Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

decizii...

svejk

Postări Recomandate

bun, incep prin a-mi cere scuze pentru offtopicul de la hai sa ne cunoastem, iertare va rog.

datele problemei:

1) am o masina noua (ma rog, la anu' face majoratul :grin: ), incaltata cu niste At-uri excelente de 32", pe jante borbet din aliaj, de 15".

2) vreau simexuri/kaiman/ziarelli sau cum se cheama acum, stiti voi ce vreau sa zic, pe 32 sau maximum 33

2.a) vreau sa fie cat mai inguste si cu talon cat mai inalt, am eu asa o obsesie

2.b) n-am nici jante de tabla pe 16

3) fondurile necesare le pot obtine numai din combinatia de vanzare anvelope/jante sau numai anvelope, sau numai jante (asta in functie de cumparatori, pentru ca nu stiu sa vand), alte surse de finantare a operatiunii fiind momentan (celputin 2 luni de-acum incolo) excluse.

4) n-am nicio idee de cum si ce sa fac mai departe, insa ma arde s-o vad incaltata sa stiu ca pot sa-i dau un strat de noroi... va dati seama? prima mea masina diesel, ba chiar turbo diesel... :grin:, rapoarte in punti de 4.88, cuplu de 2 ori mai mare ca la niva, la 1/2 din turatia nivei, si eu ma duc cu masina la serviciu si ma intorc de la serviciu, si nu ies pe niciun camp, nu-i normal....

so, :hl

a, si nici nu v-am zis, e toyota si e rosie...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Parerea mea !... :roll:

1)Incearca sa mergi cu ea asa cum e acum, vei fi surprins !... 8) :grin:

2)Minimum de investitie, este daca pastrezi jantele si schimbi doar gumele; toata lumea care vrea sa aiba talonul cat mai mare, are janta cat mai mica ( 15" ) !... 8) :grin:

3)Rabdare, rabdare, rabdare !... 8) :grin:

Asa cum ai reusit sa astepti pana acum, si te-a lovit norocul cu o masina adevarata, poti sa mai astepti putin / putin mai mult sa intri in conjunctura favorabila = te va lovi norocul cu gumele optime pentru acaretul tau !... 8) :grin:

4)Am vazut baieti experimentati / semi experimentati care dadeau clasa cu AT pe Toyota LC 70 / 73 ; mergeau ca si cum ar fi avut MT !... 8) :grin:

Link spre comentariu

mugur, salut.

:)

ai dreptate cam la fiecare punct... adica nu pot sa neg. :grin:

insa, dupa ce m-am fript mai demult cu AT-uri pe niva si-am vazut c\diferenta enorma odata ce-am pus MT-urile, vreau din prima simex pe toyota, nici macar MT... iti dai seama cum ma manânca palmele???

acum ma aflu intr-o problema de-aia cu varza, capra, lupul, luntrea si râul... :grin: :grin: :grin: :grin: de unde scot banii, jantele si avelopele si sa nu tin nici masina pe sticle de lapte :grin: :grin: :grin:

later edit: rabdare, rabdare, fir-ar a dracului de rabdare, ca mi-a scos peri albi :)

Link spre comentariu

Parerea mea , daca asta e si masina de zi cu zi, sa te limitezi la un set de BFG MT. Vei fi surprins sa vezi cat de bine merg in teren cat si pe asfalt.

Cu Simexurile e cam greu pe asfalt si e pacat ca se uzeaza repede.

Link spre comentariu

da, asta cu uzura e ceva.... :x

altfel, daca e s-o luam asa, am vazut la treaba bfg-urile MT ale lui sever... si el a fost de aceeasi parere ca si mine: pneusurile sunt mai bune in noroi, descarca MULT mai bine noroiul ud... am constatat asta acum o saptamana

apropos, simexurile tin 10.000 la 70-75% asfalt?

Link spre comentariu

da, asta cu uzura e ceva.... :x

altfel, daca e s-o luam asa, am vazut la treaba bfg-urile MT ale lui sever... si el a fost de aceeasi parere ca si mine: pneusurile sunt mai bune in noroi, descarca MULT mai bine noroiul ud... am constatat asta acum o saptamana

apropos, simexurile tin 10.000 la 70-75% asfalt?

Pneusurile cu profilul copiat dupa Yokohama Geolander nu descarca foarte bine in cazul noroaielor mari si lutoase. Am avut si am folosit ceva vreme asa ceva. Merg in rest foarte bine, nu se uzeaza atat de usor.

In schimb, cu BFG-urile am ramas surprins de cum m-am descarcat in teren cu ele inclusiv in noroi.

Link spre comentariu

da, eu am avut experiente ok cu profilul ala de geolander... e nitel pe dos :grin:

dar pot confirma ca se tin bine pe asfalt ca uzura.

simexurile cum stau? adica, vreau sa zic: cat de rau stau la uzura?

1)Man, Simex-uri adevarate, nu resapate / falsuri cum au majoritatea de la noi, folosite mixt on / off road sunt pentru milionari sau ciudati... :roll:

2)Cele mai bune "caucioace" de teren / mud, folosite si pe strada sunt BFG MT... :roll: 8) :grin:

3)Toyota nu e Niva, cu tot respectul pentru posesorii de Niva... :roll: 8) :grin:

4)Conteaza si cine conduce acaretul, uneori un baiat experimentat cu Aro poate trece acolo unde nu trece cineva lipsit de experienta cu Toyota... 8)

5)Generalizarile sunt periculoase... :roll: 8) :grin:

Link spre comentariu

Vizitator koala

Andrei, vezi ca Marele Urs Alb de Banchiza se da pe strada cu Simex-uri, din alea de la Gabi ... intreaba-l pe el cum e cu uzura ...

PS : ... daca reusesc maine sa imi fac timp ( ma duc sa-i pun masinii o "rasuflatoare" :ga ), o sa te sun de langa acaret, sa mi-l prezinti a la carte ...

Link spre comentariu

da, eu am avut experiente ok cu profilul ala de geolander... e nitel pe dos :grin:

dar pot confirma ca se tin bine pe asfalt ca uzura.

simexurile cum stau? adica, vreau sa zic: cat de rau stau la uzura?

1)Man, Simex-uri adevarate, nu resapate / falsuri cum au majoritatea de la noi, folosite mixt on / off road sunt pentru milionari sau ciudati... :roll:

2)Cele mai bune "caucioace" de teren / mud, folosite si pe strada sunt BFG MT... :roll: 8) :grin:

3)Toyota nu e Niva, cu tot respectul pentru posesorii de Niva... :roll: 8) :grin:

4)Conteaza si cine conduce acaretul, uneori un baiat experimentat cu Aro poate trece acolo unde nu trece cineva lipsit de experienta cu Toyota... 8)

5)Generalizarile sunt periculoase... :roll: 8) :grin:

hmmmm.... mare adevar graiesti !!! :old :10

Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!!
Link spre comentariu

@mugur: milionar sunt in lei vechi, nu cred ca ajuta cauzei, asa ca raman la resapate.

Sa stii ca nu e asa mare diferenta intre resapatele de gen Simex si BFG-uri (desi normal ar fi sa fie substantiala dar la noi romanii fraieri merg si resapatele scumpe)

Resapatele mele (echivalent undeva intre 34" si 35" dar mai inguste decat BFG-urile)au costat cam 6.200.000 de lei pe bucata iar BFG-urile de 35"x12,5x15 au costat 6.500.000 lei pe bucata.

Repet, daca e masina ta de zi cu zi, nu are rost sa pui resapate gen Simex. Eu am renuntat la ele. Ursu la fel si mai sunt si altii.

Link spre comentariu

Vizitator nanuk

pe scurt cu spunere si pula mea :

in loc de simexuri poti merge f bine cu bfg pe mixt (strada-teren)

dupa cateva mii de km resapatele se rotunjesc si ajung BFG

mai invatati sa puneti si troliu k sa nu rupeti masinile mai ales k tu nu te dai la extrem in concurs

lipoveanu trompeta in anunt ceva de niste jante de tabla noi,daca nu ai negociat sa le iei si pe acelea in pret acum du-te si dai banii pe ele

bafta maxima si ne vedem la suchitz ......

Link spre comentariu

tineretul din ziua de azi.... daca si la p..z.. faceti asa ....

ce te-oi grabi atat ....savureaza si tu masina intai ... studiaz-o .... poti merge binemersi si cu gumele alea....

....personal mi-am luat MT-uri, dupa 11 ani ....de mers cu AT-uri ... care la randul lor nici noi nu erau macar....poate te ajuta cu ceva informatia... :h5

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

:grin:

tineretul din ziua de azi studiaza hm, masina pe dedesubt dupa ce-n prealabil o cocoata pe tavan, si-o agata de lustra (dupa ce-si pune troliul)

nu mai e ca pe vremea dvs, cu scos la un suc si-o prajitura si dupa 11 ani orgasmul/procesul de paternitate etc....

:grin: :grin: :grin: :grin:

ursu: i feel you... dar... plm. :)

Link spre comentariu

BF MT-urile mele au rezistat cu succes 30.000 Km, facuti in 9 luni,3 saptamini si 2 zile :grin: :grin: Profilul crampoanelor e la jumatate. Ca si performante in teren sunt mediocre, dar pe sosea sunt cele mai bune MT-uri (parca a mai zis-o cineva) Eu zic ca, daca te pirtii prin capitala toata ziua si iesi numai in week-end pe teren la max 150km mergi pe profil Simex.Daca ai in planuri drumuri peste 200km si relativ dese, mergi pe BF. Din cite te stiu eu, profilul de Simex nu te va dezamagi :h5 . Inca ceva, la BF-uri talonul e FOARTE slab pt. ce facem noi, la mine fiecare guma e taiata, din care una rau de tot recent si pe drum de 4x2.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare