Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Intrebare Mazda B 2500

JOE

Postări Recomandate

As vrea sa ma luminati si pe mine daca la masina mea, mazda B2500 an 2005 ,2,5 109 hp varianta full din cate am vazut la noi,

are LSD ???;Si daca tot am deschis topicul vroiam sa stiu de la voi la ce ajuta RFW am inteles ca decupleaza fata dar la ce ajuta?

Ms anticipat ,Joe.

SUZUKI VITARA SI MAI NOU MAZDA B2500 si un ATV Linhai 4x4.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Intrebare Mazda B 2500

1.Da, are LSD.

2.E vorba de Remote Front Wheel si are rolul de a putea cupla rotile fata si in timpul mersului astfel :

Prima data cand muti din 2H in 4H o faci de pe loc si in bord se aprind martorii de 4x4 si RWF la plecare.In acel moment se cupleaza si planetarele fata-pe 2H fiind decuplate. Daca ulterior scoti din 4H inapoi in 2H, planetarele raman cuplate si martorul din bord ramane aprins. RWF fiind cuplat, poti sa intri din 2H in 4H din mers.

Link spre comentariu

Multumesc Astral pentru lamurire ,foarte la obiect raspunsul tau,ideea e ca parca Lsd nu lucreaza foarte bine deoarece se intampla

cand sunt cuplat si terenul e alunecos o roata din spate care nu are aderenta se invarte in gol iar cea cu aderenta cam nu se invarte

asta e logic si stiu ca blocabilulu e indicat in aceasta situatie dar ma asteptam ca si Lsd sa faca ceva in sensul asta.

:x :x

Link spre comentariu

Depinde ce vrei sa faci cu masina.....nu intamplator la pick-up e pus LSD, masina e facuta sa fie hamal de povara, astfel ca se presupune ca sunt rare situatiiile unde e nevoie de blocant......daca iti trebuie neaparat, pune-i blocant...... :h5

Hai la Impotmoliada de la Fundeni sa forjam LSD-urile ! :ha: Evident, la Standard..... :ha:

Link spre comentariu

La afirmatia ca B 2500 e un hamal veritabil ai perfecta dreptate ,de aceea imi place f mult aceasta masina,iar daca ma gandesc bine si o compar cu vitara cred ca ai dreptate deoarece e diferenta la cum angreneaza rotile spate adica la vitara se invart in "gol"mai des.

:) :)

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Salut!

Sunt nou pe aici si am si eu un B2500 din 2004.

Acum prin geruri am simtit mai mult ca niciodata nevoia de oglinzi incalzite.

Are cineva vreo solutie (aftermarket ) vis a vis de acesta problema?

Sau stie cineva daca oglinzile de la BT 50 facelift (sunt incalzite) se potrivesc si la B 2500?

Multumesc,

Gabi

:rsp:cl
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
  • 11 luni mai târziu...

am si eu o intrebare:

cand 4h este cuplat si indicatorul rfw este aprins masina se misca greu. pe curbe sau la viraje mai stranse la viteza mica se simte de zici ca sunt cuplati satelitii. de ce oare? ma poate ajuta cineva cu un raspuns?

:tk

MAZDA B2500 4x4 '01 aka Milogea
Link spre comentariu

Daca asta se manifesta pe asfalt uscat, e normal.........

Uite am iesit in seara asta la o plimbare si desi era un strat de zapezica pe jos, parca tot la fel facea.

Link spre comentariu

Vezi ca Marse e concitadin cu tine si are si el o Mazda B2500.....roaga-l sa faci o proba si cu a lui si el cu a ta, ca sa-ti dai seama daca se intampla la fel cu a ta pt ca din ce descrii e cam greu de inteles ce se intampla acolo.....

Anuntul tau de mai jos mai este valabil ?

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?45822-Vand-Mazda-b2500-sau-schimb-cu-Samurai-si-diferenta&highlight=mazda+b2500

Link spre comentariu

ceea ce se intampla este perfect nomal, masina nu are dif central are cutie de transfer ..deci si pe 4h si pe 4 l ortile trag 50% fata 50% spatele iar inviraj trebuie sa para o rupere de aderenta pe punti ..deoarece roata din interior se dep pe alta distanta decat ce de pe exterior ...deci se infraneaza la viraje stranse..:grin:

motiv pt care nu este indicat mai ales pe uscat sa faci viraje stranse.. ceva se va rupe ..

asculta....intreaba... intelege... apoi raspunde ...
Link spre comentariu

Am inteles... Multam frumos pentru raspuns dan_tme :h5

Am observat chestia asta in parcare. Locul este foarte stramt si zapada mare, cauciucuri intermediare si atunci s-a cerut cuplarea in 4H...

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Se poate rupe o planetara daca a fost cuplata fata si s-a facut un viraj strins?Intreb pentru ca am una in vizor (achizitie) si are o planetara rupta, nu stiu ce sa fac, planetara rupta indica o utilizare a masinii defectuoasa, sau se poate inimpla oricui (neinitiat, bineinteles)?An fab.2005, Km.80.000.Cu stima

Disco 2, 03 - de suflet. Octavia 2, 08 - de nevoie.
Link spre comentariu

eu am rupt o planetara cand era cuplata in 4h. ruptura s-a produs in momentul in care a dat de o diferenta considerabila de nivel...

Link spre comentariu

Riscul major este, de obicei, pe 4x4Low, dar vad la colegul momo ca a "reusit" si pe High........Important este sa nu mergi cu 4x4Low pe suprafete aderente - asfalt uscat, etc, deci probabil mai degraba ca ruperea ei s-a produs prin utilizare necorespunzatoare si nu din alta cauza........Proprietarul masinii ce zice ?

Link spre comentariu

daca masina este pe 4l sau 4 h si se executa un vriaj strans ..exista riscul de a rupe o planetara ..dar atentie intotdeauna din lantul cinematic cedeaza veriga slaba ...la fel de bine putea ceda o cruce cardan ...

un lucru este cert planetara era "bolnava dinainte " burduf intepat , lipsa vaselina ..colier sarit intrat apa ..spalat vaselina..motiv pt care intodeauna dupa o iesire grea din teren ..se face o inspectie , (cr cardan jocuri, gresare ,vf burdufe planetare , semeringuri diferential coliere burdufe planetare pivoti burdufe rulmenti .etc ) tot ce ramane ignorat si netratat la timp duce la rep scumpe atentie ..la ce cumparati ..:wink:

asculta....intreaba... intelege... apoi raspunde ...
Link spre comentariu

Proprietarul masinii nu stie nimic despre ce s-a intimplat, are mai multe B2500 care au fost inchiriate la o firma.Multumesc pentru raspunsuri.Cu stima.

Disco 2, 03 - de suflet. Octavia 2, 08 - de nevoie.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare