Cornelia Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 (editat) Libertatea e scumpa. Stim ce sa facem cu ea? iB7DnJtrncg Editat Decembrie 26, 2009 de Yonutz Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie. http://www.maramuresguide.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 (editat) Re: ... Dupa 20 de ani... FGXpJGXPxzo Pana in momentul in care, fostii comunistii, indiferent de actuala lor culoare politica, nu or sa dispara definitiv din viata publica, nu o sa se schimbe. Toti suntem influentati intr-un fel sau altul de gandirea acestor comunisti, de mentalitatea si deciziile lor. Iar ca o concluzie........cei ce au murit in revolutia din decembrie 89 au murit de pomana. Din pacate asta e sumbrul adevar pe care il simt zi de zi. Editat Decembrie 26, 2009 de Yonutz http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator SERGHEI-ARO Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 Re: ... Dupa 20 de ani... Parca ieri s-a intamplat..aveam 22 de ani si exact la ora asta acum 20 de ani stateam langa un radio cu lampi (ca avea sensibilitate mare ) si incercam sa deslusesc ce se intampla in Timisoara de la Europa Libera. N-e sunam unul pe altul ca sa aflam daca cineva avea rude in Timisoara ,un nr de telefon sa aflam de la sursa.Pe 18 decembrie am vorbit cu un mecanic de locomotiva care mi-a povestit grozaviile petrecute acolo (el stia de la Timisoreni) .Ce a urmat stie toata lumea.Cand ma gandesc ,cati au murit si unde am ajuns parca imi doresc sa nu se fi intamplat nimic ,sa traim in continuare in mocirla aia in care toti eram egali ,indobitociti,cu congelatoarele pline si biletele la mare prin Sindicat..De ce ?!! Pentru ca nu stim ce sa facem cu libertatea,nu suntem invatati sa luam decizii ,sa ne asumam riscuri ..sa mergem pe picioarele noastre .Romanii nu stiu ce sa faca cu libertatea,nu stiu ce este ..romanii au nevoie de dictatura.Se simt bine cu sula in coaste ,mancandu-l pe unul sau pe altul de cur,pupandu-si sefii pe popou si vanzandu-si prietenii pt un post mai bun sau un loc in ,,susul" paginii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 Re: ... Dupa 20 de ani... Bravo Cornelia pt topic ! ... aveam 17 ani fara 3 luni... si pe 21 dec inn noaptea de macel eram cu tata in piata Romana cand au inceput sa traga in noi, am scapat fugind prin curti si sarind gardurile de la casele din spatele ASE-ului... pe 22 am plecat la 12 din casa si m-am intors pe 28 decembrie... ... acum imi vine sa vars cand mai vad x "revolutionari" cum se dau rotunzi pe sticla... am avut sansa de 1% sa trec de moaptea de 21 decembrie si sa nu mor degeaba... nu pot spune acelasi lucru de altii cu care am povestit si am facut schimb de pareri in acea noapte... Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 Re: ... Dupa 20 de ani... http://www.youtube.com/watch?v=FGXpJGXPxzo Pana in momentul in care, fostii comunistii, indiferent de actuala lor culoare politica, nu or sa dispara definitiv din viata publica, nu o sa se schimbe. Toti suntem influentati intr-un fel sau altul de gandirea acestor comunisti, de mentalitatea si deciziile lor. Iar ca o concluzie........cei ce au murit in revolutia din decembrie 89 au murit de pomana. Din pacate asta e sumbrul adevar pe care il simt zi de zi. Omul sfinteste locul. De ce in alte tari fost comuniste nivelul de trai si civilizatie a fost altul si acum este peste al nostru in conditiile in care noi am luat startul financiar peste ei in 89 ? Spre 2000 noi aveam top 300 la milionari iar o tara vecina si prietena care o infrastructura rutiera demna de invidiat, abia are top 10 ? Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Re: ... Dupa 20 de ani... http://www.youtube.com/watch?v=FGXpJGXPxzo Pana in momentul in care, fostii comunistii, indiferent de actuala lor culoare politica, nu or sa dispara definitiv din viata publica, nu o sa se schimbe. Toti suntem influentati intr-un fel sau altul de gandirea acestor comunisti, de mentalitatea si deciziile lor. Iar ca o concluzie........cei ce au murit in revolutia din decembrie 89 au murit de pomana. Din pacate asta e sumbrul adevar pe care il simt zi de zi. Omul sfinteste locul. De ce in alte tari fost comuniste nivelul de trai si civilizatie a fost altul si acum este peste al nostru in conditiile in care noi am luat startul financiar peste ei in 89 ? Spre 2000 noi aveam top 300 la milionari iar o tara vecina si prietena care o infrastructura rutiera demna de invidiat, abia are top 10 ? La momentul asta eu nu mai am decat un singur raspuns la intrebarea ta : pentru ca suntem ALTFEL ! Iar acest ALTFEL inglobeaza in el si bune si mai putin bune.... Desi ex-Cehoslovacia si Ungaria au fost invadate de sovietici pt reprimarea tentativelor de rasturnare a comunistilor, tot la noi a fost securitatea mai draconica.....iar la ei exista "un fel de" proprietate privata......iar Solidaritatea lui Lech Walesa a uimit Europa si a adus comunistii la masa tratativelor.......noi am iesit in fata gloantelor, "mamaliga romaneasca a explodat" si acum suntem condusi de copiii comunistilor.... Desi la noi circulau alternativ in WE in functie de numarul par/impar al masinii, ungurii s-au mobilizat, au blocat Budapesta cu masinile si au scapat (nu stiu daca e adevarat, dar asa se auzise atunci....) Desi Finlanda s-a opus nemtilor si au fost nimiciti, noi am fost si cu aia si cu aia.....si tot prost am iesit...... Da, noi mereu am fost ALTFEL......dar n-am nici un argument, nici o dovada ca am fost si suntem ALTFEL intr-un sens bun, pozitiv, constructiv, benefic...... Vina nici nu mai conteaza a cui e : a noastra ca suntem cum suntem, a lor ca ne-au subjugat financiar....... Si evident acest fatidic ALTFEL il putem gasi, mergand inapoi, in toate paginile istoriei noastre.......in toate rascrucile noastre istorice..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Re: ... Dupa 20 de ani... de-a lungul istoriei am demonstrat cu varf si indesat ca ne meritam soarta. Nu suntem instare sa ridicam capul din pamant decat cand ne-o ajuns cutitul la os. Sunt curios cand ne va ajunge iara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Re: ... Dupa 20 de ani... mai avem de infruntat multi ani....cu asa conducatori , batem pasul pe loc !! -banuiesc ca si nepoti acestora (DICTATORI) nu scapa de sindrom !! HAI PA. Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi 1 Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 Re: ... Dupa 20 de ani... Hm, top 300 milionari.... -complet gresit . Este top 300 hoti. Referitor la evolutia pozitiva a celorlalte tari comuniste , acest fapt nu ma mira deloc intrucat aceste tari sunt locuite de alti oameni , nu de romani. Cand ne-au bagat astia cu japca in Comunitatea Europeana trebuiau sa ne trimita si oameni incepand de la presedinte , senatori, deputati, sefi de politie , politisti , sefi la finante, comisari de garda finanaciara, primari .... ce sa mai .. tot aparatul de functionare corecta a unei tari. Eu unul nu cred ca v-om apuca sa vedem normalitate in tara asta. Uitasem, la Revolutie eram in armata si am aparat primaria sectorului 3. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moshu68 Postat Decembrie 26, 2009 Partajează Postat Decembrie 26, 2009 Re: ... Dupa 20 de ani... Hm, top 300 milionari.... -complet gresit . Este top 300 hoti. Referitor la evolutia pozitiva a celorlalte tari comuniste , acest fapt nu ma mira deloc intrucat aceste tari sunt locuite de alti oameni , nu de romani. Cand ne-au bagat astia cu japca in Comunitatea Europeana trebuiau sa ne trimita si oameni incepand de la presedinte , senatori, deputati, sefi de politie , politisti , sefi la finante, comisari de garda finanaciara, primari .... ce sa mai .. tot aparatul de functionare corecta a unei tari. Eu unul nu cred ca v-om apuca sa vedem normalitate in tara asta. Uitasem, la Revolutie eram in armata si am aparat primaria sectorului 3. Intr-adevar Romania a avut cel mai bun nivel de trai in perioada interbelica si putin in perioada comunista(anii 70-80). In perioada dintre cele doua razboaie,cand Romania era regat,aveam un rege strain care era bine vazut in Europa si aceleasi partide politice(PNL,PNT s.a.),lupta pt ciolan era aceeasi,dar, parca nu era asa fatisa,se investea pe bune,erau si oameni bogati si oameni saraci,dar erau si oameni de buna credinta care impulsionau societatea spre bine. Probabil, cum zicea cineva inainte,conducerea era mai buna,poate si pedepsele erau mai dure pt cei ce incalcau legea,oricum la noi este cert ca trebuie o mana zdavana,de fier,care sa tina fraiele,nu dictatura,dar ceva care sa stopeze hotia. Sa auzim numai de bine! bau bau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 26, 2009 Partajează Postat Decembrie 26, 2009 Re: ... Dupa 20 de ani... Intrebarea este ... ce (nu) am avut pana acum 20 de ani si ce am pierdut in ultimii 20 de ani? Raspunsul poate fi unul infiorator ptr romani sau poate fi unul foarte multumitor ptr altii! ...Libertate si capitalism ...Desi par chestii conexe ...nu e chiar asa! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tudor Vreme Postat Februarie 3, 2010 Partajează Postat Februarie 3, 2010 Re: ... Dupa 20 de ani... Dupa 20 de ani, Romania s-a schimbat foarte mult si foarte putin in acelasi timp. "Revolutia" a adus o schimbare majora in sociteatea romaneasca schimbind valorile sociale, de la activistul de partid, la imbogatiti de peste noapte - banul devenind unica valoare actuala, indiferent cum e obtinut. Trebuie sa recunoasteti ca media a avut un rol mult mai important decit credem, devenind toxica si in zilele noastre. Dar dincolo de asta, actiunea recenta a offroaderilor care au ajutat persoanele inzapezite intre Buzau si Braila - mie imi spune ca s-a schimbat ceva. Desigur ca inainte de 89, ar fi fost ARO-uri probabil, ar fi fost cam inutil ca nu prea aveai ce sa le duci si cum... In Timisoara lui 89, in piata Operei populatia aducea mincare si ceaiuri demonstrantilor pentru a putea rezista pina avea sa se schimbe ceva, fabrica de piine trimitea masini pline cu piini care erau date manifestantilor, idem fabrica de lapte - cred ca acest spirit a ramas. La fel a fost cu inundatile din Banat, cind populatia a sarit in sprijinul celor napastuiti, aducind mincare, haine, si tot ce putea fi util celor de la Otelec etc. Am fost implicat activ in Timisoara lui 89, in inundatiile din Banat, in anii astia am invatat un singur lucru - sa astept ceva doar de mine si cei apropiati; daca se poate face ceva pentru cei din jur, trebuie facut in masura putintelor pe care le ai. Si daca fiecare ar face ceva, am putea muta muntii. Tara e facuta din oammeni, din cei ca noi, daca vrem sa se schimbe ceva, trebuie sa oferim exemple, trebuie sa le mediatizam ca sa devina exemple si pentru altii, sa schimbam mentalitati si sa stim sa avem grija de noi insine. Credeti ca Romania ar mai fi la fel? In 11 martie vor fi 20 de ani de la proclamatia de la Timisoara cu renumitul punct 8 - ce ramine si astazi actual, poate mai mult ca nici o data. E sigur ca va fi mediatizat la minim, dar noi ?!!? putem face ceva - putem arbora pe masinile noastre o banderola, un stegulet cu punctul 8 in sprijinul proclamatiei, putem arata ca ne pasa, ca nu trecem cu vederea, etc... Terrano2 - 2.7 TDi/2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate