KYK Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 nu, nu m-a bana-ti, topicul este bine pozitionat, e vorba de o actiune umanitara ! gata, mi sa pus pata frati-lor, nu maii pot ! :P decat ca mam saturat de cate vad in scris sii e mare pacat ca nu l-e strange nimeni int-ro culegere de perle gramaticale. din categoria "hai sa se poate" gandi-ti-va la scop-ul educativ si la binele limbi romane si haii sa facem o culegere de cele mai oachese si frecvente exemple de limbaj colocvial, dezacorduri ii-uri si alte derapaje limbistico gramaticale. trebuie decat sa le adunam si sa solicitam actualizarea dex-uluii ca copii nostriii sa inteleaga si urechile lor ce se va vorbii peste cativa anii. haii ca se poate ! DEFENDER 110 Pickup http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KYK Postat Noiembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Re: actualizare DEX de exemplu : pe mine asta cu DECAT ma scoate rau din ppni :twisted: daca dau acum un "up" si mi se raspunde : "decat dupa 7 zile ai voie sa dai up" este atat de impamantenita in "generatia pro" incat unora s-ar putea sa nu li se para nimic in neregula :grin: DEFENDER 110 Pickup http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KYK Postat Noiembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Re: actualizare DEX faza reala : la taraba cu legume din piata vine o duduie si zice : vreau si eu niste cartofi va rog tanti intreaba : de cat ? raspuns : da, decat cartofi vreau ! DEFENDER 110 Pickup http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Re: actualizare DEX Nu inteleg despre ce e vorba? Daca se discuta despre gramatica, nici nu stiu daca trebuie sa rad sau sa plang. Cred ca se poate muta la bancuri. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KYK Postat Noiembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Re: actualizare DEX raspunsul este da . da de ce-ti vine sa plangi? mie imi vine sa bat pe cineva slp DEFENDER 110 Pickup http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Re: actualizare DEX KYKule! Ai dreptate! NU ma intereseaza unde va fi mutat acest topic dar trebuie sa existe! In primul rand pentru ca unii chiar NU stiu sa scrie, si asa poate invata. Eu sincer, cand am intrat pe acest forum eram convis ca derapajele gramaticale sunt apanajul Sudului Romaniei, dar acum nu mai sunt asa de convins :P . Normal ca toti mai gresim, dar perseverenta in greseli inseamna prostie! (acum sunt convins ca numai agramatismele sunt din Sud ex: surup, surupelnita, barbriz, ghiuveta, samd) In al doile rand, trebuie sa existe acest topic deoarece conform regulamentului nu ai voie sa-l corectezi pe cel ce a gresit scris gresit . Eu nu zic ca eu nu gresesc , mai ales cand scriu repede, dar deja imi pocnesc urechile si-mi iese fum din creier cand vad unele posturi. Eu cred ca acest mesaj nu este o rea intentie, ci mai degraba un imbold la supravegherea si corectarea continua a Limbii Romane. :h5 "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KYK Postat Noiembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Re: actualizare DEX @bogthebat : nu te supara FRATE (daca n-ai mai fost apelat asa fara ca persoana sa-ti fie frate inseamna ca traiesti sub un bol de sticla) dar se zice ghiveta nu ghiuveta :ha: DEFENDER 110 Pickup http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Re: actualizare DEX nu, nu m-a bana-ti, topicul este bine pozitionat, e vorba de o actiune umanitara ! gata, mi sa pus pata frati-lor, nu maii pot ! :P decat ca mam saturat de cate vad in scris sii e mare pacat ca nu l-e strange nimeni int-ro culegere de perle gramaticale. din categoria "hai sa se poate" gandi-ti-va la scop-ul educativ si la binele limbi romane si haii sa facem o culegere de cele mai oachese si frecvente exemple de limbaj colocvial, dezacorduri ii-uri si alte derapaje limbistico gramaticale. trebuie decat sa le adunam si sa solicitam actualizarea dex-uluii ca copii nostriii sa inteleaga si urechile lor ce se va vorbii peste cativa anii. haii ca se poate ! Banuiesc ca toate greselile gramaticale de mai sus, le-ai pus intentionat..... :P REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KYK Postat Noiembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Re: actualizare DEX care greseli ? adica cum intentionat ? :ha: DEFENDER 110 Pickup http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Re: actualizare DEX Cu tot respectul, fac urmatoarea precizare - exista aici si oameni saraci "fara carte" (oameni de supercalitate) dar langa care as plati sa stau la masa! N-as vrea sa iei comentariul meu in nume de rau ...dar daca pana acum n-au invatat sa scrie, crezi ca ii putem invata noi de acum incolo? Ma indoiesc! Pe de alta parte decat compania unuia, care si pe un sut dat in cur iti cere bani ... mai bine la un loc cu toata lumea! Acest mesaj nu incurajeaza analfabetismul, dar trebuie sa avem rabdare si sa incercam sa-i ascultam si pe cei cu "cenusiul" subtire! Stiu ca unii dintre noi ne-am dori sa vedem opinii scrise corect gramatical, poate asa cum se intampla sa auzim des in mediile din care provenim! Insa in aceasta comunitate virtuala, DESCHISA oricui pasionat indiferent de mediul social din care provine, acest lucru nu e posibil! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KYK Postat Noiembrie 14, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Re: actualizare DEX @Yonut : :roll: cred ca ai interpretat gresit mesajul si ma simt dator sa fac cateva precizari : - eu unul n-as folosi niciodata expresia "oameni cu cenusiul subtire" pt ca nu pot . si n-are treaba doar cu respectul. - cartea de care spui tu se invata in primii ani de scoala nu in facultate si nu vad legatura intrinseca cu saracia. - pe unii ii deranjeaza cardanul pe altii politica iar altii au o problema cu masinile RAR ului la ski, am si eu o problema cu limbajul colocvial si incotro se indreapta limba romana. incurajam aici sa adunam expresii si sintagme deranjante si sa le publicam periodic in sectiunea divertisment din noua revista 4x4 ce va sa vie , la capitolul "almanahe" sau "aceste cuvinte ne doare" :ha: :ha: DEFENDER 110 Pickup http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Jolly Roger Postat Noiembrie 14, 2009 Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Re: actualizare DEX Eu aprob aceasta initiativa! Ma zgarie pe timpan "decat" folosit in enunturi afirmative! Si mi-e groaza ca fiu-meu va ajunge un analfabet din cauza ca onorata Academie Romana va stabili ca acest agramatism e corect ca urmare a utilizarii lui pe scara larga. ... BRAKES ARE FOR PUSSIES !.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dok Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Re: actualizare DEX Savantii din Academia Romana au declarat ca "succesuri" e corect gramatical, asa ca n-ar trebui sa va mai mire nimic ... Daca o sa ajunga vreodata Vanghelie presedintele Romaniei, o sa-i vedeti pe fomistii din Academie ca valideaza si "almanahe" ... Cat despre cei de pe forum, n-are sens sa-i comentam ... asta este "cartea de vizita" si in felul acesta stim din prima cu cine avem de-a face ... ca sa nu ne aburim cu iluzii desarte. Sa fim sanatosi ... Nissan Patrol Y61 / 2006 = PATROCLE, pregatit pentru noroaie Nissan Pathfinder / 2006 = PASHA, stock + BFG/AT Bicicleta TREK 3700 "Life is not about waiting for the storms to pass ... it's about learning how to dance in the rain." 4x4Maniac's is where we are Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Re: actualizare DEX ..... fomistii din Academie ca valideaza si "almanahe" ... Cat despre cei de pe forum, n-are sens sa-i comentam ... asta este "cartea de vizita" si in felul acesta stim din prima cu cine avem de-a face ... ca sa nu ne aburim cu iluzii desarte. Sa fim sanatosi ... Nu exista fomisti in Academia Romana.... Academia Romana este un stat in stat, baietii au hoteluri, chiar cluburi, terenuri si alte cele. Academia Romana nu se subordoneaza Ministerului Culturii :P :P :P :P . De ex: in Bucurestii Noi, Academia Romana a vandut un teren cu o constructie (demolabila, normal) unor investitori mai tuciurii AKA tigani , iar acestia au construit o "vila" de p+3 cu 4 retras, asta intr-o zona de case nu maxim P+2 slp Asta cu suucesuri cred ca a fost o "rugaminte " a cuiva din anturajul marinarului :banana "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Re: actualizare DEX NU confundati Actiunile umanitare cu bascalia. Voi muta acest topic la Discutii diverse in cel mai bun caz. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cormosilviu Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Re: actualizare DEX kyk..deschizi subiecte pe teme de gramatica..dar tu ai o gramada de greseli..in scriere.frati-lor --corect fratilor,l-e- corect le., int-ro corect intr-o, gindi-ti-va corect ginditi-va,scop-ul corect scopul..si mi sint cu ii-urile citeva.daca nu ma crezi..intreab un profesor de romana :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cormosilviu Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Re: actualizare DEX kyk..deschizi subiecte pe teme de gramatica..dar tu ai o gramada de greseli..in scriere.frati-lor --corect fratilor,l-e- corect le., int-ro corect intr-o, gindi-ti-va corect ginditi-va,scop-ul corect scopul..si mai sint cu ii-urile citeva.daca nu ma crezi..intreaba un profesor de romana :grin: bana-ti ..corect banati... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cormosilviu Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Re: actualizare DEX mi-a parut mie ciudat...dar m-am dat si eu ..rotund .. :ha: vre-un context..corect vreun :banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cormosilviu Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Re: actualizare DEX cind am fost eu la scoala era cu ..i...tintar.si eu n-am mers sa-ti caut postarile ..ca sa te ..combat,nici n-am cercetat dictionarele..daca vrei iti trimit caietele mele din ..tinerete, sa mai cauti ..dezacorduri.. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cormosilviu Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Re: actualizare DEX :hi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Noiembrie 30, 2009 Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 Re: actualizare DEX A aparut si o revista: "Decat o revista" asa se numeste :ha: Numele revistei este ales in asa fel incat raspunsul la intrebarea "ce citesti" sa fie foarte inteligent: "decat o revista" :ha: :ha: :ha: "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate