Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme trapa electrica Freelander

mihaiqaz

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 83
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Probleme trapa electrica Freelander

Salut ! La mine in masina ploua. Chederul am vrut sa-l schimb, dar rama metalica pe care sta geamul e ruginita si cum trag de cheder se sfarama rama. Am renuntat a schimba chederu, deocamdata.

O trapa completa ar fi solutia cea mai buna, oare la ce pret o fi ,stie careva? multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut ! La mine in masina ploua. Chederul am vrut sa-l schimb, dar rama metalica pe care sta geamul e ruginita si cum trag de cheder se sfarama rama. Am renuntat a schimba chederu, deocamdata.

O trapa completa ar fi solutia cea mai buna, oare la ce pret o fi ,stie careva? multumesc.

Salut.

Intreg ansamblul (nou), costa undeva spre 600 lire. Nu cred insa ca ai nevoie de tot ansamblul:wink:

Intra aici:http://www.allbrit.de/UNI.cfm?PAGE=843332&SPRACHE=EN, identifica codul la elementele de care ai nevoie, apoi cauta pe google codurile respective sa-ti poti face idee de preturi.

Second hand mi se pare riscand sa cumperi un ansamblu intreg, poate avea aceeasi "buba" ca al tau.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

http://www.allbrit.de/UNI.cfm?PAGE=843332&SPRACHE=EN click pe ce vrei si codul pe google

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Cred ca o sa ajung sa scriu o teza de licenta in "trapa la Freelander". Ce nu reusesc sa inteleg eu,este faptul ca alte marci de masini nu au probleme pe termen lung la trape cum se intampla la LRF. Nu stiu cum sunt sau ce sistem au cele de la alte modele de Land Rover,dar astea ale noastre sunt dezastruase. Am mai desfacut odata o trapa de passat si aparent functiona pe acelasi principiu,dar alea rezista mai mult.Nu mai stiu ce sa spun.

@Radu,parerea mea este ca, chederul trebuie schimbat oricum,pt ca el este expus la soare si in timp se intareste si devine scortos.Eu as cauta o trapa la dezmembrari,de preferabil model facelift iar chederul,daca nu este in stare buna l-as inlocui cu unul nou.

La mine, s-a schimmbat motorasul dar tot sare de pe serpisori. Sa nu am probleme, il ajut cu mana,sa nu tocesc dintii rotitei motorasului.Asta pana m-oi enerva si tai cablurile,pun 2 manere la trapa si o transform in manuala:ang2:fr2

Pana sa ajung in ultima faza,am sa strang lagarele prin care trec serpisorii cu un papagal,in jurul rotitei motorasului sa "oblig" serpisorii sa calce fortat pe rotita zimtata.:fk2 in ea de trapa!

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut.

Intreg ansamblul (nou), costa undeva spre 600 lire. Nu cred insa ca ai nevoie de tot ansamblul:wink:

Intra aici:http://www.allbrit.de/UNI.cfm?PAGE=843332&SPRACHE=EN, identifica codul la elementele de care ai nevoie, apoi cauta pe google codurile respective sa-ti poti face idee de preturi.

Second hand mi se pare riscand sa cumperi un ansamblu intreg, poate avea aceeasi "buba" ca al tau.

Si a mea s-a inundat. Am dat jos trapa. Chederul parea ok. L-am montat la loc si am rugat pe cineva sa dea apa cu furtunul peste. Intra apa pe DUPA cheder. Am demontat tot, am dat jos trapa, chederul si totul era mancat de rugina. Lipseau portiuni din tabla. Am dat jos rugina si am dat cu grund. Am luat un tub de silicon auto, negru, am dat cu ala din abundenta, dupa care am montat chederul inapoi, respectiv trapa la locul ei. L-am inchis repede, sa se usuce in pozitie, nu cumva sa nu o mai pot inchide din cauza pozitionarii prea larg a chederului. Dupa care am udat din nou masina, a fost ok. De atunci nu mai intra apa. Stiu ca pe vitor tot va trebui sa schimb partea metalica, care vine cu sticla lipita si chederul, dar am obtinut o amanare.

O zi faina!

Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...

salut.am si eu un freelander din 2000 in 4 usi,l-am cumparat de vreo doua luni si trapa mea e lipita cu silicon pe afara iar rama pe care este lipita sticla pe dinauntru este ruginita,se vad si ceva urme de infiltratii pe plafon. stie cineva daca are niste gauri de scurgere a apei ca vreau sa dau siliconul jos sa ii fac o proba. ma gandesc ca au fost infundate si din cauza asta a tinut apa si a ruginit rama aceea. multumesc anticipat

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Revin cu o problema! Aceasta piesa este responsabila(printre altele) de functionarea defectuoasa a trapei la LRF.

Am cumparat din dezmembrari o trapa,strict pentru aceasta piesa.Este facuta din antimoniu si din cauza celorlalte piese de plastic mobile,ajunge sa se "cracaneze" si rotita motorasului scapa de pe serpisori,descentreaza trapa si strica rotita motorasului.Intrebarea de 1000 de puncte,este: unde/cine poate reproduce aceasta piesa,facuta din fier?:grin:

L.E.- In gaura din mijloc intra rotita motorasului,iar pe cele 2 canale,camasile cu serpisorii. Piesa in cauza, se prinde cu suruburi direct pe motoras.

IMG_20150116_102053.thumb.jpg.83206489271245754897cd9c2e55e64e.jpg

IMG_20150116_102109.thumb.jpg.ecdf55dbfb89f3c6bad440c78705bdf7.jpg

Editat de Liviu-San
Link spre comentariu

Eu sunt sigur ca piesa originala este turnata.

Ca sa faci asa ceva dintr-un patrat de metal la freza.....la cat platesti manopera , daca s eincumeta cineva mai bine il faci din alama, ca fierul oricum rugineste

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Salut,

De curand am devenit posesorul unui Freelander 2.0di (5 usi). Masina a venit din Italia (pe langa alte probleme :roll:) cu trapa electrica lipita cu silicon. La demontare am observat ca motorul este functional, angrenajul din stanga este blocat iar pe ambele parti lipsesc piesele din imaginea atasata.

Ma poate ajuta cineva cu codul piesei din imaginea atasata? Sau macar cu o poza a piesei? Sa imi fac o idee cum arata si daca o pot gasi in kitul de reparatie

:tk

IMG_0921_resized.thumb.jpg.60d945f6c55b43263131f0b756111662.jpg

Link spre comentariu

Salut, intri aici http://lrparts.ru/engl/ , click pe Microcat apoi pe Freelander in bara din stanga, casuta cu litera C si deschizi fereastra C06 apoi pe imaginea in care se afla piesele de trapa... identifici piesa din imagini si daca dai click pe numarul albastru apare codul.... avand linkul asta sper sa gasesti coduri pt orice piese

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Nu reusesc sa accesez pagina respectiva (Forbidden, You don't have permission to access / on this server.) Aceasta este schema de la trapa. Piesa care o caut se gaseste undeva in piesa 14. Nu reusesc sa o identific sau nu se comercializeaza separat. Ea vine prinsa intre urechiusele piesei din poza 2.

eanxna3a.gif.eb7762a577d259c207f3975728c0f9be.gifs-l1600.thumb.jpg.18bdf7fa228c283217e97942aaa25dc7.jpg

Link spre comentariu

nu se vinde separat asta-i clar

Link spre comentariu

incearca linkul asta http://new.lrcat.com/ daca nu merge nici asta ai ceva firewall sau ceva ca la mine merg toate

Link spre comentariu

Am observat ca sunt multe kituri de reparatie pe ebay si nu numai. La multe "piese mici" am gasit si coduri OE. Poate ma ajuta cu o poza un coleg care are trapa electrica macar sa imi fac o idee cum arata piesa.

xxxx.thumb.jpg.1b1a9080ae61a2b470d0a2272274f46d.jpg

Link spre comentariu

Piesa aia nu pare sa fie in nici un kit, mareste poza asta dat tot e in umbra

1253089428_Freelandersunroof.thumb.jpg.73dec8d12e682a287d6d805418256f06.jpg

Link spre comentariu

Am cumparat o trapa second care trebuie sa ajunga maine. Piesa care o am rupta nu se gaseste in kitul respectiv (sau cel putin asa am concluzionat din informatiile de pana acum).

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

La mine problema e in momentul in care, la inchidere, dupa ce geamul a ajuns in fata si partea ridicata ar trebui sa se inchida in jos, se aude o paraitura si nu se intampla nimic.

In schimb pot sa-l inchid manual, cu surubelnita.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Buna am si eu 2 pr electrice. Cea cu trapa o am si eu dar o ajut un pic si se inchide. Pr mea e geamul dreapta fata care a mai dat semne de oboseală dar acum a rămas jos mort. Nu bazie nu face nimic. Si alta e ca am descoperit firele de la schimbător ( asistență cob) rupte si cu un soi de modificare legate la un contact cu circuit închis și nu știu ce să fac și cât e de grav. Aștept păreri și ajutor de la colegi cu experienta va multumesc

Link spre comentariu

Salut, pentru a primi ajutor in mod eficient in primul rand completeaza-ti profilul cu detaliile masinii(an, motor, transmisie) c sa stim despre ce vorbim si pe cat posibil nu mai scrie cu prescurtari... dupa aia vedem

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

Land rover freelander 1.8 i 5 uși 08 2000. Problema de macara am descoperit . Cablul de la macara e scamosat si s- a blocat. Motorașul merge. As caută o macara la dezmembrări , sau se poate schimba cablul?!?!. Nu stiu ce sa fac cu firele de la schimbător . M-ar ajuta o poza si detalii despre cum ar trebui să arate ca să știu ce să fac. Mulțumesc.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare