Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Africa...

MagnuM

Postări Recomandate

... o experienta proprie - de care cred ca n-o sa mai aiba parte nimeni din neamu' meu, de la maimuta la clona... :old

2003 - 2004 Djibouti (Djibouti) - Dire Dawa (Etiopia) 360 km - 120 km in Djibouti, cu asfalt; 240 km in Etiopia... pamant.

~ 8 - 12 km/h viteza medie, ~ 10 pene la zi... si nu erau pene de pasare...

4 motoare V18 a cate 160 to bucata, 4 generatoare si 1 transformator a cate 53 to bucata.

2 trailere cu 5 axe - 20 roti, de la V.D.Vlist, pentru generatoare si transformator, tractate de o firma locala - Tana (cel mai mare transportator din Etiopia)

1 trailer cu 12 axe - 96 roti si 2 tractoare cu 4 axe de la V.D.Vlist.

2 romani si 2 olandezi - initial 4 olandezi, dar pentru transport au ramas 2.

Dar mai bine las pozele sa "vorbeasca"... :oops:

PS 1: Pozele sunt postate aleatoriu, fara o cronologie anume, in limita timpului disponibil, provenind din mai multe surse.

PS 2: Nu sunt adeptul teoriei lui Darwin!!! 8)

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Descarcarea s-a facut cu 4 cricuri hidraulice, lemne - taiate la dimensiune si fierte in ulei - si cu suspensia trailerelor.

Cea mai mare macara de acolo, ridica... 40 to... :?

Generatorul l-am translatat de pe trailer pe pozitie.

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

Accidentele erau din cauza voastra?... :D :D

Am vazut ca ramaseseti si fara anvelope de schimb, daca trailerul nu mai avea roti pe o punte. Oricum, o adevarata aventura

PS.. bolovanii aia ce cautau pe sosea, erau cauza sau efecu accidentului?

... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu

Vizitator agentu000

magnum, excelenta aventura :h5

cateva intrebari

ce motorizare aveau camioanele? cat timp a durat transportul? pe ce distanta?

si ultima intrebare : a fost de folos GPS-ul ???? :wink:

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
Accidentele erau din cauza voastra?... :D :D

Am vazut ca ramaseseti si fara anvelope de schimb, daca trailerul nu mai avea roti pe o punte. Oricum, o adevarata aventura

PS.. bolovanii aia ce cautau pe sosea, erau cauza sau efecu accidentului?

Nu, nu din cauza noastra; cum bine remarca night bird!!! :grin: Anvelope primeam la fiecare cursa, in Djibouti in port. Containerul din fata trailerului era plin cu roti si alte echipamente.

Bolovanii aveau rol de "semnalizare"!!! Asa se "marcheaza" la ei zonele cu probleme!!! Daca o sa va uitati atent la unele poze, veti vedea ca pe unii bolovani sunt marcati km!!! Adica, acei bolovani au statut de "borna kilometrica"!! Asta e Africa!

Link spre comentariu

magnum, excelenta aventura :h5

cateva intrebari

ce motorizare aveau camioanele? cat timp a durat transportul? pe ce distanta?

si ultima intrebare : a fost de folos GPS-ul ???? :wink:

Camioanele folosite au fost:

1 - Tragator: Mercedes-Benz 4144, 8x4/4, cu motor V8 de 440CP, cu convertizor hidraulic.

2 - Impingator: MAN 41.502, 8x4/4 - la axa a 2-a am scos rotile, pentru a avea un mai bun control al directiei - greutate mai mare pe axa 1 - la impingere, cu motor V10 de 500CP, cu convertizor hidraulic.

Traseul masura 360km pe un sens - 120km in Djibouti - asfalt; 240km in Etiopia - pamant. O cursa dura 12 zile: 5 zile dus - incarcat; 5 zile descarcat si aranjat pe pozitie - la mm cu firul de pb, 2 zile intors - gol. Intre 2 curse se pierdeau cam 2 saptamani pentru pregatirea urmatoarei curse si remedierea echipamentului - schimbat roti, anvelope, cilindrii de suspensie, gresat, curatat filtre, etc.!!!

GPS??? Ce-i ala?!!! :D Nici vorba de asa ceva! Ca fapt divers: eu nu folosesc nici acum GPS-ul; harta-i sfanta!

PS: Am sa mai pun poze, cand ajung acasa - acum sunt intr-un autohof pe A2 la iesirea 37, in Germania... :cort

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare