Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

proiect POTIR

DXX

Postări Recomandate

Re: proiect POTIR

sa mai spun si ca n-ai observat ca numaratoarea, in film, merge pana la 10 si nu pana la 37 sau ce zici tu acolo? ca tre sa imparta la 10...

keo io am o deosebita stima si consideratie pt toti cei care muncesc si fac ceva cu mainile lor indiferent de domeniu nu am cu tine nimic insa citeste ce ai scris tu mai sus si mai uita-te odata la primul film de pe ''iutube'' si o sa intelegi singur de ce imparti la 10

inca ceva

metoda poate fi extraordinar de exacta daca vrei absolut exacta imparte cardanul in 1o sau in 360 de arce de cerc si poti afla pana la ultima zecimala raportul diferentialului nu e ''just for fun''

cat despre partea cu ''pune mana pe carte'' prefer sa nu o comentez

eu nu am postat nimic din parerile cuiva postate pe iutub eu am postat pur reprezentarea grafica/animata restul depinde de imaginatia si puterea de intelegere a fiecaruia la fel ca si in cartile alea pe care le amintesti

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 73
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator SERGHEI-ARO

de vizionat ....

Hai ca i-am facut omului topicul enciclopedie si tot nu s-a hotarat metoda rapida,curata si sigura (in unanimitate ca eu o tin pe a mea oricum )...:tk1

Eu stiu ca diferentialul da posibilitatea ambelor roti sa se invarta cu turatie diferita in curbe,viraje...bla bla ...In nici un caz nu face ca o roata sa poata fi invartita prin lantul cinetic al transmisiei cu turatie mai mare sau mai mica ...El de fapt lasa o roata sa se invarteasca libera ..adica pe cea din exteriorul curbei.La cea duin interior nici nu creste turatia si nici nu scade ...Ce naiba ..doar sunt niste pinioane cu un anumit numar de dinti care nu pot face altceva decat ,,vrea dintii lor"...

Pfiu...end of story...

Editat de SERGHEI-ARO
Link spre comentariu

Incep cu off topic... sper sa ma scuze moderatorii dar imi place cind vad activitate pe acest forum...si sincer imi e greu sa ma explic pe intelesul tuturor...--luati-o in sensul bun al cuvintului, nu vreau sa stirnesc alte polemici sau sa fiu inteles ca as fi "cu nasul pe sus".-- ce sa zic sunt un om simplu,nu am scoala multa dar imi place sa cred ca ce cunosc ,cunosc din practica si prea putin din teorie poate asta e asa si ca sunt ceva de moda veche ex: faci, dregi dupa capul tau... daca rezultatul e pozitiv e bine ...daca nu te pui cu burta pe carte si pe ce ai la indemina si incerci sa intelegi ,incerci sa-i dai de cap..:hl.Daca ii dai de capat de unul singur, e bine ....de nu, .. e greu sa te faca alcineva sa intelegi, de ce asa merge si nu altfel...:hm

@ serghei ... acele diferente de rotatii apar din cauza diferentialului, principiul diferentialului e corect definit de tine,dar functioneaza doar atunci cind rotile au aceeasi aderenta la sol, dezavantajul diferentialului consta in faptul ca daca o roata pierde aderenta la sol acea roata preia tot cuplul motor.. iar cealalta sta in loc fara a se roti ... presupun ca nu te am lamurit,asa m-am uitat si eu in manualele care le-am avut in scoala si pina nu am vazut practic nu am prins nimica.. dar iti propun o chestie practica.. pentru asta vei avea de un grup spate(sigur ai unul de Aro) si doua planetare... ce trebuie sa faci ... faci un semn pe coroana si imobilizezi o planetara ..vei observa ca rotind coroana o rotatie complecta ,planetara libera se v-a roti doua rotatii complecte ... de aici apare si reversul daca o roata este fixa cealalta roata tre' sa se roteasca complect de 2 ori pentru ca ,,coroana sa faca o rotatie complecta..

PS. nu imi place deloc chestia aia cu... end of story imi lasa impresia ca nu sunt lamurite lucrurile si nu se cade asa...

@ zep ... rotatia transmisa de cardan la coroana e o rotatie fixa ,ciclica ,sau mai pe babaeste la un 'X' numar de rotatii cardan coroana face o rotatie complecta ... asta e foarte bine pe un drum in linie dreapta, dar in efectuarea virajelor apar diferente de rotaie la nivel de roti si aceasta diferenta de rotatie face sa apara niste tensiuni,forte ,care se bat cap in cap, acele tensiuni ar face sa se rupa planetare sau prezoane la butucul rotii ar scrisni cauciucurile pe asfalt ,etc...pentru a evita sfel de tensiuni niste baieti au facut diferentialul-printre si ei a fost un Roman, A. PERSU- care e compus din niste pinioane satelit si pinioane planetare.Acel grup de pinioane transmite miscarea imprimata de catre coroana la roti dar nu oricum... daca o roata intimpina o rezistenta la rotire mai mare, acea roata nu este rotita cu acea rotatie cu care se roteste coroana, ARE O ROTATIE MAI MICA, iar acele tensiuni care apar in diferential sunt transmise la cealalta roata ,care nu intimpina acea rezistenta si acea roata se v-a roti mai repede decit coroana....in consecinta daca o roata se roteste mai putin cealalta roata se roteste mai mult asfel incit rotatia coroanei nu este afectata de rezistenta la rotire rotilor.... acetea spuse sunt valabile la rotirea rotilor de catre cardan in cazul filmuletului de pe Youtube e vorba de revers ,adica rotim cardanul cu rotile si asa a inceput polemica pe acest topic..

@ Keo.. incearca sa detaliezi si tu ce cunosti, altfel, vezi cum se interpreteaza si asta ...da rau de tot!... pacat de intentia buna daca nu e inteleasa ca si atare de catre altii ... -acu' o sa mi o aud si eu:wi!!

Editat de Nicu N
Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult.....
Link spre comentariu

Vizitator SERGHEI-ARO

Sambata fac testul cu manutzele astea doua.i sa stii ca nu am grup spate de rezerva pt ca masina mea merge perfect ....:old...Pana atunci nu ma contrazic..posibil sa am dreptate ,posibil sa gresesc ...dar dupa cum stim ,,ce este in mana este sigur al tau ..sau a ta ..." (mai sunt si minoritati dar nu-i pomenim..)

PS-face-ti dragoste nu razboi...:banana

Link spre comentariu

salutare baieti

puteti continua ..... e bine care are cunostiinte generale de mecanica, fizca si ceva geometrie ....... dar nu a aprofundat pina acum partea de transimisie 4x4.

DXX
Link spre comentariu

Vizitator SERGHEI-ARO

salutare baieti

puteti continua ..... e bine care are cunostiinte generale de mecanica, fizca si ceva geometrie ....... dar nu a aprofundat pina acum partea de transimisie 4x4.

Salut DXX,sunt sigur ca nu esti ,,neam "cu ,,almanahe..care este ...." dar am o rugaminte : nu te grabi .Vei vedea ca ,,dusmanul asculta " si te va taxa..

Revenind la ,,dintii nostri" pot sa spun ca am aflat lucruri noi..Cat traiesti inveti...:h5

Link spre comentariu

Felicitari pentru proiect :h5dar uni dintre baeti nu prea citesc asa ca CITAT DIN ,,AUTOTURISME ARO'' ; ,,Blocarea unei roti,conduce ca urmare a constructiei difrentialului,la dublarea turatiei ceilelalte roti.''Asa ca ginditi :grin::h5

Offroad Team ARO

,,ARO 244 AUTOUTILITARA" ,( AR0 320, ARO 244)

Link spre comentariu

mersi de sfat serghei

de fapt traim intr-o lume care bate prea mult pe calculator si asa, obisnuiti cu stilul de a scrie pe mess, mai mancam niste litere.....

apropo

cred ca te-am vazut pe un topic de vinzare la o masina asemanatoare cu a mea ... poate o fi aceeasi.

DXX
Link spre comentariu

@DXX... hai acu ca tot e topicul tau ..pui ceva poze sa vedem si noi cu ce ai de gind sa-ti toci banii si rabdarea noastra?

@ Serghei ...cum se face ca nu ai grup rezerva ..am la Tacanel rezerve vre-o 2 axe spate echipate complect(la A10 grupul se regleaza pe pozitie direct in punte nu este demontabil ca la A24 separat de punte..deci reglajul pinion coroana il faci cam pe "brinci" sub masina si e mai comod sa demontezi cardan,bride si amortizoare pt a inlocui puntea) si daca le tocesc si pe alea trec pe grupuri de7/36 si de alea am rezerva fata- spate zic ca un Aro-ist tre sa fie pregatit pentru orice..

Link spre comentariu

Vizitator SERGHEI-ARO

Felicitari pentru proiect :h5dar uni dintre baeti nu prea citesc asa ca CITAT DIN ,,AUTOTURISME ARO'' ; ,,Blocarea unei roti,conduce ca urmare a constructiei difrentialului,la dublarea turatiei ceilelalte roti.''Asa ca ginditi :grin:

Pai daca asa scrie acolo inseamna ca asa este ca doar ala care a scris nu a facut ,,metalurgia"....(fa si tu un scan sa mai ceteasca si ochiul nostru )..:g

DXX> pai asta ar mai lipsi ,: sa imi vinzi tu masina mea ...:ha: (lasa-ma ca incerc in fiecare zi sa ,,traduc "ce scrie fie-mea pe mess...sunt prea batran pt asta ..)

Nicule,eu nu am grup de rezerva pt ca grupul de pe masina este de calitate HD,piesele sunt din material super iar mintajul este de nota 15 ....GLUMEAM...

Motivul este altul: nu o bag in teren unde stiu ca trebuie fortata ..adica cel mult un drum prin padure la shes...si in rest ,,asfalt ca in palma"...

Link spre comentariu

Am citeva poze dar facute noaptea.

le-as pune si pe alea dar nu prea stiu cum. imi cere nu stiu ce adresa de url sau ceva.... cam ce ar trebiu sa scriu... numele fisierului ? astept sfaturi.

In week-end mai stau pe linga el si mai fac si poze.

DXX
Link spre comentariu

Vizitator SERGHEI-ARO

Am citeva poze dar facute noaptea.

le-as pune si pe alea dar nu prea stiu cum. imi cere nu stiu ce adresa de url sau ceva.... cam ce ar trebiu sa scriu... numele fisierului ? astept sfaturi.

In week-end mai stau pe linga el si mai fac si poze.

Pai este simplu DXX-le.Sub fereasta de mesaje..exista o banda rosie pe care scrie ,,Optiuni aditionale "......sub ea iti apare ,,alte optiuni"..sub ea ,,Atasare fisiere"....Dai clik pe Administrare atasamente ....o sa iti apara o fereasta in stanga sus ...unde scrie ,,rasfoire"..apesi pe ala si selectezi din ce ai tu fotografii...si dai OK...Daca nu te descurci ,cauti prin zona orice umanoid cu varts aminima de 7-8 anishori si ii ceri ajutorul..Te asigur ca ,,monstruletii astia mici stii sa rezolve problema mai buine ca mine "...

Daca prin absurd nu te descurci asa...pui calculatorul tau pe ,,remote"..imi dai IP-ul tau ,nr cardului,PIN-ul ..nume utilizator ...parola si te scap eu de toti banii din cont ...:ha:

Editat de SERGHEI-ARO
Link spre comentariu

mai nicu ...ce spui tu nu e adevarat

sa iti explic

in momentul in care mergi cu un diferential normal, teoretic , cam tot timpul iti "trage"doar o roata...nu stii care e ea, pt ca se poate schimba oricand, fara sa ai habar

sa zicem ca iei un viraj usor, trage doar patele...sigur sigur cu o siguranta de 100%, va "trage"roata din exteriorul virajului...este?

booon, deci aia se invarte, esti sa zicem in a 1a la 2000 rpm si ai la bord 15 km/h

corect, nu e un scenariu sf...nu?

ok

dar daca merg pe aceeasi traiectorie, cu aceeasi masina cu viraj usoooor, dar cu diferentialul blocat, tot in a 1 a , tot la 2000 rpm

(nu, e patrol, deci nu se rupe diferentialul ...sau nu imediat, testul asta il trece)

crezi ca o sa merg la 2000 rpm in a 1 a cu 7,5 km/h???

cred ca e logic ca nu, ca e antrenata o raota sau amandoua, practic planetarele se invart cu viteza de rotatiei coroanei...cu satelitii blocati sau liberi...nu se dubleaza roatatiile din sateliti, asta pot sa o jur:old

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Vizitator SERGHEI-ARO

E..uite ce inseamna sa explici babeste ...:g.....Si eu zic la fel cu rotile (chiar daca am spus ca exteriorul cu interiorul..la naiba ca iar le-am incurcat )..nu are cum sa se dubleze turatia...(poate cel care a scris asta in manual chiar era metalurgist ca mine :ha: )..

PS-DXX> ai prezentare la masina pe undeva pe aici ca pe ,,dincolo" nu pot intra ca am fluierat in biserica alta melodie decat a starostelui ..asa ca mi-am luat un BAN mare ...:uameni

Link spre comentariu

Prezentare la masina am facut foaste succint.

e vorba de un aro 240 cu motorizare MB cobra 2200 cmc, cutie cobra, reductor

am luat-o cu 800 eur si cu un rind de cauciucuri cu jenti.

ce m-a interesat a fost faptul ca are trecut motorul in carte si toate cele

initial vroiam in ims pe care sa montej un moto de peugeot cu cuie de aro. cam ce a facut VETU.

ulterior am optat pentru varianta mai facila cu o parte din munca deja facuta.

Ca perspective

ii pun 31

jenti intoarse

body lift

schimbare design prelata si bineinteles rollcage

si maruntisuri

scaune, volan si ce s-o mai cere

DXX
Link spre comentariu

@ soimu,Serghei .. ba ma dau cu capu de laptopul asta:hm .... imi e ciuda ca nu ma intelegeti,imi e ciuda ca nu ma pot face inteles...ce e greu, sa faceti practic ...?

Treaba e simpla ... incer sa o iau mai logic...sa zicem ca am raport pe coroana/pinion de 1/4 adica la o rotatie a coroanei pinionul face 4....

sa zicem ca, cardanul se roteste de 8 ori, coroana se v-a roti de 2 ori.... daca satelitii sunt blocati,sau mersul e in linie dreapta, ambele roti se invirt la fel fara a fi diferente de rotatie intre ele si coroana ..deci rotile si coroana diferentialului sunt un tot unitar...roata stinga si cea dreapta se rotesc de 2 ori... sunteti de acord cu asta?

sa zicem ca da...

fac un viraj zic ca e un viraj important,din scurt,

cardanul se roteste de 8 ori, coroana se roteste obligat de 2 ori dar daca rotile s-ar invirti amindoua de 2 ori ar fi foarte greu sa se faca virajul asfel ca masina sa se inscrie pe traiectorie ,fara sa scirtie rotile sau sa trozneasca vre-o planetara....

aci intervine diferentialul care face ca acele tensiuni care apar la diferentele de rotatie intre roti sa fie repartizate pt fiecare roata in parte in functie de sarcina,aderenta la sol, care o resimte roata

cum se face asta..simplu, roata care e pe interiorul virajului se roteste mai putin,iar acea diferenta de rotatie este transmisa de catre sateliti celeilante roti care se roteste mai mult ca cea de pe interiorul virajului

hai sa zicem ca:

in acest caz cardanul se roteste de 8 ori ,coroana se roteste de 2 ori iar roata pe interior se roteste 1 data iar roata pe exterior se roteste de 3 ori sunteti de acord? daca da astept raspuns si mergem mai departe la celalalt caz cind se pierde aderenta pe o roata..

Link spre comentariu

Vizitator SERGHEI-ARO

Hai sa o stapanesti sanatos si lasa ca se rezolva si cu diferentialele..O descoperim noi pana la urma....

Link spre comentariu

PS- Keo-sper ca nu ai aparut aici doar ca sa jignesti oamenii pentru ca tii iti pare ca au ceva cu tine...Ma astept sa fii baiat cu bun simt si sa-i ceri scuze omului..

1. vezi care dintre noi a "aparut" primul pe aici, si apoi sa faci comentarii.

2. nu cred ca m-am adresat catre tine, deci nu vad de ce te bagi in seama. vezi sa nu fluieri si in biserica asta, dupa cum iti sta in caracter. din cate imi amintesc, ai fluierat cam peste tot... mai putin aici.

3. ai putea sa incepi sa ceri tu scuze. si acum sa detaliez si de ce, ocazie cu care revin on topic:

citat:

"... In practica, transmisia principala este denumita in mod curent "diferential"

23.2.1. Constructia si functionarea transmisiei principale.

Pinionul conic 4 rotit de arborele cardanic, angreneaza cu coroana dintata 2, transmitand miscarea rotilor 7, prin butucul 8 al acestora, prin arborele planetar 1 din trompa 6 si prin diferential.

Diferentialul este format din pinioanele planetare 9, (fixate prin caneluri pe arborii planetari 1) si din pinioanele sateliti (satelitii) 5 montati pe axe fixate in caseta satelitilor pe care este fixata cu suruburi coroana dintata 2.

La rotirea pinionului 4 (numit si pinion de atac), acesta roteste coroana 2, caseta satelitilor si satelitii 5. Pinioanele satelit angrenate cu rotile planetare 9, roteste aceste roti, deoarece, in mod normal pinioanele satelit lucreaza ca niste pene introduse intre dintii celor doua roti planetare, pene care sunt supuse unei miscari de rotatie.

Daca una din roti, de exemplu roata din dreapta este obligata sa se roteasca ceva mai incet decat roata din stanga, asa cum se intampla in cazul unui viraj spre dreapta, acest lucru este foarte usor posibil deoarece pinionul satelit se roteste in jurul axului 10 si schimba mereu pozitia de impanare a celor doua pinioane planetare, dupa nevoile de rotire diferentiata a rotilor.

Intregul mecanism al transmisiei principale si diferentialului este inchis in carcasa 3 care serveste si ca baie de ulei pentru ungerea angrenajelor.

Datorita existentei diferentialului se produc si urmatoarele situatii:

- daca o roata sta pe loc si cealalta se roteste (patinand pe gheata, de exemplu), turatia ei este de doua ori mai mare decat cea normala, corespunzatoare situatiei in care ambele roti motoare s-ar roti;

- daca ambele roti sunt ridicate pe cric, motorul oprit si schimbatorul de viteze cuplat, rotind o roata, cealalta se roteste cu aceasi turatie in sens invers."

Mentiuni: 1. Cifrele din text fac referire la schitele din cartea citata, insa dupa denumiri, cred ca sunt usor de identificat. Din pacate, nu am posibilitatea de scanare, si nici de poza buna la ora asta.

2. Citatul este din cartea "AUTOMOBILUL", aparuta la Editura Tehnica - Bucuresti - 1968, si scrisa de Ing. Vasile Radulescu, Ing. Eugen Bratu si Ing. Titu Georgescu, pagina 366.

Editat de KeO

ARO CLUB ROMANIA

Link spre comentariu

o sa incerc sa impart topicul in 2

modelu acesta de aro e foarte rar si daca ai si actele ok...cred ca banii sunt tare putini, felicitari

e un motor puturos dar fiabil si economic

daca poti, vezi sa ai (sau sa ii pui) cutie de tv in locul celei de aro, si atunci poti sa pui rapoarte de fuga in grupuri, pentru ca acea cuite de tv are rapoarte mai de forta si in reductor compenseaza grupuiri gen 8 cu 33 sau 9 cu 41

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Vizitator SERGHEI-ARO

@ soimu,Serghei .. ba ma dau cu capu de laptopul asta:hm .... imi e ciuda ca nu ma intelegeti,imi e ciuda ca nu ma pot face inteles...ce e greu, sa faceti practic ...?

Treaba e simpla ... incer sa o iau mai logic...sa zicem ca am raport pe coroana/pinion de 1/4 adica la o rotatie a coroanei pinionul face 4....

sa zicem ca, cardanul se roteste de 8 ori, coroana se v-a roti de 2 ori.... daca satelitii sunt blocati,sau mersul e in linie dreapta, ambele roti se invirt la fel fara a fi diferente de rotatie intre ele si coroana ..deci rotile si coroana diferentialului sunt un tot unitar...roata stinga si cea dreapta se rotesc de 2 ori... sunteti de acord cu asta?

sa zicem ca da...

fac un viraj zic ca e un viraj important,din scurt,

cardanul se roteste de 8 ori, coroana se roteste obligat de 2 ori dar daca rotile s-ar invirti amindoua de 2 ori ar fi foarte greu sa se faca virajul asfel ca masina sa se inscrie pe traiectorie ,fara sa scirtie rotile sau sa trozneasca vre-o planetara....

aci intervine diferentialul care face ca acele tensiuni care apar la diferentele de rotatie intre roti sa fie repartizate pt fiecare roata in parte in functie de sarcina,aderenta la sol, care o resimte roata

cum se face asta..simplu, roata care e pe interiorul virajului se roteste mai putin,iar acea diferenta de rotatie este transmisa de catre sateliti celeilante roti care se roteste mai mult ca cea de pe interiorul virajului

hai sa zicem ca:

in acest caz cardanul se roteste de 8 ori ,coroana se roteste de 2 ori iar roata pe interior se roteste 1 data iar roata pe exterior se roteste de 3 ori sunteti de acord? daca da astept raspuns si mergem mai departe la celalalt caz cind se pierde aderenta pe o roata..

Lasa-l in pace ca-l strici (laptopul) ...gata ,am priceput..m-ai lamurit ..De altfel si in filmul de pe you-tube se observa ca ambele roti sunt ridicate ,ori are blocant ,ori cealalta se invarteste invers...Multumesc..:g

DAR; lamureste-ma de ce ,,roata de pe interior se misca mai incet" atata timp cat eu pastrez aceeasi viteza si care roata ,,trage" intr-un viraj ???!!!

Editat de SERGHEI-ARO
Link spre comentariu

Daca efectuam un viraj amprenta rotilor pe sol formeaza niste arce de cerc, vei observa ca acele arce de cerc au raze si lungimi diferite,deci rotile parcurg distante diferite si avind in vedere si factorul de timp pot zice ca si viteza de rotatie a fiecarei roti e diferita fiindca rotile parcug distante diferite in aceeasi perioada de timp si trebuie sa se roteasca usor fara a afecta viteza vehicolului,fara a afecta viteza de rotatie a coroanei si pinionului de atac ,respectiv cardan.

Daca am avea satelitii blocat rotile s-ar invirti in acelasi timp si cu aceeasi viteza fapt ce ar duce in situatia virajelor la aparitia unor forte care se opun rotatiei rotilor ,ar fi ceva de genul de trage - impinge si acele forte fac sa scada rotatia coroanei si implicit viteza vehicolului.

Cum lucra diferentialul la viraje ..simplu coroana este solidara cu carcasa satelitilor,in acea carcasa sunt montate doua pinioane planetare care sunt simetric opuse, iar ca legatura intre ele sunt alte pinioane care se numesc sateliti. ce se intimpla la viraje.. acea roata care e pe interiorul virajului intimpina o forta la inaintare,rostogolire iar acea forta este transmisa la pinionul planetar ... acesta tinde sa-si reduca viteza si asfel transmite prin sateliti acea diferenta de rotatie iar celalant pinion planetar se v-a roti mai repede...acel pinion daca se roteste mai repede automat si roata se v-a roti mai repede si in acelasi interval de timp acea roata de pe exterior v-a parcurge o distanta mai mare.. fara a se reduce viteza de rotatie a coroanei. Si asfel ambele roti trag egal ca sarcina in viraje

In cazul in care o roata isi pierde aderenta ,adica patineaza acel pinion planetar se v-a roti de 2 ori mai repede decit coroana..de ce?.. din cauza ca roata care sta blocata pe sol imobilizeaza pinionul ei planetar, si asfel viteza de rotatie a coroanei este amplificata din sateliti si transmisa rotii care a pierdut aderenta... ce sa mai zic ar mai fi multe dar vezi practica ne omoara... nu teoria!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare