dilbert Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Salutari, am descoperit toamna asta in Siria si Iordania o pasiune pentru desert, si planuiesc sa vizitez cateva dintre deserturile apropiate in viitor. Mi-am dat seama ca masina mea, un VW T3 Syncro, are destul loc si confort, insa prea putina putere, si o problema cu piesele de schimb in caz ca se intampla ceva. Asa ca am inceput sa ma interesez de Land Cruisere, care par sa mearga bine in teren, si pentru care se gasesc piese oriunde. Si am vazut ca intra in calcul modele 70, 80, 90 si 100. Aici intrati voi in scena: ce mi-ati recomanda ? Mi-as dori: - Unul dintre motoarele diesel de 4,2l - Blocante fata spate - Versiune cinci usi - Confort (scaune bune, climatizare puternica) si liniste inauntru - Euro 3 sau mai bine (eventual cu catalizator) As mai avea o intrebare: am inteles ca Toyota face modele light duty si modele heavy duty. O diferenta ar fi ca modelele heavy-duty au si pe fata bara rigida. Cum recunosc modelele heavy-duty din nume ? Am inteles ca modelul HZJ105 ar fi ceva bun si heavy-duty. Multumesc anticipat, Radu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
b97all Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Re: Alegere Land Cruiser pentru drumuri lungi si expeditii Salutari, am descoperit toamna asta in Siria si Iordania o pasiune pentru desert, si planuiesc sa vizitez cateva dintre deserturile apropiate in viitor. Mi-am dat seama ca masina mea, un VW T3 Syncro, are destul loc si confort, insa prea putina putere, si o problema cu piesele de schimb in caz ca se intampla ceva. Asa ca am inceput sa ma interesez de Land Cruisere, care par sa mearga bine in teren, si pentru care se gasesc piese oriunde. Si am vazut ca intra in calcul modele 70, 80, 90 si 100. Aici intrati voi in scena: ce mi-ati recomanda ? Mi-as dori: - Unul dintre motoarele diesel de 4,2l - Blocante fata spate - Versiune cinci usi - Confort (scaune bune, climatizare puternica) si liniste inauntru - Euro 3 sau mai bine (eventual cu catalizator) As mai avea o intrebare: am inteles ca Toyota face modele light duty si modele heavy duty. O diferenta ar fi ca modelele heavy-duty au si pe fata bara rigida. Cum recunosc modelele heavy-duty din nume ? Am inteles ca modelul HZJ105 ar fi ceva bun si heavy-duty. Multumesc anticipat, Radu http://cruiser-connection.com/system/_r ... 665e1dfe40 Aici gasesti ce-ti trebuie, e si la tine "acasa". Bafta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Re: Alegere Land Cruiser pentru drumuri lungi si expeditii Alege Landcruiser 100. Varianta 105 este cu punte rigida pe fata dar are mai putini cai putere si ceva dotari de confort in minus comparata cu 100-le. Sau daca te tine portofelul, ia direct 200-le. Ala-i varful! Pun niste poze cu un 100 pregatit de expeditie. Do everything prepared! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dilbert Postat Decembrie 8, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Re: Alegere Land Cruiser pentru drumuri lungi si expeditii Salutari, va multumesc pentru raspunsuri. @b97all: http://cruiser-connection.com/system/_r ... 665e1dfe40 Aici gasesti ce-ti trebuie, e si la tine "acasa". Bafta! M-am uitat pe site, am gasit numai niste 70-uri potrivite, dar noi si mult peste buget. Mai era ceva de vazut ? @Miron: Un 200 e peste buget. Am gasit cautand asa rapid preturi pentru LC 100 intre 10.000 - 15.000 Euro. Prin zona asta se misca preturile ? LC 100 are blocante fata-spate serie ? Chiar, ar fi posibil sa-ti faci intr-un LC 100 un pat pt. 2 pers. in spate ? Scotand bancheta spate afara ? Varianta cu cort pe portbagaj nu-mi prea surade. Ce masa maxima are asa o Toyota ? Cati litri de motorina consuma si cati intar in rezervor ? Rezervoare suplimentare se gasesc ? Multumesc anticipat, Radu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Re: Alegere Land Cruiser pentru drumuri lungi si expeditii Salutari, va multumesc pentru raspunsuri. @b97all: http://cruiser-connection.com/system/_r ... 665e1dfe40 Aici gasesti ce-ti trebuie, e si la tine "acasa". Bafta! M-am uitat pe site, am gasit numai niste 70-uri potrivite, dar noi si mult peste buget. Mai era ceva de vazut ? @Miron: Un 200 e peste buget. Am gasit cautand asa rapid preturi pentru LC 100 intre 10.000 - 15.000 Euro. Prin zona asta se misca preturile ? LC 100 are blocante fata-spate serie ? Chiar, ar fi posibil sa-ti faci intr-un LC 100 un pat pt. 2 pers. in spate ? Scotand bancheta spate afara ? Varianta cu cort pe portbagaj nu-mi prea surade. Ce masa maxima are asa o Toyota ? Cati litri de motorina consuma si cati intar in rezervor ? Rezervoare suplimentare se gasesc ? Multumesc anticipat, Radu Landcruiser HDJ80 corespunde cu totul cerintelor tale atat ca si dotari cat si ca buget. Recomand un 4200 diesel fara turbo. Au blocante fata/spate sunt foarte fiabile, exista rezervor suplimentar in caz de nevoie etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Re: Alegere Land Cruiser pentru drumuri lungi si expeditii http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota http://en.wikipedia.org/wiki/Land_cruiser Pe aici gasesti cam tot ce inseamna istoria Toyota. Daca mergi mai departe pe link-uri o sa gasesti si date tehnice(dimensiuni, motoare, capacitate etc) Daca vrei sa primesti sfaturi legate de Toyota intreaba-l pe Max. Cred ca e o adevarata enciclopedie. http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Re: Alegere Land Cruiser pentru drumuri lungi si expeditii Un Landcruiser 100 in stare buna il iei undeva la 35.000 Euro din Germania la care mai platesti vreo 10.000 taxa de prima inmatriculare. Asta daca vrei o masina in stare foarte buna si cu km sub 100.000. Modelele de top nu au blocant pe punti ci au controlul tractiunii, care face cam aceeasi treaba. Poti sa-ti pui tu ulterior diferentiale blocabile fata + spate de la ARB pentru 2500 Euro. Exista rezervor mai mare de carburant, de 182 litri, fata de cel original de 95 l dar daca se monteaza nu va mai functiona corect computerul de bord al masinii si costa 1200 Euro cu tva. Poti scoate al II-le si al III-lea rand de scaune din spate si vei putea aranja un pat pentru 2 persoane, dar atunci ce faci cu bagajele? O varianta mai ieftina dar nu chiar asa de confortabila (luxoasa) este Landcruiser 80, care este vehiculul ideal pentru expeditii la un buget decent. Anumite modele au diferentiale blocabile din fabrica si spate si fata, dar nu toate, depinde de versiune. Mai exista Landcruiser 105 care este foarte greu de gasit in Europa (dar nu imposibil) care este un 80 cu caroserie de 100, adica are la baza modelul 80 ca motorizare, transmisie, sasiu si suspensie dar are dotari suplimentare de spatiu si confort de la LC 100, si bineinteles se fabrica din 1998 incoace (pana in 2007). Cu roti de 33" consuma in oras 20 L (diesel) iar pe autostrada la 140 la ora undeva pe la 18 L la suta. Daca mergi cu 160 sau mai mult, sare de 21. Impozit si asigurare mari. (Full casco inclusiv offroad 3200 Euro / an, impozit 2800 Ron / an). Acestea sunt singurele minusuri ale masinii, in rest e o incantare sa o conduci on si offroad. Do everything prepared! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: Alegere Land Cruiser pentru drumuri lungi si expeditii Daca te hotarasti pentru un land cruiser 80, il gasesti si mai nout, adica fabricat in 2004. Eu am gasit numai 1 cu motorizare diesel. Daca vrei pe benzina, gasesti si 2006. "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: Alegere Land Cruiser pentru drumuri lungi si expeditii Daca te hotarasti pentru un land cruiser 80, il gasesti si mai nout, adica fabricat in 2004. Eu am gasit numai 1 cu motorizare diesel. Daca vrei pe benzina, gasesti si 2006. Landcruiser HDJ80 din 2004? sau 2006? Nu cred sa existe asa ceva. Probabil te referi la 100. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: Alegere Land Cruiser pentru drumuri lungi si expeditii Si eu m-am mirat cand am gasit asa ceva, dar , sapand pe net, am vazut ca hdj80 s-a fabricat sub numele de Burbuja , pentru piata columbiana. Iata mai jos, un link pentru una din 2005 (nu sunt la calculatorul meu... unde am lunkurile pentru cele gasite de mine mai de mult). Cea pe care am gasit-o din 2004 , TD este pe autoscout24 http://clasificados.eluniversal.com/2506070 later edit: pe pagina din linkul de mai sus, este una din 2006 (am vazut acum), dar se numeste Autana, nume folosit pentru piata japoneza. "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: Alegere Land Cruiser pentru drumuri lungi si expeditii Ce este important cand pleci intr-o expeditie? 1. Sa ai o masina cat mai simpla si cat mai fiabila. Daca se strica ceva , sa ai sanse mari sa repari singur cu ce gasesti prin zona. Daca ai o masina pline de electronica sau piese delicate (care iti creeaza bineinteles un confort deosebit), risti sa se strice ceva si sa stai sa te uiti la masina ca magarul la poarta noua. O masina simpla nu iti face figuri cu combustibilul de proasta calitate pe care ai toate sansele sa il gasesti pe traseu. In nici un caz nu as pleca linistit la drum cu un Landcruiser 200. Motor: Un diesel simplu, fara electronica si fara turbina e excelent. Combinat cu un snorkel cu filtru de aer pe baza de ulei. Nu are performante deosebite dar consumul este rezonabil (lucru important intr-o expeditie in care nu gasesti benzinarii decat la mii de km cateodata), fiabile, poti baga orice posirca de combustibil si poti merge mai departe. Motoarele 4000 diesel si 4200 diesel aspirate de la Toyota le vad ideale pentru asta. Mai este si motorul 4200 diesel aspirat de pe Patrol Y60 Transmisie In majoritatea timpului se circula doar cu tractiunea spate. Ce faci daca se sparge diferentialul? Blochezi centralul si mergi cu fata. Din pacate nu poti sa mergi mult asa. Solutie: Un Landcruiser HJ60 are diferentialele la fel. Il demontezi pe cel de pe fata si il pui pe spate dupa care mergi mai departe. Acelasi lucru e valabil si pentru LandRover Defender din cate stiu eu. La un HDJ80 diferentialul fata este mai mic decat cel de pe spate. Blocantele sunt excelente dar nu stiu daca se folosesc atat de des intr-o expeditie. Suspensia Nu sunt adeptul suspensiilor independente. Sunt comode dar are multe piese in miscare si nu sunt atat de fiabile. Punti rigide fata/spate cu arcuri cu foi sau elicoidale sunt perfecte. Cele pe foi sunt mai incomde dar poti incarca greutate mare pe ele. Caroseria Ideala este o caroserie mare, lunga in 4 usi (sau chiar si in doua usi dar cu spatele lung gen HDJ75) http://nlck.no/forum/files/fleksbilderbj75vegard-001.jpg Accesorii Portbagaj sanatos capabil sa reziste la greutati mari, cu proiectoare incorporate inclusiv in spate si in latera. http://news.teaka.com/wp-content/uploads/2009/01/1.jpg Eventual, portbagajul se poate inclocui cu un cort. Snorkel, preferabil cu cap Cyclon http://i304.photobucket.com/albums/nn174/ToledoFJ/cruiserconnection_2049_2561420.jpg Rezervor suplimentar de combustibil, supori pentru canistre de combustibil pe bara din spate sau pe portbagaj. Revervor de apa. Echipamente de comunicatii (inchirierea a cel putin un telefon prin satelit gen Turaya ar fi ideala) Echipamente GPS Troliu etc... Sa nu uitam de expeditia sotilor Emil si Liliana Schmid din Elvetia care au facut peste 800.000 de km cu o Toyota FJ60. Creutatea totala a masinii era de 4200 de kg. Prima revizie la motor au facut-o la 614.446 km :grin: http://blog.4x4reisen.de/emil_liliana_schmid-.jpg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihaituk Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: Alegere Land Cruiser pentru drumuri lungi si expeditii Si eu recomand un Landcruiser 80, am inceput sa il pregatesc pe al meu pentru expeditie si deja incep sa il invat. Am, inteles de la prietenii care au mai fost plecati ca se gasesc destul de usor piese de schimb, e vorba de Arfica si Asia. Chiar mai usor decat pentru Defender. Si oricum sunt mici sanse sa se strice ceva, daca revizia la plecare a fost facuta cu atentie... Mi se pare milt mai confortabila decat multe alte 4x4, un minus deocamdata il reprezinta climatizarea,j pe care inca nu am reusit sa o fac. Trebuie luata la bani marunti.. Spatiu este arhisuficient, combinat cu un portbagaj deasupra si un suport de roata pe bara spate. Oricum intr-o expeditie nu cred ca e recomandabil mai mult de trei persoane intr-o masina. Trebuie sa ai loc de rezerve de apa si alimente (frigider). Consum mediu 15-17% combinat, depinde desigur si de starea drumului sau a potecii.. Cu rezervor suplimentar 150l si cel original 95 l ai o autonomie de cca 1400 km. T O Y O T A OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pacman Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Re: Alegere Land Cruiser pentru drumuri lungi si expeditii Am si eu o intrebare legat de motorul de pe HDJ80. Toate motoarele astea de 4.2 de pe HDJ80 sunt turbo? Asa le vad pe autoscout... The difference between the road and the zoo is that when you tease the animals on the road their cages can come after you! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Re: Alegere Land Cruiser pentru drumuri lungi si expeditii Motoarele de 4.2 sunt: 1. Fara turbo 1HZ 2. Cu turbo, 12 valve 1HD-T 3. Cu turbo 24 valve 1 HD-FT 4. Cu turbo, 24 valve si intercooler 1HD-FTE Do everything prepared! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mgg Postat Ianuarie 27, 2010 Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 Re: Alegere Land Cruiser pentru drumuri lungi si expeditii Si eu m-am mirat cand am gasit asa ceva, dar , sapand pe net, am vazut ca hdj80 s-a fabricat sub numele de Burbuja , pentru piata columbiana. Iata mai jos, un link pentru una din 2005 (nu sunt la calculatorul meu... unde am lunkurile pentru cele gasite de mine mai de mult). Cea pe care am gasit-o din 2004 , TD este pe autoscout24 http://clasificados.eluniversal.com/2506070 later edit: pe pagina din linkul de mai sus, este una din 2006 (am vazut acum), dar se numeste Autana, nume folosit pentru piata japoneza. am vazut si eu pe autoscout24 din 2004 dar era cam ciudatel : avea caroserie de 100, bord mai spartan ceva in genul la 80 si cica motor de 2.8 de isuzu si spunea ca e pt piata asiatica. l-am intrebat cum se numeste exact dar nu mi-a raspuns. ah, ce era si mai dubios : pretul 9.000 eur. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate