cosma Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Buna! Ce ulei pot folosi la servodirectie in afara de cel recomandat de producator ( mopar). XJ, 1993, 2.5i. Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
J.T Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Re: Ulei servo Xj Eu folosesc ulei pt. cutii automate ! ,,=====,o00o //__l_l_,\____\,__ l_J.T\_l__l---[]lllllll[] (o)))____(o)))-o-))) Niciodata nu te certa cu un idiot. Te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat Noiembrie 19, 2009 Partajează Postat Noiembrie 19, 2009 Re: Ulei servo Xj La anumite casete de directie de Jeep, americanii nu recomanda folosirea altui lichid decat a celui din carte (sau echivalent - insa nu ATF): http://www.wranglerforum.com/f5/steerin ... 33874.html ATF-ul se spune ca ataca furtunele si garniturile. Eu mi-am schimbat caseta de directie de curand (facea zgomot) si, la inceput, mecanicii mi-au pus ATF. Zgomotul persista. I-am schimbat tot lichidul cu lichid Mopar (cel din carte) si zgomotul s-a diminuat. Exista si cateva echivalente, ins aeu nu le-am gasit in Romania (cred ca Red Line - trebuie sa scrie pe sticla ca este echivalent cu Mopar XXXX - lichidul care este specificat in carte). “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cosma Postat Noiembrie 19, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2009 Re: Ulei servo Xj Multumesc! Am luat deja un ATF de la mobil. Sper sa nu fie probleme. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat Noiembrie 19, 2009 Partajează Postat Noiembrie 19, 2009 Re: Ulei servo Xj Uite un forum unde ai putea sa gasesti raspunsuri: http://www.jeepforum.com/ Eu as verifica inainte de a pune ATF-ul. Iti spun din experienta. “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
motard_x Postat Noiembrie 19, 2009 Partajează Postat Noiembrie 19, 2009 Re: Ulei servo Xj pe liquimoly.de exista oil guide si pentru uleiul de servo spun si ei ca e ulei special,si nu ii dau grupa. http://www.liquimoly.de/liquimoly/web.n ... guide.html opel calibra ducati hypermotard 1100 yamaha xt 600 yamaha xj 600 diversion buggy 600 (construit manual) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cosma Postat Noiembrie 19, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2009 Re: Ulei servo Xj Ampopa poti te rog sa ma indrumi spre un ulei anume dar nu exagerat de scump? Nu as vrea sa am probleme pe viitor! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat Noiembrie 20, 2009 Partajează Postat Noiembrie 20, 2009 Re: Ulei servo Xj Nu pot sa iti recomand un ulei anume, atata timp cat nu stiu ce scrie in cartea masinii. Dupa cum am zis mai devreme (si am invatat si eu de la altii), au fost modele care mergeau cu ATF si modele care mergeau cu MOPAR. La YJ-ul meu (din 1989), de exemplu, scria ca pot folosi ATF. La TJ (din 2000) scrie sa folosesc numai Mopar (un anumit numar - nu il stiu pe dinafara, trebuie sa vad in manual). TJ-urile mai noi (2003, de exemplu), inteleg ca folosesc din nou ATF. Totul este in functie de anul de fabricatie (si de pompa de servo pe care o are masina). Sincer, nu am crezut pana nu am vazut pe masina mea. Moparul este intr-adevar, foarte scump, insa tinand cont ca il schimbi foarte rar (in schema de revizii nici nu se mentioneaza schimbul de ulei de servo - se presupune ca este "for life", ins amai toat lumea recomanda schimbarea lui, macar la 5 ani), si ca o pompa de servo costa muuuult mai mult decat un litru de ulei (teoretic nu-ti trebuie mai mult), cred ca merita investitia. Vezi ce scrie in cartea masinii, in functie de ce scrie (o sa-ti dau si eu codul de Mopar), vezi daca respectivul ulei este sau nu echivalent cu ATF-ul (daca este, atunci poti sa folosesti orice ATF disponibil pe piata, nu neaparat Mopar) iar daca nu ai cartea, incearca sa vezi pe forumurile pe care ti le-am recomandat, ce zice lumea pe-acolo. Ai multe de invatat de pe forumurile lor. “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cosma Postat Noiembrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2009 Re: Ulei servo Xj Nu am cartea dar mi-a cautat cineva pe un program si spune ca imi trebuie mopar 9602. Masina este din 93, 2.5 i multipunct cu clima( daca are vre-o importanta). Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate