Sensei Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Se dau urmatoarele date: - familie de tineri (aprox. 35 ani) - doi copii mici (< de 6 ani) - situatie materiala buna (adica parintii pot pleca d-aici cu fonduri suficiente ca sa nu trebuiasca sa se angajeze ca sa cumpere lapte la copii :grin: ). - sunt preferabile destinatii mai apropiate de Romania (adica Australia, Candada, SUA nu sunt excluse, dar nici favorite) Dupa parerea voastra, unde credeti ca se poate trai mai bine? Personal inclin spre Grecia, dar nu stiu nimic despre conditiile de stabilire acolo. Daca sunteti la curent cu cerintele, avantajele concrete, exemple de rude sau prieteni care se simt bine in locul respectiv ar fi perfect. Multumesc anticipat pentru sfaturile voastre! P.S: Topicul este cat se poate de serios si nu are legatura cu recentele alegeri. Cred... :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Re: As pleca dar nu stiu incotro facem o lista? pt ca sunt multi doritori forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cobrra Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Re: As pleca dar nu stiu incotro undeva sa putem ajunge cu ..jucariile,, :ha: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silviub Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Re: As pleca dar nu stiu incotro Alooo, alooo, si cine stinge lumina....... most sports require only one ball, real sports require two.... www.corb44.ro [www.corb44.ro/challenge Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Re: As pleca dar nu stiu incotro senseiu' stinge lumina :grin: ........ uite ceva pareri :grin: viewtopic.php?f=19&t=5266 zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Re: As pleca dar nu stiu incotro @Sorin Asta se intampla acum un an ...si n-a plecat nimeni, ati ramas! Si bine ati facut! Credeti ca pe dincolo umbla caini cu covrigi in coada? Credeti ca vesticii nu strang acum din cur si cureaua o gaica? :ha: Fiti seriosi ...Am multi amici (ca prieteni am foarte putini) care au ales calea pribegiei ...in diverse destinatii pe glob. Stiti ce imi mai scriu aproape in fiecare mail:"si maine as veni inapoi daca as mai putea!" Asa ca: fiti barbate domnilor ... si pregatiti-va sa supravietuiti in conditii si mai aprige decat cele actuale! Cine se plange aici, n-are ce cauta dincolo ...stiti de ce? Ca o sa fie victima sigura! Ce credeti, ca aia n-au impozite? N-au taxe? Fals ... La noi o mai dai la pace cu baietii sa te mai pasuiasca o perioda, acolo ori faci puscarie ori te lasa in curul gol pe strada! Morala: fiti romani adevarati si ramaneti aici ... Daca am supravietuit azi, ne gandim la ziua de maine, dar la ziua de poimaine n-avem cum ...ca nu ne mai ramane timp azi pentru asta! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Re: As pleca dar nu stiu incotro ai dreptate dl Yonuz ! -precum armata "frumos sa vezi,greu sa faci" Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Re: As pleca dar nu stiu incotro younut, ai vazut si tu alte locuri ca si noi poate pt tine e mai usor aici...dar pentru ca ai financiar poate, aici , ceva interese adevarul e ca de cate ori ma gandesc la cum este in romania...sa si un "sentiment" sau perceptie, imi vine in minte o zi inorata si inchisa, in care te incrunti ca sa poti sa te uiti in jur asta e diferenta nu conteaza ca aici am casa si cunosc o multime de persoane care pot sa ma ajute daca sunt in belea, conteaza mult ca imi descretesc fruntea si sa nu trebuiasca sa inghit ZILNIC cacat cu lopata pe strada sau in institutiile statului sau prin spitale sau ...de fapt oriunde aici e diferenta dincolo nu iti permiti sa fi sarac, dar daca esti, tot poti sa te bucuri de viata, aici , e mocirla tiganeasca in care totul pute si in care toti te-ar calca pe picioare doar de placerea de a face rau imi aduc aminte cu tristete cum lucram intr-o seara in atelier (care e la demisol) si pe la ora 22 sa oprit cineva, s-a aplecat, a batut in geam apoi a fugit adica omul ala a depus efort, s-a aplecat, a bagat mana prin grilajul ornamental...pt ce? asa ceva se intampla sunt sigur, doar pe aici, prin cacatul asta de tara pentru asta as pleca, nu pt ca aici sunt un looser si dincolo sunt sigur ca imi e usor sa reusesc forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator SERGHEI-ARO Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Re: As pleca dar nu stiu incotro @Sorin Asta se intampla acum un an ...si n-a plecat nimeni, ati ramas! Si bine ati facut! Credeti ca pe dincolo umbla caini cu covrigi in coada? Credeti ca vesticii nu strang acum din cur si cureaua o gaica? :ha: Fiti seriosi ...Am multi amici (ca prieteni am foarte putini) care au ales calea pribegiei ...in diverse destinatii pe glob. Stiti ce imi mai scriu aproape in fiecare mail:"si maine as veni inapoi daca as mai putea!" Asa ca: fiti barbate domnilor ... si pregatiti-va sa supravietuiti in conditii si mai aprige decat cele actuale! Cine se plange aici, n-are ce cauta dincolo ...stiti de ce? Ca o sa fie victima sigura! Ce credeti, ca aia n-au impozite? N-au taxe? Fals ... La noi o mai dai la pace cu baietii sa te mai pasuiasca o perioda, acolo ori faci puscarie ori te lasa in curul gol pe strada! Morala: fiti romani adevarati si ramaneti aici ... Daca am supravietuit azi, ne gandim la ziua de maine, dar la ziua de poimaine n-avem cum ...ca nu ne mai ramane timp azi pentru asta! Bai ....ca posesor de nevasta cu cetatenie germana..m-am gandiot la multe ..si mai ales ,,de multe ori "...Ma pregateam sa i-au polonicul (ca sunt tare suparat ) si sa mananc ceva dar ,,m-a oprit " Yonutz...Mare dreptate..Daca aveam unde ,si cu ce si nu am plecat atatia ani ..inseamna ca sun t un supravietuitor,si unde altundeva pot dovedi ca sunt TARE decat in RO ??!!! In incheiere nu pot spune decat ca ,,m-am asezat langa intrerupator,plecati voi ca sting eu lumina " .........OARE va pleca cineva !??!!! :hi Voi chiar credeti ca o sa puneti gratarul unde vrea muschiul vostru..o sa de-a maneaua la maxim..o sa parcheze masina unde vrea P--a lui si va trece pe ce pajiste va vrea el cu 4x4 din dotare ???? Oare chiar crede-ti ca o sa faceti ore suplimentare cu ,,secretara" sau,,contabila"... ca apoi sa o dati afara ?? ...,,Oare crede cineva ca va face ,,pace " cu fiscul ???!!! Oare crede cineva ca va divorta de nevasta si va ramane vesel si radios cu ,,junma" in caminul conjugal ?? Ce dracu ma ,doara suntem barbati...unde am putea sa facem ceea ce facem aici in ROMANIA ..???!!! In fiecare zi injur tara asta ..dar nici nu imi vine sa o las...m-am obisnuit cu ,,mirosul ei "..m-am obisnuit cu ,,voi " si ,,voi" cu ,,mine"...CHiar v-ar placea sa traiti in Germania de exemplu...??!! Sa traiesti ca pe vremea lui Ceausescu cu magazine inchise,usi ferecate dupa ora 5 seara ??? Aici la 12 noaptea te duci la vecin si iti da o linguritza de zahar pt cafeaua pe care o oferi fetitei care iti viziteaza asternutul...oricand poti apela la un vecin sa iti imprumute ,,osul de supa "....Da-o dreaku de treaba..si eu am avut tentative de plecare dar tot mai bine este ,,la mine ACASA"... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat Decembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Re: As pleca dar nu stiu incotro Nu e vorba daca e mai bine aici sau in alta parte. Sigur ca fiecare optiune are avantaje si dezavantaje. Ma interesa sa imi fac o idee despre avantajele si dezavantajele concrete ale unor posibile locatii. Exemple: unde poti cumpara teren sa-ti faci o casa (sunt tari care nu permit vanzarea catre straini), unde sunt impozite mai omenesti, unde poti intra mai usor in sistemul de asigurari sociale, unde e raportul calitate/pret la apartamente mai bun, etc Ce stiti de Grecia, Cipru? As pleca intr-o zona cu clima calda, intr-un fel de vacanta eterna... P.S: Nici Albania nu e exclusa. Pe bune! :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Re: As pleca dar nu stiu incotro Am fost in 2006 in Corfu, in perioada in care la noi preturile la imobile cresteau de la ora la ora. Atunci puteai sa cumperi aproximativ 5000 de mp(ma interesa cam cat ajunge terenul pentru o "pensiune" iar la ei erau restrictii cu privire la suprafata minima pe care poti construi asa ceva), intr-o zona buna pentru a avea in viitor clienti cu 70000 de euro. Ma apuc iarasi sa cercetez pietile externe :ha: http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
costa Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Re: As pleca dar nu stiu incotro Am trait 3 ani in Grecia, e o tara de care sunt indragostit, oamenii nu sunt asa de incrancenati, toti sunt calmi si isi vad de treaba lor. E greu la inceput poate si datorita barierei lingvistice, dar sincer cat am stat acolo am simtit ca traiesc. Nu te gandi ca umbla cainii cu covrigi in coada, au si ei problemele lor, taxe si impozite, dar daca ai o situatie cat de cat buna te descurci fara probleme. , Garantez ca daca pleci o sa ti se faca dor de Romania, eu cand sunt acolo vreau acasa si cand sunt aici vreau in Grecia. :) Pacat ca nu sunt tari vecine, Bulgaria cam incurca (era super sa se faca un pod peste Bulgaria, din Giurgiu pana la greci :ha: ) Daca e sa pleci in Grecia iti recomand Halkidiki, ai si mare si munte si oras mare aproape si unde sa te dai off road, iar daca ti se face dor de tara in 8 ore esti in Bucuresti. Daca ai intrebari imi zici. "O acţiune umană devine tragică prin motivaţie." - P. Tutea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudop Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Re: As pleca dar nu stiu incotro Si Grecia si Portugalia au o cultura si civilizatie mai relaxata, mai apropiate de ceea ce ar fi putut fi in Ro daca eram si noi cu adevarat civilizati si nu salbatici. In ambele tari mai merge o spaga, un politist mai poate inchide ochii daca nu esti nesimtit, oamenii sunt mai relaxati. Pe de alta parte Grecia deja a inceput sa se "strice" dupa ce a intrat in UE, iar Portugalia e un fel de Romania mai evoluata si mai civilizata :grin: p.s.: sunt doar pareri personale ce mi le-am format in putinul timp petrecut in tarile astea, deci nu pot fi luate de bune pe neverificate :x Cel mai bine ar trebui sa stai cite 1-2 sapt prin tara care ti-o alegi, dar nu la hotel, ci printre oamenii normali... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat Decembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Re: As pleca dar nu stiu incotro Daca ai intrebari imi zici. Costa, iti multumesc, exact genul asta de informatii il cautam! :g Ai cumva idee daca este permisa cumpararea de terenuri sau/si case cetatenilor straini? Piata imobiliara are preturi similare celor din Romania? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Re: As pleca dar nu stiu incotro de regula apare oportunitatea .... adica un loc caldutz .... te imaginezi acolo .... si dupa aia intrebarea : ' ce ar fi sa plec ..?!". sa iti iei lumea in cap cu nevasta si 2 copii minori .... pare nefiresc .... cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
costa Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Re: As pleca dar nu stiu incotro Da, cetatenii straini pot cumpara. Cat despre piata imobiliara, uite niste link-uri: http://www.greekhomes.info/property_buy ... tml#prices http://halkidiki-realestate.com In primul se vorbeste de taxe si impozite, al doilea e unul cu case terenuri si apartamente in zona unde am stat eu, ca saiti faci o idee. "O acţiune umană devine tragică prin motivaţie." - P. Tutea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat Decembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Re: As pleca dar nu stiu incotro de regula apare oportunitatea .... adica un loc caldutz .... te imaginezi acolo .... si dupa aia intrebarea : ' ce ar fi sa plec ..?!". sa iti iei lumea in cap cu nevasta si 2 copii minori .... pare nefiresc .... Nu e vorba de luat lumea in cap. E vorba de plecat intr-un loc mai cald, cu suficienti bani ca sa traiesti omeneste. Nu ma refer la a trai ca in concedii (recte minim 6 mii de euro pe luna), ci cum traiesc si acum in Romania. Referitor la copiii mici, parerea mea e ca daca apuca sa inceapa scoala aici o sa fie cam greu sa-i mai rup. Eu mi-am petrecut 20 de ani in scoli. Asta inseamna aproximativ 3.500 de zile. Sau, daca vrei, vreo 18.000 de ore. E inadmisibil ca nici macar 10% din ce am invatat in orele astea sa nu-mi foloseasca vreodata! As prefera ca macar copiii mei sa nu fie obligati sa parcurga un traseu academic despre care stiu din start ca este idiot. As prefera sa invete mai multe lucruri care sa le foloseasca in viata, nu integrale de ordinul 3. Asta e unul din motivele serioase care m-ar indemna sa plec. @Costa: Multumesc, am sa studiez problema si te mai intreb pe parcurs. :P Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Re: As pleca dar nu stiu incotro Se pare ca rezultatul ultimelor alegeri tocmai s-a inversat fata de aseara...poate mai e timp sa te razgindesti...! Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ocserver Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Re: As pleca dar nu stiu incotro @flay: sa se razgandeasca in sensul urgentarii plecarii, poate... @sensei: subscriu la ce spui, exact la copii ma gandesc si eu, iar acum, in urma rasturnarii situatiei,doamne, sunt lejer panicat: nu vad nimic altceva inaintea noastra decat un lung sir de nacazuri... Mitsubishi Pajero Sport 2.5 TD "Portzelanul" (care s-a dus de cativa ani buni...) :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Re: As pleca dar nu stiu incotro Daca vrei standard de viata du-te in Austria, intr-un orasel nu foarte turistic. Esti aproape de RO. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Re: As pleca dar nu stiu incotro Ca alternativa la greci, poti sa te gandesti la Akyaka, undeva in sudu Turciei. Vroiam sa plec acum 2 ani si aveam 2 alternative: Akyaka - aproape de casa- si Aruba - mai departe dar la alte standarde. Amandoua plecarile se bazau pe faptl ca nu pleacm acolo sa spal pahare, ci imi cumparam o afacere. In Akyaka e mai interesant daca esti si pescar. CA idee, Akyaka este un vechi sat pescaresc, transformat in statiune de niste englezi. Este la mare, dar ai si o "delta" undeva mai la est...... Daca esti interesat, pot sa-ti mai dau detalii. CA idee, acum 2 ani, era de vanzare o vila (pensiune) cu 6 camere -parca- undeva in jurul a 140,000 eur. :h5 "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andy Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Re: As pleca dar nu stiu incotro Se dau urmatoarele date: - familie de tineri (aprox. 35 ani) - doi copii mici (< de 6 ani) - situatie materiala buna (adica parintii pot pleca d-aici cu fonduri suficiente ca sa nu trebuiasca sa se angajeze ca sa cumpere lapte la copii :grin: ). - sunt preferabile destinatii mai apropiate de Romania (adica Australia, Candada, SUA nu sunt excluse, dar nici favorite) Dupa parerea voastra, unde credeti ca se poate trai mai bine? Personal inclin spre Grecia, dar nu stiu nimic despre conditiile de stabilire acolo. Daca sunteti la curent cu cerintele, avantajele concrete, exemple de rude sau prieteni care se simt bine in locul respectiv ar fi perfect. Multumesc anticipat pentru sfaturile voastre! P.S: Topicul este cat se poate de serios si nu are legatura cu recentele alegeri. Cred... :grin: Ce ai patit !? eu zic sa stai linistit ( banuiesc ca nu este o chestie politica)! si ori cum depinde unde vrei sa te duci pentru ca nu ai sa mai vezi coclauri ca aici! poate in Iceland sau Chehia,pentru ca banuiesc ca in Rusia nu vrei!!! Lasand gluma la o parte nu trebuie sa te lasi condus de minie la tot ce se intimpla in aceasta tara, ci sa cauti soluti! Pentru ca ori unde te ai duce vei da de alte probleme de alt gen!!!Iar un pas de genul acesta pierzi niste ani cu integrarea!( mai ales cu copii )!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat Decembrie 7, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Re: As pleca dar nu stiu incotro @Andi: Nu e vorba de manie, gandul ma bate de cativa ani dar era legat strict de atingerea unui anumit nivel financiar. Repet, n-as pleca undeva ca sa ma apuc de munca. :grin: @Bogthebat: Ma intereseaza, sigur. :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dok Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Re: As pleca dar nu stiu incotro Sensei ... am reflectat intre a-ti scrie pm sau pe forum ... Am ales sa-ti trimit pm ... Cele doua topicuri legate de intentia de vot pentru prezidentiale, mi-au demonstrat ca pe acest forum trebuie sa dialogam numai despre offroad, noroi si piulite ... Decizia ta de plecare din kkland este una mult prea importanta pentru tine si familia ta, pentru viitorul copiilor tai si nu poate fi dezbatuta pe forum laolalta cu tombole, overfendere si gume resapate ... Promit sa-ti scriu! Nissan Patrol Y61 / 2006 = PATROCLE, pregatit pentru noroaie Nissan Pathfinder / 2006 = PASHA, stock + BFG/AT Bicicleta TREK 3700 "Life is not about waiting for the storms to pass ... it's about learning how to dance in the rain." 4x4Maniac's is where we are Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: As pleca dar nu stiu incotro http://www.happyfish.ro/vrem_alta_roman ... ului_roman cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate