Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

cateva sfaturi va rog

tatalor

Postări Recomandate

m am hotarat. vreau un nissan. am tot intrebat pe la prieteni, am citit pe forum si cred ca nissan este pt mine. daca puteti sa mi dati cateva informatii va multumesc anticipat si dau si o tuica fiarta la prima iesire.

-unde tre sa ma uit de rugina?

-distributia este pe lant sau curea?

-care este mai indicat pt tractati ( dar sa faca fata si la off dar nu extrem )terano sau patrolu?

- modelu mai vechi terano 1 respectiv y 60 sunt rezistente sau sunt mai reusite modelele urmatoare? nu vreau confort ci fiabilitate

-care motor este mai robust 2,8 sau 2,7 si care ar fi consumul mixt, off, si cu platforma?

- modelul scurt face fata la tractari sau o balanseaza?

multumesc inca o data

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: cateva sfaturi va rog

m am hotarat. vreau un nissan. am tot intrebat pe la prieteni, am citit pe forum si cred ca nissan este pt mine. daca puteti sa mi dati cateva informatii va multumesc anticipat si dau si o tuica fiarta la prima iesire.

-unde tre sa ma uit de rugina?

-distributia este pe lant sau curea?

-care este mai indicat pt tractati ( dar sa faca fata si la off dar nu extrem )terano sau patrolu?

- modelu mai vechi terano 1 respectiv y 60 sunt rezistente sau sunt mai reusite modelele urmatoare? nu vreau confort ci fiabilitate

-care motor este mai robust 2,8 sau 2,7 si care ar fi consumul mixt, off, si cu platforma?

- modelul scurt face fata la tractari sau o balanseaza?

multumesc inca o data

Daca vrei fiabilitate alege fara sa stai pe ganduri Y60. Uita alte versiuni.

Capitolul rugina - partea din spate a sasiului (de la puntea spate spre coada masinii) si aripile (in zona overfenderelor)

Alege motorul 2.8TD (2.7 nu exista decat la Terrano) 115cp

Si modelul scurt face fata cu brio la tractari conditia este sa fi atent la apa si sa-i dai ce-i trebuie cand trebuie. Daca vei face in mod curent tractari sa-i adaugi un intercooler.

Si motorul de 4.2 diesel aspirat este un motor "fara moarte" dar vei avea rapoarte mai mici. Ca si forta, daca ramane cu rapoatele lui 4.2 cu este pe aceeasi linie cu

2.8 si nu se justifica diferenta de bani pe care o vei plati in plus.

Un sfat ptr tractari - daca alegi Y60 incerca sa nu ii pui roti mai mari decat in talon. Vei pierde la capitolul forta.

In teren masina se comporta peste asteptari.

Daca vrei si confort alege Y61 aceeasi motorizare. Trebuie sa stii ca aptitudinile in teren ale acestei masini sunt limitate insa. Masina merge exceptional dar trebuie sa fi constient ca este mai grea cu 500kg decat Y60. Desi ai cu 15CP mai mult extra-greutatea conteaza enorm in teren.

In speranta ca sfaturile mele iti vor fi de folos ...iti doresc o zi placuta!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

in primul rand va multumesc pt sfaturi

eram sigur din cele citite pe forum ca y 60 detine suprenatia la capitolul fiabilitate dar de terano 1/2 nu are nimeni nici o parere? sau nu sunt recomandate la tractari

azi am cautat pe mobile , autoscut si am gasit cateva in jermanica la 2500-3500 de euro bineinteles negociabil.ramane sa ma hotarasc asupra datei de plecare care va fi imediat sau dupa sarbatori.chiar asa de nesimtita sa fie masina asta sa suporte toate capriciile de off si sa mai fie si muncita intre timp?

care ese consumul mixt si cu platforma? sa fie diferente de consum intre modelu scurt si lung?

Link spre comentariu

@tatalor ...Intreaba-l pe Adionweb ca el avea un Terrano2 cu care facea tractari si ceva iesiri in natura!

Diferenta de consum este nesemnificativa intre SBW(scurt) si LBW (lung) ...cca 1litru/100km!

Inainte de a pleca pe extern ...vezi ce oferte ai in tara, ca vine luna ianuarie si preturile la masini vor fi "promotionale"! Cauta insa indiferent de unde iei o masina cu istoric de service (carte de service) nu o masina omorata sau cu acte "contrafacute"! Vezi ca si prin vest se practica "fabricarea" cartilor de service. Un ghid util ptr achizitionarea unei masini sh am creionat eu aici Inainte de a face achizitia intereseaza-te adanc ...ai butonul de cautare ce masina trebuie cauti! Ia sfaturile noastre ca orientative si convinge-te singur de ce masina ai nevoie!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare