DXX Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 salutare De citeva saptamini m-am tot uitat la un aro 240 cu motor de mercedes pe care pina la urma m-am hotarit sa-l iau Dupa ce se vor face acte si voi achita si diferenta de bani, il iau de la fostul proprietar si incep balul. poze mai incolo Ce se doreste: jante intoarse cauciucuri 265x75x15 bodi lift schimbare bord ( revenire la unul original care s-a pus pe aro) refacere prelata repozitionarea pedalelor pe o pozitie utilizabila ( absolut necesar) scaune si tot asa DXX Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Matrixxx007 Postat Noiembrie 27, 2009 Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 Re: proiect POTIR Pedalier daca vrei am eu unul nou. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DXX Postat Noiembrie 28, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2009 Re: proiect POTIR Multumesc Astept sa il iau ( probabil miine 0 si vorbim) DXX Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Re: proiect POTIR Nu intoarce jantele, o sa atinga la flexari in aripi. Mai bine cauta jante cu offset negativ, pe la un ET - 30 si o sa fie brici, o sa intre sub aripa la flexari. Ce are pedalieru? nu e original? Nu stiu cum merge motorul ala de cobra pe aro, si daca a pastrat si 4x4. Se poate, dar nu toti o fac, adica majoritatea lasa doar 4x2. body lift e usor de facut. Exista si "pe original" la un milion. Nu e ceva spectaculos, dar e fix cat trebuie. suspension lift e mai pont, pe spate e usor, pe fata ne lovim de altceva: puntea fata e independenta, daca vrei hardcore iti trebuie o rigida. Insa e complicat si laborios de schimbat. Ce grupuri ai? Cauta un blocant spate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ama27 Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Re: proiect POTIR Depinde ce vrei sa faci cu masina si ce gume vrei sa pui pe masina. Poti sa intorci jantele si sa pui MT si nu atinge in caroserie. Poti sa faci si un body-lift de 5 cm sa fii sigur ca nu atinge. Daca e 4x4 si motorul merge bine nu are rost sa-l schimbi. Motorul 2.4 diesel (OM616.916) de la Mercedes este unul dintre cele mai fiabile is rezistente motoare facute vreodata si nu are rost sa il schimbi daca e bun. 1998 ARO 243 3.2 UTB 2004 Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16 v 1984 Mercedes-Benz w 123 300D Kombi 1994 Yamaha Virago XV 535 1999 Yamaha XT 600 1960 IZH Festival Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DXX Postat Ianuarie 5, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Re: proiect POTIR multumesc de sfaturi situatia e cam asa in ceea ce priveste rotile mi-am cumparat niste MT de 31. jentile sunt deja la intors. motorul este unul de cobra de 2200 cu o cutie tot de cobra cu patru trepte. cel ce a modificat-o inainte a gasit o solutie si a pus un reductor, probabil cu un cardan mai scurt pentru spate siu unul mai lung pentru fata, deci cel putin teoretic am 4x4. nu am incercat inca pentru ca am un MLR blocat pe stinga. Nu am avut timp sa vad de ce nu se roteste. am verianta de a-i pune la un moment dat un motor de Peugeot. Am doua bucati unul complet dr uzat, unul bun dar incomplet. oricum ce imi place la varianta cu motorul de cobra este ca cel ce a avut-o inaintea mea si-a facut timp si a omologat-o. in ceea ce priveste bordul ma mai gindesc daca il schimb. deocamdata am alte prioritati: rotile, prelata( e taiata), vreau sa scot niste foi de arc de pe spate, vopsitorie etc... oricum am gasit pareri bune despre bordul de cobra pe aro. DXX Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DXX Postat Ianuarie 5, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Re: proiect POTIR chiar .... cum stiu ce rapoarte am in grupuri? DXX Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KeO Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Re: proiect POTIR pai nu prea ai cum sa afli, decat daca demontezi si te apuci si-i numeri "dintii"... ARO CLUB ROMANIA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Re: proiect POTIR nu e mai simplu sa ridici o roata sus si sa o invarti? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator SERGHEI-ARO Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Re: proiect POTIR chiar .... cum stiu ce rapoarte am in grupuri? Pai la dif fata ai poansonat raportul.(cam greu de vazut..te cam chinui).La cel din spate daca masina nu topaie ca un tzap in calduri cand cuplezi 4x4 inseamna ca ai acelasi raport ca pe fata...Opertiunea este valabila si de la cur la cap..Adica,daca nu ai poansonat pe dif in fata ce raport ai ...desfaci ,,shurubelele "la cel din spate ,numeri si ...avand in vedere ca ai verificat deja tzapul sa vezi daca este in calduri... tragi concluzia . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KeO Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Re: proiect POTIR nu e mai simplu sa ridici o roata sus si sa o invarti? ba da...e cel mai simplu asa. dar daca faci asta, ce afli?! sau cum afli ceea ce-l intereseaza pe om, facand asa ceva? pana cand invarti? :cn ARO CLUB ROMANIA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Re: proiect POTIR cuvintele sunt de prisos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KeO Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Re: proiect POTIR interesanta metoda...insa nu mi se pare relevanta. sau n-am inteles eu cum a dedus ca e vorba de ",9" acolo, si nu de ",7" de ex. ca sa nu mai spun ca daca ai alta roata decat aia de fabrica (adica un 35" de ex, in loc de 29") iar iei teapa. dar asa, ca divertisment... merge. ARO CLUB ROMANIA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Re: proiect POTIR De ce iei teapa? Roata nu face corp comun cu janta is cu butucul si implicit planetara? Sau altfel spus, daca tragi o banda de aia verde reflectorizanta pe cauciuc, si o duci pana in butuc, crezi ca in zona butucului se va invarti mai mult, si pe extremitatea rotii mai putin? Practic, tu invarti planetara. Si nu conteaza cat de mare e roata, ca sa faci asta. Gandeste-te la un tambur cu lant si roata unei fantani. Diametrul mare al rotii te ajuta pe tine sa invarti, dar rotatia e aceeasi, fiind corp comun. Cand o gandesti invers, atunci e mai greu pentru saracu motor sa miste roata aia mare, pentru ca raportul final e afectat. Dar asta e alta poveste. Deduci ca e .9 si nu .7 foarte usor. Faptul ca a facut aproape o tura completa, si ca stii cam care sunt rapoartele montate pe masina respectiva. Nu e vorba de orice raport posibil in intervalul 3-6 sa zicem, si trebuie sa afli valoarea exacta. E vorba de cateva raporte care s-au pus, si trebuie sa afli care dintre ele e cel de pe masina. In cazul AROului e destul de simplu, cele mai multe sanse (desi sunt si alte posibilitat) sunt sa fie: 33/8 = 4.125 41/11 = 3.72 36/7 = 5.14 E usor sa vezi daca s-au facut 41 de rotatii si un pic, sau 37 si un pic. Nu mai conteaza cat e "picul", ca nu iti trebuie subler ca sa vezi exact. Probabil ca ai 33/8 sau 36/7, dar poti masura prin metoda asta, si te mai si distrezi in timp ce o faci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Re: proiect POTIR :old Vedeti voi, treaba aia cu numaratul rotatiilor la cardan e valabila numai daca ai ambele roti suspendate si sateliti blocati...Altfel iti da cu virgula rau de tot!! Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Ianuarie 6, 2010 Partajează Postat Ianuarie 6, 2010 Re: proiect POTIR :old ia mai gandeste odata te asigur ca ,,coroana face acelasi nr de rotatii Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator SERGHEI-ARO Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 (editat) Re: proiect POTIR :old Vedeti voi, treaba aia cu numaratul rotatiilor la cardan e valabila numai daca ai ambele roti suspendate si sateliti blocati...Altfel iti da cu virgula rau de tot!! Nu da deloc cu virgula...este de ajuns sa ridici o roata....Cand ramai in rahan si se invarteste doar o roata pe gheata sau noroi cum este ..??Exact ca atunci cand ai o roata ,,suspendata"...Daca ai satelitii blocati si ambele roti suspendate singurul avantaj il ai ca te poti da dupa cum bate soarele ,,ori pe stanga ori pe dreapta ""...este acelasi drack.La fel cu diametrul rotii..nu are nici o importanta pt ca tu acolo nu masori ,,circumferinta " rotii ci ,,nr de ture "care va fi la fel orice guma ai avea...Gandese-te ca oricat ar fi roata de mare planetara are acelasi diametru si se roteste solidar cu roata...Chestie de inginerie...:)) Editat Ianuarie 7, 2010 de SERGHEI-ARO Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 (editat) Re: proiect POTIR Hai incercati si voi si o sa vedeti ca asa o sa iasa: Suspendati O ROATA si rotiti-o 10 ture complect .....Numarati rotatiile cardanului....Notati pe hirtie ! Suspendati ambele roti-daca nu aveti blocant, mai chemati pe cineva sa invirta de roata in acelasi sens si cu aceeasi viteza cu d-vs ....rotiti concomitent 10 rotatii ...numarati rotatiile cardanului....notati pe aceeasi hirtie si daca veti face diferenta intre valori veti observa ca in cazul rotirii ambelor roti numarul de rotatii cardan este dublu ca in cazul rotirii unei singure roti... Asta teoretic,... ... practic am suspendat un papuc care are grup standard, 9/41 deci raport de 4,55 si am probat ... in primul caz rotit doar o roata 10 rot (cealalta pe sol) cardanul s-a rotit de 22,(si un pic) iar in cazul rotirii ambelor roti in acelasi sens si cu acelasi nr de rotatii a iesit 45,(si inca un pic) rotatii cardan In concluzie .. cind rotesti o roata si vrei ca si coroana sa se roteasca si ea o tura complecta, trebuie sa rotesti si cealata roata in acelasi sens o tura.. daca vei invirti rotile in sens invers, veti vedea ca,,.. cardanul nu se roteste deloc..chestiile astea apar din cauza satelitiilor care se rotesc si ei cum vor ei pe acolo in diferential... P.S. ... cind ramii impotmolit si o roata patineaza iar cealalta sta fara a se roti pe sol, acea roata care patineaza ... se roteste cu dublul rotatiei coroanei...Asta din cauza ca acea diferenta de rotatie e data de sateliti... si ca sa sti asta nu tre' sa fi inginer...de fapt sunt un mecanic cu scoala profesionala nici macar liceu.. scuzati off-ul din ultima parte Editat Ianuarie 7, 2010 de Nicu N Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KeO Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Re: proiect POTIR P.S. ... cind ramii impotmolit si o roata patineaza iar cealalta sta fara a se roti pe sol, acea roata care patineaza ... se roteste cu dublul rotatiei coroanei...Asta din cauza ca acea diferenta de rotatie e data de sateliti... asa Nicule, da-le cu cartea in cap. ai dracu sateliti, ce or cauta ei in diferential acolo, nu stiu...ca sa dea cu virgula pe iutub. :uameni ma rog, corect ar fi ca roata se invarte cu dublul rotatiei cardanului, sau pinionului...nu coroanei. dar ideea e aceeasi. cand se invarte una din doua, se invarte de 2 ori mai repede! dupa cum am spus si mai sus: metoda e "just 4 fun". nu este deloc exacta, domnu administrator stefan. pe om il intereseaza sa stie, nu sa banuiasca. pt ca asa, ii spunem ce s-a montat, si are cu siguranta unul dintre tipurile respective. sa mai spun si ca n-ai observat ca numaratoarea, in film, merge pana la 10 si nu pana la 37 sau ce zici tu acolo? ca tre sa imparta la 10... ARO CLUB ROMANIA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Re: proiect POTIR nu e bine in prima parte zici ca se invart dublu ca nr de rotatii cand le invarti Pe amandoua si la final zici ca se invarte dublu cand patineaza una singura eu sunt mai greu de cap si trebuie sa vad ca sa cred deci uita-te ff atent la film si explica-ti cum se poate invarti dublu ca rotatie poate sa NU SE INVARTA insa NU POATE SA SE INVARTA DUBLU http://www.youtube.com/watch?v=FKaF20iFU9s&feature=related Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Re: proiect POTIR KEO tu nu e bine sa te uiti singur la film :ga Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KeO Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Re: proiect POTIR eu sunt mai greu de cap si trebuie sa vad ca sa cred te rog, ia afirmatia mea exact asa cum e scrisa (adica fara interpretari de glume nesarate): pune mana pe o carte despre transmisii, scrisa de un inginer. lasa filmele de pe iutub, ca stii si tu prea bine cine si ce poate posta pe acolo. in cartea cu pricina, iti este explicat, inclusiv cu desene, si cu calcule matematice, ce si cum se intampla acolo, din cauza satelitilor. aveam asa ceva pe undeva, dar nu mai dau de ea... gasesti din astea editate inainte de revolutie, pe la editura tehnica... ARO CLUB ROMANIA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KeO Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Re: proiect POTIR KEO tu nu e bine sa te uiti singur la film :ga pe ce te bazezi cand faci afirmatia asta? pe iutub?! alte argumente mai ai?! sau... :pr ? pune mana pe carte...lasa "mijtourile" pe forumuri. e mai sanatos pentru toata lumea! ARO CLUB ROMANIA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Re: proiect POTIR STOP va avertizez pe amandoi nu va certati tonul mai jos si fara ura va rog sa aveti mai multa consideratie forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator SERGHEI-ARO Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 (editat) Re: proiect POTIR Nicu a scris : prima varianta ---,,Suspendati ambele roti-daca nu aveti blocant, mai chemati pe cineva sa invirta de roata in acelasi sens si cu aceeasi viteza cu d-vs ....rotiti concomitent 10 rotatii ...numarati rotatiile cardanului....notati pe aceeasi hirtie si daca veti face diferenta intre valori veti observa ca in cazul rotirii ambelor roti numarul de rotatii cardan este dublu ca in cazul rotirii unei singure roti..." Varianta-2--cu rezultat: ,,----cind ramii impotmolit si o roata patineaza iar cealalta sta fara a se roti pe sol, acea roata care patineaza ... se roteste cu dublul rotatiei coroanei...Asta din cauza ca acea diferenta de rotatie e data de sateliti... si ca sa sti asta nu tre' sa fi inginer...de fapt sunt un mecanic cu scoala profesionala nici macar liceu.. scuzati off-ul din ultima parte"... Spui ca roata care patineaza se roteste cu dublul turatiei coroanei ?? De ce shi cum ?? Eu stiam ca se roteste mai repede pt ca patineaza !!!! Da recunosc poate nu stiu eu bine (si sper ca tii la gluma :h5) Nicu,nu incerc sa te contrazic da eu mai mult cu metalurgia asa ca sunt dispus sa invat cate ceva de la oricine stie ceva .Nu cumva turele alea in plus sunt datorate exact ,,functiei diferentialului " care stie toata lumea ca permite rotii aflate in exteriorul virajului sa se roteasca mai repede decat cea care este pe interior si care ramane in legatura directa cu transmisia ????Explica si tu mai pe indelete ca aici sincer ,ori te contrazici ori nu ai explicat cum trebuie.Si sa stii ca nu eu nu dau unul cu profesionala pe 20 cu Drept... PS- Keo-sper ca nu ai aparut aici doar ca sa jignesti oamenii pentru ca tii iti pare ca au ceva cu tine...Ma astept sa fii baiat cu bun simt si sa-i ceri scuze omului.. Editat Ianuarie 7, 2010 de SERGHEI-ARO Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate