Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme trapa electrica Freelander

mihaiqaz

Postări Recomandate

Re: Probleme trapa electrica Freelander

Pentru ca o sa vina in sfarsit vara,vreau sa-mi repar trapa la masina!Pana sa ajung la Landatelier,nu functiona deloc,pt ca avea siguranta scoasa.Au pus acolo siguranta si "functioneaza",dar cu caraieli! Pentru inceput vreau sa demontez plafonul, desi nu stiu cum sa fac asta,fara sa las cute pe tapiserie si sa cumpar un kit de reparatie pt trapa.Am cumparat un kit pt geamul spate si pana acum sunt multumit de el,isi face treaba.Se gaseste si kit pt trapa si costa in jur de 200 de lei.As vrea sa schimb tot mecanismul,sa fiu sigur ca o sa functioneze.Imi puteti recomanda vreun service care poate face treaba asta, sau o pot face si singur?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 83
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Imi puteti recomanda vreun service care poate face treaba asta, sau o pot face si singur?

Daca studiezi nitel in RAVE, o sa gasesti acolo detaliile, in caz ca vrei sa faci treaba personal. Unui mecanic cu experienta ii ia cam o zi de munca pentru aceasta operatiune.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Daca studiezi nitel in RAVE, o sa gasesti acolo detaliile, in caz ca vrei sa faci treaba personal. Unui mecanic cu experienta ii ia cam o zi de munca pentru aceasta operatiune.

Stii cum s-a intamplat?Am fost la service care au spus ca au mai montat mecanism macara spate si am stat impreuna vreo 3 ore, cu tutorialul de pe you tube in fata si tot nu i-au dat de cap.Dupa,am fost la cel de la care am luat kit-ul de macara si intr-o jumatate de ora l-a facut functional.La trapa, a zis ca nu se baga,daia am intrebat daca exista vreun service care intr-adevar stiu meserie la trape.La mine, problema nu este sa demontez plafonul,ci trebuie sa am grija sa nu-l curbez prea mult,cred ca este facut din carton presat si daca se fisureaza,o sa ramana fisura vizibila prin material.Oricum nu ma apuc de unul singur.Nu stiu cum sunt bradutii bagati in caroserie, sa nu i scot si sa nu-i mai pot refolosi.De gasit se gasesc braduti,dar nu stiu ce model are masina!

Link spre comentariu

M-am uitat in rave si m-a luat capul de cate suruburi si ghidaje sunt acolo.Pana la urma trebuie dat plafonul jos,sau se poate si fara?

Trapa culiseaza doar sus,deasupra plafonului sau intra sub plafon?Din ce am vazut, la mine doar se ridica deasupra si caraie.De demontat,o demontez eu, ca sunt primul la stricat, dar oi mai putea s-o pun la loc si sa functioneze???:grin:

Link spre comentariu

Am comandat kit-ul de reparatie trapa la cel de la care am luat si pt geamul din spate si mi-l monteaza tot el.Nu ma bag,ca-mi prind urechile!

Dupa ce o s-o am functionala, va dau de veste,poate o sa mai aiba cineva probleme :tk,din ce-am vazut sunt fooooarte fiabile.....

Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...

Va salut! Acum m-am intors de la service,unde am montat kit-ul pt trapa.Aveam niste ghidaje de plastic rupte,care s-au inlocuit.Se pare ca deocamdata acel "cineva" care are nevoie, sunt tot eu:grin:

Mecanismul trapei este functional 100%,dar am problema la rotita motorului,pe care culiseaza cablurile.Se pare ca are dintii cam tociti si scapa.Nu am apucat sa studiez rave inca,dar cred ca sunt niste diferente la rotita motorasului,pentru ca in kit am o rotita de plastic mare care nu se regaseste pe masina.Probabil ca la la facelift, este alt sistem decat la modelul vechi.O sa demontez motorasul,o sa pun o poza cu rotita respectiva si sa vedem ce solutii gasesc...

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

Salutare, eu am o alta problema cu trapa: intra apa. Am lasat masina parcata inclinata pe dreapta. A plouat si m-am trezit cu o baltoaca serioasa in masina.

Nu-mi dau seama pe unde a intrat, am mai mers in ploaie cu ea, dar fara incidente.

Oare nu are ceva sistem de scurgere care s-a infundat? Sau trebuie schimbat ceva cheder?

Geamul trapei intra intr-un cadru metalic, ca un jgheab, si mi se pare ca se umple cu apa. Cand e plina refuleaza unde nu trebuie.

A mai patit cineva asa?

Link spre comentariu

Salutare, eu am o alta problema cu trapa: intra apa. Am lasat masina parcata inclinata pe dreapta. A plouat si m-am trezit cu o baltoaca serioasa in masina.

Nu-mi dau seama pe unde a intrat, am mai mers in ploaie cu ea, dar fara incidente.

Oare nu are ceva sistem de scurgere care s-a infundat? Sau trebuie schimbat ceva cheder?

Geamul trapei intra intr-un cadru metalic, ca un jgheab, si mi se pare ca se umple cu apa. Cand e plina refuleaza unde nu trebuie.

A mai patit cineva asa?

Trapa are 2 furtune de drenaj, care daca se infunda, se infiltreaza in masina.

Pasul 1-incearca sa desfunzi cele 2 furtune de scurgere

Pasul 2- schimba chederul de la trapa

Link spre comentariu

Am desfacut motorasul si rotita cam are semne de uzura.Intrebare:unde pot sa gasesc sau sa confectionez piesa in cauza? :tk

Doar la vreun strungar/frezor foarte priceput sau la magazin, eventual la dezmembrari, unde se da tot ansamblu motoras + rotita.

Link spre comentariu

Doar la vreun strungar/frezor foarte priceput sau la magazin, eventual la dezmembrari, unde se da tot ansamblu motoras + rotita.

Cu strungar/frezor am vorbit, nu se poate,pt ca dintii respectivi sunt oblici.O sa mai incerc la dezmambrari, sper sa gasesc vreun motoras care are rotita respectiva in stare buna,daca este tocita ca si a mea, il iau degeaba.Nou costa doar 1500 lei, se gaseste numai pe original.:ang2

Link spre comentariu

...nu gasesc orificiile de scurgere, vad doar sinele trapei.

Din ce stiu eu, sunt in partea din fata a trapei si furtunele de scurgere vin prin stalpi. Probabil ca sunt infundate si daia nu le mai vezi.

Link spre comentariu

Cu strungar/frezor am vorbit, nu se poate,pt ca dintii respectivi sunt oblici.O sa mai incerc la dezmambrari, sper sa gasesc vreun motoras care are rotita respectiva in stare buna,daca este tocita ca si a mea, il iau degeaba.Nou costa doar 1500 lei, se gaseste numai pe original.:ang2

Adica sa arate ca-n poza:

Din ce stiu eu, sunt in partea din fata a trapei si furtunele de scurgere vin prin stalpi. Probabil ca sunt infundate si daia nu le mai vezi.

Sunt 4 furtune, cate unul pe fiecare colt.

199032441_motorastrapa.thumb.jpg.8c3ecd3fba29eafb8416f5dfbf2bc9f8.jpg

trapa.thumb.jpg.750ca88b65181bbc4ea913f0a2beeedb.jpg

Editat de DKW

Link spre comentariu

Din pacate nu o s-o gasesti nicaieri separat, vezi cat cer aia la dezmembrari si mai vorbim.:grin:

1063660293_motorastrapa2.thumb.jpg.d95f1551559ec68087931bdc02197393.jpg

Editat de DKW

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Ieri am avut un pic de timp liber si am montat noul motoras de trapa achizitionat de la @DKW(caruia ii multumesc pe acasta cale).Inainte de asta, am demontat geamul trapei(2 min) si am bagat prin ambele mecanisme de culisare vaselina siliconica la greu, pana am reusit sa le culisez manual.

Am bagat vaselina si pe serpisori, am montat motorasul si merge brici, cu o exceptie.Cand se inchide trapa la maxim, sare 1 dinte.Astfel, trebuie avut grija la inchidere sa apas pe buton in asa fel incat sa nu fortez mecanismul. In rest e totul ok!:tk

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

In momentul in care ai luat jos capacul si vezi mecanismul motorasului, acesta are o dotare din start prin care poti sa inchizi /deschizi trapa cu o surubelnita lata....iti sare in ochi nisa aia din reductor, pur si simplu invarti reductorul cu mana si merge, au gandit-o baietii pentru cazul in care se arde motorasul cu trapa deschisa.

Buna ziua! problema mea este ca nu imi functioneaza trapa deloc (este electrica). Am verificat tabloul de sigurante si este buna siguranta. Cand apas butonul pentru deschiderea trapei se aude cum cupleaza releul (releele) dar nimic mai mult. Am incercat sa vad daca ii vine curent si ii vine. Poate sa fie motorasul blocat? Am incercat si cu surubelnita cum spune colegul Sierrafery dar nu se misca nici in stanga nici in dreapta. Cat de tare ar trebui sa invart sau cat de greu ar trebui sa mearga? Sa fie cablurile blocate? Motorasul nu da niciun semn, dar banuiesc ca trebuia sa mearga manual! Am atasat o poza cu motorasul sus.

1441511314_2014-01-2112_28_04.thumb.jpg.391e01afff4353f6e92680ed26131ab9.jpg

Link spre comentariu

Pe vremea asta te apuci de trapa?:grin:

Ok,cu surubelnita ar trebui sa mearga destul de usor.Inseamna ca ai ceva blocat. E posibil sa ai culisantele de la trapa blocate,daca n-au mai fost folosite de multa vreme si n-au fost unse din cand in cand. Mai poti face o operatie si anume sa demontezi motorasul electric si sa incerci sa ridici trapa cu mana.Daca nu se misca, inseamna ca ai sistemul de culisare blocat.

In cazul asta,demontezi geamul trapei,scoti culisantele,cureti cu spray degripant si apoi le dai cu vaselina siliconica(la spray).

Cam asa am procedat eu. Acum nu stiu in ce stare este motorasul,dar imi vine greu sa cred ca este ars,pt ca ai siguranta de protectie din bord. Oricum, in locul tau as demonta motorasul si as inspecta starea rotitei "minune", sursa problemelor si a injuraturilor mele...

Link spre comentariu

Motorasul se poate demonta fara sa dau plafonul jos? Multumesc

Da,se poate. Ai 1 surub care e mai greu de ajuns la el, dar cu sculele necesare merge.Obligat trebuie sa demontezi rama de plastic,care vine pe plafon la trapa. Se scoate usor,incepi cu mijolocul laturii mai lungi. Foloseste manusi chirurgicale,sa nu murdaresti tapiseria dupa ce demontezi/montezi motorasul. Bafta!

Link spre comentariu

Va salut! Astazi am reusit sa dau motorasul trapei jos si sa il verific (instructiuni primite de la colegul Liviusanl). Rotita dintata este in perfecta stare parca nici nu ar fi lucrat, motorasul functioneaza, dar nu am reusit sa deschid trapa. Am pus motorasul la loc si am incercat sa deschid cu surubelnita. Se invarte trei ture in stanga si invers. Trapa da sa se miste 1mm in fata si in spate, doar atat. Cred ca trebuiesc unse culisantele. Cum se ajunge la ele? Am inteles ca trebuie desfacut geamul trapei, cum se desface acesta? Multumesc

Link spre comentariu

Va salut! Astazi am reusit sa dau motorasul trapei jos si sa il verific (instructiuni primite de la colegul Liviusanl). Rotita dintata este in perfecta stare parca nici nu ar fi lucrat, motorasul functioneaza, dar nu am reusit sa deschid trapa. Am pus motorasul la loc si am incercat sa deschid cu surubelnita. Se invarte trei ture in stanga si invers. Trapa da sa se miste 1mm in fata si in spate, doar atat. Cred ca trebuiesc unse culisantele. Cum se ajunge la ele? Am inteles ca trebuie desfacut geamul trapei, cum se desface acesta? Multumesc

In partea de jos a trapei,ai 2 ornamente(riglete)de plastic(stg/dr). Le scoti cu grija sa nu rupi vreun piciorus si vei gasi 3 surubele de-o parte si de cealalta. Le desfaci si scoti geamul trapei.O sa-ti ramana decat glisierle pe caroserie. Glisierele nu le poti misca decat cu motorasul dat jos.Iti recomand sa te mai ajute cineva,sa-ti impinga/miste prin gaura rotitei cu o surubelnita dreapta serpisorii,in timp ce tu sa misti sus/jos de glisiera. Glisiera in sine,o poti desface dupa ce demontezi paravantul.Nu-ti recomand sa umblii la ea,pt ca ai toate sansele sa n-o mai refaci si nu o sa mai poti centra geamul trapei. Inainte de lucrare,arunca 1 ochi in RAVE si vei identifica mai usor componentele trapei. Bafta!:h5

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare