Angler Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 (editat) Salutare tuturor, am o frontera sport din '96 si ma chinui sa scot planetara dreapta spate - pentru a schimba rulmentul care huruie; dupa doua zile de batut la ciocan (a se citi baros), de legat cu troliul sa tensionez planetara, ne-am last pagubasi..... nu a iesit nici macar un mm... :ang2 stie cineva cum se scoate nenorocirea asta de planetara ?!?! ne-am uitat si in grup - are capac spate si nu pare sa aiba ceva sigurante sau mai stiu eu ce..... planetara nu e, sau nu pare stramba, dar nu mai stiu ce sa facem..... stie cineva cum se scoate - are vreun mecanism secret ? a mai scos cineva la modelul asta planetara ? Multumesc anticipat. Editat Decembrie 25, 2009 de Angler Sa fii domn e o intamplare, sa fii OM e lucru mare ! ------------------------------------------------ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Angler Postat Decembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2009 Re: Planetara spate Nimeni nu stie despre ce ar fi vorba aici ? Sa fii domn e o intamplare, sa fii OM e lucru mare ! ------------------------------------------------ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Decembrie 26, 2009 Partajează Postat Decembrie 26, 2009 Re: Planetara spate Ia legatura cu Stefan D.Poate te ajuta el. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=47219&highlight=stefan.d Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Stefan D. Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 Re: Planetara spate Salut. Treaba este simpla, dupa ce ai desfacut cele 4 suruburi care tin planetara ar trebui sa iasa fara probleme cu tot cu rulment.In diferential nu exista nici o siguranta sau ceva de genul asta.La mine a iesit super usor am batut cu ciocanul de cauciuc si gata,in cazuri mai grele am folosit o presa berbec.Acum ce sa spun poare la tine problema este mai mare decit crezi sa speram ca nu s-au stricat canelurile de la planetara si nu s-au rasucit in diferential ceea ce a dus la blocare.Altfel nu-mi explic efortul depus si nici un rezultat. Sau ar mai fi varianta, rulmentul este cel original, este blocat pe carcasa puntii (oricum pe planetara este bagat presat si bucsa lui este bagata la cald) si avind uzura mare si joc atuncii cind dai cu ciocanul preia o parte din soc si in loc sa iasa doar se misca in colivie.Alta varianta nu vad. Deci ia una bucata ciocan serios ,una bucata patrat lemn esenta tare, incalzeste cu un arzator zona,nu-ti fiete teama nu ai nici un semering acolo (este pe rulment) si pune-te pe treaba cu simt de raspundere. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Angler Postat Decembrie 27, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2009 Re: Planetara spate voi incerca cu ,,cald" ... oricum, au tras si batut baieti de ea, cu mare simt de raspundere si nimic.... sper sa iasa.... merci fain de sugestii Sa fii domn e o intamplare, sa fii OM e lucru mare ! ------------------------------------------------ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Stefan D. Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 Re: Planetara spate Sincer alta varianta nu ai. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi de la cheia Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Planetara spate ma bag si io putin in vorba, tota chestia e sa bati simultan din ambele parti k altfel spargi rulgmentul dak vrei sa iasa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Angler Postat Februarie 18, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2010 Re: Planetara spate S-a batut din toate partile, s-a tinut tensionat cu un troliu si tot nu a iesit... asta e... am montat la loc si astept sa se sparga rulmentul sau sa se rupa planetara...... Daca mai are careva idei sau sfaturi, il rog sa zica aici, imi vor fi de mare folos... Multam fain. Sa fii domn e o intamplare, sa fii OM e lucru mare ! ------------------------------------------------ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvan Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Re: Planetara spate Salut Intra pe www.fronteraowners.co.uk/forums si fa-ti cont (nu vezi topicurile altfel) si afli absolut tot despre masinuta asta. O sa vezi acolo "dispozitivul" de scos planetarele pe spate. O teava de aprox 1.5m pe care culiseaza o contragreutate. La un cap este blocata (cel exterior) la celalalt avand sudata o flansa gaurita in 6 puncte ce se prinde de prezoane. Cred ca-ti imaginezi cum functioneaza. Daca ai desfacut cele 4 suruburi de pe spate nu are cum sa nu iasa. Desfa si capacul diferentialului pentru orice eventualitate ca sa vezi daca nu s-a rupt ceva care sa blocheze planetara. Rostul sculei este sa aplice o forta in lungul planetarei. Eu nu as mai bate cu barosul..... Cand va fi nevoie sa desfac si eu acolo nici nu ma apuc pana nu-mi fac presa asta. Succes VW Touareg V6 benzina - gaura neagra Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi de la cheia Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 Re: Planetara spate da asta e ce-a mai buna varianta tot la fel am desfacut si eu prima data dupaceia iese usor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate