sierrafery Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Confrati, impartasiti-mi va rog din experienta voastra............cam la cati km ar trebui schimbate amortizoarele pe fata? Masina mea a cam inceput sa se "legene" cam tare pe drumuri putin denivelate. Mentionez ca ACE e verificat si lucreaza bine(oricum asta e mai mult pentru curbe) si de cand am cumparat masina eu am facut vreo 50.000 km iar ea are acum 188.000. (eventual dati-mi si codul sa le comand) Hai noroc NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prislopan Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Re: Amortizoare Discovery Td5 Eu am pus Cellular Dynamic de la Britpart inclusiv amortizorul de directie si pot zice ca dupa 10.000 de km se comporta destul de bine. Ele sunt "garantate" 50.000 de mile. Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mihail Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: Amortizoare Discovery Td5 Eu am pus OME. Si a mea se lasa pe o parte la viraje. Recomand. Asemanatoare calitativ cu Celullar Dinamic am auzit. Eu le-am schimbat fix la 150.000 de km si am facut 16.000 pana acum cu ele. Foarte multumit. From all the things I've lost, I miss my mind the most [Mark Twain] Land Rover - Discovery 2 (Largareta) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: Amortizoare Discovery Td5 Daca masina se leagana pe drumuri denivelate, nu este exclus sa ai nevoie de alte arcuri;incearca sa franezi si vezi botul masinii-daca se lasa mult si daca tampoanele de la suspensie sint sparte, atunci trebuie si arcurile schimbate. Ce recomand este set nou de arcuri Bearmach si un set de amortizoare Cellular Dynamic, si ai si un lift de 5-10 cm cu ocazia asta,pentru anvelope mai mari;eu asa am de un an, si n-am probleme, iar tampoanele(initial sparte) nici nu mai ating de atunci. http://www.paddockspares.com/pp/DISCOVE ... orber.html Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: Amortizoare Discovery Td5 Daca masina se leagana pe drumuri denivelate, nu este exclus sa ai nevoie de alte arcuri;incearca sa franezi si vezi botul masinii-daca se lasa mult si daca tampoanele de la suspensie sint sparte, atunci trebuie si arcurile schimbate. Ce recomand este set nou de arcuri Bearmach si un set de amortizoare Cellular Dynamic, si ai si un lift de 5-10 cm cu ocazia asta,pentru anvelope mai mari;eu asa am de un an, si n-am probleme, iar tampoanele(initial sparte) nici nu mai ating de atunci. http://www.paddockspares.com/pp/DISCOVE ... orber.html In curbe nu se inclina deloc, chiar se simte bine cum lucra ACE, la franare nu se lasa in fata, doar se leagana cam tare pe drumuri denivelate, mai mult transversal decat longitudinal...............pana la urma cred ca nu am sa ma complic, schimb si telescoapele si arcurile, mai am nevoie doar de codul de la arcurile alea de care zici si de tampoanele de suspensie pls(le iau tot de la Paddock?)........Hai noroc NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: Amortizoare Discovery Td5 Eu am pus arcuri Bearmach BA2103 pe spate si BA2104 pe fata. Ai putea sa incerci si amortizoarele lor TuffBack BA2500 BA2501 dar nu am experienta cu ele. http://www.bearmach.com/downloads/PDFS/ ... let_02.pdf Tampoanele pentru suspensie le gasesti tot la paddockspares dar la mine au crapat in 500 de km cu arcurile vechi(cred ca erau Britpart). Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: Amortizoare Discovery Td5 Eu am pus Cellular Dynamic de la Britpart inclusiv amortizorul de directie si pot zice ca dupa 10.000 de km se comporta destul de bine. Ele sunt "garantate" 50.000 de mile. Discutand de problema asta, am hotarat sa iau totul de la paddock(cu ei am mai lucrat si nu-mi plac experientele noi cu toate ca si ei au mici "sincope"), ca fapt divers sunt curios(ca de obicei) exista vreo diferenta intre amortizoare in functie de ACE sau SLS? E ciudat ca la Cellular Dynamic nu face nici o remarca doar ca-s pt Discovery 2 iar la celelalte pentru fiecare caz ele au alte coduri vezi: http://www.paddockspares.com/sp/cat/DIS ... rbers.html , la arcuri iar apar diferente : http://www.paddockspares.com/sp/cat/DIS ... rings.html , scuzati-mi ignoranta :p dar eu sunt inca in stadiul de invatare si as vrea sa comand ce e mai bun dintre ofertele lor. Ca sa-mi etalez nonsalant incompetenta eu din pacate nu cunosc nici diferenta dintre RH-RHD, LH-RHD sau LHD, :sr luninati-ma va rog daca aveti rabdare cu un prostut ca mine :hi NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prislopan Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: Amortizoare Discovery Td5 Ca sa-mi etalez nonsalant incompetenta eu din pacate nu cunosc nici diferenta dintre RH-RHD, LH-RHD sau LHD, :sr luminati-ma va rog daca aveti rabdare cu un prostut ca mine :hi RHD - Right Hand Drive - Volan pe dreapte LHD - Left Hand Drive - Volan pe stanga Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: Amortizoare Discovery Td5 Amortizoarele Cellular Dynamic merg si la ACE cum am eu si fara , cum are Prislopan.Avem aceleasi amortizoare si merg la ambele tipuri. Despre arcuri, nu stiu daca Paddock au si arcuri de Bearmach, s-ar putea sa aiba tot Britpart, dar eu nu le recomand, indiferent ce zic fanii marcii. Arcurile se recomanda sa fie mai tari pe partea soferului, de aceea ai RH-RHD(arc de dreapta pentru masini cu volan pe dreapta) si LH-LHD(arc de stinga pentru volan pe stinga). Daca vrei arcuri de Bearmach si nu ai sursa din Anglia, te pot indruma catre cineva care le vinde la cca. 55 de lire perechea dar tot de acolo. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: Amortizoare Discovery Td5 Amortizoarele Cellular Dynamic merg si la ACE cum am eu si fara , cum are Prislopan.Avem aceleasi amortizoare si merg la ambele tipuri. Despre arcuri, nu stiu daca Paddock au si arcuri de Bearmach, s-ar putea sa aiba tot Britpart, dar eu nu le recomand, indiferent ce zic fanii marcii. Arcurile se recomanda sa fie mai tari pe partea soferului, de aceea ai RH-RHD(arc de dreapta pentru masini cu volan pe dreapta) si LH-LHD(arc de stinga pentru volan pe stinga). Daca vrei arcuri de Bearmach si nu ai sursa din Anglia, te pot indruma catre cineva care le vinde la cca. 55 de lire perechea dar tot de acolo. Acum m-am lamurit si deoarece imi inspiri incredere te rog indruma-ma catre arcurile alea cu procedura de urmat cu tot(pe pm sau cum doresti) Ce e de spus e ca eu am schimbat la un moment dat(mai demult) doar arcurile dar acum daca ma apuc iar, vreau sa pun totul nou ca am recuperat integral si cu dobanda(dupa o lupta seculara) taxa de prima inmatriculare pe care am platit-o in 2007 si am hotarat ca mare parte din bani ii bag in masina(ca doar pentru ea erau) :h5 NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: Amortizoare Discovery Td5 Eu le-am luat de aici http://www.brit-car.co.uk/product.php?xProd=82702 , daca mai ai nevoie de ceva poti cere omului sa-ti puna in aceleasi cutii, sa mai economisesti la transport. Poti incerca si sa ceri un pret la amortizoare,si sa negociezi cum crezi(pretul cred ca e mai mare ca la paddock) ... Daca se poate , lasa-l pentru vineri, ca sa-i scriu eu sa-i zic ca vii din partea mea pina atunci. Ca sa vezi o diferenta intre arcurile vechi, standard si cele noi,HD. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Decembrie 11, 2009 Partajează Postat Decembrie 11, 2009 Re: Amortizoare Discovery Td5 Vroiam sa-ti fac direct link-urile cu ce amotizoare mi-am luat eu, dar cu ocazia asta am vazut ca nu mai exista acest site http://www.oldmanemu.com/ Deci eu am schimbat si arcuri si amortiozare pe fata cu : -amotizoare OME779 (+2") -arcuri N107 (+2") Amotizor directie OMESD02. Pe spate eu am SLS (self leveling system) adica perne de aer, si datorita faptului ca am ridicat fata cu 2" a trebuit sa ridic si spatele tot cu atit, deci am cumparat din state niste inaltatoare de 2" pentru pernele de aer de aici http://www.toddcosuspensions.com/larodiiisls2.html Gindeste ce mai pui pe masina in mometul cind ii schimbi suspensia. Eu am ridicat-o pentru ca i-am pus bara ARB si troliu, 2 baterii, vreau sa-i schimb cauciucurile cu 245/75/16 si sa-i pun flanse de 30mm pentru echilibrarea centrului de greutate. Cu ACE nu ai nici o problema de schimbat. Cam atit pe moment. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2009 Re: Amortizoare Discovery Td5 . Pe spate eu am SLS (self leveling system) adica perne de aer, si datorita faptului ca am ridicat fata cu 2" a trebuit sa ridic si spatele tot cu atit, deci am cumparat din state niste inaltatoare de 2" Cam atit pe moment. Aici am o problema la care m-am gandit deja- si eu am SLS si nu vreau sa ridic nici fata nici spatele, eu folosesc masina si pentru drumuri europene nu numai pt. teren mai greu si configuratia de acum imi convine asa cum e, nici roti mai mari nu-mi trebuie(eu am 235/70/16).............presupun ca in cazul asta trebuie sa pun arcuri standard nu din astea mai inalte......ma gandesc bine inainte de a face ceva(asa ca ardelenii)....de aia mai astept opinii, toate sunt binevenite. :h5 PS... nu-mi permit cu Td5-ul meu sa ma compar cu un V8................cand e vorba de modificari care afecteaza cuplul, eu am simtit diferenta cand am trecut de la rotile standard la astea putin mai mari. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Decembrie 11, 2009 Partajează Postat Decembrie 11, 2009 Re: Amortizoare Discovery Td5 Incearca si pe aici, sa vezi daca e ceva interesant. https://www.expeditionexchange.com/kit/ Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentin Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Re: Amortizoare Discovery Td5 pe drumuri rele masinile cu arcuri elicoidale se leagana mai tare si te arunca dintro parte in alta in comparatie cu masinile cu suspensie pe arcuri lamelare care ii mai rigida si dauneaza la coloana :grin: exceptand aici masinile grele daca masina nu ii lasata de fata si nu ai mult sub 44.5 mm intre tampon si pute nu trebuie schimbate arcurile despre telescoape personal nu cred ca trebuie schimbate sau cel putin din ce zici cu leganatul cel mai bine daca nu iti dai seama cand te apesi pe bot masini cum functioneaza telescoapele (trebuie sa aiba o revenire mai lenta in sus botul masin si sa ramana sus nu sa intre in oscilatie) sa mergi la un servis si sa le faci un test nu cred ca costa mult si iti spune exact ce si cum. Ce cred ca ar trebui schimbate la telescoape fata sunt bucsile de jos care se duc mai repede si isi formeaza joc. sunt de parere ca pisa care nu trebuie schimbata sa nu sa schimbe pentru ca acea piesa cu toate ca ii buna nu se va mai pune pe masina dar fiecare face ce vrea cu bani personali. Discovery II TD5 2000 Series III 88" 2.25 diesel Range rover clasic 3.5 V8 carburator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate