Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Reglaj unghi de cadere SPATE

Tavi D.

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Reglaj unghi de cadere SPATE

Caroseria am curatat-o, grunduit-o si vopsit-o eu, deci m-a costat doar grundul si vopseaua, si nu mai stiu cat, putin, oricum, dar trebuie s-o fac din nou ca iar are pete de rugina, se pare ca nu am curatat-o cum trebuie. Daca imi aduc bine aminte, sablatul puntii a fost 400 lei, rectificarea etrierelor 500 lei, grunduitul si vopsitul puntii 400 lei plus materialele, iar manopera la mecanic nu mai stiu exact pentru ca el a platit sablarea, rectificarea etrierelor si convergenta, cred ca undeva la 2800 lei cu totul daca nu gresesc. Dupa cateva zile a trebuit sa schimb semeringurile la diferential ca unul din ele a fost afectat de sablare si curgea.

La care se adauga bineinteles bratele superioare, bucsile de la bratele inferioare, si suruburile excentrice de reglaj. Ce pot sa-ti spun e ca puntea inca arata ca noua dupa spalare.

Editat de Tavi D.
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 an mai târziu...

Deoarece mi-au fost cerute in mai multe randuri, o sa pun aici codurile pieselor schimbate (si absolut necesare in cazul imposibilitatii reglajului) pentru a putea efectua corect geometria spate:

4113A073 PLATE, RR SUSP LWR ARM ... 2 BUC

MU431006 NUT, RR SUSP LWR ARM ... 2 BUC

MR418739 BOLT, RR SUSP ASSIST LINK ... 2 BUC

4113A073 PLATE, RR SUSP ASSIST LINK ... 2 BUC

MU431006 NUT, RR SUSP ASSIST LINK ... 2 BUC

MR508134 LINK, RR SUSP ASSIST ... 2 BUC

MR418674 BOLT, RR SUSP LWR ARM ... 2 BUC

MR374672 BUSHING, RR SUSP LWR ARM ... 2 BUC

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Gata domn Tavi mi-am comandat toate piesele mai putin bratele acelea de unde se regleaza convergenta. Mosul care mi-a mai facut bucsi din cand in cand a zis ca poate sa scoata bucsa veche fara prea multa bataie de cap si ca imi poate face bucsi din poliuretan. Pana acum nu am avut probleme cu lucrarile pe care mi le-a mai facut si de aceea am zis sa merg inainte tot cu el. Piesele imi vor veni marti in conditiile in care le-am comandat azi (07.05) si tot marti le pun in opera, daca vreai te pot tine la curent cu evolutia lucrarii... daca vrei :)

Cu stima

Editat de waves
Link spre comentariu

Sigur ca da, asteptam noutati. Poti scrie tot aici, sa nu mai facem alt topic. Eu mi-am luat suruburile+piulite+saibe pentru partea din fata, astept bucsele de la bratele inferioare si fac operatiunea si pe fata, deoarece in stanga necesita un foarte mic reglaj, si bineinteles ca nu vor sa se miste suruburile...

Editat de Tavi D.
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Domn Tavi chiar vroiam sa-ti cer permisiunea de a posta pe topicul tau sa nu mai facem altu. Ok, in alta ordine de idei astept sa-mi vina piesele si cand ma voi baga pe sub masina sper sa fiu si un pic mai curatel pe maini sa pot face si niste poze pentru a le posta impreuna cu pasii urmati.

Cu stima

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Salutare tuturor ,

Multumim Tavi pt coduri ,a sosit si la mine vremea schimbarii si a reglajului unghiului de fuga pe spate .

Din ce am analizat ,eu cred ca bucsele bratelor de sus ,pt care trebuie luat bratul cu totul , sunt idem cu cele din partea de jos.

Ce parere aveti cei care ati demontat?

http://e-pajero.pl/3637-thickbox_default/tuleja-wahacza-tylnego-poprzecznego-pajero-mr374672.jpg

Merci!

Link spre comentariu

Ar fi prea frumos... dar ma indoiesc... azi nu am acces, dar verific maine codurile... asa si pe fata, pareau la fel cele de la bratul inferior cu cele de la cel superior, numai ca sunt diferite ca si diametru exterior.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Salut Tavi,

Sunt pus si eu in fata faptului de a efectua geometria puntii spate, in astfel de conditii vitrege, si am o nelamurire: codurile insirate de tine mai sus sunt doar ale pieselor ce au trebuit schimbate de tine sau cam astea ar trebui schimbate in general cand se sudeaza minunatiile alea sub masina; intreb, pentru ca eu mi le-am comandat pe toate, dar recapituland schema puntii spate, cred c-ar trebui si bucsele cu suruburile, saibele si piulitele aferente tendonului/tendoanelor spate, mai exact ce am incadrat in chenarul rosu. Ce parere ai/aveti ?

Multumesc.

1035283130_Suspensiespate.thumb.png.4c41276687b26f33a9ae3c7508ebbe90.png

Editat de Esperache
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare