a DY 1 Postat Decembrie 7, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Re: O Vitara tunata sau un R.R. perfect ? Salut! Vetu , multumesc de aprecieri (te astept) .Multumesc tuturor celor care mi-au scris, AdrianZuZ ,multumesc si tie (m-am mai uitat la masina ta) puntile de volvo imi stirnesc invidie dar este ok ma multumesc cu ce am. Eu, in mod expres am vrut sa pastrez sasiul , suspensiile si puntile originale , pentru ca e destul de delicata problema suspensiilor la masinile de teren. poate n-ar fi rea ideea ta sa fac niste arcuri mai subtiri ( acum am sarma in arc de 14,5 si inaltimea arcului de 420 mm, dar am si ceva arcuri mai groase, de 15,5 si chiar 18). Acum, in momentul de fata problema este remarcata, dar nu deranjanta. Daca o sa decid sa fac alte arcuri, iti spun. La problema consumului, m-am mai gandit, cred ca poate fi sonda Lamda (dar nu sunt sigur)si cred ca un pic am exagerat cu 35 l, cred ca undeva pe la 30 am consumat. Avand in vedere ca motorul a mers 3 ore pline, cred ca este un pic cam mult, dar o sa mai vad. Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Decembrie 8, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Re: O Vitara tunata sau un R.R. perfect ? Salut! incercind sa vad cauza consumului mare de carburant amintilnit doua situatii din care una cel putin ciudata care nu o inteleg si la care chiar am nevoie de un un sfat: 1 Conducta de retur a avut u lovitura in dreptul cardanului fata (de la concursul de la Orastie) pe care am remediat-o . 2 Si aicea e problema , sonda lamda . Am pus-o la loc si motorul a inceput sa mearga in turatii mai mari, 1500 ture , si fluctuand turatia. Am crezut ca este sonda defecta si am luat de pe alt motor alta sonda , acceasi problema, daca scot mufa, motorul incepe sa mearga bine, 800 de ture constant. Ce poate fi? Nu am vrut sa mai deschid un topic nou, ca sa nu mai incarc forumul cu intrebari ( sper sa gaseasca cineva intrebarea mea) . Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: O Vitara tunata sau un R.R. perfect ? Adi felicitari pentru utilaj :h5 E o placere sa vezi cum lumea construieste masini,isi pune mintea la lucru,construieste,adapteaza,sudeaza....BRAVO :h5 Sa ne vedem in teren sanatosi la anu' :grin: Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RALLYMAN Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Re: O Vitara tunata sau un R.R. perfect ? Salut! incercind sa vad cauza consumului mare de carburant amintilnit doua situatii din care una cel putin ciudata care nu o inteleg si la care chiar am nevoie de un un sfat: 1 Conducta de retur a avut u lovitura in dreptul cardanului fata (de la concursul de la Orastie) pe care am remediat-o . 2 Si aicea e problema , sonda lamda . Am pus-o la loc si motorul a inceput sa mearga in turatii mai mari, 1500 ture , si fluctuand turatia. Am crezut ca este sonda defecta si am luat de pe alt motor alta sonda , acceasi problema, daca scot mufa, motorul incepe sa mearga bine, 800 de ture constant. Ce poate fi? Nu am vrut sa mai deschid un topic nou, ca sa nu mai incarc forumul cu intrebari ( sper sa gaseasca cineva intrebarea mea) . 1. Conducta de retur trebuie ,,desfundata'' ... asta probabil a fost una dintre cauzele care au dus la consumul marit ... unde sa se duca benzina in exces decat in cilindri ... de aici apare un amestec foarte bogat si nefunctionarea in parametri a motorului ... scoate fum negru ... si parca uneori trage mai bine ... dar Atentie ... benzina nearsa spala filmul de ulei de pe cilindri si distruge motorul prin uzura excesiva a acestora ... si dilueaza si uleiul din baie, care numai de uns nu mai este bun dupa aceea. 2. Rolul sondei Lambda este de a comunica informatii calculatorului despre calitatea arderilor din cilindri (complete sau incomplete) ... amestecul carburant trebuie sa fie cat mai aproape de optimul de 14,7/1 aer/benzina ... pentru asta este absolut necesar ca traseul de evacuare sa fie perfect etans de la chiulasa si pina la sonda Lambda cel putin (de preferat pina la final) pentru a nu se pierde calitatea gazelor care ajung la sonda si a o ,,induce in eroare'' ... in momentul cand scoti sonda din joc, sau aceasta este defecta, calculatorul are in el stocata o valoare de mijloc a informatiei necesare care ajuta motorul sa functioneze si sa nu ramai cu harabaua in drum ... Deci, in concluzie, pune sonda la loc ... Mai exista o masuratoare care se face cu un voltmetru electronic (cu zecimale dupa intreg) intre unul din firele sondei si masa ... in timpul functionarii motorului trebuie ca valoarea sa fluctueze intre 0 V si 1 V ... asta arata ca sonda functioneaza ... nu as putea sa-ti spun care este acel fir ... exista sonde cu 2 si cu 4 fire (cele cu 4 fire au o preincalzire pe cele doua fire in plus) ... sonda lucreaza in parameri optimi numai cand este incinsa ... Daca iti vine in mufa pe doua fire (la cele cu 4) o tensiune de 10-12V atunci alea sant de incalzire si nu le bagi in seama ... te uiti la celelalte doua ... unul dintre ele (de obicei alb) este cel care te intereseaza ... intre el si masa masinii trebuie sa ai intre 0 si 1 Volt. 3. Referitor la fluctuatia turatiei ... inclin sa cred ca este de la murdaria acumulata in jurul clapetei de acceleratie ... desfaci conducta, care vine de la filtrul de aer, aproape de clapeta de acceleratie ... tii clapeta deschisa la maxim si cu o carpa care nu lasa scame, ajutat de o surubelnita, stergi foarte bine de jur imprejur ... iese mizerie la greu ... atentie mare sa nu scapi ceva inauntru ... apoi pui totul la loc si gata ... Fenomenul se manifesta astfel ... calculatorul mentine turatia motorului la ralanti ... cand se acumuleaza mizerie acolo, fanta dintre clapeta si corpul clapetei se obtureaza si nu intra aer suficient (fanta la ralanti este foarte mica ... chiar sub 1 mm) ... motorul da sa moara ... calculatorul il accelereaza ca sa nu se opreasca ... senzorul de turatie ii spune ca este prea turat ... calculatorul reduce turatia ... motorul iar da sa se opreasca ... si de aici incepe iarasi fenomenul care este ciclic ... de aici apare fluctuatia de turatie. Sper din tot sufletul ca aceste informatii sa-ti fie de folos ... adica sa fi intuit bine problemele ... Iti stau la dispozitie cu orice alte informatii ... PS: Imi place foarte mult acaretul ... noroiala placuta !!! Toyota Hilux Surf 3.0 TD SSR-X Limited 1994 Audi A6 Avant Quattro 2.5TDI 2003 Volkswagen Polo 1.4 TDI 2003 De mic mi-a plăcut volanu / Şi nu am iubit ghiozdanu, / Copiii-nvăţau engleză / Şi eu să bag în viteză Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator adys Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 Re: O Vitara tunata sau un R.R. perfect ? Ce bine arata masina ! ! ! stasa :cl :1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Decembrie 17, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2009 Re: O Vitara tunata sau un R.R. perfect ? Salut! multumesc RallyMan, foarte profesional sfatul tau , asa am sa fac , dar nu am avut timp de ea. Probabil dupa sarbatori... Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
claudiu c Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 Re: O Vitara tunata sau un R.R. perfect ? felicitari adi pentru masina pe care ai construito spor la treaba ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
savinescu Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 Re: O Vitara tunata sau un R.R. perfect ? Felicitari !!! Spor la mult NOROI !!! jeep cherokee XJ 4l Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Ianuarie 13, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Re: O Vitara tunata sau un R.R. perfect ? Salut!( pt. RALYMAN inspecial) am facut intocmai cum am primit sfat (nu am verificat tensiunile) conducta de retur am fost sigur ca poate fi o cauza pt. consum , dar la sonda ramine aceiasi problema , adica fara merge foarte bine . Credezi ca poate fi si o problema de calculator? Orsicum nu ma deranjaza asa cum merge acum (problema consumului sa rezolvat la ultima iesire am consumat cca20l si masina a mers cca 4ore efectiv ). Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patroler Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Re: O Vitara tunata sau un R.R. perfect ? Felicitari Adi sa ai noroc la ia!:2dr:br,macar acuma sa te vad,in rest nu prea vorbim :( Vezi ca ti-am trimis email!!!! Viva 4x4!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Re: O Vitara tunata sau un R.R. perfect ? . Credezi ca poate fi si o problema de calculator? . Asta este cel mai simplu de eliminat, roaga un prieten cu acelasi tip de motor sa-ti imprumute un calculator ... dureaza fff putin de scos si pus la loc. FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RALLYMAN Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Re: O Vitara tunata sau un R.R. perfect ? Asta cu schimbatul calculatorului este buna ... numai sa ai de unde sa imprumuti ... daca nu e din calculator verifica distribuitorul de benzina la injectoare ... are inauntru un mecanism de dozare, niste electromagneti parca si niste potentiometre ... PS: Oricum 20 litri in 4 ore de teren este foarte bine ... altii ii consuma intr-o ora ... Toyota Hilux Surf 3.0 TD SSR-X Limited 1994 Audi A6 Avant Quattro 2.5TDI 2003 Volkswagen Polo 1.4 TDI 2003 De mic mi-a plăcut volanu / Şi nu am iubit ghiozdanu, / Copiii-nvăţau engleză / Şi eu să bag în viteză Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Ianuarie 18, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: O Vitara tunata sau un R.R. perfect ? Salut! multumesc , dar nu mai umblu la nimic , merge si asa (nicidecum nu sunt adeptul lui merge si asa, dar chiar merge bine acum) Am mai citit pe alte postari ceva probleme asemanatoare cu ce am eu , poate solutia e sa anulati sonda(?) Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: O Vitara tunata sau un R.R. perfect ? 20 litri in 4 ore de mers in teren e foarte bine,cat ai vrea sa-ti consume? Lasa-o asa ca e bine :h5 Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Octombrie 31, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2010 Re: O Vitara tunata sau un R.R. perfect ? Salut! nu am mai scris de mult timp din motive obiective si de fapt nici cu proiectul nu am mai facut ceea ce mi-am propus (asta este viata ,se potriveste zicala ca ; nu bate socoteala de acasa cu cea din tirg) asa ca am facut o evaluare ,am tras linie si am luat-o de la capat . In principiu sunt multumit de masina , este fiabila , performanta si cu mare potential . De la ultima postare masina a primit roll-cage , roti de 35 (petlas) , reductor de sz sj 410 , telescoape cu +10cm , blocant spate , am reparat gaurile din caroserie , am scaunele si centuriile (inca nu le-am montat inca nu sunt suficient refacut pentru lucrari mai solicitante ) . Asa cum am spus masina performeaza , la sfirsitul lui septembrie am participat cu ea la intilnirea pe care a organizat-o Club4x4Cugir si am cistigat toate probele (in conditiile unei participari numeroase , dar nu foarte competitiva ) . Nu stiu de ce dar nu pot atasa poze , asa ca pon doua link-uri ca sa vedeti . , . Cred ca urmarind si ceilalti concurenti va puteti face o idee despre reusita proiectului . Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kato Postat Octombrie 31, 2010 Partajează Postat Octombrie 31, 2010 Re: O Vitara tunata sau un R.R. perfect ? Exceptional....felicitari pentru munca depusa...:br:br:br Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NIK4X4 Postat Octombrie 31, 2010 Partajează Postat Octombrie 31, 2010 Re: O Vitara tunata sau un R.R. perfect ? foarte tare si foarte potenta in teren, respectele mele:br AB16NIK...AB23NIK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
manu-2lgp Postat Octombrie 31, 2010 Partajează Postat Octombrie 31, 2010 Re: O Vitara tunata sau un R.R. perfect ? Fain masina. Imi place cum merge. Si imi place cum ii sta cu RollCage-ul. Se muleaza perfect pe masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Noiembrie 1, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2010 Re: O Vitara tunata sau un R.R. perfect ? Salut! roll-cage foarte bine facut , rezistent si Claudiu un meserias cu mult bun simt. Din nefericire am reusit in mai sa il probez (adica m-am rasturnat si nu s-a indoit nimic pe masina ) ceea ce confirma ca a fost lucrat bine. Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silviu1971 Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Re: O Vitara tunata sau un R.R. perfect ? Super ce a iesit :br Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Mai 25, 2014 Autor Partajează Postat Mai 25, 2014 Re: O Vitara tunata sau un R.R. perfect ? Slutam! cu "regret" anunt ca acesta masina nu mai exista . Ea a fost un episod aparte din experienta mea de offroad-er . Parte din acest proiect prinde o noua viata la Pinti (nu ii rapesc bucuria de a o prezenta , doar anticipez momentul) . In locul acestui proiect vine tare de tot:grin:... noul proiect '' Defecter " Sa auzim de bine! Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate