Geoars Postat Noiembrie 22, 2009 Partajează Postat Noiembrie 22, 2009 Ce am patit: Simeringul de la cardanul spate dadea semne de slabiciune de asta vara - am verificat periodic pierderile si erau foarte mici (aprox 100g la 1000km). Nu avea rost sa il schimb deoarece am facut acest lucru de vre-o 2 ori pana acum si am observat o uzura pe cardan in dreptul lui si nu prea mai etanseaza bine nici daca este nou. In acelasi timp mi s-a blocat si aerisitorul de la diferential ceea ce a dus la eliminarea intregii cantitati de ulei pe langa simering - asta am observat cand am verificat nivelul de ulei si nu mai aveam aproape de loc. Concluzia: Am mers fara ulei cam 500 - 1000 de km. Zgomotul era imperceptibil, se auzea doar intre 40 - 60 kmh. Am completat cu ulei de la Toyota special pt. LSD 85W90 care mai costa si o gramada. Zgomotul nu a disparut. Totdeauna am pus doar ulei din asta sau Valvoline 80w90 LS special pt LSD dar pe care nu il mai gasesc. Dupa inca cateva sute de km am dat uleiul afara cu gandul sa il amestec cu Metabond dar cand l-am scos era deja negru ( inchis la culoare nu chiar ca cel de motor). L-am aruncat si am pus niste ulei ieftin ca sa spal diff. pe care cand l-am scos dupa o tura de 30km avea ceva mizerie in el - banui ca mergand fara ulei s-au tocit discurile de la LSD care incepuse sa lucreze chiar prea bine: cand viram pe asfalt cu rotile cabrate la maxim roata de pe interior incepea sa derapeze. Specific ca dupa ce am dat afara aerisitorul si am pus un furtun de aerisire simeringul nu mai pierde gram de ulei. Am cumparat alt ulei, l-am incalzit si l-am amestecat cu Metabond Gold. Am iesit intr-o tura ad-hoc de vreo 150km si SURPRIZA !!! ZGOMOTUL S-A MARIT ! Partea buna este ca am pus si la motor si mi se pare ca merge mult mai relaxat si are si un aport de putere. Motor 2.4TD 66kw model 2L-T, aprox 250 mii km rulaj. Intrebarea este: ce fac, ma apuc sa demontez diferentialul sa vad ce rulment face asa zgomot sau mai astept cateva sute de km sa astept minunea pe care speram eu sa o faca Metabondu' ? A doua intrebare ar fi daca nu cumva Metabondul anuleaza ce face LSD-ul in teren ( destul de putin ) deoarece ei zic ca acesta ar reduce frecarile cu 60% - implicit si frecarile dintre discurile din interior sa inteleg ??? Va multumesc pentru eventualele raspunsuri. ''Nimeni nu are dreptul sa priveasca o alta persoana de sus decat in momentul in care se apleaca si ii intinde o mana de ajutor'' ------------------------ Toyota Hilux 2001 2.4TD Honda Accord 2007 2.4 AT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Re: Ajutor pentru zgomot diferential spate... Eu nu folosesc Metabond, dar folosesc un echivalent de la LiquiMolly pe baza de MoS2 (bisulfura de molibden). In prospect scrie sa nu se puna la diferentale LSD si ambreiaje umede (multidisc). Eu zic sa arunci o privire in diferential. Daca inca nu ai gasit span pe acolo e bine, inseamna ca e recuperabil. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Jolly Roger Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Re: Ajutor pentru zgomot diferential spate... Nu trebuia sa pui Metabond, ca ai bulit LSD-ul. O sa-ti patineze in draci si nu-si va mai indeplini functia (acolo trebuie sa ai frictiune - adica alunecare limitata). Vezi pe la cei cu LSD ce folosesc sa curete diff-ul, ca acum ai un diferential deschis, nemaiavand frecarea intre placile din interior datorita Metabondului - de-aia nu se pune nici un agent de imbunatatire a ungerii in LSD-uri! ... BRAKES ARE FOR PUSSIES !.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Geoars Postat Noiembrie 23, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Re: Ajutor pentru zgomot diferential spate... Nu, nu am gasit in uleiul pe care l-am schimbat nici un pic de span, doar negreala sau impuritati care nu pareau de natura metalica. Banui ca o sa-l desfac si o sa vad. Stie cineva daca eventualii rulmenti care trebuiesc schimbati trebuiesc luati originali Toyota sau exista si alte variante? Banuiam ca LSD-ul nu-si mai face treaba dar am ales aceasta varianta cu speranta ca o sa rezolve zgomotul de la rulment si apoi curatam LSD-ul. Multumesc. ''Nimeni nu are dreptul sa priveasca o alta persoana de sus decat in momentul in care se apleaca si ii intinde o mana de ajutor'' ------------------------ Toyota Hilux 2001 2.4TD Honda Accord 2007 2.4 AT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DRAKUS Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Re: Ajutor pentru zgomot diferential spate... georgele ia -ti una(hilux) de la englezi sa o ai de rezerva :ha: Imi place sa stiu totul despre noii mei prieteni, dar nimic despre cei vechi.:grin::grin::grin: 2xToyota lj73,bmw320,honda fireblade,honda quad 140cp home made,barca quicksilver 410sl ,husqwarna 450. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Geoars Postat Noiembrie 24, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2009 Re: Ajutor pentru zgomot diferential spate... Da domnu' Dragos asa e dar nu e cazul ... o sa schimb eventual un rulment iar LSD-ul il arunc la gunoi si poate pun un ARB pe ambele punti si vin sa facem o iesire. ''Nimeni nu are dreptul sa priveasca o alta persoana de sus decat in momentul in care se apleaca si ii intinde o mana de ajutor'' ------------------------ Toyota Hilux 2001 2.4TD Honda Accord 2007 2.4 AT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DRAKUS Postat Noiembrie 25, 2009 Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 Re: Ajutor pentru zgomot diferential spate... Te astept cu mare drag,hai ca astia de la meteo au zis zapada saptamana viitoare.... Imi place sa stiu totul despre noii mei prieteni, dar nimic despre cei vechi.:grin::grin::grin: 2xToyota lj73,bmw320,honda fireblade,honda quad 140cp home made,barca quicksilver 410sl ,husqwarna 450. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Geoars Postat Decembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2009 Re: Ajutor pentru zgomot diferential spate... GATA ! S-A REZOLVAT ! Am desfacut singur diferentialul spate si am descoperit un rulment(primul) care avea bilele cam patrate. L-am gasit la AlPadrino cu 180 RON si l-am schimbat. Problema a fost de la cel care a schimbat simeringul - pe langa faptul ca il bagase stramb - mi-a strans si prea tare flansa si ca drept urmare, rulmentul este conic, in momentul cand a ramas fara ulei s-a facut praf - era aproape blocat. Multumesc celor care mi-au raspuns - rog sa se inchida topicul. ''Nimeni nu are dreptul sa priveasca o alta persoana de sus decat in momentul in care se apleaca si ii intinde o mana de ajutor'' ------------------------ Toyota Hilux 2001 2.4TD Honda Accord 2007 2.4 AT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate