Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

GHID DE CONDUCERE 4*4

Vizitator adila

Postări Recomandate

Salut!!!!!! Nu vreau sa va stresez,dar as vrea sa stiu si eu exact cum trebuie sa mergi in cuplaj4*4,cu reductorul cuplat,vitezele indicate precum si turatiile ca sa nu afectam transmisia.Probabil s-a mai dezbatut subiectul,dar eu chiar nu am gasit nimic in cautarile mele. Multam!!!!!!!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: GHID DE CONDUCERE 4*4

Ti-as sugera sa iesi in teren cu baietii de cateva ori ... Aceasta discutie este mult prea complexa si specifica fiecarui model in parte ... Nu exista o tehnica standard! In teren cu siguranta vei vedea ce inseamna anumite aplicatii care le ai pe masina daca sunt folosite asa cum trebuie ! :h5

Aceste tehnici de condus ... difera de la un motor la altul, de la o cutie la alta ...de la sofer la sofer ...Totul este sa-ti gasesti propriul tau stil (cel care iti convine) cu respectarea unor reguli pe care le gasesti chiar in manualul masinii ... :grin: Asta fiindca fiecare masina are limitele ei. Orice fortare a acestor limite trebuie sa fie egala cu asumarea responsabilitatii in cazul producerii anumitor damageuri! :grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

ma intereseaza ce nu trebuie facut cu 4*4 cuplat,eventual si cu reductorul cuplat.

Poti merge pe asfalt, in limita a 40 kmh, dar FARA SA VIREZI. Adica mergi doar in linie dreapta. Un viraj din scurt, garantat ajuta la ruperea unei planetare/cardan/reductor/rulment din reductor, etc. Mai ales daca asfaltul e uscat, si tu ai gumele curate si la presiune mai micuta.

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Polei nu este pe asfalt uscat unde ai aderenta maxima. Masinile care au 4x4 permanent au diferential central. Odata cuplat acel diferential central pe asfalt, mai ales in viraj, apar si unele mici,mari probleme. Am un prieten care are un Pajero din 2005 parca, a cuplat diful central si si-a "berberit" satelitii planetari din grupul spate.... in numai 150 de metri. Masinile de teren ceva mai vechi nu au acel diferential central, drept urmare forta este impartita 50%-50% pe punti. In viraj, garantat rotile fata nu se invart cu aceeasi viteza ca cele de pe spate.

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Din cate stiu eu,ai doua moduri 4x4: High si Low,High se cupleaza la polei/zapada/drumuri mai grele si se poate merge maxim cu 100km/h si Low care se foloseste in noroaie si drumuri foarte grele,viteza maxima 40km/h.

Nu mai semnez.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare