Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

As pleca dar nu stiu incotro

Sensei

Postări Recomandate

Re: As pleca dar nu stiu incotro

nene, tare, si din pacate cam adevarata, mai putin chestia cu neonazistii, dar o fi prin alta parte

la obiect, gindeste-te bine inainte sa pleci, o data( se scrie separat sau in 2 cuvinte?) plecat nu prea mai poti sa te intorci, dupa un timp vei vedea ca desi nu apartii locului unde te duc, si in RO totul iti va fi strain daca nu potrivnic.

si daca tot pleci intîi gindeste-te daca esti emigrant sau colonist. avind in vedere gradului scazut al valorilor morale si spirituale si a lipsei totale de cultura generala a westului- cel putin pe aici pe la mine- eu cred ca majoritatea romanilor sint de fapt colonisti.

definitie:

1 emigrant = amarit, neavind de nici unele in tara de bastina isi ia lumea in cap si o taie catre alte meleaguri sa traga la saiba ca sa-si hraneasca neamurile ramase acasa sa-si traga o masina tare si o casa asisderea in tara sa arate lumii ca s-a realizat.

2 colonist = unul care desi are tot ce-i trebuie acasa si o doza de inteligenta destul de mare, satul de rahaturile de acasa si de imposibilitatea / dificultatea de a-si realiza o viata mai buna o intinde prin alte parti unde gratie inteligentei personale poate profita de prostia/incultura si mai ales aroganta bastinasilor sa-si realizeze visele

cred ca punctul unu nu e cazul tau

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 83
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Albania scoate-o din calcule , daca ti-e draga viata ... sau daca te simti bine cu bani in buzunar si cu familia langa tine (ia-o ca pe un lucru ff serios).

La Elvetia nu te-ai gandit ? Este incredibil ce se intampla in acea tara , cum pot sa traiasca si acum , dupa atatea schimbari in Europa . Cel putin in privinta cresterii copiilor este idealul absolut , numai ca tu te expui riscului de a te plictisi rapid :ha: , au o viata extrem de boema , gen taurasul Fernando din desenele animate ale copilariei noastre , care in loc sa fie fioros , sta sub un pom si miroase o floare.

Am stat o saptamana , in vara , si m-a fascinat... :hi

Dar oricum , cred ca nu o sa-ti dea voie sa intri in tara cu cauciucurile acelea... :ha:

Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp.
Link spre comentariu

@Sensei ( Bogdane) ... si eu imi pun aceeasi intrebare de 2 ani si cred ca am gasit locatia ( sau una din cele 3 ) .. este vorba de Palma de Mallorca dar nu e exclusa nici Ibiza sau Menorca...

viata e mai ieftina ca la noi...

preturile la ternuri de constructie: 9500 mp cu autorizatie de 1 sau 2 case suprafata max 350 mp ( P + 1 ) pret 33.000 euro discutabil..probabil un 30.000, locatie Palma de Mallorca la cca 6 km de palma si 1-2 km de faleza (golful cu plaja)...

clima este excelenta, oamenii sunt sociabili si foarte placuti, turisti in zona mai putini fiind in afara statiunii Palma.... etc...

iti mai dau cateva exemple in Ibiza....

anu viitor ma duc in Menorca cu Alfonso si tot imi cumpar ceva chiar daca nu o sa fac pasul, cu toate ca ma macina destul de mult chestia asta....

si Grecia e o varianta interesanta, bariera lingvistica e o mica problema, dar mult mai mare decat in Spania...

cunosc un cuplu (el sibian si ea grecoaica) care s-au cunoscut la festivalul de la Sibiu in 2007 si omu s-a vandut tot aici si a plecat cu grecoaica lui in Thassos unde si-a luat o bucata pe pamant 800mp = 10.000 euro si s-a apucat sa-si ridice casa.... intre timp traia din inchirierea celor vreo 20 scutere pe care si le-a cumparat si pe care le inchiriaza la turisti... si anut trecut cand i-am cunoscut traiau fericiti intr-o rulota si munceau sa termine casuta care era in faza de pus termopane si de inceput amenajarea interioara..... si asta in 8 luni de cand a pus cruce romaniei...

e de discutat pe tema asta... dar ideea nu e rea... de fapt e vorba doar de putin CURAJ !

si apropo de asta... un fost coleg de-al nostru din liceu ( il sti bine )... si-a pus nevasta insarcinata in avion in 2007 si-a vandut tot aici si a plecat in State ( Portland ) unde a luat-o de la zero ... iar acum are 2 copii si un mic business din care traieste decent si isi permite 2 concedii frumoase in fiecare an cu toata familia... si asta in conditiile in care a plecat aproape la plezneala ( nu a avut nici o ruda acolo, ci doar un american cu care a facut la un moment dat ceva business si au devenit buni prieteni )... o sa-ti povestesc mai multe cand ne-om vedea...

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Eu vorbesc din experienta unuia care noua ani a fost dus (Italia) cu toata familia si pe care l-a pus michidutza sa se-ntoarca acum doi ani in kkland... (de, oportunitatea de a deschide o afacere proprie :P )

Vreau sa va spun ca-mi pare foarte rau de tampenia de a ma fi intors, chiar daca afacerea merge bine si creste, imi lipseste tihna pe care o aveam acolo. Si n-aveam proprietati sau mai cine stie ce, eram un simplu angajat dar pentru aia imi permiteam doua concedii discrete pe an... Acum, de doi ani visez la concedii :app si-n plus imi consum ficatii dejaba cu sistemul de "merda" al acestei tari, care este minunata, pacat ca este locuita...

Lasati omul in pace in a-si lua deciziile proprii, un lucru este sigur (parerea mea): DACA pleaca n-o sa regrete (eventual rudele si prietenii).

Bafta!

JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03

Link spre comentariu

cred ca punctul unu nu e cazul tau

Clar nu, am spus ca nu plec din tara ca sa ma apuc de munca. Mi-am facut portia aici si sper ca ce-am strans pana acum sa-mi ajunga sa nu duc grija zilei de maine, acolo unde o sa mi-o petrec.

La Elvetia nu te-ai gandit ?

Elvetia e mult prea linistita, iar restrictiile de-acolo sunt prea drastice pentru gustul meu. Degeaba ai cea mai frumoasa iarba daca nu ai voie sa mergi descult prin ea.

In plus, n-am chef sa dau explicatii vreunei asociatii de vecini despre cine sunt eu, de unde ma trag, de unde am bani sa cumpar o casa si cate si mai cate.

S-ar putea sa ma insel, caci n-am fost niciodata acolo, vorbesc doar din cele auzite de la oameni care au fost.

... si eu imi pun aceeasi intrebare de 2 ani si cred ca am gasit locatia ( sau una din cele 3 ) .. este vorba de Palma de Mallorca dar nu e exclusa nici Ibiza sau Menorca...

Multam pentru date, am pus si Palma de Mallorca pe lista mea. Problema e ca distanta e mult mai mare decat pana in Grecia. Se preteaza daca vrei sa te intorci in Bucuresti de 2-3 ori pe an, insa daca vrei sa vii mai des e cam departe. Ramane insa valabil sa vorbim cand ne-om intalni.

Lasati omul in pace in a-si lua deciziile proprii, un lucru este sigur (parerea mea): DACA pleaca n-o sa regrete (eventual rudele si prietenii).

Bafta!

Sa fie! :h5

Intrebarea nu e DACA, ci CAND. :grin:

Dupa Revelion vreau sa trag o fuga de 3-4 zile pentru a vizita portiunea dintre Alexandroupolis si Kavarna, plus Thassos. Din Bucuresti pana acolo sunt putin peste 500 de km. Vreau sa contactez cateva agentii imobiliare, sa-mi fac o idee despre locatii bune, preturi de inchiriere si vanzare, sa discut cu oamenii de-acolo, sigur au habar mai mult ca mine cum e bine sa procedezi.

Banuiesc ca ei au mai intalnit nebuni cu idei d-astea si inainte de mine. :grin:

Link spre comentariu

Dupa Revelion vreau sa trag o fuga de 3-4 zile pentru a vizita portiunea dintre Alexandroupolis si Kavarna, plus Thassos. Din Bucuresti pana acolo sunt putin peste 500 de km. Vreau sa contactez cateva agentii imobiliare, sa-mi fac o idee despre locatii bune, preturi de inchiriere si vanzare, sa discut cu oamenii de-acolo, sigur au habar mai mult ca mine cum e bine sa procedezi.

Banuiesc ca ei au mai intalnit nebuni cu idei d-astea si inainte de mine. :grin:

He, he ... vara in Thassos sunt cativa greci si restul ... romani ... :P asa ca n-o sa-ti lipseasca manelele si injuraturile specifice ... ! :ha: :ha: :ha:

Nissan Patrol Y61 / 2006 = PATROCLE, pregatit pentru noroaie

Nissan Pathfinder / 2006 = PASHA, stock + BFG/AT

Bicicleta TREK 3700

"Life is not about waiting for the storms to pass ... it's about learning how to dance in the rain."

4x4Maniac's is where we are

Link spre comentariu

In vara, am fost o saptamana in Thassos. Foarte frumos. Am cunoscut acolo romani care si-au facut "case de vacanta" si in perioada de vara stateau acolo. Erau niste tipi din Giurgiu (parca - oricum am un nr de telefon a persoanei). Am stat de vorba vre-o juma de ora si, pe viitor ma bate gandu sa achizitionez (daca pot) o bucata e pamant grecesc unde sa imi fac un bordei. E alta lume, e altceva.

Oricum, o fost primul loc in care am vazut ca se spalau pubelele de gunoi dimineata. Si asta o faceau baietii de la salubritate.

Locuri de dat cu masina? GRAMADA. Doar ca ar cam trebuii un alt progil la sosoni. Simexurile nu prea cred ca merg la uscaciunea lor. Dar, macar am tras o concluzie: nu degeaba i se spune insuleei "Insula de Smarald".

Bafta la alegere

Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

Din punctul meu de vedere nu poti decide fara sa incerci. Pentru fiecare persoana are alta insemnatate tara in care doresc sau emigreaza. Cazul meu personal, am stat 1 an in Grecia urmati de 5 in Anglia fara sa vin acasa. In Grecia mi-a placut mult ca locatie dar sincer nu mi-au placut personajele din zona unde stateam care tratau romanii, albanezii si toate natiile care nu le aduceau bani ca pe niste sclavi, sobolani...etc

Apoi m-am mutat in Anglia unde am muncit 5 ani de zile. In acest timp nu pot sa zic ca mi-a placut tara cu clima ei si tot (imi place clima tarii noastre vara-iarna) si nici caracterele care locuiesc acolo. Anglia nu mai este formata din acei gentlemani de care se vorbea. Acum este stapanita de persoane de culoare Pakistanezi, Bangladesh, Nigerieni...etc

Diferenta intre cele 2 este ca in Anglia am simtit ca muncesc. Din Grecias in Anglia am plecat pe bani imprumutati. Dar din Anglia am venit in Romania, mi-am cumparat apartament nou, l-am mobilat ultima moda, am petrecut, mi-am luat masini...bla bla Dar asta a functionat la mine, in Anglia daca muncesti ai si sintelegi ceva din bani, ca viata sociala...mai slab. Oricum sa revenim la subiect am cunoscut in Anglia persoane care nu erau multumite. Venisera din Grecia (culmea) unde ziceau ca castigau mult mai bine si ca se simteau mai bine acolo.

Concluzia este ca fiecaruia ii este mai bine unde se prinde. Daca aveti prieteni unde sa mergeti siu sa va sfatruiasca de bine eu zic sa incercati acolo, daca nu...trebuie cercetat.

Multa bafta

Mitsubishi Pajero 2.5 SWB

M 461 - 1977- in constructie...

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

ex: Mitsubishi Pajero 2.8

Link spre comentariu

Putem sa hotaram de comun acord sa facem o enclava 4x4 RO undeva,suntem in UE ce pusca mea,o firma de infiintat in comunitate costa max. 76 euro,cate majorete suntem la start,ca pe tastatura,....

Si ramburs pt statul RO vuvuzele...

Am facut noi de rusine comunismul,capitalismul,cu 4x4 nu ne`o fi mai greu !

Editat de Astral
Link spre comentariu

@NeRv1 - Ai dreptate, grecii sunt mai "rezervati" fata de outsideri, dar daca esti muncitor sau iti vezi de treaba ta sunt ok. Sau poate mi-a fost mie mai usor pt ca am ceva sange de grec....:y

In fine, oriunde te-ai duce trebuie sa tragi tare, nu o sa iti dea nimeni de pomana, chestia e ca parca nu iti vine sa le iei toti sfintii in ...... cand platesti taxe si impozite pt ca vezi ca se face ceva cu banii aia, primesti ceva in schimb.

Eu unul as fi de acord cu impozite si taxe marite la noi, ok le platesc, strang din c..., imi ajut tara, sunt pionier, soim al patriei, dar sa se faca ceva cu banii aia, sa vad ca misca ceva. Inca sper ca va fi bine si ma consolez gandindu-ma ca in Cuba e mai rau :ha:

"O acţiune umană devine tragică prin motivaţie." - P. Tutea.
Link spre comentariu

Locatia trebuie sa fie in afara tarii,altfel va avea aceeasi soarta ca „Falansterul de la Scăieni”al lui Teodor Diamant.Daca apuci sa inmatriculezi 100 de cazane la juma` de pret intr`o zona defavorizata, jigodiile`ti schimba legile instant si te ascund pentru f`un paragraf retroactiv.

Link spre comentariu

... chestia e ca parca nu iti vine sa le iei toti sfintii in ...... cand platesti taxe si impozite pt ca vezi ca se face ceva cu banii aia, primesti ceva in schimb.

Eu unul as fi de acord cu impozite si taxe marite la noi, ok le platesc, strang din c..., imi ajut tara, sunt pionier, soim al patriei, dar sa se faca ceva cu banii aia, sa vad ca misca ceva. Inca sper ca va fi bine si ma consolez gandindu-ma ca in Cuba e mai rau :ha:

asa cred ca am zis toti, le-am platit de prima data si tot am sperat.... si a doua oara dupa ce am scapat de "trandafiri".... da parca astia stau undeva sus, nu aud ce si cum se cere de jos si din cand in cand se mai pisa pe noi ( a se citi deciziile luate cu 1 iulie ) !

... la noi nu o sa se schimbe nimic in bine, si CRED din ce in ce mai mult in asta ! ... nu s-a schimbat in primii ani fie, nici in urmatorii....dar nici dupa 20 si comparativ cu cei din prejurul nostru toti au evoluat in timp ce noi involuam.... sa mai crezi in povesti ?

... apropos cica s-a dat drumul din nou la emigrari in Australia si Noua Zeelanda !

Editat de worldscape

Link spre comentariu

Parerea mea este ca asta este mentalitatea specific romaneasca! Frustrarile ne-au intunecat unora gandirea si ne resemnam prosteste ...gandindu-ne ca maine vom muri de foame ... :grin:

Secretul reusitei in viata: zbate-te ptr bucata ta de paine, 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, 365 de zile pe an! Si intotdeauna sa crezi in scopurile si in ceea ce faci caci s-au dus vremurile cand ne cacam, impachetam frumos, puneam pe taraba si vindeam ca erau amatori ...acum lucrurile stau altfel ...

Credeti ca dincolo umbla caini cu covrigi in coada? NU. Noi romanii suntem niste putori cu pretentii ... atata tot! Nu ne place munca da' vrem BMW X6 la care facem leasing sau rate (datorii) de 2000 de euro pe luna desi castigam 1800 ... Luam credite ptr te miri ce prostie si dupa aia ne dam cu tesla in oute ...ca nu avem de unde plati ...samd!:wink:

Daca ne-am rezuma la ce avem si intotdeauna am face socotelile zilei de maine pe ce bani avem acum faptic in buzunar atunci lucrurile ar fi simple ...si n-ar mai trebui sa ne cautam "solutia" in emigrare ...Parerea mea

Percepeti acest mesaj ca pe unul pozitiv si ganditi-va mai bine ce puteti face ca de maine sa va fie mai bine ...AICI!

Cam atat ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Normal ca toti de pe acest forum avem o viata acceptabila in Romania si in principiu stim ce vrem, dar daca ai copii te gandesti ce poti sa le oferi?! Eu mi-am propus sa incerc sa le ofer o educatie cat mai buna si sa le ofer un suport financiar sa poata studia cativa ani si afara! Eu zic ca astfel ii ajut sa se formeze complet, sa inteleaga lumea intreaga! Dar dupa ce ei vor studia afara, se vor mai intoarce?! Oare nu ar fi mai bine sa risc eu, sa fiu eu primul care se rupe din sistem si lor sa le fie bine?

Normal ca nu-mi place sa renunt la tot ce am realizat in RO, la off-road si la iesirile cu prietenii, dar daca am realizat atatea in RO, unde sistemul valorilor este stramb, intr-o societate in care sistemul este CORECT, oare nu pot realiza mult mai mult?

Ceasul ticaie, ce astazi pare o decizie buna, doar timpul o poate demonstra!

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

... nu e nici problema ratelor, ca unii nu au avut poate niciodata, nu e problema creditelor... ci pur si simplu este problema banilor care tu ii dai si nu se intampla nimica in bine in jurul tau si poate si pentru tine... sa nu mai vb de ce spune @forte ca pana si societatea in care traim e stramba...

si iti dau un citat din spusele unui foarte bun prieten: "din 2000 pana in prezenta am platit peste 17.000.000 EURO ( ati citit bine este vb de milioane de euro ), TVA-uri si impozite si a dat salarii decente la peste 200 muncitori....

drumul de acces de la soseaua de centura pana la fabrica in 2000 cand am cumparat terenul si am facut fabrica era betonat cu dale...mergea... intre timp s-a ales praful de el si acum e de pamant cu sleauri si daca ploua raman tirurile blocate in el... nu aveam decat o pretentie sa vad cum statul mai si face ceva cu banii de taxe si impozite"

cred ca nu doreste nimeni exemple de tari ucare erau intr-un kkt si mai mare decat noi in 1990 si caare acum sunt departe:

Polonia, Ungaria, Cehia, de Slovenia cred ca nu are rost sa vorbim....iar deja Bulgarii sunt pe val ! ... noi cred ca am ramas iarasi de caruta ca pana si Albanezii o duc mai bine dintre Estici !

Link spre comentariu

In Grecia circula gluma ca, albanezii o duc bine pentru ca din 7 milioane cati sunt toti, 4 milioane sunt in Italia si 3 milioane in Grecia :ha:

Din ce am vazut sunt cam pe unde eram noi in 2000, sa zicem.....

"O acţiune umană devine tragică prin motivaţie." - P. Tutea.
Link spre comentariu

Costa, iti multumesc, exact genul asta de informatii il cautam! :g

Ai cumva idee daca este permisa cumpararea de terenuri sau/si case cetatenilor straini? Piata imobiliara are preturi similare celor din Romania?

cu toate ca e prea tarziu,spun totusi ca sunt si eu interesat.

cautand o oportunitate de afaceri in grecia,lucru care sa ma faca sa stau minim 6 luni pa an acolo,caci toata familia mea este adicted to greece,am gasit posibilitatea cumpararii unei livezi de maslini,la care ma gandeam sa fac si o mica pensiune,destinata in special romanilor care vor vacante mai speciale.

Are you sure,you want me to lead !!!???
Link spre comentariu

Sensei ... am reflectat intre a-ti scrie pm sau pe forum ...

Decizia ta de plecare din kkland este una mult prea importanta pentru tine si familia ta, pentru viitorul copiilor tai si nu poate fi dezbatuta pe forum laolalta cu tombole, overfendere si gume resapate ...

are dreptate dok,subscriu.

p.s. multumesc dok pt ajutorul acordat si ceea ce faci pt tatal meu.

Are you sure,you want me to lead !!!???
Link spre comentariu

Credeti ca dincolo umbla caini cu covrigi in coada? NU. Noi romanii suntem niste putori cu pretentii ... atata tot! Nu ne place munca da' vrem BMW X6 la care facem leasing sau rate (datorii) de 2000 de euro pe luna desi castigam 1800 ... Luam credite ptr te miri ce prostie si dupa aia ne dam cu tesla in oute ...ca nu avem de unde plati ...samd!:wink:

nu numai romanii sint asa, in descrierea ta vad exact olandezii cu gura mare si chef de munca zero. visul olandez este " stoppen met werken" ( traducerea e evidenta) cu orice pret si a avea citiva emigranti sa le faca treburile gratis daca se poate.

lumea e peste tot la fel, ambalajul e altul

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare