Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

sfaturi...frontera

windwalker

Postări Recomandate

ma iertati va rog ca pic si eu asa din luna ...am mari indoieli in ceea ce priveste fiabilitatea motoarelor si a incheieturilor la frontera ..si tare as vrea sa vina cativa cu argumnente serioase spre schimbarea gandiri mele pesimiste ...ca sincer mie imi plac foarte mult cum arata si ma incant gandul ca motorul de 2.2 d aduce un consum mic , si impozit mic.sau asa cred.

multumesc

Nu ma rog pentru un bagaj mai usor, ci pentru un spate mai puternic. Phillips Brooks
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: sfaturi...frontera

mersi mult ....ziceti ca piesele sun scumpe rau ????

poi atunci cred ca cea mai buna alegere ar fi un 4 runner sau un hilux.... da astea sunt scumpe rau

Nu ma rog pentru un bagaj mai usor, ci pentru un spate mai puternic. Phillips Brooks
Link spre comentariu

ma iertati va rog ca pic si eu asa din luna ...am mari indoieli in ceea ce priveste fiabilitatea motoarelor si a incheieturilor la frontera ..si tare as vrea sa vina cativa cu argumnente serioase spre schimbarea gandiri mele pesimiste ...ca sincer mie imi plac foarte mult cum arata si ma incant gandul ca motorul de 2.2 d aduce un consum mic , si impozit mic.sau asa cred.

multumesc

Ai indoieli se pare cu multe din masini Consum la Ranger fiabilitate la jeep etc Adu argumente la lipsa fiabilitatii la Frontera nu de genul am auzit ca a auzit un prieten al unui amic si le vom combate Pana atunci insa...Numai de bine de frontera cat timp e folosita si intretinuta corect.

I'm a rolling thunder ,pouring rain,i'm commin on like a hurricane
Link spre comentariu

Din propria experianta pot sa spun ca piesele de schimb la Frontera sunt relativ mai ieftine decat in comparatie cu alte masini 4x4(mai ales cele japoneze) si sunt usor de procurat asta depinde si de furnizor

.............ca masina de oras, raportul pret calitate este ok.....piesele sunt scumpe!
Link spre comentariu

Asta din pricina ca ruginei i s-a aplecat de la cate samuraie a mancat :ha:

Si iti e ciuda ? :P

nici cu Frontera nu-mi e rusine la rugina, are nevasta-mea una din '96 (parca...) si are ceva rugina, superficiala, e drept;

dpdv mecanic , sau ca si raport pret calitate, consider ca este una din cele mai bune alegeri pentru un SUV de la care nu ceri foarte mult , sau, nu vrei sa faci extrem cu el - dar care nici nu te lasa la greu si deasemeni, nici nu cere prea mult;

eu unul, i-am luat in gluma o Frontera lui nevasta-mea , ca sa ma lase in pace, iar surpriza este pe cat de mare, pe atat de placuta - cu alte cuvinte, pentru cei care au un buget mic, Frontera este alegerea perfecta.

PS: din cand in cand imi mai ,,tarai" si platforma cu Samuraiul meu la vreo etapa sau prieteneasca si merge tigaia, nu maraie :grin:

Sa fii domn e o intamplare, sa fii OM e lucru mare !

------------------------------------------------

Link spre comentariu

eu asm ceva bani asa vreo 4500 euro si un golf 4 dar avand in vedere ca si eu si la sotie ne place tare mult muntele vara si iarna .... snowboardul si cabanele pe culmi marete trare as vrea sa fac o alegere buna .....ca masina ar servi si ca masin de oras si ca mijloc de scapare ....nu un off-road extrem dar cat de cat.asa ca asta e motivul pt. care cer pareri si sfaturi..frontera,ranger,freelander ...aste imi plac cum arata....nu vreau sa fiu tot timpul in service si tot timpul sa bag bani in una si alta.

de frontera am auzit ca ar avea ceva probleme cu chiuloasa sau garnitura se arde foarte repede ceva de genul si vroiam sa stiu care modele sunt cel;e mai reusite si ce costuri implica.

nasol ca nu am prieteni care sa aiba magazine de piese auto si nici service asa ca nu as vrea ca mesteri astia sa ma tunda rau :hi tare.

Link spre comentariu

Pentru o perioada lunga m-am confruntat cu acelasi dilema ca si tine. O masina "bun la toate" si care sa nu te arda cu bugetul de intretinere,cam acelasi asteptari . Oferta in acest segment e imensa,dar dupa multe ezitari, cautari alegerea mea a cazut pe Frontera Sport 2,2 benzina din 2001, deoarece: 4x4 nepermanent,dimensiuni care-iti permit deplasare usoara in oras

reductor- extrem de folositor pe teren(lipseste la majoritatea SUV-urilor)

spatiu interior generos,chiar si la varianta SPORT

are toate dotarile care sa -ti faca un drum de vacanta cat mai confortabila

usor de intretinut ,piesele se procura usor

am avut ocazia sa-l testez si sa am o proprie experienta

nu in ultimul rand mi-a contat anul de fabricatie(2001) si nr de km(140000) Neavand cunostiinte in domeniul auto m-am bazat pe cartea de service(pe care l-am si verificat la dealer) . Un cuvant de spus a avut si prietena mea,degeabai-am aratat poze cu Defender,sau japoneze mai vechi dar echipate corespunzator,vazand fata aproape planganda repede m-am renuntat la idee. Te sfatuiesc si te bangi adanc pe forum,rasfoieste si cauta cat mai multe informatii de pe forum si analizeaza informatiile gasite si ofertele de pe piata.Bafta la alegere!

Link spre comentariu

de frontera am auzit ca ar avea ceva probleme cu chiuloasa sau garnitura se arde foarte repede ceva de genul si vroiam sa stiu care modele sunt cel;e mai reusite si ce costuri implica.

Pt cei care detin Frontera : Lamuriti omul cu ce se defecteaza cel mai usor si ce cade cel mai repede la aceste masini.

Poate isi da seama de +`uri si -`uri ... si ia cea mai buna decizie. Precizati si ce motorizare aveti , consum (ca in momentul acesta cred ca este un criteriu important pt dansul) , comportament in trafic , varianta Sport sau 5 usi.

:h5

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

eu am frontera b an 2001 motor 2200 ,motorina, 116cai,plusuri :masina spatioasa pt familie,garda la sol acceptabile (nu pt extrem)consum 10 in oras cu clima,afara pana in 100/h 8%,peste 120/h 10,11%,pe munte cu 4x4 cuplat si reductor am facut 79km cu 20litri motorina,minusuri ar fi antifonata destul de prost pe dedesubt,tabla destul de moale,mici probleme la partea elctrica,adica se mai duce un releu ,o bujie,un buton...,un sfat din partea mea,vrei masina care o sa mearga mai mult in ofroad(nu extrem)atunci i-ati una scurta in 3 usi vrei masina mai mult pt familie iati in 5 usi,vrei sa nu ai pb cu mrl iati maina dupa 98 vrei cuplu iti iei diesel dar varianta de motorizare mai noua 2.2 16v,vrei umpic sa fie mai agila in oras ia benzina 2.2 16v benzina130cai parca,bafta

Link spre comentariu

mai oameni ma uimiti ...imi place mult despre voi si ma bucur ca romanul mai sare in ajutor din cand in cand.

mai astept raspunsuri si de la alti posesori de frontera si multumesc mult pt. ajutor.

ma faceti sa imi fie tot mai draga masina asta.

Link spre comentariu

Salut.Eu am o Frontera A 96,tip motor X22XE, adica 2.2i 16v 136hp sunt multumit de ea.La cat imi bat joc de ea alta s-ar fi dus dracu de mult,nu are rugina,motorul Ecotec este fiabil,consumul este acceptabil (in general merg pe GPL-avind instalatie secventiala,nu simpt pirdere de putere,oricum este reglata pe mers sportiv) pe benzina nu stiu exact cat consuma,iar pe gpl cred ca 18l la % mixt mers agresiv (asa cum merg eu de obicei- unde se poate 130-140).

Piesele se gasesc usor indiferent daca vrei noi sau sh,diferentele la pret sunt date de tipul de motor care il ai.Daca cauti gasesti piese bune noi la pret super ok.

Marea problema este motorul.

Ca exemplu.Pentru modelul meu pompa de apa este 180ron,iar pentru Frontera B motor 2.2 motorina (nu stiu exact tipul de motor -a posta cineva mai devreme ceva legat de acest model) am auzit de la un domn din Sibiu ca ar costa 1700E din aceeasta cauza a cumparat un motor de la dezmembrari ca era mult mai ieftin.(nu bar mana in foc pentru cele afirmate este exact ce am aflat de la respectivul).

In schimb am un amic (adevarul cam prostut) a cumparat o Frontera B motor 3.2 benzina,motor foarte puternic de altfel.Ca urmare a teribilismului s-a apucat sa faca cerculete cu masina cuplat pe 4x4,motorul asa cum am specificat il ajuta.Plus alte grozavi rezultat servo directia a cedat,a fost la mecanic s-o repare nu a reusit,s-a interesat de pret cica noua 1500E dar nu se gseste (masina sta asa de cel putin 3 luni).

Asa cum am specificat este cam prostut, eu am gasit-o pe ebay.de la 100E nu a fost in stare sa faca nimic referitor la achizitonarea ei.La banii astia luai trei din care macar una era ok.

Referitor la Frontera A sport cu motor 2.0 sunt ok pret pise,impozit,consum.A acest model a-si recomanda modelul fabricat dupa 95 are frane pe disc pe spate nu pe saboti,arcuri elicoidale nu lamelare,iar cel mai important raportul din grupuri este 5,13 si diferentialul este cu LSD spre deosebire de modelul anterior unde raportul era de 4.88.in rest sunt la fel.

Parere proasta am de modelu Frontera A 2.3motorina care nu pot spune ca am auzit sau citit sa fi fost multumit cineva de el.Din cite am inteles de la cunoscatori sau mai bine zis de la cei care vand piese din dezmembrari punctul sensibil este ambreiajul in special volanta care este cu masa dubla si cedeaza,iar pretul cica ar fi in jur de 9000ron.cam acelea-si probleme ar fi si la 2.5 cica.

Din ce am auzit ok ar fi 2.8 motorina,dar nu stiu prea multe despre acest motor.

Mai mult de atit nu pot sa iti spun decit ca eu pe a mea o bag in tot ce inseamna noroi si off road,nu vorbesc de extrem,ca daca o lom asa nici o masina de serie nu poate face extrem.Iar ca fiabilitate in off road nu pot sa spun decat atat- pana acum a mea nu a cedat.Dar a mea este un caz aparte masina era distrusa cand m-am apucat de ea (cei care ma cunosc pot confirma) m-am apucat s-o fac practic de la stadiul de carcasa si sasiu.Tot ce am inlocuit pe ea nu a cedat si nici nu am ai creat probleme.

Normal ca o masina care este chinuita pe munte si bagata in noroi trebiue verificata unsa si bibilita,dar asta nu intra in calcul,este intretinere ca sa zic asa.

Link spre comentariu

eh uite ca ai primit si un revew de la unul care chiar o chinuie si care a iesit cu ea pe roti de unde masini cu fitze au iesit in troliu.....si da modelul 2.o litri sport x20 se 1996 swb este varianta pe care eu am ales-o datorita LSD si al rapoarelor care chiar fac diferennta Eu am pe ea 31 -uri si masina nu le simte asa ca e o alegere buna pentru o masina de tura si off mediu cu cheltuiala putina si satisfactie pe masura

I'm a rolling thunder ,pouring rain,i'm commin on like a hurricane
Link spre comentariu

salut si spor la cumparat

am avut frontera si eu insa motor 2.4i v6 cutie automata...nu recomand acest model consuma vreo 15-17( motorul era ok 130.000km)

un 2,2 ar fii foarte bun cutie normala

ca si costuri intretinere e ok.exemplu,am schimbat cap bara si am dat vreo 70 de lei ( ne original) dar bun

destul de spatioasa si comfortabila etc

masina buna pt.familie,iesiri usoare le noroi,munte,pescuit, trage bine nu te lasa

Insa NU te gandi sa faci extrem ca nu vei avea cu ce

bafta

🏁-Fără un 4x4 ,,viața e pustiu”
Link spre comentariu

mai vreau sa astept un pic sa mai primesc ceva sfaturi la la vreun detinator de 2.2 diesel si in luna decembrie oricum am un drum in germania asa ca o sa am ocazia sa trag un tur si sa vad una alta.

va multumesc mult pt eforturile pe care le faceti. :cl

Link spre comentariu

daca treci prin timisoara poti sa vezi 2.2 dth(diesel) :grin:,acuma am schimbat placutele de frana spate au costat 100ron si au tinut 72000km,si placutele frana fata au costat 200ron si au tinut in jur de 60000km ,probabil daca nu trageam cu ea placutele spate tineau mai mult

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare