Liviu-San Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Din cate stiu eu, nu este chiar asa simplu si nu cred ca se potriveste orice instalatie, pt ca se mai adauga un radiator, caruia ii trebuiesc niste suporti si dupa sa vedem daca mai incap electroventilatoarele.... Compresorul de A/C se prinde tot cu un suport special, trebuie schimbata si cureaua de agregate,dar cel mai imp, cred ca sunt conductele, pt ca trebuie sa aiba anumite curbe, nu le poti pune oricum.stiu ca este diferenta intre instalatii, in functie de motorul masinii.cred ca cel mai aproape de adevar, ar fi o instalatie de Lada Kalina,sau Dunarea.... La cei de la Lada, era 1500 de euro parca o instalatie.Nu stiu ce sa mai spun cu ei....mi se pare ca au preturi exagerate,nu le inteleg politica!probabil se bazeaza ca sunt principalul importator din tara...cine stie.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator IULIAN_ Postat Decembrie 11, 2009 Partajează Postat Decembrie 11, 2009 Re: A/C pe niva eu zic sa incerci o instalatie de cielo(din dezmembrari) e ieftina , simpla si eficienta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator RallyZone Postat Decembrie 11, 2009 Partajează Postat Decembrie 11, 2009 Re: A/C pe niva eu am un cielo dauna totala si o niva :d potriveste? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator IULIAN_ Postat Decembrie 12, 2009 Partajează Postat Decembrie 12, 2009 Re: A/C pe niva Cu putina indemanare eu cred ca da.Incearca condensatorul sa vezi daca are loc . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator RallyZone Postat Decembrie 12, 2009 Partajează Postat Decembrie 12, 2009 Re: A/C pe niva bun si cum fac cu compresorul? de ce il invart? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Re: A/C pe niva vreau si eu A C u , am gasit asta ... nu ma bateti ca nu s unde si de ce am salvat asa de mic , dar sigur e un kit de niva :p VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator IULIAN_ Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Re: A/C pe niva bun si cum fac cu compresorul? de ce il invart? niva cu ce il invarte de obicei :P ? faci rost de fulia aia dubla pentru curea trapez Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 16, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Re: A/C pe niva Nu cred ca s-a referit la fulie, ci la suportii compresorului care se prind pe motor...Sper ca nu ma insel. Si nu e obligatoriu sa se potriveasca fulie de Niva pe compresor de A/C de Cielo... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 16, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Re: A/C pe niva vreau si eu A C u , am gasit asta ... nu ma bateti ca nu s unde si de ce am salvat asa de mic , dar sigur e un kit de niva :p Ideea este nu cum arata instalatia, ci de unde o putem cumpara si sa mai fie si ieftina...Cred k nu cer prea mult, nu????? :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator IULIAN_ Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Re: A/C pe niva Nu cred ca s-a referit la fulie, ci la suportii compresorului care se prind pe motor...Sper ca nu ma insel. Si nu e obligatoriu sa se potriveasca fulie de Niva pe compresor de A/C de Cielo... curelele trapez sunt identice iar suporti de compresor se pot confectiona Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 18, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Re: A/C pe niva Nu cred ca s-a referit la fulie, ci la suportii compresorului care se prind pe motor...Sper ca nu ma insel. Si nu e obligatoriu sa se potriveasca fulie de Niva pe compresor de A/C de Cielo... curelele trapez sunt identice iar suporti de compresor se pot confectiona nu as vrea sa fac combinatii si incercari. as vrea sa gasesc un kit original de niva, complet, pt tipul meu de masina. cred ca daca m-as duce in Moldova, l-as gasi mult mai ieftin decat la noi, dar cum n-am fost niciodata, e mai greu.... sau in Ucraina ar mai fi o varianta.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 18, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Re: A/C pe niva vreau si eu A C u , am gasit asta ... nu ma bateti ca nu s unde si de ce am salvat asa de mic , dar sigur e un kit de niva :p Nu avem decat sa ne suim in masina si sa dam o fuga la Chisinau si acolo gasim sigur tot ce ne trebuie :grin: Pe unde am mai cautat, n-am gasit pe nimeni sa-mi spuna cum sa luam piese si accesorii din Moldova pt Nive.Cei de la Cluj cu magazinul, nu au A/C de niva,i-am intrebat. trebuie sa mai fie si altcineva in afara de Fiodor, k nu mai pot cu el..... :T Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator RallyZone Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Re: A/C pe niva da, eu m-am intrebat cum prind compresorul ca sa-l invart, ca gaseam de ce sa-l invart, aia nu era nici o problema :P eu alaltaieri am fost la magazinul din 1848 de am cumaprat capacul pompa de apa...dar am uitat sa intreb de A/C :d Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 18, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Re: A/C pe niva da, eu m-am intrebat cum prind compresorul ca sa-l invart, ca gaseam de ce sa-l invart, aia nu era nici o problema :P eu alaltaieri am fost la magazinul din 1848 de am cumaprat capacul pompa de apa...dar am uitat sa intreb de A/C :d Ai uitat ce era mai important... :grin: I-am intrebat si eu pe cei cu magazinul de piese din cj, dar nu aveau si nici nu stiau prea multe detalii din pacate! Trebuie gasita o adresa sau pe cineva care poate sa aduca kiturile,ori de undeva de unde le putem procura la prima mana, ca daca mai trec prin 3 maini, ajunge sa coste cat masina aproape si n-am facut nici o afacere. o sa ne racorim cu geamurile deschise si cu ventilatoare, cum erau pe vremuri la dacie :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator IULIAN_ Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Re: A/C pe niva Voi intreba cativa moldoveni ce isi fac veacul prin bazar. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobos Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Re: A/C pe niva Salutare.Eu am avut aer pe niva dar nu cred ca era original.Cat despre prindere si actionare este foarte usor de facut.Inca mai am fulia dubla si suportul pe masina.Fulia este facuta din doua fulii de niva,una fiind strunjita si sudata de cealalta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Re: A/C pe niva Buna seara! Am urmarit discutiile referitoare la AC-ul de pe Niva. Eu l-am achizitionat si montat de la reprezentanta din Afumati. Pret total cu montaj 1800euro.Problemele au aparut dupa aceea. Mi s-a topit de 2ori tabloul de sigurante! Mi-au refacut tot traseul al instalatiei electrice cu alimentare directa de la baterie fara a se mai trece prin tabloul de sigurante. Consumul este undeva la 15-18%. Se mai monteaza pe panoul de bord un potentiometru care are rolul de temporizator.Voi atasa zilele urmatoare njste fotografii cu toate piesele componente.Pentru reducerea consumului mi-au recomandat PUNTEA DECUPLABILA. Pret undeva in jurul a 500 euro.Au montat-o si rezultatul ZERO! Un avantaj al acestei decuplabile este usurinta cu care se misca masina pe 2x4, are demaraj ,poti efectua depasirile mult mai usor si mai dispar din zgomote. Sunt presat de timp dar maine voi posta problema cu AUTOBLOCANTUL de la CLUJ pe care l-am montat in puntea din spate. Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maiden Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Re: A/C pe niva Intrebati la nissan4x4, sau daca vede el topicul, sigur va posta. El monteaza AC pe Niva, este si dealer Lada printre multe altele. Puneti o intrebare, sunati. Are instalatia completa special pt Niva, originala. Si eu ma gandesc sa pun AC la el...asta in caz ca n-o sa mai vand masina.Succes! Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 9, 2010 Autor Partajează Postat Martie 9, 2010 Re: A/C pe niva Buna seara! Am urmarit discutiile referitoare la AC-ul de pe Niva. Eu l-am achizitionat si montat de la reprezentanta din Afumati. Pret total cu montaj 1800euro.Problemele au aparut dupa aceea. Mi s-a topit de 2ori tabloul de sigurante! Mi-au refacut tot traseul al instalatiei electrice cu alimentare directa de la baterie fara a se mai trece prin tabloul de sigurante. Consumul este undeva la 15-18%. Se mai monteaza pe panoul de bord un potentiometru care are rolul de temporizator.Voi atasa zilele urmatoare njste fotografii cu toate piesele componente.Pentru reducerea consumului mi-au recomandat PUNTEA DECUPLABILA. Pret undeva in jurul a 500 euro.Au montat-o si rezultatul ZERO! Un avantaj al acestei decuplabile este usurinta cu care se misca masina pe 2x4, are demaraj ,poti efectua depasirile mult mai usor si mai dispar din zgomote. Sunt presat de timp dar maine voi posta problema cu AUTOBLOCANTUL de la CLUJ pe care l-am montat in puntea din spate. Eu inca ma mai gandesc sa montez A/C pe niva, dar in nici un caz nu pot sa dau 1800 de euroi, k nu cred ca-i face.Cel care monteaza A/C pe niva mi-a spus ca tot kit-ul de A/C la rusi costa in jur de 600 de euro.iMa sperie consumul totusi... Despre puntea decuplabila fata sunt hotarat sa o montez pe masina,dar am gasit-o pe acel site despre care tot vorbim si calculand am ajuns la un pret de 700 ron la ei acolo.deci este o diferenta care nu pot sa mi-o explic.Mai spunea cineva ca nu se simte la consum, dar ce ma interesa pe mine este daca se mai aude acel uruit cand se depasesc 90 de km/h... Astea sunt 2 subiecte care chiar ma intereseaza,inainte de a face vreo prostie pe bani multi....:sc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maiden Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Re: A/C pe niva Parerea mea e ca acea "punte decuplabila" fatza, cum ii spui tu, e o basina. Ce decuplezi de fapt? Decuplezi tractiunea...asa, si?! De oriunde ai decupla-o, oricum ansamblul fatza ti se va invarti. AAaaa...da, daca erau MRL-uri da, era alta poveste, dar in cazul nostru nu cashtigi nimic, NADA, asculta ce-ti spun. Consumul nu scade decat, poate, cu cat ai umple o sticla de pepsi de 250ml, dar nici atat.Sunt bani aruncati pe fereastra... Eu zic sa stai linistit si sa faci altceva la masina...asta daca vrei sa asculti un sfat gratuit care o sa-ti fie de folos... :grin: Dar eu mi-am spus o parere, avand ca exemplu caz concret, acuma...fiecare face cum vrea, banii tai sunt in joc.. Spor la treaba!:x Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 10, 2010 Autor Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: A/C pe niva Parerea mea e ca acea "punte decuplabila" fatza, cum ii spui tu, e o basina. Ce decuplezi de fapt? Decuplezi tractiunea...asa, si?! De oriunde ai decupla-o, oricum ansamblul fatza ti se va invarti. AAaaa...da, daca erau MRL-uri da, era alta poveste, dar in cazul nostru nu cashtigi nimic, NADA, asculta ce-ti spun. Consumul nu scade decat, poate, cu cat ai umple o sticla de pepsi de 250ml, dar nici atat.Sunt bani aruncati pe fereastra... Eu zic sa stai linistit si sa faci altceva la masina...asta daca vrei sa asculti un sfat gratuit care o sa-ti fie de folos... :grin: Dar eu mi-am spus o parere, avand ca exemplu caz concret, acuma...fiecare face cum vrea, banii tai sunt in joc.. Spor la treaba!:x Da,ai dreptate,logic asa este,dar marian spunea ca ai cateva avantaje. oricum,500 de euroi nu se merita. As mai face niscai modificari la masina, numai in cazul in care m-ar costa ff putin,pt ca am bagat deja niste bani in ea si daca bag prea mult,atunci nu se mai justifica masina asta.Uite,spre ex as pune instalatie de gaz,dar nu mai gasesc pozele in care avea cineva montat un rezervor sub portbagaj,k nu vreau in masina. Daca s-ar gasi si la noi piesele aproape de preturile de la rusi sau moldoveni,cred ca am face cu totii multe modificari la masina.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maiden Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: A/C pe niva Asa o fi cum spune domnu', da' concret, care-ar fi avantajele!? Pt ce sa fac modificarea asta? Vrei sa-ti fac socoteala cata benzina iei de 500 de euro si in cat timp amortizezi banii dati pe asta modificare la o ecominie de benzina de nici juma de litru la suta de km??!!? ...si am fost indulgent !! E o investitie inutila, nu-si justifica banii. Un blocant, DA!:wink: Dar hai sa trecem la AC, ca sa nu stricam topicul omului.... Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 10, 2010 Autor Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: A/C pe niva Asa o fi cum spune domnu', da' concret, care-ar fi avantajele!? Pt ce sa fac modificarea asta? Vrei sa-ti fac socoteala cata benzina iei de 500 de euro si in cat timp amortizezi banii dati pe asta modificare la o ecominie de benzina de nici juma de litru la suta de km??!!? ...si am fost indulgent !! E o investitie inutila, nu-si justifica banii. Un blocant, DA!:wink: Dar hai sa trecem la AC, ca sa nu stricam topicul omului.... Asa am zis si eu k nu se merita.As da 200 de euroi, daca nu s-ar mai auzi zgomote si ar merge masina mai usor,adica exact cat costa mecanismul la mama rusia... Iar despre A/C l-as monta sincer, dar sa gasesc kit-ul la pretul apropiat de cel real,adica tot la ei la rusi,k la noi e jale mare.Cei de la afumati stiu ca nu prea se importa si nu ai de unde sa-l cumperi si daia se ajunge la pretul de 1800 de euro:uameni Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: A/C pe niva O solutie la indemina pentru A/C este instalatia second de Cielo, second hand bineinteles. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moshu68 Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Re: A/C pe niva O solutie la indemina pentru A/C este instalatia second de Cielo, second hand bineinteles. Daca este asa si merge pusa una de ciele sh,e bine... Totusi esti secretos,bagi joarda printre gard,intarati si ne la si cu gura la stele fara sa dai amanunte. Ca un simplu amanunt:o inst sh AC de Cielo in Craiova este undeva la 2-300 de euroi..... Asteptam:tk bau bau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate