costuri mici.:h5 bau bau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lszabi Postat Iunie 14, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2010 Re: Niva vs Frontera Sport La editia din anul acesta la Off Road Mures Trophy la categoria Standard am participat ca copilot cu Frontera noastra stock cu gume resapate AT. Era acolo un baiat cu un Niva, fara modificari. In doua zile am parcurs un traseu de aproape 170 km si un trial. Traseul a fost f.frumos dar erau portiuni destul de dificile cu santuri,bolovanisuri etc. Ambele masini s-au comportat excelent, diferenta la clasament a fost decisa de capacitatea de orientare pe teren (gasirea si marcarea check-point-urilor)nu si fiabilitatea masinilor Baietii cu Niva s-au dovedit mai buni ,felicitari pentru ei :br @niva are dreptate.:br Cine se incumeta sa ridice manusa?:grin: Lada niva spre deosebire de altele nu este o masina cu pretentii,dar,stie sa faca multe cu costuri mici.:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NIK4X4 Postat Iunie 14, 2010 Partajează Postat Iunie 14, 2010 Re: Niva vs Frontera Sport acuma difera de la masina la masina. eu zic ca poate sa fie si frontera mai buna decat niva dar si niva ca frontera depinde de mai multi factori. AB16NIK...AB23NIK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate