Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme vitara?

iulian84

Postări Recomandate

Cum am spus si in prezentare sunt posesorul uni suzuki vitara din decembrie 93. Masina e pe carburator, iar eu nu prea ma pricep la 4x4.Asa ca va intreb:la mine se invarte fulia, care raceste radiatorul, cand motorul este oprit, cu mana,foarte usor.Stiu ca la vechea dacie se invartea foarte greu si ca se tragea de ea ca sa ajunga platina intr-o anumita pozitie.La mine se invarte si dupa ce opresc motorul,singura,din inertie.E normal?
IULY
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme vitara?

De asemeni,cand urc cu ea dealuri,imi arunca apa din borcan,chiar daca la bord nivelul apei nu creste nici macar pana la jumatate.Imi arunca cam 200 ml,cu toate ca inainte sa plec nivelul apei nu depaseste maximul scris pe borcan

IULY
Link spre comentariu

Si inca ceva...Cand cobor o panta,intr-o curba de 180 grade,cand virez maxim dreapta,se aude un troncanit la roata din stanga.Sa fie planetara?Cand urc si virez nu se aude nimic.Precizez ca am jante de aliaj de 235 70 r15.Scuze ca am aparut cu atatea intrebari,dar nu ma pricep si vreau sa invat!Multumesc mult!

IULY
Link spre comentariu

trosnitu zic eu ca este de la anvelopele prea mari freaca in aripi si sasiu

daca are modificari facute,inaltari si din alea,tot mari sunt gumele

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Vizitator soso-bum

fulia e ok ,fara stres,asa functioneaza ea,la nivelul tau greu intelegi

ca arunca apa afara e ceva ,dar trebuie verificat mai multe cauze

troncanitul e pe 4x4 sau 4x2,accelerare sau decelerare,detaliile conteaza mult

si bine ai venit pe forum :x

Link spre comentariu

Troncane cand cobor panta pe 4x2, fara sa am piciorul pe acceleratie. in 4x4 nu am incercat. Nu ating rotile de aripi pt ca masina are un chit de inaltare pe ea. De asemeni,cand virez pe ses nu apare zgomotul,ci doar cand cobor intr-o curba de 180 grade si trebuie sa tin volanul virat la maxim mai mult timp.Spre exemplu intr-o curba de 90 grade nu are nimic.Cand urc in aceeasi curba nu mai troncane.de fapt, troncanitul asta e mai mult un clanc.Am in apropierea casei o curba de 180 grade in panta si asa am observat zgomotul pt ca trec mereu pe acolo!Referitor la anvelope....sa fie prea mari?235 70 r15.O fortez pe dealuri?Am vazut ca mai toata lumea are roti late pe vitara...

IULY
Link spre comentariu

De asemeni,cand urc cu ea dealuri,imi arunca apa din borcan,chiar daca la bord nivelul apei nu creste nici macar pana la jumatate.Imi arunca cam 200 ml,cu toate ca inainte sa plec nivelul apei nu depaseste maximul scris pe borcan

Salut,

Si eu am o Vitara din :96 pe injectie si am observat simtome similare.

Sambata am fost pe M-tii Grohotis si la plecare vasul de expansiune era la FULL iar la intoarcere intre FULL si EMPTY si cea mai tare faza a fost ca a 2 zi de dimineatza era gol!!!

Nici o balta sub masina sau semne se scurgere, pete pe la chiuluasa nema!!

Ma gandeam sa ma duc cu ea la service dar citind postul tau se pare ca e "normal" :) :app

Chiar ne poate lumina cineva cu mai multa experientza va rog?

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Si inca ceva...Cand cobor o panta,intr-o curba de 180 grade,cand virez maxim dreapta,se aude un troncanit la roata din stanga.Sa fie planetara?Cand urc si virez nu se aude nimic.Precizez ca am jante de aliaj de 235 70 r15.Scuze ca am aparut cu atatea intrebari,dar nu ma pricep si vreau sa invat!Multumesc mult!

Salutare!!!Am tot o furnica din 95 pe carburator , si am acelasi problema cand iau viraju ....cand sunt cuplat 4x4 ..horcaie rau....sa fie de la planetara ? cauciucuri am 195/80/15

Link spre comentariu

Salutare si :W noilor membrii ... Vad k s-au inmultit Vitarele la noi in Vrancea.... Referitor la zgomotele suspecte, si la mine face asa cand e cuplat 4 x 4, dar numai pe teren uscat. Nu e recomandata folosirea pe 4 x 4 decat pe suprafete cu aderenta scazuta, pentru a nu solicita transmisia. De exemplu, eu nu pot lua viraj maxim pe asfalt curat , si cu 4x4 cuplat... Sunt aici pe forum o multime de chestii utile despre asta... Bafta maxima!

Link spre comentariu

Modul de utilizare al masinii, recomandat de Suzuki:

- cat merge 2x4, mergeti 2x4!

- cand 2x4 pierde aderenta, cuplati 4x4 cuplaj mare (4x4H).

- la pante dificile sau obstacole mari, cuplati 4x4 cuplaj mic (4x4L).

Din ce am inteles eu, pe plan orizontal si uscat, niciodata nu se foloseste 4x4. In viraj, rotile de pe interior fac rotatii mai putine decat cele de pe exterior, si asa apar tensiuni la transmisie.

Ce nu inteleg eu, din moment ce nu are diferential blocabil, de ce totusi in 4x4 se forteaza transmisia? (rotile de pe exterior ar trebui sa fie singurele care trag, opunand o rezistenta mai scazuta din cauza ca or sa faca mai multe rotatii).

Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

S-a mai discutat despre asta. E normal ca fara diferential interaxial sa apara tensiuni in transmisie, pentru ca in viraj viteza din cele doua diferentiale difera, iar legatura dintre ele este ferma. Apropo de troznituri, am impresia ca aveti mrl-uri automate, caz in care trozniturile sunt deasemenea normale.

Link spre comentariu

S-a mai discutat despre asta. E normal ca fara diferential interaxial sa apara tensiuni in transmisie, pentru ca in viraj viteza din cele doua diferentiale difera, iar legatura dintre ele este ferma. Apropo de troznituri, am impresia ca aveti mrl-uri automate, caz in care trozniturile sunt deasemenea normale.

Salut,

Dar despre pierderea lichidului din vasul de expansiune cand forjam masina in rampa/panta ce ne poti spune este normal?

Eu unul sunt f.ingrijorat de chestia asta.

Multumesc!

Toyota LJ 70

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Cum am spus si in prezentare sunt posesorul uni suzuki vitara din decembrie 93. Masina e pe carburator, iar eu nu prea ma pricep la 4x4.Asa ca va intreb:la mine se invarte fulia, care raceste radiatorul, cand motorul este oprit, cu mana,foarte usor.Stiu ca la vechea dacie se invartea foarte greu si ca se tragea de ea ca sa ajunga platina intr-o anumita pozitie.La mine se invarte si dupa ce opresc motorul,singura,din inertie.E normal?

Cred ca e de la visco-cuplaj. Atit timp cit indicatorul de apa de pe bord zice ca e totul e ok, nu ai de ce sa iti faci griji. Nu mai compara cu Dacia, nu e nici o asemanare.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Antigelul e curat sau are pete de ulei? Bolboroseste ceva in vasul de expansiune?

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Suspenda roata pe cric si vezi daca ai joc sus-jos. Eu suspectez ca da.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Antigelul e curat sau are pete de ulei? Bolboroseste ceva in vasul de expansiune?[/q

Antigelul era curat fara pete de ulei si nici nu bolborosea.

Din cate am vazut vasul are 2 furtune unul care intra in radiator si altul care iese din vas si se duce in josul radiatorului dar nu se mufeaza nicaieri??? :T

E ok asa sau a iesit de undeva?? :roll:

Toyota LJ 70

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Vizitator lavrentie

DAR SCUT AI?

Link spre comentariu

Asa este!

Foarte dubios ca si mie imi curge tot lichidul din vasul de expansiune, treptat, in cateva zile/saptamani. Niciodata nu s-a incalzit motorul, nici in august pe teren, si nu ma deranjeaza foarte tare.

Sa fie duse ceva supape?

Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

Asa este!

Foarte dubios ca si mie imi curge tot lichidul din vasul de expansiune, treptat, in cateva zile/saptamani. Niciodata nu s-a incalzit motorul, nici in august pe teren, si nu ma deranjeaza foarte tare.

Sa fie duse ceva supape?

Se pare ca nu putem afla daca este ok sa piarda lichidul din vasul de expansiune! :twisted:

Toyota LJ 70

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Vizitator soso-bum

ia nu mai complecta in vas si verifica daca scade din radiator

te uiti pe busonul de la radiator

si ati rezolvat dilema

daca scade si din radi :hi ator undeva se pierde

Link spre comentariu

Se pare ca nu putem afla daca este ok sa piarda lichidul din vasul de expansiune! :twisted:

Nu e normal. Eu nu am intilnit nici o masina la care sa fie normal sa piarda, mai ales ca circuitele de racire sint presurizate de zeci de ani.

Iar nu e normal ca un furtun sa duca... nicaieri. Poate pe acolo pierde sub forma de vapori. La Jimny-ul meu apa sta intre 85 si 90 de grade, deci daca circuitul nu ar fi etans, apa s-ar pierde repede.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Vasul de expansiune nu este sub presiune....furtunul ala este normal sa stea acolo...este un supraplin...si mie imi pierde pe undeva...sau se evapora...dar nu a avut pana acum efecte secundare. Am vazut si la masini mult mai noi care nu au instalatia de racire sub presiune.

Just me !
Link spre comentariu

Vasul de expansiune nu, dar daca lichidul iese afara pe la vasul de expansiune, atunci fie e mult antigel in sistem, fie intr-un mod sau altul se creeaza presiune si apa e aruncata afara.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare