Rila Postat Decembrie 26, 2009 Partajează Postat Decembrie 26, 2009 Buna seara, Intentionez sa achizitionez o statie CB fara fite si fiabila. La ea voi monta o antena Sirio Megawatt 4000. Acum problema este statia, printre multe oferte mi-a retinut atentia Statia Radio CB Maxon CM70. Ea ar indeplini teoretic cele mai multe din dezideratele unei statii CB. Daca aveti experienta cu ea rog un sfat, merita sau nu luata in dotare. Multumiri anticipate si LA Multi Ani! Rila Pajero NL 3.0 LWB 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BABONE Postat Decembrie 29, 2009 Partajează Postat Decembrie 29, 2009 Re: Fiabilitate Statie Radio CB Maxon CM70 astept PM cu link despre statie In viata este bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu. OMUL DE ONOARE DOAR O VORBA ARE. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Decembrie 29, 2009 Partajează Postat Decembrie 29, 2009 Re: Fiabilitate Statie Radio CB Maxon CM70 Desi nu am folosit acest model, am vandut cateva fara a aparea probleme pana acum. Asta vis-a-vis de fiabilitate. Acum despre statie pot sa zic ca imi place si in acelasi timp am o usoara retinere, desi Maxon e un NUME in comunicatiile radio. Asta se datoreaza si faptului ca sunt mai conservator, prefer statiile cu butoane in locul celor cu taste, desi acum folosesc iar un Albrecht 6890 (dupa ce am folosit pana luna trecuta un Walker). Revenind la Maxon, imi place ca are afisaj mare, nu are butoane in adevaratul sens al cuvantului decat pentru on/off, celelalte sunt taste soft touch foarte mishto. E relativ mica 182 (L) x 37 (H) x 139 (D) mm si usor de instalat cam in orice masina. Interesant e ca are aproape toate functiile preluate si de butoanele de pe microfon, inclusiv volumul. Cam greoi de folosit la inceput, dar poate cu timpul te obisnuiesti si devine foarte facila utilizarea lor. Iar e interesant sistemul Automatic Squelch care e la fel ca cel de pe Albrecht. In specificatii scrie ca are un procesor de voce ESP, ceea ce cred ca e bine. Atentie insa ca e altceva decat filtrul ESP2 de la Alan. Astea sunt impresiile doar dupa ce am tinut cateva in mana, si dupa proba de montaj la 2 buc. Cam atat deocamdata. Dupa ce am sa folosesc una mai mult revin cu pareri mai la obiect. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Rila Postat Decembrie 29, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2009 Re: Fiabilitate Statie Radio CB Maxon CM70 Desi nu am folosit acest model, am vandut cateva fara a aparea probleme pana acum. Asta vis-a-vis de fiabilitate. Acum despre statie pot sa zic ca imi place si in acelasi timp am o usoara retinere, desi Maxon e un NUME in comunicatiile radio. Asta se datoreaza si faptului ca sunt mai conservator, prefer statiile cu butoane in locul celor cu taste, desi acum folosesc iar un Albrecht 6890 (dupa ce am folosit pana luna trecuta un Walker). Revenind la Maxon, imi place ca are afisaj mare, nu are butoane in adevaratul sens al cuvantului decat pentru on/off, celelalte sunt taste soft touch foarte mishto. E relativ mica 182 (L) x 37 (H) x 139 (D) mm si usor de instalat cam in orice masina. Interesant e ca are aproape toate functiile preluate si de butoanele de pe microfon, inclusiv volumul. Cam greoi de folosit la inceput, dar poate cu timpul te obisnuiesti si devine foarte facila utilizarea lor. Iar e interesant sistemul Automatic Squelch care e la fel ca cel de pe Albrecht. In specificatii scrie ca are un procesor de voce ESP, ceea ce cred ca e bine. Atentie insa ca e altceva decat filtrul ESP2 de la Alan. Astea sunt impresiile doar dupa ce am tinut cateva in mana, si dupa proba de montaj la 2 buc. Cam atat deocamdata. Dupa ce am sa folosesc una mai mult revin cu pareri mai la obiect. Buna seara Atar, multumesc pentru precizari, Am tinut statia in mana, este usoara, cu difuzorul pe fata inferioara, iar microfonul este micut pt labontul meu...si in plus, am gasit info pozitive despre ea pe siteul Thunderpole. vezi http://www.thunderpole.co.uk/maxon-cm70.html Am 2 neclaritati si te rog sa fii amabil sa ma lamuresti: 1.Prin ce difera procesorul de voce de filtrul ESP2? 2.In ce sens ASC e la fel ca la Albrecht? Ce tip de antena ar fi mai potrivita? pentru a fi montata pe bara, portbagaj sau pe gutter rain? Orbiter de la Thunderpole (http://www.thunderpole.co.uk/orbitor.htm) sau ML145. Intreb asta pentru ca cele Sirio par a nu avea portiunea spiralata din antena , la baza acesteia si imi este teama ca se vor rupe in boscheti. Cu multumiri, Rila Pajero NL 3.0 LWB 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Decembrie 29, 2009 Partajează Postat Decembrie 29, 2009 Re: Fiabilitate Statie Radio CB Maxon CM70 Ce nu inteleg si atrag atentia asupra acestui fapt , in specificatiile tehnice de la mai multi vanzatori , pentru acest model de statie apare la rubrica "numar de canale " ... 10 AM/FM ?? Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Decembrie 29, 2009 Partajează Postat Decembrie 29, 2009 Re: Fiabilitate Statie Radio CB Maxon CM70 Buna seara Atar, multumesc pentru precizari, Am tinut statia in mana, este usoara, cu difuzorul pe fata inferioara, iar microfonul este micut pt labontul meu...si in plus, am gasit info pozitive despre ea pe siteul Thunderpole. vezi http://www.thunderpole.co.uk/maxon-cm70.html Am 2 neclaritati si te rog sa fii amabil sa ma lamuresti: 1.Prin ce difera procesorul de voce de filtrul ESP2? 2.In ce sens ASC e la fel ca la Albrecht? Ce tip de antena ar fi mai potrivita? pentru a fi montata pe bara, portbagaj sau pe gutter rain? Orbiter de la Thunderpole (http://www.thunderpole.co.uk/orbitor.htm) sau ML145. Intreb asta pentru ca cele Sirio par a nu avea portiunea spiralata din antena , la baza acesteia si imi este teama ca se vor rupe in boscheti. Cu multumiri, Rila 1. La Maxon, procesorul ESP e un procesor de voce care compreseaza modulatia la transmisie si actioneasa ca un expansor de modulatie la emisie, evidentiind vocile si facand mai "inteligibila" conversatia. La Alan ESP-ul este in fapt un filtru care elimina parazitii atat datorati instalatiei electrice a masinii cat si parazitii radio. 2. ASC este o functie de reglare automata a squelch-ului specifica President. Concurenta a scos un sistem asemanator ASQ, dar care lucreaza diferit totusi. Sincer nu stiu detalii tehnice si cum lucreaza exact unul si celalalt, dar in principiu fac cam acelasi lucru. 3. La antena discutiile sunt lungi, vei gasi mai multe detalii in forum. Eu as merge pe Sirio Performer totusi. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator meghitz Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 Re: Fiabilitate Statie Radio CB Maxon CM70 Nu mai are nimeni aici pe forum statii Maxon in CB? Sunt destul de interesat sa aflu parerile utilizatorilor despre ele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate