Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Am mers 70 km fara ulei in cutie automata la XJ 4.0 din '92

cristi 1

Postări Recomandate

La ultima iesire de sambata 28 noiembrie nu stiu cum s-a intamplat de mi s-a spart din cauza unei lovituri o conducta de la cutia de viteze. Am parcurs vre-o 30 km usor cu 40 km/h fara nici un fel de bruscare. Majoritatea parcursului a fost la vale. Am oprit in Campina la OMV si cand am scos joja era uscata. I-am pus 1 litru de ulei de transmisie (de cutie automata n-aveau nici un fel). Am verificat din nou joja si se murdarise putin , cam 1 cm. Am plecat la Ploiesti tot usor cu 40 km / h maxim. M-am oprit la garaj si am verificatdin nou joja si bineinteles era uscata.

Pe tot parcursul cutia nu a facut nici un fel de zgomot suspect.

Intrebarea este in ce masura a fost afectata cutia de viteze dupa aceasta intamplare sau daca pe viitor as putea avea surprize si cam in ce ar consta acestea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Am mers 70 km fara ulei in cutie automata la XJ 4.0 din '92

La ultima iesire de sambata 28 noiembrie nu stiu cum s-a intamplat de mi s-a spart din cauza unei lovituri o conducta de la cutia de viteze. Am parcurs vre-o 30 km usor cu 40 km/h fara nici un fel de bruscare. Majoritatea parcursului a fost la vale. Am oprit in Campina la OMV si cand am scos joja era uscata. I-am pus 1 litru de ulei de transmisie (de cutie automata n-aveau nici un fel). Am verificat din nou joja si se murdarise putin , cam 1 cm. Am plecat la Ploiesti tot usor cu 40 km / h maxim. M-am oprit la garaj si am verificatdin nou joja si bineinteles era uscata.

Pe tot parcursul cutia nu a facut nici un fel de zgomot suspect.

Intrebarea este in ce masura a fost afectata cutia de viteze dupa aceasta intamplare sau daca pe viitor as putea avea surprize si cam in ce ar consta acestea.

dragul meu cristi, eu sincer nu prea stiu :((

dar sigur marius lupu te poate ajuta cu informatii corecte.

Sport Utility Truck

USA99XJ

Link spre comentariu

daca ai fi ramas fara ulei la modul periculos, cutia de viteze nu ar mai fi schimbat treptele de viteze. E posibil sa nu se fi daramat nimic inauntru. Dar cu certitudine coctailul de ulei ATF si 80W nu i-a facut bine. Da afara amestecul otravit din cutie , schimba filtrul si baga uleiul recomandat. Daca apar probleme de functionare vei fi nevoit sa desfaci cutia de viteze pt remedierea damage-urilor

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

am avut si eu un ceherokee cara a mares fara atf vreo 30 km . Dupa ce i-am bagat ulei a inceput sa mearga normal. La tine trebuie sa cureti cutia.

Pune atv pana la semnul de pe joja mergi cu masina ,goleste-l si mai pune odata sau de 2 ori . Numai asa poti sa scoti uleiul din convertizor.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare