gigi_kent86 Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Salutare, Dragi colegi forumisti...situatia e in felul urmator : Am un Samurai de cateva luni si sunt nedumerit de o chestie. Cand am cumparat masina fostul proprietar mi-a explicat in felul urmator: "Daca vrei sa folosesti 4x4 opresti masina, o scoti din viteza, cuplezi 4x4 High sau Low si ii dai bice" Eu l-am intrebat atunci la ce folosesc hub-urile de la rotile fata (Mrl-uri) si mi-a explicat: "Daca ai o panta nasoala de urcat pui Mrl-urile pe pozitia lock numai dupa ce ai cuplat 4x4 dar nu ai voie sa virezi rotile cat sunt cuplate". Si acum intrebarile mele sunt : 1.Am defapt cuplat 4x4 daca Mrl-urile sunt in pozitia free ? 2.Pot sa virez cu 4x4 cuplat si Mrl-urile pe lock ? Ce am inteles sigur este ca daca rulez 2x4 nu trebuie sub nici o forma sa am Mrl-urile pe pozitia lock. Puteti, va rog sa faceti lumina si pentru mine. Multumesc anticipat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Re: Nu am inteles In pozitia "free" nu ai cuplat nimik. Poti sa virezi cat si cum vrei tu. Inainte sa cuplezi 4x4 trebuie sa te dai frumos jos din masina si sa comuti mrl-le de pe free pe lock, dupa poti cupla si 4x4. In "lock", toate matele din fata sunt cuplate si tu chiar daca decuplezi 4wd si treci pe 2wd, planetarele fata se invart, asa ca pune pe free cand nu ai nevoie de 4wd(pentru o perioada lunga de timp). La o iesire off de exemplu poti lasa linistit pe lock si sa comuti de pe 4wd in 2wd si invers fara grija. Ideal este sa treci din 2wd pe 4wd stand pe loc, dar CRED ca la mrl-le manuale poti sa te afli si in mers si sa cuplezi 4wd atata timp cat viteza este mica si rotile absolut drepte. 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigi_kent86 Postat Decembrie 19, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Re: Nu am inteles Deci nu este nici o prolema daca virez cu 4x4 cuplat si Mrl-urile pe Lock ! Asta era marea mea nedumerire. Si teoretic eu nu am folosit deloc 4x4 cu toate ca am pus levierul pe 4x4 H sau L daca nu aveam Mrl-urile pe lock. Am inteles bine ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yety Postat Decembrie 19, 2009 Partajează Postat Decembrie 19, 2009 Re: Nu am inteles Da, ai inteles bine! Nu e nici o problema daca virezi cu MRL-urile pe lock . Cum a zis si roly, atunci cand masina e 2wd adica numai spatele cuplat, e bine ca MRL-urile sa fie pe free. Daca pleci la padure, cand ajungi acolo , poti sa pui MRL-ul pe lock si sa mergi 2wd cat poti. In acest caz, vei avea doar tractiune spate. Cand vrei 4x4, poti cupla direct din masina , pentru ca MRL-urile sunt deja in pozitia lock. Poti lua curbe linistit si in 2wd si in 4wd ( atat pe low cat si pe high) . Cand ai terminat si nu crezi ca mai ai nevoie sa cuplezi 4x4 , te dai jos si pui MRL-urile pe free. La fel am patit si eu la inceput cand credeam ca MRL-urile sunt de fapt blocante , si credeam ca am 4x4 chiar si cu MRL-urile pe free . De exemplu , eu in Iasi pe zapada asta , am MRL-urile pe lock dar nu cuplez 4x4 decat cand am nevoie. Le tin asa pentru ca eu fac drumuri foarte scurte si in Iasi nu prea se deszapezeste + ca sunt si pante de urcat. Suzuki Samurai Tin top 1,3 1994 - " Punisher " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate