Antonio Postat Noiembrie 25, 2009 Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 Am si eu o intrebare, cum se schimba arcurile de pe fata ,ca nu reusesc deloc cele de pe spate am reusit, dar cel mai naspa esteca acum trebuie sa le dau iar jos ptr ca mi-a venit comanda cu inaltatoarele, asa ca maine am de lucru ,amortizoarele si alea trebuie sa le dau jos ptr ca trebuie sa mai sudez un adaus si la ele sa nu stea apoi foarte intinse, o sa fac niste poze dupa ce termin. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Noiembrie 25, 2009 Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 Re: Arcuri fata Daca ai inaltatoarele acelea din cauciuc o sa fii foarte dezamagit de ele. Ridica masina cu 1-2 cm doar. O sa incerc sa descrii ordiena operatiunilor. Iti trebuie in principiu un cric din acela tip crocodil(cred ca e buna denumirea). - ridici masina pe cric, bagandu-l sub bratul inferior de la roata - dai roata jos - desfaci piulita de la planetara si saiba cea conica de la planetara - dai jos etrierul de la frana si il suspenzi legandu-l cu ceva(ai grija sa nu se rupa furtunele) - desfaci telescopul din partea de sus(sau cum iti vine mai usor) - desfaci capatul de bara; - desfcai bara stabilizatoare de pe bratul inferior - desfaci pivotul superior - dai drumul usor la cric, iar toata "roata" o sa cada - scoti arcul, scoti eventualul inaltator pe care l-ar avea deasupra( la a mea avea un inaltator tot din cauciuc doar foarte subtire), pui celalalt inaltator si incepi operatiile in ordine inversa Spor la treaba http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Noiembrie 25, 2009 Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 Re: Arcuri fata Ai grija cu desfacutul suruburilor: este probabil sa fie ruginite, nedesfacute de mult timp iar materialul din care sunt facute este foarte moale si este posibil sa se rupa. sa ai ceva rezerve si sa folosesti un spray pentru a le desface mai usor. Cand strangi piulita la loc pe planetara sa nu o strangi exagerat de tare astfel incat roata sa nu se mai invarta. http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Antonio Postat Noiembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 Re: Arcuri fata Daca ai inaltatoarele acelea din cauciuc o sa fii foarte dezamagit de ele. Ridica masina cu 1-2 cm doar. O sa incerc sa descrii ordiena operatiunilor. Iti trebuie in principiu un cric din acela tip crocodil(cred ca e buna denumirea). - ridici masina pe cric, bagandu-l sub bratul inferior de la roata - dai roata jos - desfaci piulita de la planetara si saiba cea conica de la planetara - dai jos etrierul de la frana si il suspenzi legandu-l cu ceva(ai grija sa nu se rupa furtunele) - desfaci telescopul din partea de sus(sau cum iti vine mai usor) - desfaci capatul de bara; - desfcai bara stabilizatoare de pe bratul inferior - desfaci pivotul superior - dai drumul usor la cric, iar toata "roata" o sa cada - scoti arcul, scoti eventualul inaltator pe care l-ar avea deasupra( la a mea avea un inaltator tot din cauciuc doar foarte subtire), pui celalalt inaltator si incepi operatiile in ordine inversa Spor la treaba am cumparat setul de inaltatoare care se pune in capatul arcului , nu cele care se baga intre spire , mersi de raspuns, sper sa ma descurc desi suruburile sunt cam ruginite si am incercat sa desfac pe cel de la amortizor ca ma gandeam ca si ala trebuie dat jos si surpriza , nu se desface. mai incerc maine o data. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moshu68 Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Re: Arcuri fata Salutare si spor la treaba! Cum a zis si colegul mai sus,sa ai foarte mare grija cu suruburile si piulitele ruginite,trebuie sa folosesti scule calibrate si in special chei tubulare si inelare(acolo unde le poti folosi),dupa ce in prealabil ai dat cu spray pt rugina. Mai poti folosi si o presa de arcuri,si,cu ajutorul cricului nu vad ce greutati poti intampina. Succes! :hi bau bau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Antonio Postat Noiembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Re: Arcuri fata Mai poti folosi si o presa de arcuri,si,cu ajutorul cricului nu vad ce greutati poti intampina. Succes! :hi prima zi sa incheiat sa zic ok, ca am facut doar spatele, diferenta este de 4,5cm ,am dat roata fata jossi tot ce mai trebuia dar m-am intepenit la suruburi ,sunt ruginite, daca nu amo presa de arcuri cum pot sa fabric una???? si inca ceva de unde se cumpara antifonul acela ptr interior, la mine era mucigait ca intrase apa si mirosea foarte urat in masina si l-am scos acum trebuie sa pun altu, cum?? daca dau cu smoala are ceva?? :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Re: Arcuri fata Presa este inutila pentru arcurile de pe fata, dar daca tot vrei una da o fuga prin targul Vitan si gasesti acolo pe la 50-100 de lei.(iti recomandat una marca yoto-sunt poloneze si sunt destul de bine lucrate) Legat de antifon nu stiu nimic. :) http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moshu68 Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Re: Arcuri fata Mai poti folosi si o presa de arcuri,si,cu ajutorul cricului nu vad ce greutati poti intampina. Succes! :hi prima zi sa incheiat sa zic ok, ca am facut doar spatele, diferenta este de 4,5cm ,am dat roata fata jossi tot ce mai trebuia dar m-am intepenit la suruburi ,sunt ruginite, daca nu amo presa de arcuri cum pot sa fabric una???? si inca ceva de unde se cumpara antifonul acela ptr interior, la mine era mucigait ca intrase apa si mirosea foarte urat in masina si l-am scos acum trebuie sa pun altu, cum?? daca dau cu smoala are ceva?? :grin: Dc nu ai presa,poti improviza una asfel(este cam periculoasa,asa ca vezi cum lucrezi): -dupa ce ai ajuns la arc,pui un cric sub brat si ridici pana se tensioneaza arcul(se face mai mic) -nu ridica cu tot cu masina,ci numai tensioneaza-l -ia niste sarma puternica(nu otelita pt ca nu o sa poti lucra cu ea),si leaga spirele arcului intre ele,cea de sus cu cea de jos in cateva locuri,dar asigura-te ca tine sarma si nu iti sare arcul in cap -dai cricul inapoi si o sa iti ramana arcul mai mic-acum il poti da jos -pt punere la loc faci op inversa,adica,tensionezi arcul de jos progresiv,legand din aproape in aproape din spirele arcului Poti da si cu smoala,dar dupa ce ai curatit fff bine rugina sau ce ai tu acolo,de preferat aluband in loc de smoala,dupa ce ai curatat si ai dat cu antifon. Sor la treaba! :hi bau bau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Antonio Postat Noiembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Re: Arcuri fata Poti da si cu smoala,dar dupa ce ai curatit fff bine rugina sau ce ai tu acolo,de preferat aluband in loc de smoala,dupa ce ai curatat si ai dat cu antifon. Spor la treaba! :hi si aluband unde se gaseste? si cum arata sa nu caut de nebun si sa trec si pe langa el prin magazine.acum trebuie sa o antifonez foarte repede ptr ca a ramas doar tabla goala si e si frig si nu mai zic de zgomot, acum trebuie sa tip la sotie in masina :ha: . ma gandesc cum sa antifones si usile, ma gandeam la niste fata de sticla :grin: ca si asa mi-a ramas de cand am izolat casa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moshu68 Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Re: Arcuri fata Dupa cate am inteles esti din Bucuresti,pt aluband ia legatura cu iulianu de pe forum ,eu am luat masina de la el facuta la interior cu pasla si aluband-deci ca sa iti spun sa vii la Craiova pt materiale,sau,cauta si pe net. :hi bau bau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Noiembrie 28, 2009 Partajează Postat Noiembrie 28, 2009 Re: Arcuri fata cu scuzele de rigoare catre administrator !! (nu e reclama ascunsa ) am gasit asta la un targ si am pliantele si ceva mostre , cauta pe net , e un fel de buret cauciucat , e identic cu materialul pentru izolat tevile de caldura armasound si trocellen lipit bine pe tabla la fel ca pasla dar nu tine apa si e mult mai usor VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moshu68 Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Re: Arcuri fata Eu acum am vazut ce ai scris! Cum sa bagi frate vata de sticla in masina,tu iti dai seama ce faci Vrei sa te scarpini tot timpul? :ha: :ha: Iti dai seama cand se va imbiba cu apa cum o sa miroase la tine in masina? :ha: Fii baiat destept,curata,vopseste,antifoneaza ca lumea,si dc nu gasesti alte materiale,pune ceva plastic peste ,deasupra ca acum vine iarna si o sa fie umezeala multa,sa poti sa scuturi repede si bine aparaia de se va strange :h5 Cu bine! bau bau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moshu68 Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Re: Arcuri fata Pentru antifonare usi,dupa ce desfaci capitonajul,fetele interioare,poti pune tot aluband sau cesa asemanator,oricum sa pui ceva netextil pt ca la ce etansietate au o sa intre apa si ai surpriza sa rugineasca pe sub. Cea mai buna varianta este sa bagi o mana de vaselina si sa o intinzi in interior pe tabla usii(asta contra ruginii),iar pe fata interioara,cea pe care montezi capitonajul sa pui ceva contra zgomotului. bau bau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Re: Arcuri fata NU folosi vata de sticla, retine apa si rugineste tot in jur, se macina din cauza vibratiilor si poti sa-ti dai singur seama ce va fi in masina. Curata tabla de rugina si pentru a scapa de acesta grija trateaz-o cu Kelfos, transforma rugina intr-un lac negru, dur, pe care poti sa-l vopsesti...antifonezi...etc. Gasesti aici: http://www.maergroup.com/mg/MaerIE/Maer ... Export.htm Dupa aceea musai antifon cauciucat (NU smoala, vara se topeste si pute permanent). Eu am folosit Body Color Professional, antifon cauciucat, deoarece contine agenti anticoroziune si fiind elastic absoarbe vibratiile. Peste poti sa-i asterni Aluband (eu l-am luat de la producator - Den Braven - iesirea din Chitila spre Targoviste, pe stanga). Este autoadeziv (foarte) si deci foarte usor de aplicat, izoleaza termic foarte bine, absoarbe vibratiile&zgomotele. Pentru a inlatura aproape complet zgomotele si frecventele joase pune un strat de pasla (mai gros de 1 cm), se gaseste pe net, da un google cu...pasla auto, spre exemplu. Fugi dupa aia la Obor si ia mocheta de-aia gri, ordinara si croieste-o pe podeaua masinii, o sa arate super. Ca un sfat, da jos si plasticele de pe laterale, cu cotierele (daca tot ai dat jos scaunele si banchetele). Pune aluband pe interiorul aripii, sa absoarba vibratiile, unge cu unsoare toata aripa, iar pe interiorul cotierelor/plasticelor croieste si lipeste pasla. Iti garantez ca dupa aplicarea acestei retete nu iti vei mai recunoaste Ladita! Succes! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Re: Arcuri fata Si cateva poze. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Re: Arcuri fata Scuze ca intervin, da' pasla aia nu stiu cat de buna e in masina pe jos. Daca ai ghinionul sa iei niste apa o sa inventezi noi injuraturi :ha: :ha: Mai bine dai cu strat de antifon, vopsea, etc. atat pe interior dar mai ales la exterior. :sr http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Re: Arcuri fata ma bag si eu in seama: nu puneti ceva care poate sa absoarba apa. Va rugati moartea dup'aia. O sa aveti mereu impresia ca stati intr-o balta plina de ierburi putrezite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moshu68 Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Re: Arcuri fata Daca vrei sa nu mai ai zgomot in masina,poti face ce a facut Iulianul,iti spun pt ca masina e la mine ,iar ceea ce vezi atasat mai sus a fost facut bine. Daca vrei sa te bagi la apa nu pune materiale textile,cum am zis si mai sus,curata bine si antifoneaza bine ,depinde si ce vrei sa faci cu utilajul. Cu bine! bau bau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Re: Arcuri fata Scuze ca intervin, da' pasla aia nu stiu cat de buna e in masina pe jos. Daca ai ghinionul sa iei niste apa o sa inventezi noi injuraturi :ha: :ha: Mai bine dai cu strat de antifon, vopsea, etc. atat pe interior dar mai ales la exterior. :sr Pai...aia e pasla auto, nu absoarbe umezeala, masina a venit din fabrica avand ceva similar. Am vazut la mai multe masini avand asa ceva din fabricatie. Normal ca daca te bagi in apa pana sa umpli caroseria, la nicio masina nu poti pastra textile! Antifon, vopsea...eventual Aluband. Mi-am dat cu parerea, pentru ca omul a spus ca a ramas "in tabla goala" si il deranjeaza galagia si frigul. E clar ca nu vrea sa lase masina asa. Cred ca metoda functioneaza totusi, pentru ca @moshu68 nu are nicio problema. Mirosul in masina poate proveni de la condens, un fenomen care afecteaza si masini mult mai pricopsite :grin: . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Antonio Postat Decembrie 4, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2009 Re: Arcuri fata va multumesc ptr sfaturi acum am sa ma duc sa cumpar antifon cauciucat si o sa ma apuc de treaba, ( faza cu fata de sticla glumeam :ha: ca stiu ca daca a luat apa sta in ea si o luna) Arcurile pe spate le-am schimbat , acum au ramas cele pe fata :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Antonio Postat Decembrie 4, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2009 Re: Arcuri fata Curata tabla de rugina si pentru a scapa de acesta grija trateaz-o cu Kelfos, transforma rugina intr-un lac negru, dur, pe care poti sa-l vopsesti...antifonezi...etc. sa inteleg ca daca dau cu Kelfos pe exterior e ok? eu am capota cipita pe ici pe colo si usile la fel, Daca dau cu Kelfos apoi pot sa mai dau cu chit? nu? s-au ii dau vopsea direct,? s-au nu se foloseste pe ex si e doar ptr interior.?? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 Re: Arcuri fata Aplica linistit si pe exterior ( cu un betisor de urechi, de exemplu, dar nu inmuia in toata cantitatea, pune intr-un dop) si-o picatura de vopsea direct peste, dupa ce se intareste. Eventual fa-ti un creion la orice laborator de vopseluri si-ai scapat de multe ciupituri...zgarieturi...etc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moshu68 Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Re: Arcuri fata Apropos Iulian,de unde mai iei sau de unde iau si eu KELFOS? Imi poti trim un pm cu pontu" :) ? bau bau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Re: Arcuri fata Curata tabla de rugina si pentru a scapa de acesta grija trateaz-o cu Kelfos, transforma rugina intr-un lac negru, dur, pe care poti sa-l vopsesti...antifonezi...etc. Gasesti aici: http://www.maergroup.com/mg/MaerIE/Maer ... Export.htm Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Re: Arcuri fata va multumesc ptr sfaturi acum am sa ma duc sa cumpar antifon cauciucat si o sa ma apuc de treaba, ( faza cu fata de sticla glumeam :ha: ca stiu ca daca a luat apa sta in ea si o luna) Arcurile pe spate le-am schimbat , acum au ramas cele pe fata :grin: Buna seara! cateva sfaturi practice.... in interiorul usilor, se baga ceara speciala de praguri, care se gaseste la spray sau la tub, daca ai compresor sau posibilitatea sa o dai. in rest, exista niste "carpete insonorizante", care se lipesc la cald(cu feon) si iau exact forma tablei sau unde o lipesti.au dimensiune de 50 pe 40 cm si gasesti in targ la magazin de vopsele. alea sunt cele mai practice. succes! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate